Σμαραγδή στο onsports.gr: Είμαι αισιόδοξη για την πρόκριση – Τυχερή που είναι δίπλα μου τα My market

Σμαραγδή στο onsports.gr: Είμαι αισιόδοξη για την πρόκριση – Τυχερή που είναι δίπλα μου τα My market

Αντίστροφα μετρά η 26χρονη Παραολυμπιονίκης για να μάθει αν θα ταξιδέψει στο Τόκιο, ώστε να αγωνιστεί για τρίτη φορά στην καριέρα της στον θεσμό

Πείσμα, υπομονή και αισιοδοξία. Αυτό είναι το τρίπτυχο το οποίο αποτελεί τον κινητήριο μοχλό της Στέλλας Σμαραγδή για να αγωνίζεται εδώ και σχεδόν 10 χρόνια στο υψηλότερο επίπεδο.

211880512 173903611453211 3965860774048337491 n

Στα 10 της άρχισε να ασχολείται με τον αθλητισμό. Οι γονείς της, που είναι καθηγητές Φυσικής Αγωγής, είδαν από νωρίς το ταλέντο της και την παρότρυναν να ασχοληθεί με τον στίβο. Από την πρώτη στιγμή που μπήκε στο στάδιο κατάλαβε ότι θα γινόταν… δεύτερο σπίτι της. Έτσι, άρχισε να πειραματίζεται με διάφορα αθλήματα, μέχρι να βρει εκείνο που της αρέσει καλύτερα.

Και τα βρήκε. Το άλμα εις μήκος, το άλμα εις τριπλούν και το τρέξιμο στα 100μ. έκλεψαν την καρδιά της. Πλέον, στα 26 της χρόνια, η Θεσσαλονικιά αθλήτρια με την εκ γενετής μαιευτική παράλυση στο χέρι, έχει συμμετάσχει ήδη σε δύο Παραολυμπιακούς Αγώνες το 2012 και το 2016, ενώ αποτελεί το νεότερο μέλος της My Ομάδα των My market, τα οποία τη στηρίζουν στο δρόμο για την πρόκριση στους Αγώνες του Τόκιο.

Έχει στην κατοχή της 3 Πανευρωπαϊκά μετάλλια (αργυρό στο μήκος και χάλκινο στα 100μ στην Ουαλία το 2014, αργυρό στο Βερολίνο το 2018), έχει κατακτήσει 12 φορές το πρωτάθλημα Ελλάδος, ενώ αποτελεί από το 2019 την κάτοχο του Παγκοσμίου ρεκόρ στο τριπλούν στην κατηγορία της με άλμα στα 9,95μ.

Όσον αφορά στο εισιτήριο για τους τρίτους της Παραολυμπιακούς Αγώνες η Στέλλα Σμαραγδή δηλώνει στο onsports.gr αισιόδοξη, ενώ επισημαίνει πως αν πάρει την πρόκριση και ταξιδέψει στο Τόκιο θέλει να διεκδικήσει μια καλή θέση. Παράλληλα, δεν ξεχνά να μοιραστεί τη σημασία που έχει για εκείνη η στήριξη από τους χορηγούς της, όπως τα My market.

211872926 822168065405275 3892539204696887844 n

Έχεις ήδη συμμετάσχει σε δύο Παραολυμπιακούς Αγώνες. Μετάφερέ μας την εμπειρία σου από τις προηγούμενες διοργανώσεις και για ποιους λόγους διαφέρει για εσένα η φετινή;

«Το να αγωνιστώ στους Παραολυμπιακούς Αγώνες ήταν το όνειρο που είχα από μικρό παιδάκι. Αυτό δεν σημαίνει πως με την πρώτη συμμετοχή μου, ολοκληρώθηκε και το όνειρο. Οι υψηλοί στόχοι δεν σταματούν ποτέ. Πάντα πρέπει να προσπαθείς για περισσότερες διακρίσεις και να ξεπερνάς τον εαυτό σου. Αυτή είναι η μαγεία του αθλητισμού. Οπότε περιμένω με την ίδια λαχτάρα να δω αν θα καταφέρω να κερδίσω την πρόκριση. Είναι πολύ σημαντικό για εμένα να αγωνιστώ στο Τόκιο και αν το κάνω, θέλω να διεκδικήσω μια καλή θέση. Είμαι αισιόδοξη και ελπίζω πως θα τα καταφέρω».

Ποιοι είναι οι στόχοι σου στον αθλητισμό, πέρα από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες;

«Θέλω να συνεχίσω να προσπαθώ και να συμμετάσχω σε σημαντικές διοργανώσεις. Κάποιες φορές είναι δύσκολη για εμένα ακόμη και η συμμετοχή σε πρωταθλήματα. Όχι επειδή δεν μπορώ σωματικά, αλλά λόγω άλλων εξωτερικών παραγόντων. Οι αθλητές και οι αθλήτριες στην Ελλάδα αντιμετωπίζουμε πολλές δυσκολίες καθώς δεν υπάρχουν οι πόροι. Ευτυχώς φέτος ήρθε η My Ομάδα και τα My market, τα οποία με στηρίζουν σε μια δύσκολη χρονιά και με βοηθούν ώστε να μπορώ να συνεχίζω να αγωνίζομαι».

Τι σου προσφέρει η ενασχόληση με τον αθλητισμό και για ποιους λόγους ένα νέο παιδί να ακολουθήσει τα βήματά σου;

«Ο αθλητισμός ήταν πάντα μέρος της ζωής μου. Κάθε παιδί θα πρέπει να ασχολείται με τον αθλητισμό, καθώς προσφέρει ευεξία και είναι εξαιρετικά ευεργετική για την υγεία. Ο πρωταθλητισμός είναι κάτι άλλο. Εμένα μου προσφέρει πολλά. Είναι πολύ σημαντικό να θέτεις στόχους και να τους κυνηγάς. Και μαγικό όταν τους πετυχαίνεις! Ωστόσο, έχει αρκετή πίεση και άγχος, οπότε πρέπει να αγαπάς αυτό που κάνεις για να μπορέσεις να συνεχίσεις».

Ως μέλος της My Ομάδα πώς αισθάνεσαι που έχεις τη στήριξη και την εμπιστοσύνη των My market;

«Προσωπικά νιώθω ευγνώμων. Τα My market βρίσκονται δίπλα μου, κάνοντας κάποια πράγματα στην καθημερινότητά μου εύκολα, ενώ πριν δεν ήταν δεδομένα. Η ύπαρξη χορηγών είναι απαραίτητη στον αθλητισμό. Ακόμη περισσότερο στα αθλήματα που απευθύνονται στους αθλητές και τις αθλήτριες με αναπηρία, που τραβούν λιγότερο τα φώτα της δημοσιότητας, σε σύγκριση με κάποια πιο δημοφιλή αθλήματα, όπως το ποδόσφαιρο. Οπότε νιώθω πάρα πολύ τυχερή που είναι στο πλευρό μου φροντίζοντας επιπλέον και για τη διατροφή μου. Στο παρελθόν έχω περάσει και δύσκολες στιγμές. Εκτιμώ, λοιπόν, πολύ τη στήριξη των My market».

Ποιος είναι το κοινό όραμα που έχεις εσύ και τα υπόλοιπα μέλη της My Ομάδα; 

«Το όραμα που έχουν όλοι οι Έλληνες αθλητές και Ελληνίδες αθλήτριες. Να φτάσουμε την Ελλάδα όσο πιο ψηλά μπορούμε και φυσικά να πετύχουμε ο καθένας μας τους δικούς του προσωπικούς στόχους. Να βάλουμε και εμείς το λιθαράκι μας στη διάδοση του μηνύματος του ευ αγωνίζεσθε και όλα όσα πρεσβεύουν ο αθλητισμός και το Ολυμπιακό Πνεύμα. Έχουμε έντονο το αίσθημα ενότητας και θέλουμε όλοι να τολμήσουμε για να κατακτήσουμε τα όνειρά μας».

Ποια εμπειρία σου εντός στίβου καθόρισε γενικότερα τη ζωή σου και για ποιους λόγους την ξεχωρίζεις;

«Είμαι τυχερή που έχω πολλές καλές εμπειρίες να θυμάμαι στους στίβους. Αν μη τι άλλο το 2014 στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ουαλίας που επέστρεψα με τα δύο μετάλλια. Και μάλιστα σε μια χρονιά που ακριβώς πριν από το ταξίδι δεν ήξερα αν θα τα κατάφερνα να πάω, λόγω της έλλειψης πόρων! Ήταν μια δικαίωση για εμένα και τους κόπους μου και αποτελεί μια από τις αναμνήσεις που με συγκινούν ακόμη».


Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τη σημερινή μάχη του Παναθηναϊκού στη Euroleague
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τη σημερινή μάχη του Παναθηναϊκού στη Euroleague
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παντρεύεται στην Ελλάδα το καλοκαίρι - Πού θα γίνει ο γάμος (vid)
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παντρεύεται στην Ελλάδα το καλοκαίρι - Πού θα γίνει ο γάμος (vid)
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Ο Γουόρνικ δικαιώνει Παναθηναϊκό και Αταμάν για τα σοβαρά διαιτητικά λάθη στο Game1 με τη Μακάμπι
Ο Γουόρνικ δικαιώνει Παναθηναϊκό και Αταμάν για τα σοβαρά διαιτητικά λάθη στο Game1 με τη Μακάμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved