Γκραν Πρι: Έφυγαν για Ζυρίχη Μπανιώτης, Στεργιούλης

Γκραν Πρι: Έφυγαν για Ζυρίχη Μπανιώτης, Στεργιούλης

Αέρας… Ζυρίχης φύσηξε χθες (09/07) στο Άργος Ορεστικό, με τους Κώστα Μπανιώτη και Μάκη Στεργιούλη να «πακετάρουν» για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Στο τρίτο Γκραν Πρι της σεζόν οι δύο Έλληνες πρωταθλητές έπιασαν το όριο πρόκρισης για το κορυφαίο γεγονός του ανοιχτού στίβου φέτος το καλοκαίρι, με τον πρώτο να ξεπερνάει τα 2,28μ. στο ύψος και το δεύτερο να τρέψει την απόσταση των 100μ. σε 10.30. «Αυτό που ήθελα ήταν να πιάσω το όριο. Τα άλματα στο 2,32μ. και το 2,34μ. ήταν καλά, έστω κι αν δεν ήταν επιτυχημένα. Αυτό που χρειάζομαι τώρα είναι να βρω το ρυθμό μου. Θα κάνω τον επόμενο αγώνα μου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα», ανέφερε ο αθλητής του Γιώργου Τσούγκου. Δεύτερος με 2,20μ. και καλά αλλά χαμένα άλματα στα 2,26μ. ήταν ο Κυριάκος Ιωάννου. Το ατομικό ρεκόρ του βελτίωσε ο Γιώργος Τεσσαρομάτης, που ανέβηκε πάνω από τα 2,16 μέτρα.

Επτά χρόνια μετά την τελευταία συμμετοχή του σε μεγάλη διοργάνωση με τα χρώματα της εθνικής ομάδας στον ανοιχτό στίβο ο Μάκης Στεργιούλης κατάφερε να βρει και πάλι το δρόμο. Ο σπρίντερ του Κώστα Ηλία έτρεξε μία ανάσα από το ατομικό ρεκόρ του, το οποίο είναι 10.29, από το μακρινό 2007. «Δεν ήταν πολύ καλή κούρσα, έχω ακόμα περιθώρια βελτίωσης. Ήταν, όμως, μια δουλεμένη κούρσα. Έχω δουλέψει πάρα πολύ ώστε να είμαι αποδοτικός μετά τα 50-60 μέτρα. Τώρα, δίχως άγχος θα συνεχίσω την προπόνησή μου», σχολίασε.

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε στο ύψος Γυναικών η Τατιάνα Γκούσιν, που στον πρώτο αγώνα της στην Ελλάδα ξεπέρασε το 1,86μ. και βελτίωσε το ατομικό ρεκόρ της, ενώ στο τριπλούν Ανδρών ο Μανώλης Μακρής ήταν νικητής με 16,05μ., με τον Παύλο Μπόφτση να ακολουθεί στη δεύτερη θέση με 16,04μ. Στο μήκος την καλύτερη εμφάνιση πραγματοποίησε η Ευαγγελία Γαλένη που προσγειώθηκε στα 6,39 μέτρα, με τη Χάιδω Αλεξούλη να ακολουθεί με 6,38μ. Στον αγώνα πήρε μέρος και η Αθανασία Πέρρα, κατακτώντας την πέμπτη θέση με 5,92μ. Καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Μιχάλης Μερτζανίδης, που επικράτησε στο μήκος με 7.85 μέτρα. Στα 400μ. νικήτρια ήταν η Αγνή Δερβένη με 55.10, ενώ στα 400μ. εμπόδια ο Γιάννης Λουλάς δεν κατάφερε να σημειώσει επίδοση που θα του έδινε το «εισιτήριο» για τη Ζυρίχη και περιορίστηκε στη νίκη με 51.83. Τέλος, στα 200μ. η Ελένη Αρτυματά ήταν νικήτρια με 24.21, αλλά τραυματίστηκε σοβαρά στην πελματιαία. Δεύτερη με 24.68 ήταν η Ηρώ Πιντή.



Πορτογαλία: Το γήπεδο της Εστορίλ μετατράπηκε σε πισίνα
Πορτογαλία: Το γήπεδο της Εστορίλ μετατράπηκε σε πισίνα
Το συγκινητικό μήνυμα των παικτών του Ολυμπιακού στον Κίναν Έβανς
Το συγκινητικό μήνυμα των παικτών του Ολυμπιακού στον Κίναν Έβανς
Αρμάνι Μιλάνο: «Μισή» με τον Ολυμπιακό, δε θα έχει ούτε τον Μεσίνα στον πάγκο
Αρμάνι Μιλάνο: «Μισή» με τον Ολυμπιακό, δε θα έχει ούτε τον Μεσίνα στον πάγκο
Αλλάζουν τα πάντα στο ποδόσφαιρο: Δύο διαιτητές, τέλος οι βοηθοί, περισσότερες αρμοδιότητες στο VAR
Αλλάζουν τα πάντα στο ποδόσφαιρο: Δύο διαιτητές, τέλος οι βοηθοί, περισσότερες αρμοδιότητες στο VAR
©2011-2025 Onsports.gr - All rights reserved