Αλλαγή στην ώρα του Παγκοσμίου
Η FINA αποφάσισε να διεξαχθούν νωρίτερα οι αγώνες ανοικτής θαλάσσης στο πρωτάθλημα της Σαγκάης που θα γίνουν τον ερχόμενο Ιούλιο.
Η κολυμβητική Ομοσπονδία αποφάσισε να αλλάξει τις ώρες διεξαγωγής των αγώνων ανοικτής θαλάσσης, που θα συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος της Σαγκάης, προς όφελος των αθλητών για να επηρεάζονται από τον κρύο αέρα και τη θερμοκρασία του νερού. Έτσι, αποφάσισε να γίνουν οι αγώνες νωρίτερα, από τις ώρες που είχαν ορισθεί αρχικά.
Η απόφαση της FINA στο συγκεκριμένο ζήτημα, πάρθηκε μετά από την εισήγηση μίας ανεξάρτητης επιτροπής για την μεγαλύτερη ασφάλεια των αγώνων. Μάλιστα, η πρόταση αυτή προήλθε μετά από έρευνα που κάνει η επιτροπή για τον θάνατο του Αμερικανού κολυμβητή, Φραν Κρίππεν, ο οποίος έχασε πέρσι τη ζωή του στα Αραβικά Εμιράτα, όπου το κλίμα ήταν πολύ θερμό.
Η FINA συγκεκριμένα ανέφερε πως άλλαξε το πρόγραμμα για το Παγκόσμιο της Σαγκάη, που θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Ιούλιο «…προκειμένου να δημιουργήσει την καλύτερη δυνατή διαγωνιστική ατμόσφαιρα για τους αθλητές».
Έτσι, οι αγώνες θα ξεκινήσουν 8-9 το πρωί, «για να αποφευχθούν οι ώρες... αιχμής σε συνδυασμό τη θερμοκρασία του αέρα με αυτή του νερού», είπε εκπρόσωπος της Παγκόσμιας Κολυμβητικής Ομοσπονδίας.
Η FINA πρόσθεσε ότι επέλεξε την παραλία του Jinshan City εξαιτίας της ποιότητας του νερού, και επειδή έχει «…τη δυνατότητα πλήρης εφαρμογής των μέτρων ασφαλείας».