Καταγγελίες ΠΑΟΚ για την υπόθεση Σεπέδα
10 SHARES

Καταγγελίες ΠΑΟΚ για την υπόθεση Σεπέδα

Η συμβολή του ΠΑΟΚ στη δικαστική περιπέτεια του Κουβανού.

Με μία μακροσκελή ανακοίνωση ο ΑΣ ΠΑΟΚ και το ΤΑΑ ΠΑΟΚ αναφέρονται αναλυτικά στην υπόθεση του Ρολάντο Σεπέδα, ξεκαθαρίζοντας τα όσα συνέβησαν το προηγούμενο διάστημα και δεν είδαν το φως της δημοσιότητας, αλλά και την απαράδεκτη συμπεριφορά του Κουβανού βολεϊμπολίστα και του Ιταλού μάνατζέρ του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο Πανθεσσαλονίκειος Αθλητικός Όμιλος Κωνσταντινουπολιτών και το Τ.Α.Α. ΠΑΟΚ βρίσκονται στη δυσάρεστη θέση να καταγγείλουν δημόσια στο φίλαθλο κοινό την αντιεπαγγελματική, αντιδεοντολογική και εξόχως παράνομη συμπεριφορά του Κουβανού αθλητή Ρολάνδρο Σεπέδα και του φερόμενου ως εκπροσώπου του εν λόγω αθλητή, κου. Stefano Bartocci Ιταλού μάνατζερ αθλητών πετόσφαιρας ο οποίος καλύπτεται από επίσημη άδεια εκπροσώπησης από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Βόλει (FIVB).

Όπως είναι γνωστό στην παγκόσμια αθλητική κοινότητα, ο αθλητής ενεπλάκη σε υπόθεση ποινικού ενδιαφέροντος στη Φινλανδία κατά τη διάρκεια του θεσμού FIVB World League 2016, η οποία εμπλοκή του, πέραν της ποινής φυλάκισης που του καταλογίστηκε σε σωφρονιστικό ίδρυμα της εν λόγω χώρας με συνέπεια την πολύμηνη απουσία του από την οικογένειά του που παρέμενε στην Κούβα, αποτέλεσε τροχοπέδη στην αθλητική του καριέρα.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη φυλακή, η διοίκηση του ΠΑΟΚ, αφενός από καθαρά ανθρώπινο ενδιαφέρον σε ένα αθλητή που αποτέλεσε μέρος της οικογένειας του συλλόγου μας, δευτερευόντως σεβόμενοι την αδιαμφισβήτητη συνεισφορά του αθλητή σε ένδοξες αθλητικές στιγμές της ομάδας Πετόσφαιρας, δεν παρέμεινε αδρανής. Διατήρησε ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας με την πλευρά του αθλητή και τα μέλη της οικογενείας αυτού, προκειμένου να συνεισφέρει όπου και όταν, τούτο θα ήταν εφικτό ή απαιτητό, παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις του δικαστικού αγώνα προς τη δικαίωσή του.

Όταν τελικά, ο δικαστικός αγώνας στη Φιλανδία έληξε με την αποφυλάκισή του και την τυπική απέλασή του στη γενέτειρα χώρα του, την Κούβα, ο ΠΑΟΚ και ο Πρόεδρός του κ. Κατσαρής ήταν αυτοί, οι οποίοι στάθηκαν στον αθλητή και την οικογένειά του, προτείνοντάς του και τελικά υπογράφοντες από κοινού 5ετές συμβόλαιο επαγγελματικής συνεργασίας, αρχόμενο από το Σεπτέμβριο του 2017 και το οποίο έληγε το έτος 2022, προσφέροντας κατά αυτόν τον τρόπο σε αυτόν και την οικογένειά του, την ευκαιρία να ανακάμψουν σταδιακά από το ατυχές γεγονός που τους στιγμάτισε, τόσο σε οικογενειακό επίπεδο, όσο και σε καθαρά επαγγελματικό.

Υπό την ισχύ του 5ετoύς συμβολαίου, όπως γίνεται ευκόλως κατανοητό, ο ΠΑΟΚ έδινε στον αθλητή Σεπέδα το δικαίωμα επανένταξης στο χώρο του βόλεϊ και προσέφερε επαγγελματικό μέλλον και εργασία τόσο στον ίδιον όσο και στην οικογένειά του, αφού στο πλαίσιο της συμφωνίας-στήριξης προς τον αθλητή συμπεριλαμβάνονταν παροχές όπως η διαμονή τους, η εκπαίδευση των παιδιών κλπ., εξασφαλίζοντας ουσιαστικά την κοινωνική επανένταξη του αθλητή και της οικογενείας του. Παράλληλα και κατόπιν της επιβληθείσας ποινής απαγόρευσης εισόδου στη ζώνη Σένγκεν από τη χώρα της Φιλανδίας λόγω της φύσεως του αδικήματος που ενεπλάκη, ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε ένα πολυδάπανο και επίπονο δικαστικό αγώνα, ενώπιον τόσο των Φινλανδικών Αρχών όσο και της παγκόσμιας ομοσπονδίας FIVB, πάντα με την πλήρη και ρητή συναίνεση του αθλητή, προκειμένου να αρθούν ή σε κάθε περίπτωση, να μειωθούν οι πειθαρχικές ποινές που προέκυψαν από την ποινική εμπλοκή του Σεπέδα, ούτως ώστε ο αθλητής να μπορέσει απερίσπαστος να επανέλθει στα επαγγελματικά του καθήκοντα και πρωτίστως να γίνει εφικτή η υποδοχή του το συντομότερο στην Ελλάδα και στην οικογένεια του ΠΑΟΚ, κάτι που θεωρούσαμε ότι και ο ίδιος επιθυμούσε διακαώς, όπως μας είχε γίνει κατανοητό από την ανοικτή επικοινωνία που είχαμε συχνά μαζί του.

Στο δικαστικό μέρος της όλης υπόθεσης ανέλαβε η νομική υπηρεσία του ΠΑΟΚ, ενώ στην άμεση διάθεση του αθλητή υπήρχε κάθε δυνατή συνδρομή από πλευράς ΠΑΟΚ. Κάπου εκεί και πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις και για να πληρωθεί το γνωστό ρητό «ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του ευεργετηθέντος», εμφανίστηκε ένας Ιταλός μάνατζερ ονόματι Stefano Bartocci, ο οποίος υποστήριξε ότι το συμβόλαιο επαγγελματικής συνεργασίας μεταξύ του ΠΑΟΚ και του εν λόγω αθλητή, είναι παράνομο και ως εκ τούτου άκυρο, με σκοπό να παρασύρει τον αθλητή σε άκαιρους και άτοπους ακροβατισμούς.

Η πλευρά του ΠΑΟΚ, από τη στιγμή που βίωσε την έμπρακτη αχαριστία από την πλευρά του αθλητή, άσκησε τα νόμιμα δικαιώματά της ενώπιον της παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πετόσφαιρας FIVB σύμφωνα με τις σχετικές ισχύουσες διατάξεις, καταθέτοντας όλες τις απαραίτητες αποδείξεις και πολυσέλιδο υπόμνημα εκατό (100) περίπου σελίδων, στο οποίο υπόμνημα, με σαφήνεια, καταγγέλλει την παράνομη και καταχρηστική υπαναχώρηση του αθλητή από την υπογεγραμμένη συμφωνία. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο εν λόγω πληρέστατο υπόμνημα από πλευράς ΠΑΟΚ, η επίσημη εκπεφρασθείσα θέση του φερόμενου ως μάνατζερ κ. Stefano Bartocci και η οποία υποβλήθηκε σε απάντηση των θέσεων του ΠΑΟΚ, κατόπιν επίσημου αιτήματος των δικαστικών υπηρεσιών της FIVB προς την πλευρά του αθλητή, ήταν ένα ελλιπέστατο απαντητικό υπόμνημα το οποίο βρίθει γενικοτήτων και αοριστιών.

Το αξιοσημείωτο στην όλη υπόθεση είναι ότι η Παγκόσμια Ομοσπονδία FIVB, κατά παράβαση της συνήθους πρακτικής της και του ορισθέντος μεγίστου χρόνου έκδοσης αποφάσεων σε αντίστοιχες διενέξεις, κωλυσιεργεί υπόπτως και παρελκυστικά την έκδοση της προκείμενης απόφασης, προκαλώντας μεγάλη, θετική και αποθετική ζημία στο Σωματείο μας. Και όλα αυτά συμβαίνουν, όταν οι διοικητικές υπηρεσίες της FIVB εξέδωσαν τυπική άδεια συμμετοχής (ITC Certificate) του αθλητή σε ομάδα της Τουρκίας η οποία χώρα τελεί εκτός ζώνης Σένγκεν, και παρά το γεγονός ότι η καταγγελία του ΠΑΟΚ δεν έχει τύχει οριστικής απόφασης από καιρού. Και προς έκπληξη όλων μας, με την ηλεκτρονική έγκριση της Κουβανικής Ομοσπονδίας στο ITC σύστημα, παρότι επί της ουσίας ο Αθλητής έχει αποπεμφθεί από τις τάξεις της και ο ίδιος είχε αιτήσει την επίσημη μετάπτωση του σε «FIVB umbrella» κατά τα ισχύοντα από τους κανονισμούς.

Συνοψίζοντας, δημόσια καταγγέλλουμε τον Ιταλό εκπρόσωπο αθλητών κ.Stefano Bartocci, ο οποίος μέσω της παρελκυστικής του τακτικής παρέσυρε τον Κουβανό αθλητή Ρολάντο Σεπέδα, όπως αρκούντως στηλιτεύουμε και την στάση της FIVB η οποία, αφενός έχει καθυστερήσει την έκδοση σχετικής απόφασης για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους και καθ’ υπέρβαση των σχετικών διατάξεων που η ίδια Παγκόσμια Ομοσπονδία έχει θεσπίσει, αφετέρου δεν αντέδρασε, ως όφειλε, και συνεχίζει να τηρεί σιγή ιχθύος σε επίσημη επίκληση του ΠΑΟΚ ότι ο εν λόγω αθλητής αγωνίζεται σε ομάδα της Τουρκίας στην παρούσα φάση.

Κατά αυτή την έννοια, τίθενται σε πλήρη αμφισβήτηση οι έννοιες της αθλητικής ισονομίας και της προάσπισης από την παγκόσμια αθλητική αρχή των εμπράκτων δικαιωμάτων των συλλόγων στην αντιμετώπιση αντιεπαγγελματικών συμπεριφορών, απ’ όπου και αν αυτές προέρχονται. Και φυσικά θεωρούμε ότι το κύριο ερώτημα που παραμένει στους διοικούντες του συνόλου των ομάδων ανά τον κόσμο που αγαπούν και προσφέρουν στο άθλημα, είναι: «Πέραν των τελών που οφείλουν οι ομάδες να καταβάλλουν θεσμικά για τις μετεγγραφές αθλητών, τη συμμετοχή των ομάδων σε διεθνείς διοργανώσεις και άλλα αντίστοιχα, πλέον των λοιπών υπερβολικών εξόδων λειτουργικής διαχείρισης, πώς επιβεβαιώνεται ο ρόλος της παγκόσμιας ομοσπονδίας, ως ανώτατη αρχή, στην ανάδειξη και προάσπιση του αθλήματος, καθώς και στις ίσες ευκαιρίες των μελών αυτής;».

Ο ΠΑΟΚ κάνει σαφές προς πάσα κατεύθυνση ότι το άθλημα της Πετόσφαιρας έχει ριζώσει μέσα στις καρδιές των φιλάθλων μας και θα παραμείνει έτσι, και οι Διοικούντες οφείλουμε να το στηρίξουμε και θα το πραγματοποιήσουμε με κάθε δύναμή μας, όπως επίσης και θα αμυνθούμε προς όσους δεν εφαρμόζουν την αυτονόητη θεσμική ισονομία, όσο ψηλά και εάν αυτοί βρίσκονται.

Επιφυλασσόμενοι παντός νόμιμου δικαιώματός μας.

T.A.A. ΠΑΟΚ».

 ΑΕΚ: Τα πλάνα Γιαννίκη για το ντέρμπι και το δίλημμα
ΑΕΚ: Τα πλάνα Γιαννίκη για το ντέρμπι και το δίλημμα
ΟΦΗ-Ολυμπιακός: Η ώρα και το κανάλι του αγώνα
ΟΦΗ-Ολυμπιακός: Η ώρα και το κανάλι του αγώνα
ΠΑΟΚ: «Έφυγε» ο Κεμανίδης (photos+video)
ΠΑΟΚ: «Έφυγε» ο Κεμανίδης (photos+video)
Απώλεια γεύσης: 6 πιθανές αιτίες σε εικόνες
Απώλεια γεύσης: 6 πιθανές αιτίες σε εικόνες

Καιρός Χριστούγεννα: Οι πρώτες ενδείξεις και η τάση έως τις 20 Δεκεμβρίου (vid)

Καιρός Χριστούγεννα: Οι πρώτες ενδείξεις και η τάση έως τις 20 Δεκεμβρίου (vid)

Έφτασε στην Αθήνα ο Πάπας Φραγκίσκος - Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας

Έφτασε στην Αθήνα ο Πάπας Φραγκίσκος - Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας

Τρίτη δόση: Κλείστηκαν πάνω από 190.000 ραντεβού - Τι είπε ο Θεμιστοκλέους

Τρίτη δόση: Κλείστηκαν πάνω από 190.000 ραντεβού - Τι είπε ο Θεμιστοκλέους

Κύκλωμα αστυνομικών: Η άγνωστη ιστορία του «επιχειρηματία» που έχασε την ταυτότητά του

Κύκλωμα αστυνομικών: Η άγνωστη ιστορία του «επιχειρηματία» που έχασε την ταυτότητά του

Θρίλερ με την εξαφάνιση επιχειρηματία στου Ζωγράφου - Του έστησαν παγίδα μέσα σε γκαράζ

Θρίλερ με την εξαφάνιση επιχειρηματία στου Ζωγράφου - Του έστησαν παγίδα μέσα σε γκαράζ

Η Φάρμα: Απόψε η πρεμιέρα! Γνωρίστε τους 18 παίκτες που θα πιάσουν τα… φτυάρια τους (pics+vid)

Η Φάρμα: Απόψε η πρεμιέρα! Γνωρίστε τους 18 παίκτες που θα πιάσουν τα… φτυάρια τους (pics+vid)

Big Brother: Ο Παναγιώτης Πέτσας έκανε πρόταση γάμου στην Ανχελίτα και εκείνη αρνήθηκε (videos)

Big Brother: Ο Παναγιώτης Πέτσας έκανε πρόταση γάμου στην Ανχελίτα και εκείνη αρνήθηκε (videos)

Η Φάρμα: Η μελαχρινή καλλονή που θα «τρελάνει» τους άνδρες (photos)

Η Φάρμα: Η μελαχρινή καλλονή που θα «τρελάνει» τους άνδρες (photos)