Πινγκ Πονγκ: «Ζωντανή» για πρόκριση η εθνική γυναικών

Πινγκ Πονγκ: «Ζωντανή» για πρόκριση η εθνική γυναικών

Νίκησε 3-1 τη Νορβηγία και θα κυνηγήσει μέχρι τέλους την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα η εθνική γυναικών

Η εθνική ομάδα επιτραπέζιας αντισφαίρισης των γυναικών βρίσκεται στο δεύτερο προκριματικό στάδιο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2019 και θα διεκδικήσει μέχρι το τέλος τον δύσκολο στόχο της πρόκρισης στα τελικά της Ναντ. Για την 6η και τελευταία αγωνιστική των ομίλων του επιπέδου Β νίκησε απόψε, στην αίθουσα STIGA του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, τη Νορβηγία με 3-1. Κατέκτησε τη 2η θέση στο 3ο γκρουπ, πέρασε στο stage 2 και τον Μάιο του 2019, σε νέο γκρουπ θα κυνηγήσει όλες τις πιθανότητες ώστε να βρεθεί στις 24 ομάδες της τελικής φάσης. Η Αγγλία τερμάτισε στην 1η θέση, ενώ η Νορβηγία περιορίστηκε στην τελευταία θέση χωρίς νίκη. Η εθνική μας είχε σήμερα τα προγνωστικά με το μέρος της και από την άλλη πλευρά οι φιλοξενούμενες χρειάζονταν ένα μικρό …θαύμα για να νικήσουν με ευρύ σκορ και να πάρουν αυτές την πρόκριση. Η ομάδα του Κωνσταντίνου Κωστόπουλου ήταν αποφασισμένη να τελειώσει με τον καλύτερο τρόπο τον όμιλο και να κλείσει και την παρένθεση με την κακή εμφάνιση στην Αγγλία. Το κατάφερε με αξιόλογη εμφάνιση και χάρη σε δύο νίκες της Τόλιου και μία της Ζαβιτσάνου. Την ήττα υπέστη στο δεύτερο ματς η Χριστοφοράκη, αλλά μόλις η Ελλάδα ξαναπήρε το προβάδισμα σιγούρεψε και τη 2η θέση, καθώς στη Νορβηγία είχε επικρατήσει με 3-1. Ο αγώνας μεταδόθηκε σε live streaming μέσα από την πλατφόρμα του Laola1.tv και σε παραγωγή του σάιτ Sportshero, με το οποίο συνεργάζεται η Ε.Φ.Ο.Επ.Α..

Ακολούθησε ρεπορτάζ και στην αρχή για λίγα λεπτά στα αγγλικά με δηλώσεις από τον Κωστόπουλο και τον Ούγγρος προπονητή της Νορβηγίας Γιάροσλαβ Λοβίτσκι. Τέλος, βιντεοσκοπήθηκαν δηλώσεις των διεθνών αθλητριών και του ομοσπονδιακού προπονητή της Ελλάδας και σύντομα θ’ αναρτηθούν στο διαδίκτυο από το Sportshero. Από τη θέση 1 της ομάδας άρχισε τον αγώνα η Κατερίνα Τόλιου (νούμερο 62 στην τρέχουσα ευρωπαϊκή κατάταξη). Αντιμετώπισε την Καταρίνα Έβενσεν-Βέτζελ, που δεν είναι βαθμολογημένη τους τελευταίους μήνες και επιβεβαίωσε την ανωτερότητά της με σχετικά δύσκολη νίκη 3-1 σετ. Η Βέτζελ έδειξε δυνατότητες απέναντι στον αμυντικό τρόπο παιχνιδιού, όμως όταν η πρωταθλήτριά μας βελτίωσε την απόδοσή της υπέπεσε σε πολλά λάθη.

Συναρπαστική εξέλιξη είχε το 1ο σετ, όπου η Τόλιου έχανε 2-5, 4-6 και 6-8. Ισοφάρισε 8-8 στα σερβίς της αντιπάλου, αλλά δύο δικά της λάθη ξαναπήγαν τη διαφορά στο -2. Ισοφάρισε με εξαιρετικές άμυνες, όμως στην παράταση δεν κράτησε την μπάλα όσο μπορούσε και βρέθηκε πίσω στο σκορ. Υποτονικό ξεκίνημα είχε και στο 2ο σετ ώσπου βρήκε σταθερότητα λίγο πριν τα μέσα του και επέβαλλε το παιχνίδι της. Τον καλό ρυθμό τον κράτησε και σε ολόκληρο το 3ο σετ και παίζοντας το φάλτσο-άφαλτσο υποχρέωσε σε λάθη τη Νορβηγίδα. Στο 4ο σετ μπήκε αποφασισμένη να τελειώσει το ματς και ανέλαβε τον έλεγχο μετά το αρχικό 0-2. «Έκοψε» καλά, χρησιμοποίησε και ορισμένα δυνατά backhand με το κομπίνα-λάστιχο (σ.σ. το «δοντάκι») και πέρασε γρήγορα μπροστά για να φτάσει στην τελική επικράτηση. Με τη Βέτζελ είχε αγωνιστεί πριν από δέκα μέρες η Χριστοφοράκη στην 1η κατηγορία της Σουηδίας και την αναμέτρηση της Χάλμσταντ με την Άρβικα και την είχε νικήσει με 3-0 σετ.

Το 1-0 είχε υπεραπλουστεύσει πια τον στόχο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος και στο επόμενο ματς η Μαρία Χριστοφοράκη (Νο 191) είχε την πρώτη ευκαιρία να τελειώσει και τυπικά την υπόθεση της 2ης θέσης στο γκρουπ. όταν τέθηκε αντιμέτωπη με τη 19χρονη Ρεμπέκα Κάρλσεν (Νο 135). Βέβαια, η 1η Νορβηγίδα της βραδιάς είναι αξιόλογη αθλήτρια με ποικιλία χτυπημάτων, το έδειξε και στο τραπέζι και πήρε τη νίκη με 3-1. Στο 1ο σετ η Χριστοφοράκη βρήκε αρκετές λύσεις με το σερβίς, όμως υστέρησε σε άλλα κομμάτια και κάμφθηκε στην παράταση (αρχικά έσωσε και μετά έχασε ένα σετ μπολ). Στο 2ο σετ βελτίωσε άμεσα την εικόνα της και πήρε και ψυχολογία όταν δημιούργησε διαφορά (6-3 και μετά 9-3). Σε εκείνο το σημείο ίσως χαλάρωσε κάπως κι έχασε τρεις διαδοχικούς πόντους με τον Κωνσταντίνο Κωστόπουλο να παίρνει τάιμ άουτ. Δυστυχώς η επιστροφή στο ματς βρήκε πιο έτοιμη την αριστερόχειρα από τη Σκανδιναβία, η οποία έπαιξε τέλεια και κατέκτησε το σετ με συνολικά 8 πόντους στη σειρά! Ενδιαφέρουσες διακυμάνσεις είχε και το 3ο σετ με τη Χριστοφοράκη να προηγείται 5-3, μετά να πηγαίνει στο 5-6 και τελικά να επικρατεί με 11-6! Στο 4ο σετ η Κάρλσεν προηγήθηκε 5-2 πιέζοντας με το ποιοτικό της forehand spin στο backhand της πρωταθλήτριάς μας. Αξιοποίησε και το σερβίς της κι αργότερα έφτασε στο +4 (8-4). Η Χριστοφοράκη δεν είχε απάντηση και ήρθε η ισοφάριση στο σκορ των ομάδων.

Η δεύτερη ευκαιρία για την Ελλάδα, να ξεκαθαρίσει τα πράγματα για την πρόκριση στο στάδιο 2, ήρθε μετά το 5λεπτο διάλειμμα και την αναμέτρηση της Γεωργίας Ζαβιτσάνου (νούμερο 195 στο ευρωπαϊκό ranking list) με τη Ρίκε Σκότετ (Νο 169). Η πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών το 2016 παίζει έτσι κι αλλιώς καλά με την άμυνα και η 17χρονη αντίπαλος δεν μπορούσε να κρατήσει πολύ την μπάλα στο τραπέζι. Ήρθε εύκολη νίκη με 3-0 σετ και σε εκείνο το σημείο κρίθηκε οριστικά υπέρ της εθνικής μας η 2η προνομιούχος θέση στο γκρουπ. Η Ζαβιτσάνου είχε αντιμετωπίσει τη Σκότετ και τον Μάιο, στο αντίστοιχο ματς του 1ου γύρου και είχε επιβληθεί με 3-0. Απόψε πήρε από νωρίς τον έλεγχο με το σερβίς και την καλή forehand επίθεση σε διάφορα σημεία του τραπεζιού κι έφτασε στη νίκη χωρίς πραγματική πίεση. Απειλήθηκε προς στιγμήν στο 3ο σετ όταν βρέθηκε πίσω 1-5 και 5-6, όμως με βαριά τοπ σπιν και κοντρόλ παιχνίδι πήρε 6 πόντους στη σειρά κι έφτασε στο 3-0.

Χωρίς το παραμικρό άγχος πια το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα συνέχισε την προσπάθειά του για να ολοκληρώσει νικηφόρα το γκρουπ. Η Τόλιου ξαναμπήκε στο τραπέζι για ν’ αναμετρηθεί με την Κάρλσεν και ήξερε ότι η εικόνα θα ήταν διαφορετική απ’ ό,τι στο πρώτο της ματς. Πράγματι στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού η αριστερόχειρας Νορβηγίδα έδειξε αρκετά ικανή και απέναντι στην άμυνα και δυσκόλεψε την Τόλιου περισσότερο απ’ ό,τι στο Τροντχάιμ. Η σημερινή πρωταθλήτρια Ελλάδας είχε επικρατήσει τότε με 3-0. Σήμερα έχασε το 1ο σετ και πήρε το 2ο με τη μικρότερη διαφορά, αλλά γενικά είχε διάρκεια και ρυθμό στο παιχνίδι της και με σκορ 3-1 δικαίωσε τα προγνωστικά. Στο 9-5 του 2ου σετ είδε την αντίπαλό της να πλησιάζει στον πόντο, αλλά δεν έχασε την ευκαιρία, ενώ στο κρίσιμο 3ο σετ δέχτηκε ισοφάριση 6-6 από τα σερβίς της Κάρλσεν και ξέφυγε με διάρκεια στις μπάλες της και ποιοτικές άμυνες. Στο 4ο σετ η Τόλιου κυριάρχησε και διαμόρφωσε το τελικό σκορ για ν’ ακολουθήσει το θερμό χειροκρότημα από το κοινό. Μικρή ήταν σήμερα η προσέλευση του κόσμου στο φαληρικό στάδιο, αλλά έστω οι 70-80 φίλαθλοι, που βρέθηκαν στο πλευρό της ομάδας, την υποστήριξαν με θέρμη και τη βοήθησαν.  

Στον πάγκο κάθισαν η Κωνσταντίνα Παρίδη, που είχε δύο συμμετοχές σε αυτό το στάδιο των προκριματικών και η 18άχρονη Ελισάβετ Τέρπου με τη 14χρονη Μαλαματένια Παπαδημητρίου, οι οποίες συμπεριλήφθηκαν πρώτη φορά σε «αποστολή» της εθνικής γυναικών.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Ελλάδα-Νορβηγία 3-1:

Κατερίνα Τόλιου-Καταρίνα Βέτζελ 3-1 (10-12, 11-7, 11-1, 11-7)

Μαρία Χριστοφοράκη-Ρεμπέκα Κάρλσεν 1-3 (11-13, 9-11, 11-6, 5-11)    

Γεωργία Ζαβιτσάνου-Ρίκε Σκότετ 3-0 (11-6, 11-3, 11-6)  

Τόλιου-Κάρλσεν 3-1 (9-11, 11-9, 11-8, 11-4)

Επιδιαιτητής του αγώνα ήταν ο Γερμανός Γκέρχαρντ Σνάμπελ. Διαιτήτευσαν ο Ηλίας Ζαχαρόπουλος και ο Ζαφείρης Πορφύρης.

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΓΚΡΟΥΠ

ΧΩΡΑ              Ν.-Η.   ΒΑΘΜΟΙ

  1. Αγγλία       4-0     8
  2. Ελλάδα      2-2     6

---------------------------------

  1. Νορβηγία   0-4     4


ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved