Αδαμάντιος Μαντής: Θρήνος στο τελευταίο «αντίο» στον άτυχο πολίστα

Αδαμάντιος Μαντής: Θρήνος στο τελευταίο «αντίο» στον άτυχο πολίστα

Με δάκρυα στα μάτια αποχαιρέτησαν σήμερα, Τρίτη (05/11), συγγενείς, φίλοι και γνωστοί τον Αδαμάντιο Μαντή, τον 21χρονο πολίστα, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο, τα ξημερώματα της Κυριακής (03/11).

Η κηδεία του τελέστηκε σε κλίμα οδύνης στο κοιμητήριο του Παλαιού Φαλήρου.

Συγγενείς, φίλοι και συναθλητές αποχαιρέτησαν τον αγαπημένο τους Αδαμάντιο. Τραγικές φιγούρες οι γονείς και η αδερφή του που δεν μπορούσαν να πιστέψουν πόσο άδικα έφυγε το παλικάρι τους από κοντά τους.

Συντετριμμένη είναι ολόκληρη η οικογένεια του ελληνικού πόλο, του αθλήματος στο οποίο είχε διαπρέψει ο 21χρονος τερματοφύλακας και είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο με την Εθνική Εφήβων στους Ευρωπαικούς Αγώνες του Μπακού το 2015.

«Νιώθω οργή, έχασα άδικα το παιδί μου»

«Ήμουν τυχερή γιατί είχα ένα πολύ καλό παιδί. Η ομορφιά του προσώπου του φαινόταν και στην ψυχή του. Το παιδί μου χαμογελούσε και ήταν σαν ήλιος» λέει η μητέρα του άτυχου πολίστα.

Όπως εξηγεί, την μοιραία βραδιά τον έπαιρνε τηλέφωνο για να τον ρωτήσει τι ώρα θα γυρίσει αλλά δεν απαντούσε κι εκεί άρχισε να ανησυχεί. «Μετά με πήραν τηλέφωνο από το Τζάνειο νοσοκομείο. Τους ρώτησα αν ζει το παιδί μου και μου ζήτησαν να πάω εκεί. Τότε κατάλαβα ότι κακό έχει συμβεί στο γιο μου» λέει η τραγική μάνα.

Αναφορικά με τις συνθήκες του δυστυχήματος, σημειώνει: «Υπήρχε αυτοκίνητο με αλάρμ, το πιο πιθανό είναι ότι θα βγει κάποιος. Το παιδί μου δεν έφταιγε πουθενά. Δεν ξέρω πώς θα αποχαιρετήσω το παιδί μου. Νιώθω οργή, τον έχασα άδικα».

Αδαμάντιος Μαντής: Θρήνος για το «διαμάντι» του ελληνικού πόλο - Το τραγικό παιχνίδι της μοίρας

Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι ο Διαμαντής χάθηκε τόσο άδικα και πρόωρα - Βαρύ πένθος στην ελληνική υδατοσφαίριση - Οι τελευταίες στιγμές και το μοιραίο «λάθος»

Το θάνατο του 21χρονου γκολκίπερ του Ναυτικού Όμιλου Χίου, Αδαμάντιου Μαντή, θρηνεί από τα ξημερώματα της Κυριακής (3/11) το ελληνικό πόλο και ο ελληνικός αθλητισμός. Ο νεαρός έπεσε θύμα τραγικού τροχαίου τα ξημερώματα της Κυριακής (03/11) και παρά το γεγονός ότι διακομίστηκε άμεσα στο Τζάνειο Νοσοκομείο, οι γιατροί δεν κατάφεραν να τον κρατήσουν στη ζωή.

Ο Μαντής στην καριέρα του είχε υπηρετήσει την Γλυφάδα, τον Πανιώνιο, το Παλαιό Φάληρο, τον Υδραϊκό, ενώ είχε αγωνιστεί σε όλα τα τμήματα υποδομών των εθνικών ομάδων.

Ήταν μάλιστα ο βασικός τερματοφύλακας της εθνικής εφήβων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2015, που είχε γίνει στο Μπακού, στο πλαίσιο των 1ων Ευρωπαϊκών Αγώνων, βοηθώντας το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο. Μετά από αρκετές σεζόν ως αναπληρωματικός σε διάφορες ομάδες, το φετινό καλοκαίρι μεταγράφηκε στη Χίο και καθιερώθηκε ως βασικός. Μάλιστα, ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στη μοναδική ως τώρα νίκη του ΝΟΧ στο πρωτάθλημα, το 9-5 επί του ΠΑΟΚ στις 19/10.

Πώς έγινε η τραγωδία

Σύμφωνα με την εκπομπή του ΣΚΑΪ «Μαζί σου», ο 21χρονος πολίστας επέβαινε σε αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 20χρονος φίλος του. Ενώ κινούνταν στο ρεύμα προς Γλυφάδα, τα δύο νεαρά παιδιά άκουσαν έναν περίεργο θόρυβο στο αυτοκίνητο και σταμάτησαν το όχημα στην αριστερή λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας, ώστε να ελέγξουν τι συνέβαινε. Ο Αδαμάντιος Μαντής κατέβηκε από το αυτοκίνητο για να δει αν υπήρξε κάποια βλάβη και τότε συνέβη η τραγωδία: Ένα άλλο όχημα, που οδηγούσε επίσης ένας νέος άνθρωπος, έπεσε πάνω στον νεαρό αθλητή και το σταματημένο αυτοκίνητο.

Το αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστούν και οι τρεις εμπλεκόμενοι στο τροχαίο, σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής «Μαζί σου». Ο Αδαμάντιος Μαντής, σοβαρά τραυματισμένος, μεταφέρθηκε στο Τζάνειο Νοσοκομείο, όπου μπήκε στο Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, με τους γιατρούς να κάνουν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να τον κρατήσουν στη ζωή. Δυστυχώς δεν τα κατάφεραν και το πρωί της Κυριακής (03/11) ο 21χρονος άφησε την τελευταία του πνοή.

ΠΗΓΗ: Newsbomb.gr

Το τελευταίο «αντίο» στον Αδαμάντιο Μαντή



Ολυμπιακός: Τρίτη ελληνική ομάδα σε ημιτελικά Ευρώπης μετά τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ
Ολυμπιακός: Τρίτη ελληνική ομάδα σε ημιτελικά Ευρώπης μετά τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR-Περιστέρι, Ολυμπιακός-Ναντ και Τσιτσιπά
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR-Περιστέρι, Ολυμπιακός-Ναντ και Τσιτσιπά
Παναθηναϊκός AKTOR - Περιστέρι: Γιορτάζει με τον κόσμο του στο ΟΑΚΑ πριν τη μάχη των playoffs
Παναθηναϊκός AKTOR - Περιστέρι: Γιορτάζει με τον κόσμο του στο ΟΑΚΑ πριν τη μάχη των playoffs
Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved