Πινγκ Πονγκ: Έγραψε… ιστορία η Ντιάκονου

Πινγκ Πονγκ: Έγραψε… ιστορία η Ντιάκονου

Η Ρουμάνα Ντιάκονου στους καλύτερους αθλητές όλων των εποχών στα Ευρωπαϊκά νέων.

Το 2012 πήρε τον πρώτο της ευρωπαϊκό τίτλο. Το 2013 πανηγύρισε τρία χρυσά μετάλλια. Το 2014 …δεν άφησε τίποτα και τα πήρε και τα τέσσερα και φέτος στην Μπρατισλάβα κατέκτησε άλλες δύο πρωτιές! Ο λόγος για την Αντίνα Ντιάκονου, η οποία συγκαταλέγεται πια στους καλύτερους αθλητές όλων των εποχών στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα επιτραπέζιας αντισφαίρισης νέων! Η 16άχρονη Ρουμάνα αναδείχτηκε σήμερα πρωταθλήτρια Ευρώπης στο απλό νεανίδων, την περασμένη Τρίτη είχε ανάλογη επιτυχία με την εθνική της ομάδα κι έφτασε ήδη τα 10 μετάλλια στον θεσμό! Περισσότερα έχουν μόνο ο Λευκορώσος Βλαντιμίρ Σαμσόνοφ με 13 και η επίσης Ρουμάνα Μπερνταντέν Ζοκς με 11, ενώ στην 3η θέση του σχετικού πίνακα είναι επίσης με 10 η Ρουμάνα Οτίλια Μπαντέσκου και η Ουγγαρέζα Γκαμπριέλα Βιρθ. Στις μεγάλες πρωταγωνίστριες στο φετινό Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και η Ρωσίδα Μαρία Ταϊλάκοβα, που πρώτευσε στο απλό κορασίδων, το διπλό μικτό και το ομαδικό, αλλά και ο Ρουμάνος Κριστιάν Πλετέα, ο οποίος κυριάρχησε στο απλό παίδων και το διπλό μικτό, ενώ πήρε ασημένιο στο διπλό και χάλκινο στο ομαδικό. Στο απλό νέων κατέκτησε τον τίτλο ο Σουηδός Άντον Κάλμπεργκ.

Στο απλό νέων η Σουηδία ανέδειξε ξανά πρωταθλητή Ευρώπης ύστερα από 19 χρόνια (ήταν το 1996 ο Μάγκνους Μολίν)! Ο Άντον Κάλμπεργκ νίκησε 4-1 σετ στον τελικό τον περσινό νικητή της διοργάνωσης, τον Γάλλο Αλεξάντρ Κασέν και του πήρε και τη ρεβάνς για την ήττα στον τελικό του ομαδικού (11-4, 11-8, 9-11, 11-6, 11-8). Ο Κάλμπεργκ έσπασε και την παράδοση, που ήθελε Γάλλους αθλητές να κυριαρχούν στο αγώνισμα σταθερά από το 2011. Στην 3η θέση του πόντιουμ ανέβηκαν ο Πολωνός Πάτρικ Ζατόβκα και ο Αυστριακός Αντρέας Λεβένκο.

Στο απλό νεανίδων η Αντίνα Ντιάκονου αύξησε ένα εντυπωσιακό σερί. Αφού πανηγύρισε δύο μαζεμένους πρωτιές στο απλό κορασίδων το 2013 και το 2014, πήρε κατευθείαν τον τίτλο και στις νεάνιδες στην πρώτη κιόλας χρονιά της στην κατηγορία. Στον τελικό κατέβαλλε τη Γαλλίδα Μαίρη Μιγκό με 4-2 σετ (8-11, 11-4, 11-6, 11-8, 10-12, 11-5). Στην 3η θέση έμειναν η Ρουμάνα Αντρέα Κλάρα και η Γαλλίδα Οντρέι Ζαρίφ.

Στο απλό παίδων η Ρουμανία γιορτάζει το δεύτερο διαδοχικό χρυσό. Πέρσι με τον Ράρες Σίπος, φέτος με τον Κριστιάν Πλετέα. Το νούμερο 1 φαβορί του αγωνίσματος νίκησε κατά κράτος στον τελικό τον πολιτογραφημένο Γερμανό Σου Γιανίκ με 4-0 σετ (11-7, 11-5, 11-7, 11-9). Τους φιναλίστ του τελικού ακολούθησαν στην κατάταξη ο Γάλλος Ζουλ Ρολάν και ο Ρουμάνος Ράρες Σίπος, ο οποίος είχε αποκλείσει στη 16άδα τον Σγουρόπουλο (στα ημιτελικά έχασε 4-2 από τον Σου Γιανίκ).

Στο απλό κορασίδων η Μαρία Ταϊλάκοβα ολοκλήρωσε ιδανικά μία «μαγική» πορεία στην Μπρατισλάβα, που περιλάμβανε τρεις τελικούς και ισάριθμες πρωτιές. Η 14χρονη Ρωσίδα ξεπέρασε στον τελικό την αντίσταση της Γαλλίδας Λούσι Γκοτιέ με 4-1 σετ (11-3, 11-7, 8-11, 11-9, 11-6). Τρίτες τερμάτισαν η Σουηδέζα Στίνα Κάλμπεργκ και η Ρουμάνα Αντρέα Ντράγκομαν.

Στο διπλό νέων επικράτησαν οι Σλοβένοι Ντάρκο Γιόργκιτς/Ντένι Κοζούλ. Στον τελικό έκαμψαν τους Σουηδούς Μάλτε Μόρεγκαρντ/Σιμόν Σόντερλουντ με 3-1 σετ (11-8, 9-11, 11-7, 11-5). Είναι το πρώτο χρυσό, που πανηγυρίζουν οι Σλοβένοι σον θεσμό, μετά το μακρινό 1996 με τη Μαρτίνα Σαφράν στο απλό κορασίδων. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι Γάλλοι Αλεξάντρ Κασέν/Καν Ακουζού και οι Νικίτα Γιάρουσιν/Αλεξάντρ Κάνιν από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία αντίστοιχα.

Στο διπλό νεανίδων η Ρωσία πήρε τη χαρά ενός ακόμα χρυσού μεταλλίου. Το κατέκτησαν οι Ρωσίδες Μαρία Μαλάνινα/Ντάρια Τσερνορέι, οι οποίες στον αμφίρροπο τελικό κατέβαλλαν τις Λευκορωσίδες Αλίνα Νικιτσάνκα/Χάνα Πατσέγεβα με 3-2 σετ (11-4, 9-11, 11-8, 3-11, 11-4). Η αμέσως προηγούμενη φορά που επικράτησε στο αγώνισμα η Ρωσία ήταν το 2002 με τις Πετούκοβα/Βορόνοβα. Στην 3η θέση έφτασαν οι Τζένι Βολφ/Άννα Ιβανίκοβα από τη Γερμανία και τη Ρωσία αντίστοιχα και οι Γερμανίδες Γιουάν Βαν/Λουίζα Σάγκερ.

Στο διπλό παίδων ήταν η …ώρα των Γάλλων να πάρουν μία πρώτη θέση σ’ ένα Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, όπου δεν είχαν τις επιδόσεις των τελευταίων χρόνων στα ατομικά αγωνίσματα. Ο Ιρβίν Μπερτρά και ο Λίλιαν Μπαρντέ νίκησαν στον τελικό τους Ρουμάνους Κριστιάν Πλετέα/Ράρες Σίπος με 3-1 σετ (5-11, 11-7, 11-9, 11-4). Οι Γάλλοι είχαν αναδειχτεί και το 2014 νικητές στο ίδιο αγώνισμα και ο Μπερτρά ήταν και τότε στο δίδυμο. Στην 3η θέση βρέθηκαν οι Ρώσοι Βλαντιμίρ Σιντορένκο/Μαξίμ Γκρέμπνεφ και οι  Γάλλοι Ζουν Ρολάν/Λέο ντε Νοντρέ.

Στο διπλό κορασίδων έφτασαν στην πρωτιά οι Κροάτισσες Αντρέα Πάβλοβιτς/Έμα Μαρν. Στον τελικό λύγισαν τις Ελίνα Ραμπ/Τάνια Πλάιαν από τη Ρωσία και τη Ρουμανία αντίστοιχα με 3-1 και τα τρία από τα τέσσερα σετ να λήγουν στην παράταση (11-6, 11-13, 12-10, 12-10). Στο συγκεκριμένο αγώνισμα η Κροατία είχε εμφανίσει πρωτιά και το 1996 με τις Μπακούλα και Πόλιακ. Στην 3η θέση αρκέστηκαν Μαρία Ταϊλάκοβα/Αντρέα Ντράγκομαν από τη Ρωσία και τη Ρουμανία αντίστοιχα και οι Καταρίνα Βέγκρζιν/Άννα Βέγκρζιν από την Πολωνία.

Στο διπλό μικτό νέων κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο οι Αλεξάντρου Μανόλε/Αντρέα Κλάρα από τη Ρουμανία. Επανέλαβαν μάλιστα, τη διάκριση, που είχαν πετύχει το 2103 στην Οστράβα στο αντίστοιχο αγώνισμα του παιδικού. Στον τελικό νίκησαν με 3-2 σετ το γαλλικό δίδυμο των Ρομέν Ρουίζ/Οσεάν Γκισνέλ (11-9, 11-8, 3-11, 7-11, 11-9). Το χάλκινο μετάλλιο πήραν οι Λευκορώσοι Αλεξάντρ Κανίν/Ντάρια Τριγκόλος και οι Πάτρικ Ζατόβκα και Αντίνα Ντιάκονου από την Πολωνία και τη Ρουμανία αντίστοιχα.

Στο διπλό μικτό παίδων πρώτευσαν οι Κριστιάν Πλετέα/Μαρία Ταϊλάκοβα από τη Ρουμανία και τη Ρωσία αντίστοιχα. Στον συναρπαστικό τελικό επικράτησαν με 3-2 σετ των Σουηδών Μάρτιν Φρις/Έλεν Χόλμστεν (11-9, 9-11, 11-9, 6-11, 11-9). Την 3η θέση πήραν οι Ρώσοι Λεβ Κάτσμαν/Κριστίνα Καζάντσεβα και ο Βλάντισλαβ Ούρσου με τη Βόγκι Άνγκε Ραντριάντσοα από τη Μολδαβία και τη Γαλλία αντίστοιχα.



«Πάρτι» της Παρί Σεν Ζερμέν στη Βαρκελώνη και ραντεβού με Ντόρτμουντ στα ημιτελικά
«Πάρτι» της Παρί Σεν Ζερμέν στη Βαρκελώνη και ραντεβού με Ντόρτμουντ στα ημιτελικά
Θρίαμβος για το Περιστέρι του Σπανούλη - Ιστορική πρόκριση στο Final Four του BCL
Θρίαμβος για το Περιστέρι του Σπανούλη - Ιστορική πρόκριση στο Final Four του BCL
Γνώριμοι στην Ελλάδα οι διαιτητές στις ρεβάνς ΠΑΟΚ - Μπριζ και Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
Γνώριμοι στην Ελλάδα οι διαιτητές στις ρεβάνς ΠΑΟΚ - Μπριζ και Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
Γκάφα ολκής από οπαδούς της Μπαρτσελόνα - Επιτέθηκαν στο πούλμαν της ομάδας τους (vid)
Γκάφα ολκής από οπαδούς της Μπαρτσελόνα - Επιτέθηκαν στο πούλμαν της ομάδας τους (vid)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved