Ναράνχο: «Εμείς και η Σλοβενία για την πρώτη θέση»

Ναράνχο: «Εμείς και η Σλοβενία για την πρώτη θέση»

Συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας παραχώρησε ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Γυναικών, Γκιγιέρμο Ναράνχο, ενόψει των υποχρεώσεων του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στο Silver European League.

Συγκεκριμένα, ο Ισπανός ομοσπονδιακός εκλέκτορας μίλησε για:

Την προετοιμασία: «Έχουμε ότι ζητήσαμε και οι συνθήκες είναι ιδανικές. Αναλογικά με το μικρό διάστημα προετοιμασίας νομίζω ότι το επίπεδο είναι καλό. Σε σχέση με πέρσι, για το ίδιο χρονικό διάστημα, είμαστε σίγουρα ένα βήμα μπροστά και αυτό είναι ενθαρρυντικό».

Την Πορτογαλία, που είναι η πρώτη αντίπαλος της Εθνικής: «Δεν έχουμε ιδιαίτερη πληροφόρηση για την Πορτογαλία. Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι από πέρσι θα έχουν πολλές αλλαγές. Έχουν μείνει οι 5 καλύτερες παίκτριες και έχουν αλλάξει προπονητή. Κόουτς πλέον είναι ο Βραζιλιάνος Ντος Σάντος, με τον οποίο συνεργαστήκαμε το 2005 στην Τενερίφη. Είναι γνωστός και εδώ στην Ελλάδα, αφού κάθισε στον πάγκο του Παναθηναϊκού την προηγούμενη δεκαετία».

Το επίπεδο της ομάδας: «Η επικοινωνία είναι καλύτερη και συνεχώς βελτιώνεται. Πλέον γνωριζόμαστε πολύ καλά μεταξύ μας και τα κορίτσια ανταποκρίνονται στο σύστημα που θέλουμε να ακολουθήσουμε. Μας έκανε πολύ καλό το περσινό καλοκαίρι αλλά νομίζω ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης της ομάδας».

Το στόχο στο European League: «Η πρώτη θέση. Δεν θα είναι εύκολη η κατάκτησή της αλλά θα παλέψουμε. Νομίζω ότι εμείς και η Σλοβενία θα δώσουμε τη μάχη. Η Εσθονία επίσης είναι ένας σημαντικός αντίπαλος. Μάλιστα πέρσι να σας θυμίσω ότι χάσαμε σε φιλικό παιχνίδι. Όλους τους αντιπάλους τους σεβόμαστε. Πρέπει να έχουμε πάντα στο μυαλό μας ότι δεν είμαστε… Σερβία για να κερδίζουμε πάντα. Είμαστε σε καλό δρόμο αλλά δεν πρέπει να πετάμε στα σύννεφα. Τα πόδια μας πρέπει να είναι στο έδαφος».

Τα νέα πρόσωπα της Εθνικής: «Η Κυπαρίσση είναι μόλις 16 χρόνων και παίζει σαν να είναι χρόνια στην Εθνική. Η Βλαχάκη ήταν στην επιλογή μας τον Ιανουάριο, προσαρμόστηκε πολύ γρήγορα και μας βοηθάει. Το ίδιο και η Άννα (Καλαντάτζε), η οποία έχει κάνει βήματα προόδου. Όσον αφορά τις νέες αλλά παλιές στην ομάδα, την Κονόμι και την Παπαφωτίου, έχουν ήδη προσθέσει εμπειρία στην ομάδα. Η Κονόμι έχει τρομερή προσωπικότητα, παίζει με μυαλό και έχει τέτοιο πάθος που νομίζεις ότι παίζει πρώτη φορά. Η Αθηνά (Παπαφωτίου) ήξερα τι μπορεί να προσφέρει στην Εθνική, αφού είχαμε συνεργαστεί το 2013. Γενικά στις προπονήσεις της Εθνικής γίνεται μάχη. Όλα τα κορίτσια ξέρουν ότι μπορούν να είναι στις 14 που χρειαζόμαστε για κάθε αγώνα».Serie A: Ηχηρό «χαστούκι» της Σασουόλο στην Ίντερ
Serie A: Ηχηρό «χαστούκι» της Σασουόλο στην Ίντερ
Guardian: Η Ευρώπη τα τελευταία 50 χρόνια μέσα από στιγμιότυπα – Δύο φωτογραφίες από την Ελλάδα
Guardian: Η Ευρώπη τα τελευταία 50 χρόνια μέσα από στιγμιότυπα – Δύο φωτογραφίες από την Ελλάδα
Μαρία Σάκκαρη: Μετά τον θρίαμβο στη Γουαδαλαχάρα, θέλει διάκριση και στο Τόκιο – Ώρα και κανάλι
Μαρία Σάκκαρη: Μετά τον θρίαμβο στη Γουαδαλαχάρα, θέλει διάκριση και στο Τόκιο – Ώρα και κανάλι
Super League: Ο Βόλος δεν επιστρέφει στη θεσσαλική πόλη λόγω της κακοκαιρίας Elias
Super League: Ο Βόλος δεν επιστρέφει στη θεσσαλική πόλη λόγω της κακοκαιρίας Elias
©2011-2023 Onsports.gr - All rights reserved