Ξιφασκία: Πρωταθλήτρια Ελλάδας στη Σπάθη Ανδρών η ΑΕΚ (photos)

Ξιφασκία: Πρωταθλήτρια Ελλάδας στη Σπάθη Ανδρών η ΑΕΚ (photos)

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σπάθης Ανδρών για δεύτερη φορά στην ιστορία της κατέκτησε την Κυριακή 18 Οκτωβρίου, η ΑΕΚ!

Μια μέρα μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο ατομικό από τον Βαγγέλη Καλομοίρη και των δύο χάλκινων μεταλλίων από τους Δημήτρη Καφαταρίδη και Παναγιώτη Κοντοειδή, οι «κιτρινόμαυροι» κατέκτησαν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σπάθης Ανδρών.

Η Ένωση υπό τις οδηγίες του Θανάση Δελενίκα, προκρίθηκε στα ημιτελικά, άνευ αγώνος, όπου αντιμετώπισε τον Απόλλωνα Βριλησσίων και επικράτησε με 45-36, σφραγίζοντας το… εισιτήριο για τον τελικό, όπου αντιμετώπισε τον ΑΟ Περσέα.

Εκεί έπειτα από έναν συναρπαστικό αγώνα, η ΑΕΚ έφτασε στην τελική επικράτηση με 45-43 και ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου.

Μετά το τέλος των αγώνων ο Πρόεδρος της ΑΕΚ, κ. Αλέξης Αλεξίου, επικοινώνησε με την ομάδα την οποία και συνεχάρη, ενώ προχώρησε στην εξής δήλωση:

«Η ΑΕΚ κατέκτησε άλλον έναν τίτλο, άλλο ένα Πρωτάθλημα Ελλάδος Ξιφασκίας Ανδρών. Πρόκειται για τον 10ο τίτλο σε επίπεδο Ανδρών-Γυναικών στο άθλημα, με την κυριαρχία μας να εδραιώνεται, χωρίς να σημαίνει ότι έχει κορεστεί η επιθυμία μας για τρόπαια. Θερμά συγχαρητήρια στους αθλητές, τους προπονητές και όλους τους συντελεστές. Με την ευχή να πανηγυρίσουμε ακόμα περισσότερα κύπελλα στη συνέχεια».

Ο προπονητής των επιτυχιών, Θανάσης Δελενίκας, σχολίασε στην επίσημη ιστοσελίδα των «κιτρινόμαυρων»:

«Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά, γιατί για μια ακόμα φορά δείξανε το επίπεδο τους σε μία διοργάνωση με έντονα φορτισμένο κλίμα, αλλά δεν έκαναν πίσω καμία στιγμή. Δείξανε πυγμή και πίστη στον εαυτό τους και στην ομάδα και τα κατάφεραν για μια ακόμα φορά. Δεν εφησυχάζουμε σε κανένα αποτέλεσμα. Ήταν άλλη μια νίκη, άλλη μία κούπα, μέχρι την επόμενη».

Ο Βαγγέλης Καλομοίρης δήλωσε στο aek.gr:

«Είμαι πολύ χαρούμενος για την επιτυχία της ομάδας μας. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που εκπληρώσαμε τους στόχους μας και τις φιλοδοξίες της ομάδας μας. Συνεχίζουμε ακάθεκτοι με τα μάτια ήδη στο… επόμενο Πρωτάθλημα».

Με τη σειρά του ο Δημήτρης Καφαταρίδης πρόσθεσε στο aek.gr:

«Μεγάλη χαρά να κατακτάς το πρώτο σου Πανελλήνιο Πρωτάθλημα με το Σύλλογο της ΑΕΚ. Το κλίμα στην ομάδα είναι καταπληκτικό και συνεχίζουμε με αφοσίωση τη σκληρή δουλειά για να επιτύχουμε και τους επόμενους στόχους».

Ο Παναγιώτης Κοντοειδής από την πλευρά του σχολίασε:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που δείξαμε σε μία πολύ απαιτητική διοργάνωση το επίπεδό μας. Συνεχίζουμε τη σκληρή προπόνηση με πειθαρχία για την επίτευξη των επόμενων στόχων».

Και ο Απόστολος Βιδάλης πρόσθεσε: «Η σημερινή μας επιτυχία είναι αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς που καταβάλαμε όλο αυτό το διάστημα της προετοιμασίας, υπό δύσκολες συνθήκες λόγω του covid-19, με την πολύτιμη καθοδήγηση του προπονητή μας Θανάση Δελενίκα. Αντικειμενικός σκοπός όλων μας, αθλητών, προπονητή και διοίκησης είναι να κάνουμε την ΑΕΚ ακόμη μεγαλύτερη».

?? Η ΑΕΚ κατέκτησε για 2η φορά στην Ιστορία της το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σπάθης Ανδρών! ? Θερμά συγχαρητήρια σε όλους! #aek #aekfencing #aekfencingchampions #aekfamily

Δημοσιεύτηκε από AEK Athletic Club στις Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2020


Αναστατωμένος ο Φώτης Ιωαννίδης - Το σχόλιο της Ελένης Βουλγαράκη
Αναστατωμένος ο Φώτης Ιωαννίδης - Το σχόλιο της Ελένης Βουλγαράκη
ΟΠΑΠ Forward: Ψήφος εμπιστοσύνης στη γυναικεία επιχειρηματικότητα
ΟΠΑΠ Forward: Ψήφος εμπιστοσύνης στη γυναικεία επιχειρηματικότητα
Παναθηναϊκός AKTOR: Θα θυμίζει Euroleague το ΟΑΚΑ για το ματς με το Περιστέρι!
Παναθηναϊκός AKTOR: Θα θυμίζει Euroleague το ΟΑΚΑ για το ματς με το Περιστέρι!
Δικαίωση 10 εκατομμυρίων ευρώ για τον Κριστιάνο Ρονάλντο
Δικαίωση 10 εκατομμυρίων ευρώ για τον Κριστιάνο Ρονάλντο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved