Πινγκ Πονγκ: Πρωταθλητές Ελλάδας Καρέας και Άρης (photos)

Πινγκ Πονγκ: Πρωταθλητές Ελλάδας Καρέας και Άρης (photos)

Οι ομάδες του Α.Ο. Καρέα και του Α.Ο. Άρης 2006 αναδείχτηκαν πρωταθλήτριες Ελλάδας σε παίδες και κορασίδες αντίστοιχα, στο Πινγκ Πονγκ για την αγωνιστική περίοδο 2014-2015.

Ο Α.Ο. Καρέα επανέλαβε την κορυφαία διάκριση, που είχε σημειώσει 30 χρόνια πριν στην Πάτρα! Ο σημερινός προπονητής του μάλιστα, Γεβόντ Χανεγιάν, ήταν το 1985 βασικός αθλητής της ομάδας! Ο Άρης 2006 κράτησε στα κορίτσια τα πρωτεία, που είχε από πέρσι για να δημιουργηθεί έτσι και παράδοση για τα σωματεία της Βούλας, αφού το 2013 είχε πάρει το χρυσό μετάλλιο το μητρικό σωματείο της πόλης, ο Γ.Σ. Άρης. Η τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος συνεχίζεται με τα ατομικά αγωνίσματα και ολοκληρώνεται αύριο το μεσημέρι.

Στο ομαδικό παίδων ο Καρέας ήταν 2ο φαβορί, αλλά είχε την πιο ολοκληρωμένη τριάδα. Με τους ίδιους αθλητές άλλωστε, πήρε πριν από λίγες ημέρες το χάλκινο μετάλλιο στο ομαδικό νέων. Η πορεία του έως το χρυσό ήταν άψογη και είναι χαρακτηριστικό ότι επιβλήθηκε σε όλους τους αγώνες του με 3-0! Στον τελικό συνάντησε τον Παράδεισο Αμαρουσίου, ο οποίος ήταν νούμερο 6 του αγωνίσματος και ήδη είχε πετύχει το κάτι παραπάνω με τη διαδρομή του αυτό το διήμερο. Στα ημιτελικά δε, είχε επικρατήσει του 1ου φαβορί, του Άρη Βούλας. Ο Καρέας όμως, ήταν πολύ ανώτερος και το επιβεβαίωσε όταν επιβλήθηκε 3-0 μέσα σε μόλις 1 ώρα και 5 λεπτά! Η ομάδα του Αμαρουσίου πάλεψε στο εναρκτήριο ματς όταν ο Κορδαλής είχε δύο ευκαιρίες στο 1ο (10-8) και τρεις στο 3ο σετ (10-8 και 11-10), απέναντι στον Βλαχάκη, αλλά δεν εκμεταλλεύτηκε καμία. Στο τρίτο ματς ο Νασίκας πήρε με αντίπαλο τον Ράμμο το μοναδικό σετ για τον Παράδεισο. Ο προπονητής του Καρέα και πρώην διεθνής αθλητής Γεβόντ Χανεγιάν αφιέρωσε την επιτυχία στη μνήμη του Πέτρου Σεβνταγιάν, πολύ καλού του φίλου και πατέρα των αθλητών Βαχάν και Κριστίν, ο οποίος έφυγε πρόωρα από τη ζωή πριν από λίγες ημέρες. Να σημειωθεί ακόμα ότι μέλος της πρωταθλήτριας ομάδας παίδων του Καρέα το 1985 ήταν και ο Χρήστος Βατσακλής, που είχε την τεχνική καθοδήγηση του Παραδείσου.
Για να φτάσει μέχρι τον τελικό ο Α.Ο. Καρέα πήρε αρχικά την 1η θέση στο 2ο γκρουπ. Νίκησε 3-0 τον Α.Σ.Ε.Α. Βέροιας κι επίσης 3-0 τη Βοκαριά Χίου. Στην 8άδα απέκλεισε τον Φοίνικα Πειραιά με 3-0 και στην 4άδα τον Γ.Α.Σ. Ελευσίς με το ίδιο σκορ.

Ο Παράδεισος Αμαρουσίου πέρασε με τη 2η θέση από το 3ο γκρουπ. Έχασε 3-0 από τον Γ.Α.Σ. Ελευσίς, αλλά έκαμψε με 3-0 την αντίσταση του Ρουφ 80. Στα νοκ άουτ ξεπέρασε με 3-1 το Α.Κ. Ζωγράφου στα προημιτελικά και με 3-2 τον Άρη Βούλας, στα ημιτελικά, σε εξαιρετικό παιχνίδι, που έφτασε μέχρι το

φινάλε και το διπλό.
Το χάλκινο μετάλλιο πήραν ο Γ.Σ. Άρης Βούλας (με τους αθλητές Γιάννη Σγουρόπουλο, Κωνσταντίνο Στεφανίδη, Ανδρέα Παμβουξόγλου και υπεύθυνους στην τεχνική καθοδήγηση τον Γιώργο Λιλή και τον Θοδωρή Μάρτο) και ο Γ.Α.Σ. Ελευσίς (με τους Αλέξη Κουλουριώτη, Δημήτρη Στάμου, Κωνσταντίνο Στάμου και προπονητή τον Γιάννη Λογοθέτη).

Αναλυτικά η εξέλιξη του τελικού των παίδων Α.Ο. Καρέα-Α.Ο. Παράδεισος Αμαρουσίου 3-0:
Νίκος Βλαχάκης-Νίκος Κορδαλής 3-0 (12-10, 11-5, 14-12)
Βασίλης Αντωνιάδης-Κωνσταντίνος Καραμαντζιάνης 3-0 (11-8, 11-1, 11-2)
Γιάννης Ράμμος-Γιάννης Νασίκας 3-1 (11-7, 7-11, 11-8, 11-7)

Στο ομαδικό κορασίδων ο Άρης 2006 επιβεβαίωσε στο ακέραιο τα προγνωστικά και με τη συνολική του εμφάνιση έδειξε ότι δεν θα μπορούσε να συναντήσει μεγάλη αντίσταση. Στον τελικό χρειάστηκε 1 ώρα και 15 λεπτά για να κάμψει τον Ο.Α. Χανίων με 3-1. Αντιμετώπισε τρεις αθλήτριες με διαφορετικό στυλ παιχνιδιού, είχε ξεκάθαρα τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο και δεν κινδύνεψε πέρα από το ένα επί μέρους ματς, που έχασε. Στην ομάδα της Κρήτης πάντως, είχαν κάθε λόγο να χαμογελούν, αφού πρώτη φορά στα χρονικά έφτασαν στον τελικό του Πανελληνίου κορασίδων. Ήταν 4ο φαβορί του αγωνίσματος κι έκαναν το καλύτερο έχοντας στη σύνθεσή τους αποκλειστικά δικές τους αθλήτριες με διαφορετικό στυλ παιχνιδιού. Στον τελικό δύο νίκες για τις πρωταθλήτριες Ελλάδας σημείωσε η Φίσερ και μία η Τέρπου. Για τις Χανιώτισσες η μοναδική νίκη ήρθε από τη Λαδάκη, που έχει αμυντικό τρόπο παιχνιδιού.

Άρης 2006 και Χανιά άρχισαν την πορεία τους για τον τελικό από το 1ο γκρουπ. Ως επικεφαλής εκεί, η ομάδα της Βούλας κατέκτησε την πρωτιά νικώντας 3-1 τον Ο.Α. Χανίων και τους Φοίνικες Πάτρας και 3-2 τις Ακαδημίες Χ.Α.Ν. Καλαμαριάς. Η ομάδα της Κρήτης πήρε τη 2η προνομιούχο θέση για τα ημιτελικά, καθώς κατέβαλλε 3-1 τη Χ.Α.Ν. Καλαμαριάς και 3-2 τους Φοίνικες Πάτρας. Στην 4άδα ο Άρης απέκλεισε τον Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας με 3-0 και τα Χανιά το 2ο φαβορί του αγωνίσματος, τον Γ.Α.Ο. Πειραιά με 3-2 σε συναρπαστικό ματς, που κρίθηκε στο διπλό.

Την 3η θέση μοιράστηκαν ο Γ.Α.Ο. Πειραιά (με τις Ιωάννα Γερασιμάτου, Χριστίνα Αθανασοπούλου, Γεωργία Χατζάκη και προπονητή τον Γιώργο Χριστοφοράκη) και ο Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας (με τις Θεοδώρα-Μαρία Ζήσου, Χριστίνα Ταουσάνη, Καλλιόπη Τζουνοπούλου και προπονητή τον Γιάννη Σταύρου).

Αναλυτικά η εξέλιξη του τελικού των κορασίδων Α.Ο. Άρης 2006-Ο.Α Χανίων 3-1:
Έλλη Φίσερ-Ρόδω Πιπεράκη 3-0 (11-7, 11-9, 11-7)
Φοίβη Πεχλιβανίδη-Μαρία Λαδάκη 1-3 (12-10, 4-11, 5-11, 8-11)
Ελισάβετ Τέρπου-Δωροθέα Δελάκη 3-0 (11-7, 11-3, 11-7)
Φίσερ-Λαδάκη 3-0 (11-4, 11-3, 11-4)

Συμμετοχή στην τελική φάση είχε από τον Άρη και η Μαρία Σπυροπούλου, ενώ στον πάγκο κάθισαν οι προπονητές Κωνσταντίνος Κωστόπουλος και Φρόσω Τσαχάκη. Στα Χανιά ο προπονητής Μιχάλης Αγγελίδης είχε επίσης στην ομάδα την Εύα Φραντζεσκάκη και τη Στέλλα Λαδάκη.

Πρέπει τέλος ν’ αναφερθεί ότι στους αγώνες έδωσαν το «παρών» και νέοι διαιτητές από την τελευταία σχολή διαιτησίας στην Αθήνα. Η διάθεσή τους και η προθυμία τους καταγράφηκε ως πολύ θετικό στοιχείο και είναι σίγουρο ότι με την παρουσία τους θα βοηθήσουν στη διεξαγωγή των αγώνων.

Δείτε τις φωτογραφίες:



Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός, Τενερίφη-Περιστέρι και τον Πετρούνια
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός, Τενερίφη-Περιστέρι και τον Πετρούνια
Παπαπέτρου στο Onsports.gr: «Ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα, ευχαριστούμε τον κόσμο μας»
Παπαπέτρου στο Onsports.gr: «Ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα, ευχαριστούμε τον κόσμο μας»
Ρέντη: Στον εισαγγελέα οι κατηγορούμενοι χούλιγκαν - Απολογούνται οι πρώτοι 10 από τους 67
Ρέντη: Στον εισαγγελέα οι κατηγορούμενοι χούλιγκαν - Απολογούνται οι πρώτοι 10 από τους 67
Μακάμπι: Εξαιρετικά αμφίβολος για το Game 3 o Μπόλντγουιν -Στην Κροατία για θεραπείες
Μακάμπι: Εξαιρετικά αμφίβολος για το Game 3 o Μπόλντγουιν -Στην Κροατία για θεραπείες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved