Πινγκ Πονγκ: Σε ρυθμούς Παγκοσμίου οι Έλληνες διεθνείς

Πινγκ Πονγκ: Σε ρυθμούς Παγκοσμίου οι Έλληνες διεθνείς

Τριακόσιοι αθλητές και 238 αθλήτριες από 100 χώρες ετοιμάζονται να παλέψουν για το καλύτερο δυνατό στο 53ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Πινγκ Πονγκ ατομικών αγωνισμάτων, που αρχίζει την Κυριακή (26/4) στη Σουζού της Κίνας.

Ανάμεσά τους και πέντε Έλληνες, οι οποίοι σε κόντρα των πολύ δύσκολων καιρών για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, θα κοιτάξουν να τιμήσουν σε μία ακόμα μεγάλη διοργάνωση τη δική τους σκληρή προσπάθεια και τα χρώματα της χώρας. Το πρώτο κομμάτι της ελληνικής αποστολής αναχωρεί αύριο το μεσημέρι με τις αθλήτριες Κατερίνα Τόλιου και Αγγελίνα Παπαδάκη, οι οποίες αρχίζουν τα παιχνίδια τους από την πρώτη ημέρα του πρωταθλήματος, στις 26 Απριλίου. Μαζί τους θα βρίσκονται ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Βατσακλής και ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης. Θα φτάσουν μέσω Μόσχας στη Σαγκάη κι από εκεί θα μεταβούν με τα πούλμαν των διοργανωτών στην πόλη διεξαγωγής των αγώνων. Τις αντίστοιχες πτήσεις θα κάνουν την Παρασκευή και οι αθλητές Καλλίνικος Κρεάνγκα, Παναγιώτης Γκιώνης και Κώστας Παπαγεωργίου.

Τα κορίτσια ολοκλήρωσαν το πρωί την προετοιμασία τους σε ελληνικό έδαφος και αύριο θα πληροφορηθούν τις κληρώσεις τους στα προκριματικά γκρουπ. Ο αρχικός τους στόχος είναι να περάσουν στον 1ο γύρο του απλού και δεν θα είναι εύκολος, δεδομένο ότι μετά τα γκρουπ προβλέπεται και νοκ άουτ παιχνίδι. Οι 238 αθλήτριες, που πρόκειται ν’ αγωνιστούν στη Σουζού προέρχονται από 78 χώρες. Η Τόλιου και η Παπαδάκη, που εκτός από την παρουσία τους στα διασυλλογικά πρωταθλήματα της Γαλλίας και της Ιταλίας αντίστοιχα, δοκίμασαν φέτος τις δυνάμεις τους και σε διεθνή όπεν, θα πάρουν μέρος και στα δύο αγωνίσματα του διπλού. Θα παίξουν μαζί στο διπλό γυναικών, ενώ στο διπλό μικτό η Τόλιου θα συγκροτήσει δίδυμο με τον Γκιώνη και η Παπαδάκη με τον Κρεάνγκα. Η πρώτη ημέρα των αγώνων περιλαμβάνει και τα προκριματικά του διπλού.

«Στόχος μας είναι η είσοδος στο ταμπλό. Είδαμε ποιες παίκτριες θα είναι σε αυτή τη διαδικασία και πιστεύω ότι με μία καλή κλήρωση μπορούμε και οι δύο να προχωρήσουμε. Έχουμε κάνει αρκετά καλή προετοιμασία και θεωρώ ότι είμαστε έτοιμες να πραγματοποιήσουμε αξιόλογη παρουσία», τόνισε η Παπαδάκη, που στάθηκε και στην εμπειρία των αγώνων του διπλού μικτού λόγω της συνεργασίας με τους κορυφαίους πρεσβευτές του ελληνικού πινγκ πονγκ. «Νομίζω πως έχουμε παράδοση καλών εμφανίσεων στα διπλά και τώρα το κίνητρό μας για να κάνουμε κάτι ουσιαστικό είναι ακόμα μεγαλύτερο. Στο μικτό θα δοκιμάσουμε ξεχωριστή εμπειρία, καθώς εγώ παίζω πρώτη φορά με τον Καλλίνικο και η Κατερίνα πρώτη φορά με τον Παναγιώτη. Δεν ξέρω που μπορούμε να φτάσουμε αλλά με τέτοιους συμπαίκτες παίρνουμε ψυχολογική ώθηση».

Στα 20 χρόνια της η Τόλιου έχει ήδη σημαντική εμπειρία από διεθνείς διοργανώσεις και τώρα θα πάρει πρώτη γεύση και από αγώνες στη …χώρα του πινγκ πονγκ. «Ναι, πάω πρώτη φορά στην Κίνα και το περιμένω πως και πως. Θα είναι και η πρώτη μου συμμετοχή σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα ατομικών αγωνισμάτων στη μεγάλη κατηγορία. Στο Παγκόσμιο των νεανίδων παλαιότερα είχα περάσει στο κυρίως ταμπλό, εύχομαι να κάνω το ίδιο και σε επίπεδο γυναικών. Τα παιχνίδια στη Γαλλία με έχουν βοηθήσει πολύ και αγωνιστικά και ψυχολογικά και παρότι έχασα πρόσφατα κάποιες προπονήσεις γιατί ήμουν άρρωστη, πιστεύω ότι είμαι στην κατάλληλη κατάσταση», δήλωσε η σημερινή πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών.



Παναθηναϊκός AKTOR: Επιβράβευση για τους οπαδούς - Γενική είσοδος με Περιστέρι
Παναθηναϊκός AKTOR: Επιβράβευση για τους οπαδούς - Γενική είσοδος με Περιστέρι
Παναθηναϊκός: «Η σελίδα θα γυρίσει... Ο Μπαρτζωκισμός δεν έχει θέση στο ελληνικό μπάσκετ το 2024»
Παναθηναϊκός: «Η σελίδα θα γυρίσει... Ο Μπαρτζωκισμός δεν έχει θέση στο ελληνικό μπάσκετ το 2024»
Ολυμπιακή Φλόγα: «Είναι το σύμβολο της ελπίδας» σύμφωνα με τον Μπαχ
Ολυμπιακή Φλόγα: «Είναι το σύμβολο της ελπίδας» σύμφωνα με τον Μπαχ
Basketball Champions League: Πάει για ιστορική πρόκριση το Περιστέρι - Game 3 με Βόννη | Ώρα, κανάλι
Basketball Champions League: Πάει για ιστορική πρόκριση το Περιστέρι - Game 3 με Βόννη | Ώρα, κανάλι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved