Άνοιξε η αυλαία στα τελικά του Beach Volley Masters 2017
SHARE

Άνοιξε η αυλαία στα τελικά του Beach Volley Masters 2017

Με την επίσημη συνέντευξη Τύπου άνοιξε σήμερα (28/7) η αυλαία της τελικής φάσης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Beach Volley, η οποία φιλοξενείται στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης.

Σήμερα το απόγευμα στις 5 μ.μ. ξεκινούν στην παραλία «Άμμος», δίπλα στην πανέμορφη Μαρίνα του Αγίου Νικολάου, οι αναμετρήσεις που θα συνεχιστούν αύριο 29 Ιουλίου και την Κυριακή 30 Ιουλίου και από τις αναδειχθούν οι πρωταθλητές για τη σεζόν 2016-17 σε άνδρες και γυναίκες.

Στη συνέντευξη Τύπου του τελικού τουρνουά Masters, που έγινε στο δημαρχείο του Αγίου Νικολάου, δόθηκε το γιορτινό στίγμα της σπουδαίας αυτής διοργάνωσης, που συνδιοργανώνουν η Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης, ο Δήμος Αγίου Νικολάου, ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου (ΠΑΟΔΑΝ) και η Δημοτική Ανώνυμη Επιχείρηση Αγίου Νικολάου (ΔΑΕΑΝ).

Αντώνης Ζερβός: «Κοντά σε συμφωνία για να γίνει θεσμός το beach volley masters στον Άγιο Νικόλαο»

Ο δήμαρχος του Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός στο χαιρετισμό του τόνισε: «Σήμερα ξεκινά στον Άγιο Νικόλαο άλλο ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός όπως είναι οι τελικοί του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Beach Volley. Να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της ΕΟΠΕ κ. Καραμπέτσο γιατί μας έκανε την τιμή να μας εμπιστευτεί τη διοργάνωση ενός Ολυμπιακού αθλήματος.

Αυτό είναι το τρίτο αθλητικό γεγονός της πόλης μας για φέτος και θεωρώ ότι έχουμε αποδείξει στην Ελληνική αθλητική ηγεσία ότι έχουμε την δυνατότητα και τα μέσα για να στηρίξουμε τον αθλητισμό. Έχει καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια από τον Πολιτιστικό Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Αγίου Νικολάου και με την συμπαράσταση όλων καταφέραμε να φέρουμε σε πέρας και αυτό το γεγονός.

Έχουμε συζητήσει με την Ομοσπονδία ώστε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα να αποκτήσει συνεχόμενη παρουσία στην πόλη μας και να αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα event. Θεωρώ ότι είμαστε κοντά στην συμφωνία για την παρουσία του Beach Volley στον Άγιο Νικόλαο κάθε καλοκαίρι».

Ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ, Γιώργος Καραμπέτσος, πήρε ακολούθως το λόγο επισημαίνοντας την προσπάθεια της Ομοσπονδίας να βάλει ξανά το beach volley στο δρόμο της ανάπτυξης, ενώ στάθηκε στη φιλοξενία και την οργάνωση του Δήμου, προσθέτοντας ότι είναι κοντά σε συμφωνία οι δύο πλευρές ώστε τα τελικά του Πανελληνίου πρωταθλήματος να γίνονται κάθε χρόνο στον Άγιο Νικόλαο:

«Από την αρχή στόχος της νέας διοίκησης είναι να επανεκκινήσουμε το beach volley. Για πολλά χρόνια το άθλημα είχε πολλές επιτυχίες, μέχρι το 2012 που συμμετείχαμε και στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Από εκεί και μετά είχε αφεθεί στην τύχη του και από την πρώτη μέρα δουλειάς είπαμε να το κάνουμε και πάλι άθλημα. Διαθέτουμε τους πρωταγωνιστές που είναι οι αθλητές και οι αθλήτριες, ψάχνουμε σπόνσορες και Δήμους για να το ξεκινήσουμε και πάλι. Μέσα στους Δήμους που αγκάλιασαν αμέσως αυτή την προσπάθεια ήταν και ο Άγιος Νικόλαος, γεγονός που είναι ιδιαίτερο για μένα λόγω της καταγωγής της μητέρας μου που είναι από την Κρήτη.

Όσες μέρες είναι εδώ το προσωπικό μας η φιλοξενία είναι εκπληκτική. Θεωρώ ότι εύκολα μπορούμε να βρούμε την λύση και να κάνουμε κάθε χρόνο εδώ την τελική φάση του Πανελλήνιου πρωταθλήματος, εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες αυτές τις δύσκολες εποχές για την χώρα μας. Όπως και με τους άλλους δήμους που συνεργαστήκαμε είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Η δημοτική αρχή και εμείς ως Ομοσπονδία κάνουμε τα πάντα για να έχει επιτυχία αυτό το μεγάλο αθλητικό γεγονός και είναι δεδομένο από εμάς ότι κάθε χρονιά θα είναι και καλύτερα. Το όραμα είναι να έρθει κόσμος να απολαύσει το άθλημα. Από το beach volley τραβάμε κόσμο και στη σάλα, ενώ το αντίθετο δεν γίνεται. Είμαι σίγουρος ότι στο τέλος θα έχουμε ένα πάρα πολύ καλό αποτέλεσμα για να γιορτάσουμε την Κυριακή το τέλος του beach volley για το 2017».

Ο Χάρης Αλεξάκης, Αντιδήμαρχος Αγίου Νικολάου, στάθηκε στην προσπάθεια του Δήμου να προάγει γενικώς τον αθλοτουρισμό και να συμβάλει στην προσπάθεια της ΕΟΠΕ για αναγέννηση του Ολυμπιακού Αθλήματος του Beach Volley στην Ελλάδα:  

«Σήμερα φιλοξενούμε άλλη μια μεγάλη αθλητική διοργάνωση και είμαστε χαρούμενοι που συμμετέχουμε στην προσπάθεια της Ομοσπονδίας για την αναγέννηση του Beach Volley.

Ευχαριστούμε όλους τους ανθρώπους του αθλήματος για την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν. Η προσπάθεια για να στηθεί μία τέτοια διοργάνωση είναι μεγάλη αφού οι απαιτήσεις είναι πολλές. Η ΕΟΠΕ είναι δίπλα μας οπότε με πείσμα, επιμονή και πολύ τρέξιμο καταφέραμε να στήσουμε ένα καλό γήπεδο. Μετά το τέλος των αγώνων ίσως παραμείνει το φιλέ στην άμμο για να δώσουμε κίνητρο στον κόσμο να παίζει στις παραλίες.

Ο Δήμος προσπαθεί να αναπτύξει τον αθλητικό τουρισμό μέσα από διοργανώσεις και διάφορα camp οπότε σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του Beach Volley. Καλώ όλους όσους τους αρέσει το άθλημα να έρθουν και να δουν τους αγώνες, γιατί τέτοιου επιπέδου διοργανώσεις δεν γίνονται συχνά στην Κρήτη. Να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλους τους αθλητές, που μετέχουν στους τελικούς, χωρίς τραυματισμούς και καλή συνέχεια σε όποια άλλη διοργάνωση πάρουν μέρος στο μέλλον».

Ο Νεκτάριος Χαλβατζής, Γενικός Γραμματέας ΕΟΠΕ, Αναπληρωτής Πρόεδρος Επιτροπής Beach Volley, στις δηλώσεις του τόνισε:

«Φέτος γίνεται μία επανεκκίνηση και χαίρομαι που σε όλα τα μέρη που πήγαμε φέτος όλοι έμειναν ευχαριστημένοι, όχι μόνο οι αθλητές αλλά και ο κόσμος που γέμισε τις κερκίδες. Οι τελικοί της Κυριακής θα είναι η κορύφωση του Πανελλήνιου πρωταθλήματος όπου θα αναδειχθούν οι πρωταθλητές Ελλάδας σε άνδρες και γυναίκες. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Δήμους, τους χορηγούς μας που είναι δίπλα μας και όλους αυτούς που βοηθούν στην προβολή της διοργάνωσης και του αθλήματος. Καλώ όλο τον Άγιο Νικόλαο να έρθει στην παραλία «Άμμος» να παρακολουθήσει ένα εντυπωσιακό θέαμα που δεν έχει ξαναδεί».

Ο Λευτέρης Ραφαϊλάκης, Πρόεδρος Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου, στάθηκε στις δυνατότητες που παρέχουν οι 24 γαλάζιες παραλίες του Αγίου για ανάπτυξη των αθλημάτων που σχετίζονται με τη θάλασσα:

«Θέλω και εγώ να ευχαριστήσω την ΕΟΠΕ που μας εμπιστεύτηκε τον τελικό του Πανελληνίου Πρωταθλήματος. Είναι σημαντικό να είμαστε συμμέτοχοι στην επανεκκίνηση του αθλήματος. Επίσης να ευχαριστήσω την Δημοτική Ανώνυμη Εταιρία Αγίου Νικολάου (ΔΑΕΑΝ) καθώς συνεργαζόμαστε επιτυχημένα σε ακόμη μία μεγάλη διοργάνωση.

Η πόλη του Αγίου Νικολάου διαθέτει πολλές και καλές παραλίες για αυτό θέλουμε να αναπτύξουμε τα αθλήματα που σχετίζονται με την θάλασσα και ειδικά με τον “βασιλιά της άμμου”, το Beach Volley. Καλώ τον κόσμο να έρθει και να παρακολουθήσει τους αγώνες και εγγυόμαστε ένα πολύ θεαματικό τριήμερο στην άμμο».

Η Ελένη Καζάκου, μέλος του ΔΣ της ΕΟΠΕ, είπε:

«Ο αθλητισμός είναι μέρος της παιδείας και οφείλει η πολιτεία να στηρίζει τέτοιες διοργανώσεις. Ο Δήμος Αγίου Νικολάου άδραξε αυτή την ευκαιρία και διοργανώνει αυτό το μεγάλο event. Μπορεί να είναι η πρώτη φορά που φιλοξενεί το άθλημα του beach volley, είναι γεγονός όμως ότι έχει πάρει πιστοποιήσεις για μεγάλες διοργανώσεις και έχει πάρει άριστα. Ως εκπρόσωπος ευχαριστώ τον Δήμο όσο και τον ΠΑΟΔΑΝ, τους χορηγούς όλους και την Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης. Εύχομαι στους αθλητές και στις αθλήτριες το καλύτερο. Θέλω να ευχαριστήσω και όλο το τεχνικό επιτελείο της ΕΟΠΕ που εργάστηκε πολύ προκειμένου να βγει αυτή η διοργάνωση. Καλή επιτυχία και ένα καλό τριήμερο σε όλους».

Ο Μιχάλης Γαρυφαλλάκης, Διευθυντής της Δημοτικής Ανώνυμης Εταιρείας Αγίου Νικολάου,  δήλωσε: «Είναι σημαντικό που είμαστε μέρος μίας τέτοιας διοργάνωσης και συνάμα ευχαρίστηση να συνεργαζόμαστε με ανθρώπους που έχουν την ανάλογη τεχνογνωσία. Έτσι παίρνουμε και εμείς γνώση ώστε να μπορέσουμε να παρουσιαστούμε στο μέλλον πολύ καλύτεροι».

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Οι αγώνες του κυρίως ταμπλό των τελικών του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, που περιλαμβάνει 8 ζευγάρια ανδρών και 8 γυναικών, ξεκινούν σήμερα το απόγευμα (Παρασκευής 28/7). Στη συνέντευξη Τύπου τους αθλητές εκπροσώπησαν η περυσινλη πρωταθλήτρια Πένυ Καραγκούνη,η Δήμητρα Μαναβή, ο  Γιώργος Κοτσιλιάνος και ο περυσινός πρωταθλητής Θοδωρής Παπαδημητρίου.

Καραγκούνη: «Να μην υπάρχει άδεια καρέκλα»

Η Πένυ Καραγκούνη δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμο Αγίου Νικολάου και την Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης για τη μέχρι τώρα καταπληκτική διοργάνωση του Πανελλήνιου πρωταθλήματος. Οι Κρητικοί είναι πολύ φιλόξενοι, το γήπεδο είναι πολύ καλής ποιότητας. Ευχή μου είναι ο κόσμος να μην αφήσει καρέκλα άδεια. Είναι ένα τουρνουά πολύ δύσκολο από αγωνιστικής πλευράς, πρέπει να δώσουμε με την συμπαίκτρια μου Κωνσταντίνα Τσοπούλου τον καλύτερο μας εαυτό χωρίς κάποια απώλεια. Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας, οι διοργανωτές είναι κοντά μας από την πρώτη στιγμή και ευχαριστούμε για την προσεγμένη αντιμετώπιση. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες χωρίς τραυματισμούς».

Μαναβή: «Τελικό για ιδανικό κλείσιμο της σεζόν»

Η Δήμητρα Μαναβή τόνισε: «Ευχαριστώ και εγώ τον Δήμο Αγίου Νικολάου και την ΕΟΠΕ. Η τοποθεσία είναι πολύ όμορφη, μας αρέσει να παίζουμε σε μέρη παραθαλάσσια. Ελπίζω και εγώ το γήπεδο να γεμίσει όπως και στις υπόλοιπες διοργανώσεις, μας αρέσει να παίζουμε σε γεμάτα γήπεδα. Φέτος είναι η πρώτη φορά που παίζω με την Αλίκη Σπηλιωτοπούλου και είμαι πολύ χαρούμενη για την συνεργασία μας. Στόχος είναι να συνεχίσουμε τις καλές εμφανίσεις και μία θέση στον τελικό θα είναι το καλύτερο κλείσιμο για τη σεζόν. Τέλος να ευχαριστήσω τους χορηγούς μας που μας βοήθησαν να είμαστε σε όλες τις διοργανώσεις».

Κοτσιλιάνος: «Θα δώσουμε όλο μας το είναι»

Ο Γιώργος Κοτσιλιάνος δήλωσε: «Από την πλευρά μου να ευχαριστήσω και εγώ όσους συνέβαλαν για αυτή την διοργάνωση και πάνω απ'όλα την ΕΟΠΕ και θέλω να επιμείνω σε αυτό γιατί καταβάλει μεγάλη προσπάθεια. Βρισκόμαστε στην κορύφωση του Πανελλήνιου πρωταθλήματος και καταλήγουμε σε ένα σημαντικό για όλους τουρνουά που θα καθορίσει τον πρωταθλητή. Η φετινή πορεία ήταν πολύ όμορφη και είμαι σίγουρος ότι το ίδιο ωραίο θα είναι και αυτό το τριήμερο στον Άγιο Νικόλαο. Σίγουρα θα μας δώσει δύναμη η παρουσία του κόσμου και με γεμάτες κερκίδες θα αγωνιστούμε και θα δώσουμε όλο μας το είναι».

Παπαδημητρίου: «Ήρθαμε για τον τίτλο»

Ο Θοδωρής Παπαδημητρίου είπε: «Θέλω να ευχαριστήσω και εγώ την ΕΟΠΕ πάνω απ'όλα για όλη τη φετινή σεζόν. Τα πράγματα έχουν αλλάξει φέτος. Όλες οι διοργανώσεις είναι επίσημες και αξίζουν συγχαρητήρια, όπως φυσικά στον Δήμο Αγίου Νικολάου. Είναι η πρώτη φορά που έρχομαι στη πόλη και εύχομαι να μου μείνει αξέχαστη η παρουσία μου εδώ. Οι τελικοί είναι αυτοί που βγάζουν τον πρωταθλητή, όλες οι ομάδες ήρθαν με αυτόν τον στόχο. Όλοι θα δώσουν το 100% των δυνάμεων τους, θα γίνουν δυνατά παιχνίδια και εύχομαι ο κόσμος να μην αφήσει άδειο κάθισμα γιατί όλοι οι αθλητές και αθλήτριες το αξίζουν να παίζουν σε γεμάτα γήπεδα».Επίδομα παιδιού: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι
Επίδομα παιδιού: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι
Παναχαϊκή: Ανησυχία και από τους παίκτες
Παναχαϊκή: Ανησυχία και από τους παίκτες
Κατώτατος μισθός: Πώς διαμορφώνεται για όλους τους εργαζομένους
Κατώτατος μισθός: Πώς διαμορφώνεται για όλους τους εργαζομένους
Εργοτέλης: Επέστρεψε στις προπονήσεις ο Αζίζι
Εργοτέλης: Επέστρεψε στις προπονήσεις ο Αζίζι

Καύσωνας: Θα «βράσει» η χώρα τη Δευτέρα (2/8) – Μέχρι και 45 βαθμούς θα δείξει το θερμόμετρο

Καύσωνας: Θα «βράσει» η χώρα τη Δευτέρα (2/8) – Μέχρι και 45 βαθμούς θα δείξει το θερμόμετρο

Σάλος στους Ολυμπιακούς Αγώνες: Λευκορωσίδα σπρίντερ παραλίγο να πέσει θύμα απαγωγής

Σάλος στους Ολυμπιακούς Αγώνες: Λευκορωσίδα σπρίντερ παραλίγο να πέσει θύμα απαγωγής

Πέτρος Φιλιππίδης: Τι θα ζητήσει τις επόμενες ημέρες

Πέτρος Φιλιππίδης: Τι θα ζητήσει τις επόμενες ημέρες

Στην Ελλάδα οι πρωταθλητές Αντετοκούνμπο - «Θα πάω το τρόπαιο στα Σεπόλια» (video)

Στην Ελλάδα οι πρωταθλητές Αντετοκούνμπο - «Θα πάω το τρόπαιο στα Σεπόλια» (video)

«Αύγουστος»: Η ιστορία πίσω από το τραγούδι των ερωτευμένων (videos)

«Αύγουστος»: Η ιστορία πίσω από το τραγούδι των ερωτευμένων (videos)

Έρευνα ΕΚΠΑ: Τι δείχνουν τα απόβλητα για τις αλλαγές στις συνήθειες των Αθηναίων στο πρώτο lockdown

Έρευνα ΕΚΠΑ: Τι δείχνουν τα απόβλητα για τις αλλαγές στις συνήθειες των Αθηναίων στο πρώτο lockdown

Φιλιππίδης: Συγκλονίζουν τα λόγια γυναίκας που τον κατήγγειλε για απόπειρα βιασμού – «Τον φοβάμαι»

Φιλιππίδης: Συγκλονίζουν τα λόγια γυναίκας που τον κατήγγειλε για απόπειρα βιασμού – «Τον φοβάμαι»

Κορονοϊός - SAGE: Πιθανή μία νέα φονικότερη μετάλλαξη που θα σκοτώνει το 30% όσων μολύνονται

Κορονοϊός - SAGE: Πιθανή μία νέα φονικότερη μετάλλαξη που θα σκοτώνει το 30% όσων μολύνονται