Ασπιώτης: «Δεν γυρίζω στην Ελλάδα»

Ασπιώτης: «Δεν γυρίζω στην Ελλάδα»

Δύσκολο χαρακτηρίζει ο Άκης Ασπιώτης το ενδεχόμενο να αγωνιστεί ξανά στην Ελλάδα, κάνοντας τη σύγκριση του ελληνικού πρωταθλήματος με το γερμανικό, στο οποίο αγωνίζεται με τη φανέλα της Φριντρισχάφεν.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Ασπιώτη στη SportDay:

Στα 21 σου εξασφάλισες ένα συμβόλαιο με μια ομάδα του εξωτερικού και λίγους μήνες μετά τα πράγματα πήγαν στραβά. Πώς αισθάνθηκες έπειτα από αυτή την εξέλιξη;

«Σίγουρα δεν περίμενα να έρθουν έτσι τα πράγματα. Είναι κάτι που μου προκάλεσε έντονη πικρία και απογοήτευση, γιατί περίμενα πολύ αυτή τη στιγμή».

Εχουν περάσει τρεις μήνες από τη μέρα που άρχισες να αντιμετωπίζεις προβλήματα στο χειρουργημένο σου πόδι. Πώς είσαι αυτή την περίοδο;

«Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στο στάδιο της αποθεραπείας και ακόμη περιμένω να γίνει καλά το πόδι μου. Μόλις είμαι απόλυτα έτοιμος θα επιστρέψω στη Γερμανία για να συνεχίσω το συμβόλαιό μου. Δεν ξέρω πότε ακριβώς, ίσως σε έναν ή δύο μήνες από τώρα».

Ποια ήταν η συμπεριφορά των ανθρώπων της ομάδας απέναντι σου έπειτα από αυτό το συμβάν; Εχουν έρθει σε επαφή μαζί σου από τότε;

«Απογοητεύτηκαν, μια και με υπολόγιζαν, αλλά μου τόνισαν ότι μπορώ να επιτρέψω μόλις γίνω καλά. Μιλάμε αρκετά συχνά, υπάρχει ενδιαφέρον για το πότε θα γυρίσω, γιατί το συμβόλαιό μου έχει ισχύ για 3 χρόνια».

Οσο καιρό έμεινες εκεί ποιες διαφορές εντόπισες ανάμεσα στο γερμανικό και στο ελληνικό πρωτάθλημα;

«Κατ' αρχάς υπάρχει οργάνωση. Από κει και πέρα, σέβονται τους αθλητές και τους αντιμετωπίζουν ως επαγγελματίες. Κάτι που στην Ελλάδα μπορεί να δει τώρα πια κάποιος σπάνια...».

Στην Ε.Α. Πατρών ανδρώθηκες. Πώς σου φαίνεται τώρα που η ομάδα βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση, με δεδομένο ότι αγωνίζεται στο τοπικό πρωτάθλημα;

«Μου είναι δυσάρεστο, γιατί εκτός από το ότι ήμουν πέντε χρόνια εκεί, είναι ομάδα με ιστορία και δεν της αξίζει κάτι τέτοιο. Εγιναν κάποια λάθη από τους υπεύθυνους που δεν προέβλεψαν το τι θα γίνει μελλοντικά, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή η ομάδα να βρίσκεται στο τοπικό πρωτάθλημα».

Θα ήθελες μελλοντικά, αν η ομάδα καταφέρει να επιτρέψει στη μεγάλη κατηγορία, να ξαναφορέσεις τη φανέλα της;

«Ηταν πάντα όνειρό μου να αγωνιστώ στο εξωτερικό κι εκεί θέλω να συνεχίσω. Ισως κάποια στιγμή στο μέλλον, αλλά για τα επόμενα χρόνια δεν μπορώ να με φανταστώ να γυρίζω στην Ελλαδα για λογαριασμό ούτε μόνο της ΕΑΠ, αλλά ούτε οποιασδήποτε άλλης ομάδας».

Κάνοντας έναν απολογισμό της χρονιάς που φεύγει, ποια είναι τα θετικά και ποια τα αρνητικά που ξεχωρίζεις;

«Ηταν μια πολύ δύσκολη χρόνια, και για την ΕΑΠ και κυρίως προσωπικά μετά τον τραυματισμό μου, αλλά αυτά έχει ο αθλητισμός. Το θετικό είναι η μεταγραφή μου στη Φριντρισχάφεν, αλλά ακόμη δεν έχω προλάβει να αγωνιστώ εκεί κι ελπίζω να γίνει το συντομότερο. Αυτό που θέλω πάνω από όλα το 2013 είναι να είμαι απόλυτα υγιής».

Πώς κρίνεις το ελληνικό πρωτάθλημα; Θεωρείς ότι δεν είναι ανταγωνιστικό;

«Δεν θα έλεγα κάτι τέτοιο, αλλά αν δούμε το επίπεδο τα προηγούμενα χρόνια σε σχέση με τώρα, θα διαπιστώσουμε ότι έχει πέσει αρκετά. Παίζει μεγάλο ρόλο, βέβαια, και η αποδυνάμωση του Ηρακλή και του Παναθηναϊκού. Υπάρχει, ωστόσο, κι ένα καλό, κι αυτό δεν είναι άλλο από το γεγονός ότι αγωνίζονται στην πλειονότητα Ελληνες παίκτες».

Τώρα που έχεις ελεύθερο χρόνο, πηγαίνεις να παρακολουθήσεις από κοντά κανένα παιχνίδι;

«Η αλήθεια είναι πως δεν έχω πάει. Είμαι ήδη τρεις μήνες έξω κι όσο παρακολουθώ εξελίξεις και αγώνες από την τηλεόραση, η επιθυμία μου να μπω στο γήπεδο μεγαλώνει, κάτι που κάνει κακό στην ψυχολογία μου. Από τη στιγμή ειδικά που δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω πότε θα καταφέρω να αγωνιστώ ξανά».



Euroleague: Τώρα έχει... ΟΑΚΑ o Παναθηναϊκός AKTOR, για το θαύμα ο Ολυμπιακός - Πότε είναι τα Game 5
Euroleague: Τώρα έχει... ΟΑΚΑ o Παναθηναϊκός AKTOR, για το θαύμα ο Ολυμπιακός - Πότε είναι τα Game 5
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (03/05) - Με Φενέρμπαχτσε - Μονακό για την Euroleague
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (03/05) - Με Φενέρμπαχτσε - Μονακό για την Euroleague
Επαφές της Τσέλσι με Έβερτον για Πίκφορντ!
Επαφές της Τσέλσι με Έβερτον για Πίκφορντ!
Ρεμς: Κοινή συναινέσει «διαζύγιο» με τον Στιλ
Ρεμς: Κοινή συναινέσει «διαζύγιο» με τον Στιλ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved