Εκλογές ΕΟΠΕ: Απάντηση Μελισσουργού στις θέσεις Μαυρομάτη
SHARE

Εκλογές ΕΟΠΕ: Απάντηση Μελισσουργού στις θέσεις Μαυρομάτη

Στις προγραμματικές θέσεις του συνυποψήφιού του για την προεδρία της ΕΟΠΕ, Αχιλλέα Μαυρομάτη, απάντησε ο Γιώργος Μελισσουργός.
   

Αναλυτικά:

«Απάντηση Γιώργου Μελισσουργού στις προγραμματικές θέσεις Αχ. Μαυρομάτη

Είναι χαρακτηριστικό της νοοτροπίας της απερχόμενης διοίκησης, ότι έδωσε στη δημοσιότητα τις θέσεις της χθες, ελάχιστες ώρες πριν τις εκλογές. Τι μας είπε όμως; Παραποιημένες αλήθειες ως προς τα πεπραγμένα της και μια συρραφή από δικές μας θέσεις και προτάσεις, τις οποίες από καιρό έχουμε δημοσιοποιήσει και τρέχει τώρα ασθμαίνοντας να υιοθετήσει. Χαιρόμαστε πολύ για αυτό, δεν μπορούμε όμως να αφήσουμε αναπάντητα ορισμένα ζητήματα. Ας τα δούμε αναλυτικά ανά τομέα...

OIKONOMIKA
Ο κ. Μαυρομάτης μιλάει για:
α) «απαλλαγή από τη θηλιά των ολυμπιακών έργων», όταν αυτή έγινε με τις ενέργειες της προηγούμενης διοίκησης  και αυτή η διοίκηση απλώς έλαβε τα χρήματα της δικαστικής απόφασης και τα διέθεσε με εντελώς αδιαφανείς τρόπους.
β) «περιορισμό του χρέους», όταν οι ίδιοι οι ισολογισμοί αποδεικνύουν το ακριβώς αντίθετο.
γ) «την κρατική απεξάρτηση και αναζήτηση άλλων πόρων», όταν όχι μόνο δεν έφερε ούτε ένα ευρώ, αλλά έχασε και αυτά που κληρονόμησε (πχ « Aruji», «Champion», «Mikasa» κλπ).
δ) «την διεκδίκηση από την Πολιτεία» όταν όλοι βιώσαμε την μηδενική αντίδραση προς την Πολιτεία. Μάλιστα, η ΕΟΠΕ είχε την μεγαλύτερη περικοπή από οποιαδήποτε άλλη Ομοσπονδία, και μάλιστα όταν υποτίθεται ότι ήταν στην πολιτική εξουσία κόμματα και πρόσωπα με «απευθείας» σχέσεις με τα ηγετικά στελέχη της ΕΟΠΕ! Φανταστείτε τώρα!
 ε) την περιβόητη επιτροπή μάρκετινγκ ότι την είχε έτοιμη μαζί με σχέδιο, ωστόσο μετά από συνεχείς παλινωδίες και εναλλαγές προσώπων, κατέληξε δυο μήνες πριν τις εκλογές να προκηρύξει νέο και σκανδαλώδη διαγωνισμό για υπηρεσίες μάρκετινγκ, με προϋπολογισμό μάλιστα 30.000 ευρώ (δηλαδή έξοδα χωρίς εγγύηση εσόδων)!
Ο κ. Μαυρομάτης συνεχίζει τα κενά λόγια και τολμάει να αναφέρεται σε «ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΤΡΙΩΝ BEACH VOLLEY ΣΤΟ ΣΕΦ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑ», όταν ο ίδιος ευθύνεται για ένα από τα μεγαλύτερα ατοπήματα, για να μην το πούμε «σκάνδαλο», την ΑΠΩΛΕΙΑ του ΣΕΦ, του κλειστού γηπέδου που έφτιαξε η ΕΟΠΕ, και την εκδίωξή μας από το ίδιο μας το σπίτι, όπου τώρα προσπαθεί να διαπραγματευθεί την χρήση του από τις Εθνικές Ομάδες!
 
ΠΡΟΒΟΛΗ
Ο κ. Μαυρομάτης αναφέρει ότι το έργο 2010-2012 δεν έτυχε της ανάλογης προβολής. Και του έφταιξαν οι λιγοστοί φωνασκούντες. Φανταστείτε να ήταν και πολλοί! Φανταστείτε να μην είχε και ΔΣ με 21 δικά του άτομα και να είχε και έντονη εσωτερική αντιπολίτευση!
Αυτό είναι το μεγαλύτερο δείγμα πολιτικής ανεπάρκειας.
Αφήστε που από εκεί που είχαμε ολοσέλιδα αφιερώματα στο βόλεϊ, στις εφημερίδες, τώρα ψάχνουμε με το μικροσκόπιο το μονόστηλο!
Κάνει, δε, λόγο για δημιουργία μηχανισμού προστασίας, ώστε στο μέλλον τέτοιες προσπάθειες να μην μπορούν να προκαλούν ζημιά! Τι εννοεί άραγε;
Μιλάει για βελτίωση της ιστοσελίδας της Ομοσπονδίας, όταν την έχει ο ίδιος πολλάκις χρησιμοποιήσει για κομματικό μηχανισμό και προσωπικό όφελος.
Μιλάει για κοινωνία, παλαιμάχους, διαδίκτυο κλπ όταν τα έχει αντιγράψει από τα δικά μας προγράμματα που έχουν αναρτηθεί πολύ πριν από τις δικές του εξαγγελίες. Εφόσον τα πιστεύει, γιατί δεν τα εφάρμοζε τόσον καιρό;
 
ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ
Ο κ. Μαυρομάτης λέει ότι τη διετία 2010 – 2012 η ΕΟΠΕ είχε προβλέψει ότι η οικονομική κρίση που έπληττε την Ελλάδα θα έπληττε και τα σωματεία. Δύο κεφάλαια πιο πάνω, στα οικονομικά, αναφέρει ότι «οι συνέπειες της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης ήταν πολύ μεγαλύτερες από όσο μπορούσε κανείς να φανταστεί». Τελικά ας αποφασίσει: τις είχε προβλέψει ή ήταν μεγαλύτερες από όσο μπορούσε να τις φανταστεί;  Και τα δύο δεν γίνονται!
Μιλάει για αναδιοργανώσεις κατηγοριών που τα μάλλα έβλαψαν το άθλημα και όλοι παραπονιούνται! Ήδη η Α1 Γυναικών, αν και φωνάζαμε από την αρχή, άλλαξε το σύστημα για φέτος.
Μιλάει για ημερίδες για συμβουλές προς τα ερασιτεχνικά σωματεία, όταν παραβρέθηκα στο Μοσχάτο, σε ημερίδα 20 ατόμων, όπου τα 15 ήταν από το Δ.Σ.! Το κάνουμε για να το κάνουμε, για να λέμε ότι το κάναμε. Αλλά η ουσία δεν ενδιαφέρει κανέναν τους.
Μιλάει για κίνητρα προς τα σωματεία και επιβράβευση (πλήρης αντιγραφή από το δικό μας πρόγραμμα). Και ποιος τα λέει αυτά; Ο κύριος που για πρώτη φορά τιμώρησε τόσους πολλούς αθλητές και αθλήτριες των Εθνικών Ομάδων και ακόμα και τον αρχηγό της Εθνικής, μόνο και μόνο γιατί είπε την γνώμη του!
Μιλάει για ΜΗ ΜΕΤΑΚΥΛΙΣΗ κόστους διαιτησίας στα σωματεία για τα αναπτυξιακά προγράμματα (που και πάλι στο δικό μας πρόγραμμα αναφέρονταν)
Μιλάει για συμφωνίες ΕΟΠΕ με προμηθευτές για αθλητικό υλικό (κάτι που πάλι «αντιγράφει» από το δικό μας πρόγραμμα).
Μιλάει για εξόφληση όλων των παλαιών οφειλών ως το 2010 με καταβολή του 30%. Δεν αναφέρει όμως ότι το υπόλοιπο ποσό «κουρεύεται». Δεν αναφέρει ότι αφορά μόνο τα εθνικά και όχι τα τοπικά πρωταθλήματα. Και γιατί με τέτοιες αδιαφανείς διαδικασίες, με το λογιστήριο να μην γνωρίζει τίποτα και τις καταστάσεις των σωματείων να βρίσκονται στην τσέπη του κ. Ψαρουδάκη;
 
ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ
Μιλάει για ανασυγκρότηση των Εθνικών Ομάδων, ο άνθρωπος που κόντεψε να τις διαλύσει με τις αλλεπάλληλες τιμωρίες και την έλλειψη οποιασδήποτε υποστήριξης προς αυτές.
Μιλάει για στόχο των Εθνικών Ομάδων πρόκριση στα τελικά των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων του 2013. Όταν ήδη έχουν φροντίσει να καταστρέψουν τον ιστό αυτών των ομάδων, που δυσκολεύονται ακόμα και να κλείσουν φιλικά με δυνατούς αντιπάλους.
Μιλάει για διακρίσεις των ηλικιακών Εθνικών Ομάδων που παρέλαβε ήδη έτοιμες προ διετίας, και που φρόντισε να παραιτηθούν όλοι οι καθόλα επιτυχημένοι προπονητές τους. Και φυσικά δεν μιλά για την έλλειψη κατάλληλης προετοιμασίας από την Εθνική Εφήβων, την ομάδα με το μεγαλύτερο ταλέντο εδώ και πολλά χρόνια, που έτσι δεν κατάφερε προχθές να μπει στην οκτάδα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος
Μιλάει για λειτουργία της Επιτροπής Εθνικών Ομάδων, όταν τον άνθρωπο που έχει επιλέξει ως Πρόεδρο της Επιτροπής δεν θέλουν να τον βλέπουν ούτε ζωγραφιστό στα Εθνικά Συγκροτήματα.
Μιλάει για Τεχνική Επιτροπή, αντιγράφοντας για ακόμα μια φορά την πρότασή μας.
Μιλάει για εβδομαδιαία βάση παρακολούθησης αθλητών από τους ομοσπονδιακούς προπονητές, όταν αποφεύγει να μας πει αν οι προπονητές θα είναι αποκλειστικής απασχόλησης ή όχι, αν θα έχουν και σωματείο ή όχι!
 
ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Ο κ. Μαυρομάτης μιλάει για «Λειτουργία Αναπτυξιακών Πρωταθλημάτων με άλλη φιλοσοφία, κυρίως στο Παμπαίδων – Παγκορασίδων». Και τα λέει αυτά, όταν είναι ΚΑΘΟΛΙΚΗ η απαίτηση των σωματείων για ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παμπαίδων – Παγκορασίδων με κόστος της ΕΟΠΕ.
Αναφέρεται σε κίνητρα για τα σωματεία που καλλιεργούν το άθλημα σε βάθος. Πού ήταν έστω και δείγμα αυτών των κινήτρων τα δύο τελευταία χρόνια; Οι προτάσεις για την επίτευξη του στόχου της ανάπτυξης από πού προήλθαν; Τείνουμε να πιστέψουμε ότι είδαν προφανώς και αντέγραψαν ξανά μέρος των δικών μας προτάσεων, αλλιώς γιατί δεν υλοποιήθηκαν τα δύο τελευταία χρόνια;
Στην πρόταση για βελτιωμένη εικόνα των κλιμακίων δεν μπορούμε να μην σκεφτούμε αν τα κλιμάκια αυτά θα λειτουργούν με 60-70 παίκτες στοιβαγμένους χωρίς διακριτικά σε ένα γήπεδο (βλέπε Πτολεμαΐδα)  και για προετοιμασίες Εθνικών Ομάδων τρεις εβδομάδες προ αγωνιστικών υποχρεώσεων με 29 (!!!) αθλητές και αθλήτριες αντίστοιχα, με προφανή σκοπό την ψηφοθηρία, διότι όσοι γνωρίζουν από Εθνικές Ομάδες και κλιμάκια, γνωρίζουν ότι έτσι δεν μπορεί να γίνει καμία δουλειά ποιότητας.
 
BEACH VOLLEY
Διαβάσαμε για την «καπηλεία» της επιτυχίας των Αρβανίτη – Τσιαρτσιάνη με το ασημένιο μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό όταν όλοι οι «παροικούντες την Ιερουσαλήμ» γνωρίζουν πολύ καλά ότι η Εθνική Ομάδα αφέθηκε στην τύχη της και όταν όχι μόνο κανένας από την Ομοσπονδία δεν βρίσκονταν στο αεροδρόμιο για να υποδεχθεί την μεγαλύτερη ευρωπαϊκή επιτυχία του ελληνικού μπιτς βόλεϊ τα τελευταία χρόνια, αλλά μας κατηγόρησαν και για προεκλογική κίνηση για να καλύψουν την δική τους απουσία.
Διαβάσαμε και πάλι τον βαρύγδουπο τίτλο του «Εθνικού Συμβουλίου Beach Volley», που ήδη αποτελείται από 35 άτομα (και, καλά το διαβάζετε, 35 άτομα!) και διαχειρίστηκε το… αστρονομικό ποσό των 754 ευρώ (!) για την ανάπτυξη του αθλήματος (βλέπετε ισολογισμό ΕΟΠΕ 2011).
Και επαναλαμβάνει για «ρύθμιση της “εκκρεμότητας” με το προπονητήριο στο ΣΕΦ».  Δηλαδή ένα από τα μέγιστα «σκάνδαλα» της απερχόμενης διοίκησης το ονομάζει «εκκρεμότητα» ο δικηγόρος κος Μαυρομάτης! (ένας ογκώδης φάκελος για το θέμα αυτό είναι στην διάθεσή μας)
 
Είναι χαρακτηριστικό του πώς αντιλαμβάνεται ο ίδιος και οι συνεργάτες του τα τεράστια προβλήματα που έχουν δημιουργήσει σε δύο μόλις χρόνια στην διοίκηση της Ομοσπονδίας, έχοντας ένα ΔΣ από 21 δικούς του συμβούλους και χωρίς την παραμικρή εσωτερική φωνή αντιπολίτευσης!
Αφήστε που δεν διαβάσαμε απολύτως τίποτα για ΔΙΑΥΓΕΙΑ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ και ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΤΟΜΕΣ. Μόνο θεωρητικά λόγια, που καμία σχέση δεν έχουν με τις πράξεις των δύο τελευταίων ετών.
Οι παράγοντες των σωματείων που αγαπούν και στηρίζουν το άθλημα, ας τα αξιολογήσουν και ας αποφασίσουν ανάλογα.
 
Γιώργος Μελισσουργός,
επικεφαλής του VOLLEY 2012»Κένυα: Απειλή εξαφάνισης για σπάνιο είδος λευκού ρινόκερου
Κένυα: Απειλή εξαφάνισης για σπάνιο είδος λευκού ρινόκερου
Χουλκ: Το αιχμηρό μήνυμα από την πρώην γυναίκα του λίγο πριν αποκτήσει παιδί με την ανιψιά της
Χουλκ: Το αιχμηρό μήνυμα από την πρώην γυναίκα του λίγο πριν αποκτήσει παιδί με την ανιψιά της
Γονικές Παροχές: Ποιοι βαθμοί συγγένειας ξεκλειδώνουν το αφορολόγητο των 800.000 ευρώ
Γονικές Παροχές: Ποιοι βαθμοί συγγένειας ξεκλειδώνουν το αφορολόγητο των 800.000 ευρώ
Εθνική ομάδα Γυναικών: Οι κλήσεις ενόψει Ευρωμπάσκετ 2023
Εθνική ομάδα Γυναικών: Οι κλήσεις ενόψει Ευρωμπάσκετ 2023

Άλεκ Μπάλντουιν: Το θρίλερ με το φονικό όπλο που χρησιμοποίησε – Τι είπε στον σύζυγο του θύματος

Άλεκ Μπάλντουιν: Το θρίλερ με το φονικό όπλο που χρησιμοποίησε – Τι είπε στον σύζυγο του θύματος

Μίκης Θεοδωράκης: Αποκαλυπτική η διαθήκη – Τι αφήνει στην κόρη του Μαργαρίτα και ο περιορισμός

Μίκης Θεοδωράκης: Αποκαλυπτική η διαθήκη – Τι αφήνει στην κόρη του Μαργαρίτα και ο περιορισμός

Δίκη για βιτριόλι: Ντροπιασμένοι οι συγγενείς της Έφης Κακαράντζουλα (vid)

Δίκη για βιτριόλι: Ντροπιασμένοι οι συγγενείς της Έφης Κακαράντζουλα (vid)

Δακτύλιος: 12 ερωτήσεις και απαντήσεις – Πώς θα βγάλετε άδεια στο daktylios.gov.gr - Οι εξαιρέσεις

Δακτύλιος: 12 ερωτήσεις και απαντήσεις – Πώς θα βγάλετε άδεια στο daktylios.gov.gr - Οι εξαιρέσεις

Ενόργανη: Η Καστρίτση καταγγέλλει βία και σεξουαλική παρενόχληση - «Με έσυρε από τα μαλλιά...»

Ενόργανη: Η Καστρίτση καταγγέλλει βία και σεξουαλική παρενόχληση - «Με έσυρε από τα μαλλιά...»

Τραγωδία στη Σουηδία: Νεκρός γνωστός ράπερ

Τραγωδία στη Σουηδία: Νεκρός γνωστός ράπερ

Μαρία Σάκκαρη: Έτσι έφτασε πιο κοντά στον τίτλο - «Δύσκολοι οι τελευταίοι δύο μήνες» (video)

Μαρία Σάκκαρη: Έτσι έφτασε πιο κοντά στον τίτλο - «Δύσκολοι οι τελευταίοι δύο μήνες» (video)

ΕΟΔΥ: Πού θα πραγματοποιηθούν δωρεάν rapid test αύριο Σάββατο 23 Οκτωβρίου

ΕΟΔΥ: Πού θα πραγματοποιηθούν δωρεάν rapid test αύριο Σάββατο 23 Οκτωβρίου