ΑΕΚ: Συνεχίζεται η «κατηφόρα»
Την τρίτη της συνεχόμενη ήττα στη Volleyleague γνώρισε η ΑΕΚ, η οποία ηττήθηκε 3-0 από τον Φοίνικα Σύρου για την 6η αγωνιστική της Α1 Βόλεϊ των Ανδρών.
Η ομάδα της Σύρου συνεχίζει να εντυπωσιάζει και πέτυχε την 5η της νίκη σε έξι αγώνες στο πρωτάθλημα. Το μπλοκ και η άμυνα ήταν τα κλειδιά της νίκης, με τον Ντιάτσκοφ να ξεχωρίζει και τους 1000 οπαδούς που γέμισαν το «Δ.Βικέλας» να πανηγυρίζουν.
Τα σετ: 3-0 (25-22, 25-21, 25-19).
ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ (Ανδρεόπουλος): Τερζής 3 (2/3 επ., 1 μπλοκ), Τσάς 12 (11/26 επ., 1 μπλοκ), Γιάνουσεκ 9 (8/15 επ., 54%/25% υπ., 1 μπλοκ), Ντιάτσκοφ 17 (8/16 επ., 54%/40% υπ., 4 άσοι, 5 μπλόκ), Τακουρίδης 6 (4/6 επ., 2 μπλόκ), Πελεκούδας 5 (4/8 επ., 1 μπλοκ) / Παπαδημητρίου (λ) (33% υπ., άριστες 8% υπ.).
ΑΕΚ (Κλαρούδας): Μαντέκας 8 (7/14 επ., 63%/47% υπ., 1 άσος), Τόρες 8 (4/8 επ., 2 μπλοκ, 2 άσοι), Γκένς 4 (3/4 επ., 1 άσος), Παγιάν 13 (12/29 επ. 1 άσος), Παπακυριάκου 3 (2/6 επ., 1 ασος), Πέτρογλου 3 (2/12 επ., 30%/20% υπ., 1 μπλοκ) / Γκούζντα (λ. 62% υπ., άριστεςς 42% υπ., Κρέτσης, Ρουμελιωτάκης 4 (4/7 επ., 57%/29% υπ.), Καλαϊτσίδης).
O προπονητής του Φοίνικα Σύρου Δημήτρης Ανδρεόπουλος είπε: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος. Το μπλοκ συνεχίζει να δουλεύει υπέροχα. Το αμυντικό παιχνίδι μας έδωσε τη νίκη αφού λειτουργεί καλά το μπλοκ άμυνα άμυνα. Από την πρώτη μέρα του καλοκαιριού έχουμε στόχο την τετράδα, δεν ακούμε αυτά που θέλετε να μας περάσετε εσείς. Κοιτάμε στα επόμενα παιχνίδια να επιβεβαιώνουμε την απόδοση. Κοιτάμε να επιβεβαιώνουμε την απόδοσή μας. Κάθε παιχνίδι εδώ στη Σύρο είναι γιορτή, όχι μόνο από τους φιλάθλους του Φοίνικα αλλά και από τους φιλοξενούμενους. Ήρθαν εδώ οπαδοί του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ και δεν δημιουργήθηκε το παραμικρό».
Ο Ουκρανός ακραίος του Φοίνικα Αντρέι Ντιάτσκοφ υπογράμμισε: «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Το αποτέλεσμα δείχνει ότι είναι εύκολο αλλά δεν ήταν έτσι. Προπονηθήκαμε πολύ σκληρά αυτή την εβδομάδα. Δεν μπορώ να μιλήσω για στόχους. Κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά»
Ο προπονητής της ΑΕΚ Γιώργος Κλαρούδας επισήμανε: «Έχουμε κάποια προβλήματα πότε στην υποδοχή και πότε στην επίθεση. Σήμερα δεν λειτουργήσαμε καλά στο σέρβις και την υποδοχή. Ήμασταν κοντά στο σκορ και παραχωρούσαμε δύο – άσους. Στον φοίνικα λειτούργησαν όλα τέλεια. Κάναμε υπομονή μήπως κάνει λάθη, αλλά δεν έγινε κάτι τέτοιο. Μόνο με τη Λαμία ήταν ήττα εκτός προγράμματος. Σε Αλεξανδρούπολη και Σύρο παλέψαμε. Ο Φοίνικας δεν μας έδωσε κανένα δικαίωμα να τον αμφισβητήσουμε. Συνεχίζουμε την προσπάθεια μας».
Δείτε τα αποτελέσματα, τη βαθμολογία και το πρόγραμμα της Α1 Βόλεϊ των Ανδρών εδώ.