Εκμεταλλεύτηκε την κούραση

Εκμεταλλεύτηκε την κούραση

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 3-1 της κουρασμένης από τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις ΕΑΠ και πήρε προβάδισμα στη μάχη της 4άδας.

Το πήγαινε-έλα των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων, με την ΕΑΠ να επιστρέφει από την Εσθονία ξημερώματα Σαββάτου (5/2), ήθελε να εκμεταλλευτεί ο ΠΑΟΚ για να πάρει αβαντάζ στη μάχη της 4άδας.
Και αυτό φρόντισε να κάνει, βλέποντας τους Πατρινούς να καταρρέουν στον αγωνιστικό χώρο μετά 2ο σετ του αγώνα της Πυλαίας, παίρνοντας τη νίκη με 3-1.

Για τους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι έχουν πλέον διαφορά ενός βαθμού από το σημερινό τους αντίπαλο, παίκτης – «κλειδί» για δεύτερο συνεχές παιχνίδι ήταν ο Βασίλης Πλίκας. Όπως έκανε στο ματς της περασμένης αγωνιστικής με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, ο έμπειρος πασαδόρος αντικατέστησε τον Γουίντερ και άλλαξε το ρυθμό της ομάδας του.

Η ΕΑΠ μπήκε στην αναμέτρηση αποφασισμένη να αποδείξει ότι μπορεί να χωρέσει δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη (Volleyleague – Challenge Cup), ωστόσο οι δυνάμεις της –και η υποδοχή της- την πρόδωσαν όσο κυλούσε το παιχνίδι. Το 3ο σετ ήταν καταστροφή για τους φιλοξενούμενους, που δεν μπορούσαν να «μαζέψουν» την υποδοχή τους από το καλό σερβίς του ΠΑΟΚ και, κάνοντας αβίαστα λάθη, έφτασαν μετά βίας τους 15 πόντους (βρέθηκαν πίσω και με 14-3).

Ο Χριστόπουλος χρησιμοποίησε για πρώτη φορά τον Χριστοφορίδη, που ενσωματώθηκε χθες το βράδυ στην αποστολή και τον Αντρεζίνιο, που γνώρισε τους νέους τους συμπαίκτες μόλις σήμερα (6/2) το πρωί.

Τα σετ: 18-25, 25-20, 25-15, 25-20.

ΠΑΟΚ (Μέλκας): Παντακίδης 8 (5/7 επ., 2 μπλοκ), Γουίντερ, Μπόγιτς 17 (15/31 επ., 62% υπ. - 52% άριστες), Καραγιάννης 7 (4/8 επ., 3 μπλοκ), Στέινμπεργκ 10 (8/14 επ., 1 μπλοκ, 1 άσο), Λινς 21 (17/31 επ., 2 μπλοκ, 2 άσοι, 78% υπ. - 61% άριστες), Δημητρακόπουλος -λ 94% υπ. - 38% άριστες / Πλίκας 3, Παπαδημητρίου.

ΕΑΠ (Χριστόπουλος): Ντέιβινσον 16 (14/26 επ., 2 μπλοκ, 61% υπ. - 39% άριστες), Σουλτανόπουλος 11 (9/14 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ), Κουρνέτας 1, Μαντέκας 5 (5/16 επ., 56% υπ. - 44% άριστες), Ντορνέλας 21 (17/42 επ., 2 άσοι, 2 μπλοκ), Μακρυγιάννης 2 (2/2 επ.), Στεφάνου -λ 60% υπ. - 33% άριστες) / Αντρεζίνια, Χριστοφορίδης 2 (2/3 επ.), Λιβαθηνός, Παπαδόπουλος.

«Πληρώνουμε την Ευρώπη»

«Είναι μεγάλη νίκη η σημερινή για πολλούς λόγους. Θέλαμε το ματς ξέραμε τις δυσκολίες που θα είχαμε, αλλά γνωρίζαμε ότι δεν θα βρίσκαμε καλύτερη ευκαιρία για να κερδίσουμε την ΕΑΠ. Η αντίπαλος μας κάνει μια πολύ σοβαρή προσπάθεια στην Ευρώπη κι από ένα σημείο και μετά εκμεταλλευτήκαμε την κούραση της», δήλωσε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Γιάννης Μέλκας.

«Μετά το πρώτο σετ πιστέψαμε ότι θα κερδίσουμε εύκολα, με αποτέλεσμα να χάσουμε την ψυχραιμία μας και μένοντας στο ευρωπαϊκό παιχνίδι που είχαμε δεν παίξαμε το βόλεϊ που μπορούμε. Ξέραμε ότι η πορεία μας στην Ευρώπη θα είχε ένα κόστος στις εγχώριες υποχρεώσεις μας. Έχουμε πολλούς τραυματισμούς και δύο νέους παίκτες, γεγονός που σημαίνει ότι δεν έχουμε την απαραίτητη ομοιογένεια, αλλά η μάχη της τετράδας θα είναι ανοικτή μέχρι το τέλος», είπε ο προπονητής της ΕΑΠ, Γιώργος Χριστόπουλος, που εξέφρασε παράπονα για τους διαιτητές και μερίδα οπαδών των γηπεδούχων: «Στο 3ο σετ έγιναν από τους διαιτητές λάθη σε καθοριστικά σημεία. Είναι επίσης απαράδεκτο να υπάρχουν στην εξέδρα 5 «βαλτοί» οπαδοί και να εκφράζονται με αυτό τον τρόπο για μένα. Αυτές οι τακτικές είναι άδικες για το βόλεϊ».




Ολυμπιακός – Φιορεντίνα: Ο τελικός του Conference League δεν είναι… προτεραιότητα για τον Ιταλιάνο
Ολυμπιακός – Φιορεντίνα: Ο τελικός του Conference League δεν είναι… προτεραιότητα για τον Ιταλιάνο
ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Χωρίς ΜακΚίσικ και Ουίλιαμς-Γκος οι Πειραιώτες
ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Χωρίς ΜακΚίσικ και Ουίλιαμς-Γκος οι Πειραιώτες
Ο Ζίλε ξεπερνά τα 100 κιλά ενώ προετοιμάζεται για τελικό Champions League
Ο Ζίλε ξεπερνά τα 100 κιλά ενώ προετοιμάζεται για τελικό Champions League
Δημοπρατήθηκε για... τρελό ποσό χαρτοπετσέτα με την υπογραφή του Μέσι
Δημοπρατήθηκε για... τρελό ποσό χαρτοπετσέτα με την υπογραφή του Μέσι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved