IAAF: Τιμωρίες σοκ για τρεις ντοπαρισμένες αθλήτριες

IAAF: Τιμωρίες σοκ για τρεις ντοπαρισμένες αθλήτριες

Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς για τρεις αθλήτριες του στίβου, οι οποίες τιμωρήθηκαν με βάση τους κανονισμούς της IAAF μετά από την ανίχνευση απαγορευμένων ουσιών στον οργανισμό τους. Πρόκειται για τις Ριεμίεν και Σομπούκοβα, στις οποίες επιβλήθηκε αποκλεισμός δύο ετών, ενώ με οκτώ χρόνια τιμωρήθηκε η Σελσούλι.

Δύο ακόμη αθλήτριες τιμωρήθηκαν με αποκλεισμό για παράβαση του κανονισμού ντόπινγκ. Η IAAF ανακοίνωσε ότι η Ουκρανή σπρίντερ, Μαρίγια Ριεμίεν, πρωταθλήτρια Ευρώπης των 200μ το 2012, τιμωρήθηκε με διετή αποκλεισμό για θετικό δείγμα ντόπινγκ σε έλεγχο που υποβλήθηκε στις 10 Ιανουαρίου. Η 26χρονη αθλήτρια θα μείνει εκτός αγώνων μέχρι τις 2 Μαρτίου 2016, ενώ η IAΑF δεν έδωσε στη δημοσιότητα και την απαγορευμένη ουσία που χρησιμοποίησε.

Η Ριεμίεν ήταν επίσης 2η στα 60μ του Ευρωπαϊκού κλειστού το 2013 στο Γκέτεμποργκ, πίσω από τη Βουλγάρα Τεζντζάν Ναϊμόβα, στην οποία επιβλήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο ισόβιος αποκλεισμός για ντόπινγκ. Η Ριεμίεν διατηρεί επίσης στην κατοχή της τρία ακόμη μετάλλια, από τη συμμετοχή της με την ομάδα σκυταλοδρομίας 4χ100μ της Ουκρανίας. Ένα χάλκινο από τους Ολυμπιακούς του 2012, ένα χάλκινο από το Παγκόσμιο του 2011 και ένα χρυσό από το Ευρωπαϊκό του 2010 στη Βαρκελώνη.

Ακόμη, η IAAF επέβαλε ποινή αποκλεσμού οκτώ χρόνων για ντόπινγκ στη Μαροκινή πρωταθλήτρια των μεσαίων αποστάσεων, Μαριέμ Αλαουϊ Σελσούλι, «ασημένια» παγκόσμια πρωταθλήτρια κλειστού στίβου στα 1.500μ το 2012. Δείγμα της Σελσούλι βρέθηκε θετικό σε έλεγχο τον Ιούλιο του 2012 στο γαλλικό μίτινγκ του Παρί Σεν Ντενί, με συνέπεια να χάσει ένα μήνα αργότερα τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου. Αυτή ήταν η δεύτερη παράβαση στην οποία υπέπεσε, αφού είχε τιμωρηθεί για ντόπινγκ και το διάστημα μεταξύ 2009-2011. Η ποινή της έχει ισχύ μέχρι 24 Ιουλίου 2020.

Διετής αποκλεισμός επιβλήθηκε και στη Λίλια Σομπούκοβα για παράβαση του κανονισμού ντόπινγκ. Η Ρωσίδα πρωταθλήτρια των μεγάλων αποστάσεων, τρεις συνεχείς φορές νικήτρια του Μαραθωνίου στο Σικάγο (2009, 2010, 2011), αλλά και στο Λονδίνο το 2010, τιμωρήθηκε από την εθνική ομάδα στίβου της Ρωσίας. Η 36χρονη αθλήτρια «πιάστηκε» λόγω των «αιματολογικών ανωμαλιών» στο «Βιολογικό Διαβατήριό» της, το οποίο εφαρμόζει η IAAF με απόφαση του Διεθνούς Οργανισμού κατά του ντόπινγκ (WADA). Η ποινή αποκλεισμού της έχει ισχύ από τις 24 Ιανουαρίου 2013, ενώ της αφαιρέθηκαν όλοι οι τίτλοι, καθώς και οι επιδόσεις που σημείωσε από τις 9 Οκτωβρίου 2009 μέχρι σήμερα. Η Σομπούκοβα διατηρεί τα ρεκόρ Ευρώπης στα 5.000μ (14.23.75) και στα 3.000μ κλειστού στίβου (8.27.86).



Βαγγέλης Μαρινάκης: «Να κυνηγάτε τα όνειρά σας»
Βαγγέλης Μαρινάκης: «Να κυνηγάτε τα όνειρά σας»
Παναθηναϊκός AKTOR : Απρόοπτο με Λεσόρ
Παναθηναϊκός AKTOR : Απρόοπτο με Λεσόρ
Παναθηναϊκός AKTOR: Συγχαρητήρια στο Περιστέρι
Παναθηναϊκός AKTOR: Συγχαρητήρια στο Περιστέρι
Ρεκόρ εισιτηρίων στη φετινή Euroleague - Οι θέσεις Παναθηναϊκού AKTOR και Ολυμπιακού
Ρεκόρ εισιτηρίων στη φετινή Euroleague - Οι θέσεις Παναθηναϊκού AKTOR και Ολυμπιακού
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved