Στην ανοιχτή θάλασσα του Καναδά

Στην ανοιχτή θάλασσα του Καναδά

Ο Καναδάς ανέλαβε να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοιχτής θάλασσας Junior του 2012.

Η διοργάνωση θα διεξαχθεί τον Αύγουστο του 2012, σε μια εντυπωσιακή τοποθεσία, μέσα στην καρδιά του Νιαγάρα, στην περιοχή του Οντάριο.

«Η FINA είναι στην ευχάριστη θέση να αναθέσει το 1ο FINA παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης ανοιχτής θάλασσας κατηγορίας Junior στον Καναδά», δήλωσε ο δρ. Μάργκο Μαουντζόι, μέλος της  FINA.

«Ο Καναδάς είναι μια χώρα με μακρά ιστορία στην ανοικτή θάλασσα, αλλά  και γενικά στις διοργανώσεις της FINA. Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης ανοιχτής θάλασσας 2010, στο Ρομπερβάλ, στην περιοχή του Κεμπέκ. Η περιοχή του Νιαγάρα αποτελεί  από μόνη της ελκυστικό και συναρπαστικό μέρος, πόσο μάλλον όταν διεξάγονται και τέτοιοι αγώνες» πρόσθεσε ο Μάουντζόι.

«Το πράσινο φως της FINA, στον Καναδά να φιλοξενήσει ακόμη μια μεγάλη διοργάνωση είναι ένα ακόμη βήμα εμπρός για την κολύμβηση του Καναδά» δήλωσε ο Πιέρ Λαφοντέν, εθνικός προπονητής του Καναδά.
«Ο Καναδάς έχει μια μεγάλη παράδοση στη φιλοξενία μεγάλων διεθνών γεγονότων, και καλωσορίζουμε την ευκαιρία, που μας δόθηκε να φιλοξενήσουμε το πρώτο παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης ανοιχτής θάλασσας Junior», πρόσθεσε ο ομοσπονδιακός του Καναδά.

Στο ανανεωμένο καλεντάρι της FINA, πέρυσι, είχε προστεθεί για το 2012 το παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοιχτής θάλασσας για κολυμβητές κάτω των 18 ετών και να προσδώσει στο γεγονός ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Οι αγώνες θα διαρκέσουν τρεις ημέρες και αναμένεται να προσελκύσει τη συμμετοχή 200 και πλέον κολυμβητών, από 13 έως 18 ετών από όλο τον κόσμο. Τα αγωνίσματα που θα περιλαμβάνει είναι κούρσες 3, 5 και 7,5χλμ.  για τις ηλικίες 14-16 και 17-18 και μια κούρσα 3χλμ. μικτή, θα προστεθεί στο πρόγραμμα.

«Η τοποθεσία που θα φιλοξενηθούν οι αγώνες είναι το τέλειο σκηνικό» πρόσθεσε ο Λαφονταίν. «Οι συνθήκες του νερού είναι σταθερές και οι θεατές μπορούν να παρακολουθήσουν τον αγώνα χεριά με χεριά. Θα είναι μια πραγματικά μεγάλη γιορτή της κολύμβησης».

Μετά την ολοκλήρωση των 10χλμ. στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008, πολλοί κολυμβητές μεγάλων αποστάσεων μεταπήδησαν από την πισίνα στην ανοιχτή θάλασσα.

Πέρυσι στη Ρομπερβάλ του Κεμπέκ φιλοξενήθηκε το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοιχτής θάλασσας και στο Τραβερσέ στη λίμνη Σεν Ζαν το παγκόσμιο  κύπελλο.



Συγχαρητήρια Νίκου Δένδια στην εθνική πόλο γυναικών για το χρυσό στο παγκόσμιο πρωτάθλημα
Συγχαρητήρια Νίκου Δένδια στην εθνική πόλο γυναικών για το χρυσό στο παγκόσμιο πρωτάθλημα
Τασούλας σε Εθνική Ομάδα Γυναικών Πόλο: «Συγχαρητήρια σε όλους, μας κάνετε υπερήφανους»
Τασούλας σε Εθνική Ομάδα Γυναικών Πόλο: «Συγχαρητήρια σε όλους, μας κάνετε υπερήφανους»
ΑΕΚ: Την Πέμπτη (24/07) στην Αθήνα ο Μάριν, δηλώθηκε στην ευρωπαϊκή λίστα στη θέση του Οντουμπάτζο
ΑΕΚ: Την Πέμπτη (24/07) στην Αθήνα ο Μάριν, δηλώθηκε στην ευρωπαϊκή λίστα στη θέση του Οντουμπάτζο
Παναθηναϊκός: Το video συσπείρωσης ενόψει της ρεβάνς
Παναθηναϊκός: Το video συσπείρωσης ενόψει της ρεβάνς
©2011-2025 Onsports.gr - All rights reserved