Ετοιμάζει δωρεά-μαμούθ το NFL κατά του ρατσισμού

Ετοιμάζει δωρεά-μαμούθ το NFL κατά του ρατσισμού

To NFL, το οποίο την περασμένη εβδομάδα δεσμεύτηκε να κάνει περισσότερα για την προώθηση της ισότητας, προτίθεται να δωρίσει 250 εκατομμύρια δολάρια σε δράσεις κοινωνικής δικαιοσύνης σε μια περίοδο 10 ετών.

Η ανακοίνωση που έγινε την Πέμπτη ανέφερε τα εξής: «Το NFL αυξάνει τις προσπάθειές του για κοινωνική δικαιοσύνη μέσω ενός συνολικού 10ετούς ταμείου 250 εκατομμυρίων δολαρίων για την καταπολέμηση του συστηματικού ρατσισμού και τη στήριξη της μάχης ενάντια στις συνεχιζόμενες και ιστορικές αδικίες που αντιμετωπίζουν οι Αφρο-Αμερικανοί.

Το NFL και οι σύλλογοι μας θα συνεχίσουν να συνεργάζονται με παίκτες της λίγκας για να υποστηρίξουν προγράμματα για την αντιμετώπιση της μεταρρύθμισης της ποινικής δικαιοσύνης, των αστυνομικών μεταρρυθμίσεων και της οικονομικής και εκπαιδευτικής προόδου.

Εκτός από την οικονομική δέσμευση, θα συνεχίσουμε να αξιοποιούμε το δίκτυο NFL και όλες τις ιδιότητες των μέσων ενημέρωσης για να δώσουμε μεγαλύτερη έμφαση στην ευαισθητοποίηση και την προώθηση της εκπαίδευσης των θεμάτων κοινωνικής δικαιοσύνης στους θαυμαστές μας και να συμβάλουμε στην ενίσχυση της ενότητας».

Σύμφωνα με το The Undefeated, το NFL έχει ήδη δωρίσει 44 εκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσει την κοινωνική δικαιοσύνη μέσω του Συνασπισμού Παικτών (Players Coalition) που δημιουργήθηκε μετά τις διαμαρτυρίες του τότε quarterback των Σαν Φρανσίσκο 49ερς, Κόλιν Κάπερνικ το 2016 κατά του ρατσισμού και της κατάχρησης εξουσίας από την αστυνομία.

Τον Νοέμβριο του 2017, το πρωτάθλημα δεσμεύτηκε να συνεισφέρει σχεδόν 100 εκατομμύρια δολάρια για βοήθεια σε αφροαμερικανικές κοινότητες.

Την περασμένη εβδομάδα ο κομισάριος του NFL, Ρότζερ Γκουντέλ δήλωσε μεταξύ άλλων: «Εμείς, η National Football League, καταδικάζουμε τον ρατσισμό και τη συστηματική καταπίεση των μαύρων. Εμείς η National Football League, παραδεχόμαστε ότι κάναμε λάθος που δεν ακούσαμε παίκτες του NFL νωρίτερα και ενθαρρύνουμε τους πάντες να μιλήσουν και να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά.

Εμείς, η National Football League, πιστεύουμε ότι οι Black Lives Matter. Προσωπικά διαμαρτύρομαι μαζί σας και θέλω να γίνω μέρος της απαραίτητης αλλαγής σε αυτήν τη χώρα.

Χωρίς μαύρους παίκτες, δεν θα υπήρχε National Football League, και οι διαμαρτυρίες σε όλη τη χώρα είναι εμβληματικά των αιώνων σιωπής, ανισότητας και καταπίεσης μαύρων παικτών, προπονητών, οπαδών και του προσωπικού.

"Ακούμε, ακούω και θα απευθυνθώ σε παίκτες που έχουν υψώσει τη φωνή τους και άλλους σχετικά με το πώς μπορούμε να βελτιωθούμε και να προχωρήσουμε για μια καλύτερη και πιο ενωμένη οικογένεια NFL».

 



Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved