Πώς άρχισαν τη 2η φάση στις National κατηγορίες της Γαλλίας οι Έλληνες αθλητές
SHARE

Πώς άρχισαν τη 2η φάση στις National κατηγορίες της Γαλλίας οι Έλληνες αθλητές

Στη 2η φάση τους έχουν μπει τα διασυλλογικά πρωταθλήματα επιτραπέζιας αντισφαίρισης των National κατηγοριών της Γαλλίας, στα οποία είναι έντονη η ελληνική παρουσία.

Οι διοργανώσεις, που αφορούν από τη 2η εθνική κατηγορία της χώρας και κάτω, περιλάμβαναν γκρουπ μέχρι το τέλος του χρόνου και από τα τέλη Ιανουαρίου συνεχίζονται με νέα γκρουπ, τα οποία ξεκαθαρίζουν και τις ομάδες για άνοδο ή υποβιβασμό. Σε κλαμπ αυτών των κατηγοριών αγωνίζονται οι αθλητές Τάσος Ρηνιώτης, Γιάννης Βλοτινός, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Γιώργος Κωνσταντινόπουλος, Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, Κώστας Λαγογιάννης, Αντώνης Μαλινάκης, Γιώργος Σταματούρος, Νίκος Αντωνιάδης, Δημήτρης Κορδούτης, Γιάννης Παπαδάκης, Γιώργος Παντερής και οι αθλήτριες Κωνσταντίνα Παρίδη, Αλίκη Κιούφη, Όλγα Γεωργοπούλου, Δήμητρα-Θωμαΐς Τσεκούρα και Γεωργία Ζαβιτσάνου (η τελευταία δεν έχει αγωνιστεί ακόμα στη 2η φάση). Παντού έχουν γίνει οι δύο πρώτες αγωνιστικές και το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί τον Μάιο. Επίσης, στη 2η εθνική κατηγορία της Γαλλίας (την Pro B) έχει αρχίσει παιχνίδια για τον 2ο γύρο ο Γιώργος Φραγκούλης, ενώ υπάρχει και η 6η κατηγορία, η λεγόμενη Pre National, στην οποία μετέχει ο Βασίλης Σφακιανάκης. Να δούμε επιγραμματικά πώς άρχισαν το δεύτερο κομμάτι αυτών των πρωταθλημάτων οι Έλληνες «ξενιτεμένοι» και οι ομάδες τους:

Στην 3η κατηγορία των ανδρών (National 1) η Νις Καβιγκάλ του Τάσου Ρηνιώτη προπορεύεται στο 2ο γκρουπ της 2ης φάσης. Νωρίτερα από το προγραμματισμένο μάλιστα, έχει δώσει ήδη τρία ματς κι εμφανίζει μόνο νίκες και 9 βαθμούς. Κατέβαλλε εντός έδρας τη Μονακό με 8-2 κι ως φιλοξενούμενη την Τουρ με 8-0 και την Ανζέ 2 με 8-1. Ο σημερινός δευτεραθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών ενισχύει σημαντικά την προσπάθεια της ομάδας του για άνοδο και ο απολογισμός του σε αυτές τις συναντήσεις είναι 5 νίκες και 1 ήττα.

Στο ίδιο γκρουπ βρίσκεται και η Κρεζό Βαρέν του Γιάννη Βλοτινού. Έχει κάνει επίσης πολύ θετική αρχή κι έπειτα από δύο αγώνες είναι στην 3η θέση με 6 βαθμούς. Επικράτησε 8-6 σε ντέρμπι με την Κουρμπεβουά (εκτός έδρας) και τη Σεν Εγκρέβ (εντός). Ο πολύπειρος Έλληνας άσος εξακολουθεί να πρωταγωνιστεί και σε αυτά τα ματς είχε 5 νίκες και 1 ήττα. H Νις και η Κρεζό Βαρέν είναι ν’ αναμετρηθούν στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, στις 11 Μαΐου.

Στην ίδια κατηγορία και το 1ο γκρουπ συνεχίζει η Ρομάν του Κωνσταντίνου Κωνσταντινόπουλου και του Γιώργου Κωνσταντινόπουλου. Έχει κάνει κι αυτή νικηφόρο ξεκίνημα και είναι στη 2η θέση με 6 βαθμούς σε δύο αγώνες. Έκαμψε ως γηπεδούχος την Αμπεβίλ με 8-2 και ως φιλοξενούμενη τη Μετς 2 με 8-5. Στην καλή πορεία είναι βασικά «όπλα» τα αδέρφια, με τον Γιώργο να εμφανίζει σε αυτές τις αγωνιστικές μόνο νίκες σε 5 ατομικά παιχνίδια και τον Κωνσταντίνο να έχει 4 νίκες και 1 ήττα.

Στην 4η κατηγορία της Γαλλίας (National 2) η Αντίμπ του Κώστα Λαγογιάννη και του Δημήτρη Κορδούτη αγωνίζεται τώρα στο 5ο γκρουπ. Έπειτα από δύο ματς φιγουράρει στην κορυφή με δύο συγκάτοικους. Έχει συγκεντρώσει 6 βαθμούς με νίκες 8-2 εναντίον της Κλερμοντουά (εκτός) και της Ελανκούρ (εντός). Ο 38άχρονος διεθνής ήταν άψογος και σε αυτούς τους αγώνες και είχε συνολικά 4 νίκες. Ιδιαίτερα πολύτιμος για την ομάδα του και ο Κορδούτης με 3 νίκες και 1 ήττα στο σύνολο. 

Στην ίδια κατηγορία η Σάρεντον του Αντώνη Μαλινάκη βρέθηκε στο 7ο γκρουπ της 2ης φάσης. Στις δύο πρώτες αγωνιστικές έχασε 8-6 στην έδρα της από τη Σεν Πιερέζ 2, απέσπασε ισοπαλία 7-7 από τη Ροάν Λουάρ και είναι στην 6η θέση με 3 βαθμούς. Για άλλη μια φορά ήταν πολύ αποτελεσματικός ο πρώην πρωταθλητής Ελλάδας του απλού Νέων ανδρών και παρουσίασε 5 νίκες και 1 ήττα.

Τέλεια αρχή έχει κάνει στη 2η φάση της National 2 και η Ερμόν Πλεσί του Δημήτρη Παπαδημητρίου. Δύο νίκες σε ισάριθμα ματς την έχουν φέρει στο ρετιρέ της βαθμολογίας με 6 βαθμούς. Έχει ξεπεράσει την Καέν 2 εντός έδρας με 8-2 και τη Φεριέρ εκτός με 8-1. Ο αριστερόχειρας πρωταθλητής έμεινε αήττητος σε 5 ατομικούς αγώνες.

Επίσης στη National 2 βρίσκεται η Τουλόν Λα Σεν του Νίκου Αντωνιάδη και αγωνίζεται στο 2ο γκρουπ. Έχει αρχίσει με ήττες όμως και περιορίζεται στην τελευταία θέση με 2 βαθμούς. Έχασε εντός έδρας 8-4 από τη Λε Κανέ και ως φιλοξενούμενη 8-5 από την Παβιλονέ. Σε αυτό το πλαίσιο δεν τα πήγε καλά και ο σημερινός δευτεραθλητής Ελλάδας του απλού Νέων ανδρών. Σημείωσε 1 νίκη και γνώρισε 5 ήττες.

Στην ίδια κατηγορία η Γκρεσιβοντάν λε Τουβέ του Γιάννη Παπαδάκη έχει πάει στο 5ο γκρουπ της 2ης φάσης. Έχει δύο ήττες στο ξεκίνημα και βρίσκεται στην προτελευταία θέση με 2 βαθμούς. Κάμφθηκε με 8-5 στην έδρα της Ελανκούρ και με 8-6 εντός από τη Λα Γκαρντέ. Ο Παπαδάκης είχε συμμετοχή το προηγούμενο Σάββατο κι εμφάνισε 2 νίκες και 1 ήττα.

Στη National 2 μετέχει και η Ενεμπόν 2 του Γιώργου Σταματούρου. Δεν έχει αρχίσει καλά και μετά από δύο αγωνιστικές αρκείται στην 6η θέση του 8ου γκρουπ μαζί με άλλες δύο ομάδες. Πρώτα έχασε στο «σπίτι» της 8-6 από τη Μπιαρίτζ, έπειτα εκτός έδρας 8-2 από τη Λεβαλουά 2 κι εμφανίζει 2 βαθμούς. Ο πρωταθλητής Ελλάδας του απλού Νέων ανδρών είχε 4 νίκες και 1 ήττα σε αυτές τις αναμετρήσεις.

Στη National 2 τέλος, δοκιμάζει τώρα τις δυνάμεις του ο Γιώργος Παντερής. Μέχρι το τέλος του χρόνου είχε ενισχύσει τη Χάβρη 2 στην Pre National (έχοντας μάλιστα, μόνο νίκες) τώρα παίρνει ευκαιρίες σε υψηλότερο επίπεδο με τη Χάβρη 1. Η συγκεκριμένη ομάδα μετέχει στο 4ο γκρουπ της 4ης κατηγορίας κι έπειτα από δύο παιχνίδια είναι 6η με 3 βαθμούς. Αρχικά έφερε ισοπαλία στην έδρα της 7-7 με τη Σαν Σεμπιαστιάν 1, ενώ το Σάββατο έχασε εκτός έδρας 8-5 από την Μπαγιάρ Αρζεντάν 3. Ο Παντερής χρησιμοποιήθηκε και στους δύο αγώνες και είχε 4 νίκες και 2 ήττες.

Στην 3η κατηγορία των γυναικών (National 1) η Σεν Πιερέζ 2 της Γεωργίας Ζαβιτσάνου πήγε για τη 2η φάση στο 1ο γκρουπ και άρχισε την προσπάθειά της με δύο θετικά αποτελέσματα. Στην 1η αγωνιστική νίκησε εκτός έδρας 8-2 την Κουρμπεβουά, στη 2η εκτός έδρας 8-4 τη Σεν Κουεντέν κι έχει το προβάδισμα με 6 βαθμούς. Η αθλήτρια της εθνικής μας ομάδας γυναικών δεν μπόρεσε να πάει στη Γαλλία γι’ αυτά τα παιχνίδια.

Στο 2ο γκρουπ της ίδιας κατηγορίας η Εσιρόλ της Κωνσταντίνας Παρίδη και της Δήμητρας-Θωμαΐδας Τσεκούρα είναι στην 4η θέση με 4 βαθμούς. Αρχικά κάμφθηκε εκτός έδρας 8-4 από τη Ρενέ και το περασμένο Σάββατο νίκησε εντός έδρας 8-3 τη Σελ. Η Παρίδη ήταν παρούσα και στους δύο αγώνες, εμφάνισε συνολικά 2 νίκες και 3 ήττες, ενώ η Τσεκούρα υπέστη 2 ήττες στην πρεμιέρα της 2ης φάσης τον Ιανουάριο.

Ανέβηκε επίπεδο έπειτα από την πρωτιά σε γκρουπ της 4η κατηγορίας η Μπαγιάρ Αρζεντάν της Αλίκης Κιούφη και στη 2η φάση αγωνίζεται στη National 1. Σε δύο αγώνες εμφανίζει μία νίκη και μία ήττα και με 4 βαθμούς βρίσκεται στην 4η θέση του 2ου γκρουπ. Έχασε με 8-5 από τη Φοντενέι εντός έδρας και ξεπέρασε με 8-6 τη Ζουέ Λε Τουρ 2 εκτός. Η Κιούφη μετείχε στο τελευταίο ματς και είχε 2 νίκες και 1 ήττα.

Στην 4η κατηγορία (National 2) βρίσκεται και η Ζορν της Όλγας Γεωργοπούλου.  Είναι τώρα στο 2ο γκρουπ και μετά από δύο ματς αρκείται στην 5η θέση με 3 βαθμούς. Στην πρεμιέρα ηττήθηκε 8-3 στην έδρα της Ριλιέ/Λα Τρονσέ και στη 2η αγωνιστική έφερε ισοπαλία στην έδρα της 7-7 με τη Μοντεβίλ. Η πρώην διεθνής αγωνίστηκε το Σάββατο και κατάφερε 3 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.

* Στη 2η εθνική κατηγορία της Γαλλίας (Pro B), που έχει το κλασικό σύστημα διεξαγωγής με τους δύο γύρους, έγινε την περασμένη εβδομάδα η 10η αγωνιστική. Η Μετς του Γιώργου Φραγκούλη λύγισε στην έδρα της με 3-2 από τη Μιραμάς κι έτσι στην έναρξη του 2ου γύρου βρίσκεται στην 8η θέση με 19 βαθμούς. Στο ατομικό του ματς ο πρώην δευτεραθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών έχασε 3-1 από τον ξακουστό βετεράνο Ισπανό Χε Ζιβέν.

* Με ομίλους της 2ης φάσης προχωρά και η 6η κατηγορία, η Pre National. Στο 2ο γκρουπ η Γκρεσιβοντάν Μπελντόν του Βασίλη Σφακιανάκη είναι στη 2η θέση με 5 βαθμούς. Στην 1η αγωνιστική απέσπασε ισοπαλία 7-7 από την Εγκρέβ 2 και στη 2η νίκησε 11-3 τη Λα Τρονσέ 3. Ο Σφακιανάκης πήρε μέρος στο δεύτερο ματς και είχε 2 νίκες και 1 ήττα.

Παίζουμε μπαλίτσα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!

All Star Game 2019: Γιάννης Αντετοκούνμπο ως το... φεγγάρι! (videos)
All Star Game 2019: Γιάννης Αντετοκούνμπο ως το... φεγγάρι! (videos)
All Star Game 2019: Ξεκίνησε με όρεξη για... καρφώματα ο Γιάννης Αντετοκούνμπο! (videos)
All Star Game 2019: Ξεκίνησε με όρεξη για... καρφώματα ο Γιάννης Αντετοκούνμπο! (videos)
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παίζει με συγκεκριμένα παπούτσια προς τιμήν του Θανάση! (video)
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παίζει με συγκεκριμένα παπούτσια προς τιμήν του Θανάση! (video)
NBA All Star Game LIVE
NBA All Star Game LIVE

 • Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2019
 • Πυγμαχία: KOTV 2019 E7
  03:30Στιγμιότυπα.
 • Μηχανοκίνητα: ROC Race of Champions 2019
  04:00Στιγμιότυπα.
 • SportShow
  04:30Δείτε ενδιαφέροντα θέματα, ρεπορτάζ και highlights για και από τους αγώνες του Σαββατοκύριακου στα ευρωπαϊκά γήπεδα.
 • Red Bull Air Race World Championship 2019
  04:40Άμπου Ντάμπι, ΗΑΕ. Αγώνας. Περιγραφή: Χρήστος Βασιλείου.
 • Ποδόσφαιρο: Βαλένθια - Εσπανιόλ
  04:45Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 24η αγωνιστική. Περιγραφή: Τόλης Χριστοφοράκης.
 • COSMOTE SPORT 8HD
  05:00Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • FIBA: Ο Κόσμος του Μπάσκετ E683
  05:35Στιγμιότυπα.
 • COSMOTE SPORT 9HD
  06:00Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • Μπάσκετ: Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα
  06:15Κύπελλο Ισπανίας 2019. Τελικός. Περιγραφή: Άρης Μπάρκας.
 • Βόλεϊ: Ντιναμό Μόσχας - Περούτζια
  06:30CEV Champions League Ανδρών 2018-19. Φάση ομίλων. 5ος αγώνας. Περιγραφή: Βιδιάνος Ρούσσος.
 • WRC 2019
  07:00SS14 Vargasen 2, Σουηδία. Περιγραφή: Βιδιάνος Ρούσσος.
 • Ποδόσφαιρο: Λεβερκούζεν - Φορτούνα Ντίσελντορφ
  07:30Γερμανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 22η αγωνιστική. Περιγραφή: Σωτήρης Κωσταβάρας.
 • WRC 2019
  08:10SS18 Likenas 2, Σουηδία. Περιγραφή: Βιδιάνος Ρούσσος.
 • Ποδόσφαιρο: Άγιαξ - Ρεάλ Μαδρίτης
  08:15UEFA Champions League 2018-2019. Φάση των 16. 1ος αγώνας. Περιγραφή: Στέφανος Αβραμίδης.
 • Μπάσκετ: NBA All Star Weekend 2019
  08:45All-Star Game. Περιγραφή: Βασίλης Σκουντής, Ρήγας Δάρδαλης.
 • WRC 2019
  09:10SS19 Torsby Power Stage, Σουηδία. Περιγραφή: Βιδιάνος Ρούσσος.
 • Ποδόσφαιρο: Βιγιαρεάλ - Σεβίλη
  09:15Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 24η αγωνιστική. Περιγραφή: Δημήτρης Ξαρλής.
 • SportShow
  09:45Δείτε ενδιαφέροντα θέματα, ρεπορτάζ και highlights για και από τους αγώνες του Σαββατοκύριακου στα ευρωπαϊκά γήπεδα.
 • Χάντμπολ: Κίελο - Μαγδεβούργο
  10:20Γερμανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 21η αγωνιστική. Περιγραφή: Παύλος Παλαιστής.
 • Ποδόσφαιρο: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Παρί Σεν Ζερμέν
  10:30UEFA Champions League 2018-2019. Φάση των 16. 1ος αγώνας. Περιγραφή: Σωτήρης Κωσταβάρας.
 • Μηχανοκίνητα: NASCAR Cup Series 2019
  11:00Daytona 500. Περιγραφή: Χρήστος Βασιλείου.
 • NBA Daily
  11:30Η καθημερινή σας ενημέρωση με όλα τα τελευταία νέα από το μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.
 • Τένις: 2019 ATP World Tour 500
  12:05ABN AMRO World Tennis Tournament. Τελικός. Περιγραφή: Μαρίζα Γεωργίτση.
 • Μπάσκετ: VTB United League 2018-19
  12:15All Star Game. Περιγραφή: Γιάννης Μέγας, Δημήτρης Ζαφειρόπουλος.
 • Ποδόσφαιρο: Άιντραχτ Φρανκφούρτης - Γκλάντμπαχ
  12:45Γερμανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 22η αγωνιστική. Περιγραφή: Άλκης Τσαβδαράς.
 • Ποδόσφαιρο: Σπόρτινγκ Λισαβόνας - Μπράγκα
  13:45Πρωτάθλημα Πορτογαλίας 2018-19. 22η αγωνιστική. Περιγραφή: Κώστας Γιαλιτάκης.
 • COSMOTE SPORT 9HD
  14:00Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • FIBA: Ο Κόσμος του Μπάσκετ E683
  14:30Στιγμιότυπα.
 • Χάντμπολ: Κιέλτσε - Μονπελιέ
  14:45VELUX EHF Champions League 2018-19. Φάση ομίλων. 12η αγωνιστική. Περιγραφή: Παύλος Παλαιστής.
 • WRC 2019
  15:00SS14 Vargasen 2, Σουηδία. Περιγραφή: Βιδιάνος Ρούσσος.
 • NBA Daily
  15:15Η καθημερινή σας ενημέρωση με όλα τα τελευταία νέα από το μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.
 • Μπάσκετ: NBA All Star Weekend 2019
  16:00State Farm All Star Saturday Night. Περιγραφή: Βασίλης Σκουντής, Ρήγας Δάρδαλης.
 • WRC 2019
  16:10SS18 Likenas 2, Σουηδία. Περιγραφή: Βιδιάνος Ρούσσος.
 • Πυγμαχία: KOTV 2019 E7
  16:30Στιγμιότυπα.
 • Topspin (Ζ)
  17:00Η μοναδική εκπομπή για το τένις, φιλοξενεί πλούσια αγωνιστική επικαιρότητα και θεματολογία από το χώρο του τένις, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
 • WRC 2019
  17:10SS19 Torsby Power Stage, Σουηδία. Περιγραφή: Βιδιάνος Ρούσσος.
 • NBA Daily
  18:30Η καθημερινή σας ενημέρωση με όλα τα τελευταία νέα από το μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.
 • WRC 2019
  19:00Σουηδία. Τα καλύτερα στιγμιότυπα.
 • Τένις: 2019 ATP World Tour 500 (Ζ)
  19:30Rio Open presented by Claro. Αγώνας κυρίως ταμπλό. Περιγραφή: Μαρίζα Γεωργίτση.
 • Ποδόσφαιρο: Ουέσκα - Μπιλμπάο (Ζ)
  20:00Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 24η αγωνιστική. Περιγραφή: Αποστόλης Πάνος.
 • RBAR 2019 - Magazine
  20:10Άμπου Ντάμπι, ΗΑΕ. Στιγμιότυπα.
 • Ποδόσφαιρο: Άβες - Μπενφίκα (Ζ)
  20:15Πρωτάθλημα Πορτογαλίας 2017-18. 22η αγωνιστική. Περιγραφή: Γιώργος Μπιτσικώκος.
 • Ποδόσφαιρο: Ρόμα - Πόρτο
  21:30UEFA Champions League 2018-2019. Φάση των 16. 1ος αγώνας. Περιγραφή: Γιώργος Θαναηλάκης.
 • Μπάσκετ: Φενέρμπαχτσε - Αναντολού Εφές
  21:45Τουρκικό Κύπελλο. Τελικός. Περιγραφή: Κώστας Κατέβας.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies