Γκολομέεβ στο Onsports.gr: Το παραδέχομαι, θέλω το μετάλλιο - Ευχαριστώ τα My market

Γκολομέεβ στο Onsports.gr: Το παραδέχομαι, θέλω το μετάλλιο - Ευχαριστώ τα My market

Ο σπουδαίος 28χρονος κολυμβητής δεν κρύβεται πίσω από το… δάχτυλό του και δηλώνει στο Οnsports.gr πως είναι ξεκάθαρος στόχος του το Ολυμπιακό μετάλλιο

Το άγχος και η ανυπομονησία δεν μπορούν να κρυφτούν. Κι ούτε προσπάθησε, άλλωστε, ο Κριστιάν Γκολομέεβ να τα κρύψει, όταν το Onsports.gr τον ρώτησε για τη συμμετοχή του στους τρίτους του Ολυμπιακούς Αγώνες. Παρ’ όλα αυτά, νιώθοντας πιο ώριμος από ποτέ και έχοντας τη στήριξη των χορηγών του, όπως τα My market, το δηλώνει με τόλμη: Θέλει ένα μετάλλιο. Θέλει ένα Ολυμπιακό μετάλλιο στο Τόκιο.

Ο σπουδαίος κολυμβητής συγκαταλέγεται ήδη στους κορυφαίους Έλληνες κολυμβητές όλων των εποχών. Δεν είναι λίγο, άλλωστε, το αργυρό μετάλλιο στα 50μ. ελεύθερο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Γκουάντζου το 2019, το οποίο έχει ιδιαίτερη θέση στην πλούσια τροπαιοθήκη του.

μ

Μη φανταστείτε πως όλα αυτά τα κέρδισε εύκολα. Χρειάστηκε κόπος, υπομονή και πείσμα για να φτάσει στο σημείο που βρίσκεται σήμερα. Από τα 17 του αναγκάστηκε φύγει από την Κρήτη και να μετακομίσει στον Πειραιά, όμως οι προσπάθειες απέδωσαν όταν κέρδισε την υποτροφία στο Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα. Το 2011 αποτέλεσε την αρχή μιας ιστορίας γραμμένης με χρυσά γράμματα, όταν σε ηλικία 18 ετών κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων στη Λίμα.

Δέκα χρόνια αργότερα, έπειτα από πολλές χαρούμενες στιγμές, αλλά και από… «Λαιστρυγόνες και Κύκλωπες», ο χάλκινος Πρωταθλητής Ευρώπης -και μέλος της My Ομάδα για δύο συνεχή έτη- προετοιμάζεται για τους τρίτους Ολυμπιακούς Αγώνες στην καριέρα του και δηλώνει στο Onsports.gr έτοιμος να φτάσει στην «Ιθάκη» του: Το βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Κριστιάν Γκολομέεβ στο Onsports.gr

Κριστιάν, συγχαρητήρια κατ’ αρχάς για το χάλκινο μετάλλιο στη Βουδαπέστη. Ήταν ό,τι έπρεπε για να ταξιδέψεις με ανεβασμένο το ηθικό στο Τόκιο. Έτσι δεν είναι;

«Βέβαια, είναι σημαντικό που πήρα το μετάλλιο. Κάθε επιτυχία ανεβάζει το ηθικό, ενώ γεννά και νέους στόχους και φιλοδοξίες. Ωστόσο, προφανώς και δεν είναι τίποτα σίγουρο. Μπορείς πάντα να κάνεις τέλεια εμφάνιση σε έναν αγώνα και τον αμέσως επόμενο μήνα ή και την επόμενη ημέρα να κάνεις ένα λάθος που να σου στοιχίσει».

μμμ

Είσαι αγχωμένος δηλαδή; Παρ’ ότι στο Τόκιο θα είναι η τρίτη συμμετοχή σου σε Ολυμπιακούς Αγώνες;

«Και ποιος δεν αγχώνεται πριν από μια μεγάλη στιγμή στην καριέρα του; Είτε αυτή είναι ένας σημαντικός – πολύ σημαντικός – αγώνας, όπως στη δική μου περίπτωση, είτε μια μεγάλη παρουσίαση σε μια δουλειά, είτε οτιδήποτε άλλο. Η αλήθεια είναι, πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες δημιουργούν τη μεγαλύτερη πίεση από ό,τι κάθε άλλη διοργάνωση. Κι είναι λογικό. Είναι ο κορυφαίος θεσμός! Η μεγάλη γιορτή του αθλητισμού! Και επίσης διοργανώνονται κάθε τέσσερα χρόνια. Δεν έχεις και πολλές ευκαιρίες στην αθλητική σου καριέρα για να συμμετάσχεις σε αυτούς. Αν, λοιπόν, κάνεις κάποιο λάθος στον αγώνα και χάσεις, μπορείς να δοκιμάσεις για κάτι καλύτερο σε τέσσερα χρόνια πάλι. Φαντάζεσαι λοιπόν πόσο μεγάλη είναι η πίεση».

Πώς λοιπόν καταφέρνεις να διαχειρίζεσαι αυτό το άγχος και βρίσκεσαι σε θέση να κατακτάς μετάλλια;

«Με τη δουλειά! Όσο πιο πολύ δουλεύεις, τόσο πιο σίγουρος είσαι για τον εαυτό σου. Κι όσο πιο σίγουρος είσαι για τις επιδόσεις σου, τόσο λιγότερο εύκολο είναι να σε κυριεύσει το άγχος και να σου στερήσει μια διάκριση. Βέβαια, βοηθάει επίσης και η εμπειρία σε σημαντικούς αγώνες. Έτσι, διαχειρίζεσαι καλύτερα το άγχος σου. Πολύ σημαντική και αναγκαία είναι σαφώς και η βοήθεια που θα έχεις σε όλη την προετοιμασία σου. Αρχικά από τους προπονητές σου, που βοηθούν και στο τεχνικό και στο ψυχολογικό κομμάτι. Επίσης, από τους δικούς σου ανθρώπους. Τέλος, η βοήθεια που παίρνεις από τους χορηγούς, είναι εξαιρετικά σημαντική. Είμαι μέλος της My Ομάδα τα τελευταία δύο χρόνια και η στήριξή αυτή είναι βασική για την καθημερινότητά μου».

1DSC6822

Ποια είναι η διατροφή που πρέπει να ακολουθεί ένας αθλητής λοιπόν;

«Ως κολυμβητής - και μάλιστα sprinter-, πρέπει να καταναλώνω πολλές θερμίδες. Φυσικά, όχι τηγανητά. Απλά πρέπει να φροντίζω να ακολουθώ μια πλήρη διατροφή, με τροφές που μου δίνουν ενέργεια και που είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες. Ως μέλος της My Ομάδα, φροντίζουν τα My market για αυτό το κομμάτι. Έτσι, μπορώ να είμαι ακόμη πιο συγκεντρωμένος στις προπονήσεις μου».

Ας επιστρέψουμε, λοιπόν, στο αγωνιστικό κομμάτι και, πιο συγκεκριμένα, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Πολλοί σε αναφέρουν ως ένα από τα φαβορί για τα 50μ. ελεύθερο. Τι απαντάς σε αυτό;

«Δεν μπορώ να απαντήσω και πολλά! Δεν θέλω να κάνω μεγάλες δηλώσεις. Μακάρι να επιβεβαιώσω τα προγνωστικά τους»!

qwe123

Είναι δηλαδή ο στόχος σου ένα μετάλλιο στα 50μ. ελεύθερο;

«Βεβαίως! Δεν θα το κρύψω. Το Ολυμπιακό μετάλλιο είναι το όνειρό μου από όταν ήμουν μικρό παιδάκι.Μεγάλωσα πια, είναι οι τρίτοι μου Ολυμπιακοί Αγώνες και στο μεταξύ έχω  πάει αρκετά καλά τα τελευταία χρόνια. Οπότε, ναι. Θέλω να διεκδικήσω μια θέση στο βάθρο και ελπίζω να το πετύχω και να κάνω υπερήφανη όλη την Ελλάδα, τους δικούς μου ανθρώπους και τη My Ομάδα».


Χάντμπολ: Η αποστολή της Εθνικής για την Ολλανδία
Χάντμπολ: Η αποστολή της Εθνικής για την Ολλανδία
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved