Henry Cejudo: Από χρυσός Ολυμπιονίκης μαχητής MMA

Henry Cejudo: Από χρυσός Ολυμπιονίκης μαχητής MMA

Ήταν μόλις 21 ετών το 2008, όταν έγινε χρυσός Ολυμπιονίκης στην ελεύθερη πάλη, αλλά ο Henry Cejudo αποφάσισε να ξεκινήσει καριέρα στις MMA.

Ο 26χρονος, πλέον, ήταν ο νεότερος Αμερικανός, ο οποίος κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στην πάλη, άθλημα που κινδυνεύει με διαγραφή από τον Ολυμπιακό «χάρτη». Το 2012, όμως, αποκλείστηκε στα προκριματικά της χώρας του για μία θέση στο αντίστοιχο τουρνουά του Λονδίνου. Τότε, μάλιστα, αποφάσισε να παρατήσει το άθλημα.

Σχεδόν ένα χρόνο αργότερα, ο Cejudo ανακοίνωσε πως θα συνεχίσει στις μικτές πολεμικές τέχνες, καθώς υπέγραψε συμβόλαιο με το αμερικανικό promotion Gladiator Challenge, το οποίο λειτουργεί από το 1999. Σημειώνουμε πως το Gladiator έχει διοργανώσει πάνω από 150 events και 2,000 αγώνες, ενώ από το promotion πέρασαν, μεταξύ άλλων, οι Rashad Evans (17-3-1), Urijah Faber (26-6) και Michael McDonald (15-2), που είναι πλέον αναγνωρισμένοι μαχητές του UFC.

Στην προκειμένη, ο μεξικανικής καταγωγής Cejudo θα ντεμπουτάρει σαν Bantamweight στις 24 Μαρτίου, στο πλαίσιο σόου, που θα διεξαχθείς το «Soboba Casino» της Καλιφόρνια. Μάλιστα το event θα γίνει σε εξωτερικό χώρο.



Στίβος: Προπονητικό καμπ για τις ομάδες 4Χ100 μ. ανδρών και γυναικών στο ΟΑΚΑ
Στίβος: Προπονητικό καμπ για τις ομάδες 4Χ100 μ. ανδρών και γυναικών στο ΟΑΚΑ
Τέλος από την Εφές ο Κοκόσκοφ
Τέλος από την Εφές ο Κοκόσκοφ
Δριμεία κριτική Κάραγκερ σε Φαν Ντάικ και Σαλάχ
Δριμεία κριτική Κάραγκερ σε Φαν Ντάικ και Σαλάχ
NCAA: Μεγάλη νίκη για το Βιρτζίνια Τεκ με υπογραφή Αβδάλα
NCAA: Μεγάλη νίκη για το Βιρτζίνια Τεκ με υπογραφή Αβδάλα
©2011-2025 Onsports.gr - All rights reserved

Η Φάρμα: Με φωνές η επεισοδιακή αποχώρηση της Απαζίδου που ξεσήκωσε το Χ κατά των 2 τοξικών παικτών