Πώς άρχισαν τη 2η φάση στις National κατηγορίες της Γαλλίας οι Έλληνες αθλητές

Πώς άρχισαν τη 2η φάση στις National κατηγορίες της Γαλλίας οι Έλληνες αθλητές

Στη 2η φάση τους έχουν μπει τα διασυλλογικά πρωταθλήματα επιτραπέζιας αντισφαίρισης των National κατηγοριών της Γαλλίας, στα οποία είναι έντονη η ελληνική παρουσία.

Οι διοργανώσεις, που αφορούν από τη 2η εθνική κατηγορία της χώρας και κάτω, περιλάμβαναν γκρουπ μέχρι το τέλος του χρόνου και από τα τέλη Ιανουαρίου συνεχίζονται με νέα γκρουπ, τα οποία ξεκαθαρίζουν και τις ομάδες για άνοδο ή υποβιβασμό. Σε κλαμπ αυτών των κατηγοριών αγωνίζονται οι αθλητές Τάσος Ρηνιώτης, Γιάννης Βλοτινός, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Γιώργος Κωνσταντινόπουλος, Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, Κώστας Λαγογιάννης, Αντώνης Μαλινάκης, Γιώργος Σταματούρος, Νίκος Αντωνιάδης, Δημήτρης Κορδούτης, Γιάννης Παπαδάκης, Γιώργος Παντερής και οι αθλήτριες Κωνσταντίνα Παρίδη, Αλίκη Κιούφη, Όλγα Γεωργοπούλου, Δήμητρα-Θωμαΐς Τσεκούρα και Γεωργία Ζαβιτσάνου (η τελευταία δεν έχει αγωνιστεί ακόμα στη 2η φάση). Παντού έχουν γίνει οι δύο πρώτες αγωνιστικές και το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί τον Μάιο. Επίσης, στη 2η εθνική κατηγορία της Γαλλίας (την Pro B) έχει αρχίσει παιχνίδια για τον 2ο γύρο ο Γιώργος Φραγκούλης, ενώ υπάρχει και η 6η κατηγορία, η λεγόμενη Pre National, στην οποία μετέχει ο Βασίλης Σφακιανάκης. Να δούμε επιγραμματικά πώς άρχισαν το δεύτερο κομμάτι αυτών των πρωταθλημάτων οι Έλληνες «ξενιτεμένοι» και οι ομάδες τους:

Στην 3η κατηγορία των ανδρών (National 1) η Νις Καβιγκάλ του Τάσου Ρηνιώτη προπορεύεται στο 2ο γκρουπ της 2ης φάσης. Νωρίτερα από το προγραμματισμένο μάλιστα, έχει δώσει ήδη τρία ματς κι εμφανίζει μόνο νίκες και 9 βαθμούς. Κατέβαλλε εντός έδρας τη Μονακό με 8-2 κι ως φιλοξενούμενη την Τουρ με 8-0 και την Ανζέ 2 με 8-1. Ο σημερινός δευτεραθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών ενισχύει σημαντικά την προσπάθεια της ομάδας του για άνοδο και ο απολογισμός του σε αυτές τις συναντήσεις είναι 5 νίκες και 1 ήττα.

Στο ίδιο γκρουπ βρίσκεται και η Κρεζό Βαρέν του Γιάννη Βλοτινού. Έχει κάνει επίσης πολύ θετική αρχή κι έπειτα από δύο αγώνες είναι στην 3η θέση με 6 βαθμούς. Επικράτησε 8-6 σε ντέρμπι με την Κουρμπεβουά (εκτός έδρας) και τη Σεν Εγκρέβ (εντός). Ο πολύπειρος Έλληνας άσος εξακολουθεί να πρωταγωνιστεί και σε αυτά τα ματς είχε 5 νίκες και 1 ήττα. H Νις και η Κρεζό Βαρέν είναι ν’ αναμετρηθούν στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, στις 11 Μαΐου.

Στην ίδια κατηγορία και το 1ο γκρουπ συνεχίζει η Ρομάν του Κωνσταντίνου Κωνσταντινόπουλου και του Γιώργου Κωνσταντινόπουλου. Έχει κάνει κι αυτή νικηφόρο ξεκίνημα και είναι στη 2η θέση με 6 βαθμούς σε δύο αγώνες. Έκαμψε ως γηπεδούχος την Αμπεβίλ με 8-2 και ως φιλοξενούμενη τη Μετς 2 με 8-5. Στην καλή πορεία είναι βασικά «όπλα» τα αδέρφια, με τον Γιώργο να εμφανίζει σε αυτές τις αγωνιστικές μόνο νίκες σε 5 ατομικά παιχνίδια και τον Κωνσταντίνο να έχει 4 νίκες και 1 ήττα.

Στην 4η κατηγορία της Γαλλίας (National 2) η Αντίμπ του Κώστα Λαγογιάννη και του Δημήτρη Κορδούτη αγωνίζεται τώρα στο 5ο γκρουπ. Έπειτα από δύο ματς φιγουράρει στην κορυφή με δύο συγκάτοικους. Έχει συγκεντρώσει 6 βαθμούς με νίκες 8-2 εναντίον της Κλερμοντουά (εκτός) και της Ελανκούρ (εντός). Ο 38άχρονος διεθνής ήταν άψογος και σε αυτούς τους αγώνες και είχε συνολικά 4 νίκες. Ιδιαίτερα πολύτιμος για την ομάδα του και ο Κορδούτης με 3 νίκες και 1 ήττα στο σύνολο. 

Στην ίδια κατηγορία η Σάρεντον του Αντώνη Μαλινάκη βρέθηκε στο 7ο γκρουπ της 2ης φάσης. Στις δύο πρώτες αγωνιστικές έχασε 8-6 στην έδρα της από τη Σεν Πιερέζ 2, απέσπασε ισοπαλία 7-7 από τη Ροάν Λουάρ και είναι στην 6η θέση με 3 βαθμούς. Για άλλη μια φορά ήταν πολύ αποτελεσματικός ο πρώην πρωταθλητής Ελλάδας του απλού Νέων ανδρών και παρουσίασε 5 νίκες και 1 ήττα.

Τέλεια αρχή έχει κάνει στη 2η φάση της National 2 και η Ερμόν Πλεσί του Δημήτρη Παπαδημητρίου. Δύο νίκες σε ισάριθμα ματς την έχουν φέρει στο ρετιρέ της βαθμολογίας με 6 βαθμούς. Έχει ξεπεράσει την Καέν 2 εντός έδρας με 8-2 και τη Φεριέρ εκτός με 8-1. Ο αριστερόχειρας πρωταθλητής έμεινε αήττητος σε 5 ατομικούς αγώνες.

Επίσης στη National 2 βρίσκεται η Τουλόν Λα Σεν του Νίκου Αντωνιάδη και αγωνίζεται στο 2ο γκρουπ. Έχει αρχίσει με ήττες όμως και περιορίζεται στην τελευταία θέση με 2 βαθμούς. Έχασε εντός έδρας 8-4 από τη Λε Κανέ και ως φιλοξενούμενη 8-5 από την Παβιλονέ. Σε αυτό το πλαίσιο δεν τα πήγε καλά και ο σημερινός δευτεραθλητής Ελλάδας του απλού Νέων ανδρών. Σημείωσε 1 νίκη και γνώρισε 5 ήττες.

Στην ίδια κατηγορία η Γκρεσιβοντάν λε Τουβέ του Γιάννη Παπαδάκη έχει πάει στο 5ο γκρουπ της 2ης φάσης. Έχει δύο ήττες στο ξεκίνημα και βρίσκεται στην προτελευταία θέση με 2 βαθμούς. Κάμφθηκε με 8-5 στην έδρα της Ελανκούρ και με 8-6 εντός από τη Λα Γκαρντέ. Ο Παπαδάκης είχε συμμετοχή το προηγούμενο Σάββατο κι εμφάνισε 2 νίκες και 1 ήττα.

Στη National 2 μετέχει και η Ενεμπόν 2 του Γιώργου Σταματούρου. Δεν έχει αρχίσει καλά και μετά από δύο αγωνιστικές αρκείται στην 6η θέση του 8ου γκρουπ μαζί με άλλες δύο ομάδες. Πρώτα έχασε στο «σπίτι» της 8-6 από τη Μπιαρίτζ, έπειτα εκτός έδρας 8-2 από τη Λεβαλουά 2 κι εμφανίζει 2 βαθμούς. Ο πρωταθλητής Ελλάδας του απλού Νέων ανδρών είχε 4 νίκες και 1 ήττα σε αυτές τις αναμετρήσεις.

Στη National 2 τέλος, δοκιμάζει τώρα τις δυνάμεις του ο Γιώργος Παντερής. Μέχρι το τέλος του χρόνου είχε ενισχύσει τη Χάβρη 2 στην Pre National (έχοντας μάλιστα, μόνο νίκες) τώρα παίρνει ευκαιρίες σε υψηλότερο επίπεδο με τη Χάβρη 1. Η συγκεκριμένη ομάδα μετέχει στο 4ο γκρουπ της 4ης κατηγορίας κι έπειτα από δύο παιχνίδια είναι 6η με 3 βαθμούς. Αρχικά έφερε ισοπαλία στην έδρα της 7-7 με τη Σαν Σεμπιαστιάν 1, ενώ το Σάββατο έχασε εκτός έδρας 8-5 από την Μπαγιάρ Αρζεντάν 3. Ο Παντερής χρησιμοποιήθηκε και στους δύο αγώνες και είχε 4 νίκες και 2 ήττες.

Στην 3η κατηγορία των γυναικών (National 1) η Σεν Πιερέζ 2 της Γεωργίας Ζαβιτσάνου πήγε για τη 2η φάση στο 1ο γκρουπ και άρχισε την προσπάθειά της με δύο θετικά αποτελέσματα. Στην 1η αγωνιστική νίκησε εκτός έδρας 8-2 την Κουρμπεβουά, στη 2η εκτός έδρας 8-4 τη Σεν Κουεντέν κι έχει το προβάδισμα με 6 βαθμούς. Η αθλήτρια της εθνικής μας ομάδας γυναικών δεν μπόρεσε να πάει στη Γαλλία γι’ αυτά τα παιχνίδια.

Στο 2ο γκρουπ της ίδιας κατηγορίας η Εσιρόλ της Κωνσταντίνας Παρίδη και της Δήμητρας-Θωμαΐδας Τσεκούρα είναι στην 4η θέση με 4 βαθμούς. Αρχικά κάμφθηκε εκτός έδρας 8-4 από τη Ρενέ και το περασμένο Σάββατο νίκησε εντός έδρας 8-3 τη Σελ. Η Παρίδη ήταν παρούσα και στους δύο αγώνες, εμφάνισε συνολικά 2 νίκες και 3 ήττες, ενώ η Τσεκούρα υπέστη 2 ήττες στην πρεμιέρα της 2ης φάσης τον Ιανουάριο.

Ανέβηκε επίπεδο έπειτα από την πρωτιά σε γκρουπ της 4η κατηγορίας η Μπαγιάρ Αρζεντάν της Αλίκης Κιούφη και στη 2η φάση αγωνίζεται στη National 1. Σε δύο αγώνες εμφανίζει μία νίκη και μία ήττα και με 4 βαθμούς βρίσκεται στην 4η θέση του 2ου γκρουπ. Έχασε με 8-5 από τη Φοντενέι εντός έδρας και ξεπέρασε με 8-6 τη Ζουέ Λε Τουρ 2 εκτός. Η Κιούφη μετείχε στο τελευταίο ματς και είχε 2 νίκες και 1 ήττα.

Στην 4η κατηγορία (National 2) βρίσκεται και η Ζορν της Όλγας Γεωργοπούλου.  Είναι τώρα στο 2ο γκρουπ και μετά από δύο ματς αρκείται στην 5η θέση με 3 βαθμούς. Στην πρεμιέρα ηττήθηκε 8-3 στην έδρα της Ριλιέ/Λα Τρονσέ και στη 2η αγωνιστική έφερε ισοπαλία στην έδρα της 7-7 με τη Μοντεβίλ. Η πρώην διεθνής αγωνίστηκε το Σάββατο και κατάφερε 3 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.

* Στη 2η εθνική κατηγορία της Γαλλίας (Pro B), που έχει το κλασικό σύστημα διεξαγωγής με τους δύο γύρους, έγινε την περασμένη εβδομάδα η 10η αγωνιστική. Η Μετς του Γιώργου Φραγκούλη λύγισε στην έδρα της με 3-2 από τη Μιραμάς κι έτσι στην έναρξη του 2ου γύρου βρίσκεται στην 8η θέση με 19 βαθμούς. Στο ατομικό του ματς ο πρώην δευτεραθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών έχασε 3-1 από τον ξακουστό βετεράνο Ισπανό Χε Ζιβέν.

* Με ομίλους της 2ης φάσης προχωρά και η 6η κατηγορία, η Pre National. Στο 2ο γκρουπ η Γκρεσιβοντάν Μπελντόν του Βασίλη Σφακιανάκη είναι στη 2η θέση με 5 βαθμούς. Στην 1η αγωνιστική απέσπασε ισοπαλία 7-7 από την Εγκρέβ 2 και στη 2η νίκησε 11-3 τη Λα Τρονσέ 3. Ο Σφακιανάκης πήρε μέρος στο δεύτερο ματς και είχε 2 νίκες και 1 ήττα.



Ο Κώστας Νικούλι στο ΟΠΑΠ Game Time: Για τη φιέστα της ΑΕΚ, το ντέρμπι με Ολυμπιακό και την τέχνη
Ο Κώστας Νικούλι στο ΟΠΑΠ Game Time: Για τη φιέστα της ΑΕΚ, το ντέρμπι με Ολυμπιακό και την τέχνη
Παναθηναϊκός: «Ανάβει φωτιές» η Mundo Deportivo για τον Φώτη Ιωαννίδη
Παναθηναϊκός: «Ανάβει φωτιές» η Mundo Deportivo για τον Φώτη Ιωαννίδη
ΑΕΚ - Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
ΑΕΚ - Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Ο «τελικός της χρονιάς» στην Μπολόνια για τον Παναθηναϊκό AKTOR - Η ώρα και το κανάλι
Ο «τελικός της χρονιάς» στην Μπολόνια για τον Παναθηναϊκό AKTOR - Η ώρα και το κανάλι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved