Καλμαζίδης: «Περνάω καλά στον Παναθηναϊκό»

Καλμαζίδης: «Περνάω καλά στον Παναθηναϊκό»

Αισιόδοξος αλλά συγκρατημένος εμφανίζεται ο τεχνικός της ανδρικής ομάδας βόλεϊ των «πράσινων»

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να μετρά ήδη έξι νίκες με τον Γιάννη Καλμαζίδη στον πάγκο του, αλλά ο κόουτς των «πράσινων» θέλει να κρατήσει χαμηλά τους τόνους δηλώνοντας αφενός μεν αισιόδοξος αλλά και συγκρατημένος. Επίσης, στη συνέντευξη που παραχώρησε στη NOVA επεσήμανε ότι περνάει καλά στο «τριφύλλι» μιλώντας με τα καλύτερα λόγια γι τις προσπάθειες τόσο των παικτών όσο και της διοίκησης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το αν αισθάνεται Χάρι Πότερ: «Όχι δεν αισθάνομαι έτσι, είναι βέβαια αστείο. Είναι λίγο τραβηγμένο και λίγο υποτιμητικό (γέλια). Πρέπει να καθίσουν μαζί πολλά μικρά κομμάτια. Θέλει και λίγο τύχη και να σου κάτσουν συγκυρίες. Είναι κάποιοι ρόλοι που μπήκαν σε σειρά και διευκολύνονταν τα παιδιά. Η αρχή ήταν δύσκολη αλλά ευτυχώς το ανατρέψαμε και τώρα τα παιδιά ανθίζουν. Αυτό είναι το κέρδος».

Για τα προβλήματα που συνάντησε όταν πήγε: «Δεν ξέραμε τότε πως δεν θα κάναμε μεταγραφές. Στο πίσω μέρος του μυαλού μας θέλαμε κάποιες προσθήκες. Συνεχίσαμε μετά όπως ήμασταν. Ο στόχος είναι να παραμείνει η ομάδα στην κατηγορία κι έτσι πήγαμε από την αρχή».

Για τον Κουρούπη: «Ο Βίκτωρας όλα αυτά τα χρόνια έχει δείξει πως είναι παιδί που αγαπά αυτό που κάνει και στην σάλα και στο μπιτς βόλει. Είναι «σκυλί» και τα δίνει όλα. Γι' αυτό και παίζει τόσο καλά».

Για τον Στιβαχτή: «Είναι καταπληκτικός πασαδόρος, είναι τραυματίας αλλά έχει κάνει και καλύτερα παιχνίδια και ίσως δικαιούται και άλλους τίτλους».

Για τον Ανδρεάδη: «Όλοι παίκτες θέλουν ειδική μεταχείριση, ο καθένας είναι διαφορετικός. Ο Ανδρέας είναι γνωστός και καλός παίκτης και ξέρει καλό βόλει. Μέσα στο πάθος του τα κάνει τα λάθη. Δίνετε έμφαση σε αυτό, αλλά ας το λύσουν μέσα στην ομάδα. Αν μου τύχαινε εμένα δεν ξέρω. όλα όμως λύνονται μέσα στην οικογένεια. Όλοι θέλουν το καλό της ομάδας, όπως και ο Ανδρέας».

Για τη νίκη επί της Λαμίας: «Πολύ δύσκολο παιχνίδι, όλα τα σετ ήταν κοντά και όπως είπε και ο Δεληκώστας κρίθηκαν στις λεπτομέρειες, στα λάθη τους. Τα δικά μας δεν κόστισαν. Αυτό είναι και μια δύναμη που έχουμε αποκτήσει. Να νικάμε σετ που ήμασταν και από κάτω. Κάθε φάση που παίζεται μπορούμε να την κερδίσουμε. Αυτό προσπαθώ».

Για το τι έχει αλλάξει ο ίδιος στην ομάδα: «Αλλάξαμε πολλά. Βελτιώσαμε τον συγχρονισμό στο μπλοκ, την ταχύτητα και κάποιες προτεραιότητες. Αν δεν κάνεις σωστά ανάλυση των επιλογών είναι δύσκολα. Αυτό το έχουμε κάνει σωστά».

Για τις ακαδημίες: «Το κλειδί για την επιτυχία είναι η στέγαση για αγώνες και προπόνηση. Αυτονόητα αλλά στο ελληνικό βόλει δεν είναι».

Για την εικόνα του πρωταθλήματος: «Είναι ωραίο με συναρπαστικούς και αμφίρροπους αγώνες».

Για πρώτη τετράδα: «Έχει δρόμο ακόμη γιατί υπάρχουν ομάδες που πέρασαν ή περνούν «κοιλιά» όπως η Αλεξανδρούπολη. Η Κηφισιά και ο Ολυμπιακός έχουν τραυματισμούς. Οι επόμενες 2-3 βδομάδες θα δείξουν. Στους τελικούς θα δείξει η ιστορία. Σε τέτοια παιχνίδια χρειάζεται εμπειρία, παίζει ρόλο η κούραση αλλά με εμπειρία χειρίζεσαι τις καταστάσεις και κάνεις μεγάλο βήμα».

Για τα προβλήματα στην Ουκρανία: «Δεν είναι εύκολο να πεις κάτι στον Ντιάτσκοφ και στον Κόβαλτσουκ. Ίσως και για τους παίκτες αυτούς να είναι μια διέξοδος ο αθλητισμός».

Για το αν θα προλάβουν άλλες ομάδες για τα πλει-άουτ: «Δεν κυνηγάμε κανέναν ιδιαίτερα. Οι ομάδες που είναι κοντά με εμάς, παίζουν καλύτερα και έχουν κάνει προσθήκες. Υπολογίζουμε κάθε σετ και κάθε ματς. Με την Σύρο λόγου χάρη έχουμε άλλους στόχους. εμείς κοιτάμε το δικό μας κομμάτι και να μαζέψουμε πόντους από παντού. Το πρόγραμμα είναι αμφίρροπο και δεν είναι στο δικό μας χέρι. Είμαι αισιόδοξος αλλά συγκρατημένος, έχουμε κάνει έξι νίκες αλλά δεν είμαι απόλυτα ευχαριστημένος».

Για το αν περνάει καλά στον Παναθηναϊκό: «Ναι περνάω καλά, κάνω αυτό που θέλω και υπάρχει διοίκηση κοντά που προσπαθεί να λύσει όλα τα θέματα και κάνει δουλειά. Κι εγώ και οι αθλητές αγαπάμε αυτό που κάνουμε δίνουμε ενέργεια και αυτό υπάρχει και από την διοίκηση. Και τα παιδιά είναι στην ίδια γραμμή».

Για την απώλεια του πατέρα του: «Είναι μεγάλο κομμάτι της ζωής μου το βόλεϊ. Θέλω να το κάνω όσο μπορώ καλύτερα. Δεν ξέρω που βρήκα την δύναμη να συνεχίσω. Αλλά αυτό θέλω να μεταφέρω στα παιδιά. Όχι σαν πρότυπο αλλά σαν να δείχνεις απλά τον δρόμο».

Δείτε αποκλειστικά βίντεο στο Onsports TV



Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Τα τουρκικά πρωτοσέλιδα για τον αποκλεισμό της Φενέρμπαχτσε από τον Ολυμπιακό
Τα τουρκικά πρωτοσέλιδα για τον αποκλεισμό της Φενέρμπαχτσε από τον Ολυμπιακό
Μάρκος Σεφερλής: Στο αεροδρόμιο τα ξημερώματα για να υποδεχθεί τον Ολυμπιακό
Μάρκος Σεφερλής: Στο αεροδρόμιο τα ξημερώματα για να υποδεχθεί τον Ολυμπιακό
Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time
Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved