«Ο Άρης είναι η ψυχή του οπαδού»

«Ο Άρης είναι η ψυχή του οπαδού»

Για τα θέματα που απασχολούν τον Άρη μίλησε ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ Άρης, Γιάννης Κόντης, στο επίσημο σταθμό της ομάδας.

Στην αρχή των δηλώσεών του, ο κ. Κόντης στάθηκε στο ΔΣτης Super League και στην επικύρωση της βαθμολογίας: «Η χθεσινή διαδικασία έχει να κάνει με τον όρο επικύρωση και δε σημαίνει ότι οτιδήποτε επικυρωθεί δεν μπορεί να αλλάξει. Επικυρώνεις τον βαθμολογικό πίνακα στην ουσία και πιστεύω ότι και οι ομάδες που ψήφισαν υπέρ, δεν πρέπει να σταθούν στον τοίχο επειδή είχαν αυτό το σκεπτικό και μάλιστα υπήρχε και η αόρατη απειλή ότι αν μέχρι τις  15 Ιουλίου δε ψηφιζόταν η επικύρωση, θα ήταν ένας λόγος για καταγγελία της συμβάσεως από τη NOVA.

Από την άλλη, σαν ένα θέμα καθαρά ηθικό, ο Άρης θεώρησε ότι θα έπρεπε να είναι αντίθετος με την επικύρωση της βαθμολογίας, από τη στιγμή που εκκρεμούν υποθέσεις. Δυστυχώς, αυτοί που υπέγραψαν τη σύμβαση της Σούπερ Λιγκ, δε φρόντισαν να δουν τέτοιες λεπτομέρειες. Κάποιοι ψήφισαν έναντι στα συμφέροντά τους, γιατί η NOVA ίσως μπορούσε να κάνει καταγγελία. Βέβαια, αυτό έχει πολλούς παράγοντες που θα έπρεπε να ληφθούν υπόψη. Ο ΑΡΗΣ θα είχε μία κουβέντα για τηλεοπτικά, αλλά σίγουρα δεν θα ήταν το ίδιο».

Για την απόφαση της NOVA να μειώσει την ετήσια χορηγία της προς τις ομάδες κατά 25%, τόνισε: «Εγώ, σαν Κόντης και όχι σαν επίσημος Άρης, έχω προσωπικές ενστάσεις με τη στάση της NOVA, γιατί θεωρώ ότι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να εκμεταλλεύεται μία κατάσταση για να μειώνει τα έξοδά της. Θα ήταν πιο σωστό να πει ότι υπάρχει μια οικονομική δυσπραγία, παρά να μπει στη μέση αυτό. Πρέπει να σταματήσει αυτή η απαξίωση του ποδόσφαιρου, γιατί υποβαθμίζεται το προϊόν και μπορεί κάποιος να πει αύριο-μεθάυριο «δε θέλω να πληρώσω». Μπορεί και ο πολίτης να πει αύριο μεθαυρίο «δεν πληρώνω» και είδαμε ότι έχει γίνει με τα διόδια αυτό. Αυτή η διαδικασία, όμως, υποβαθμίζει τη δημοκρατική λειτουργία, γιατί ο μοναδικός τομέας που ο κόσμος είναι συσπειρωμένος είναι το ποδόσφαιρο».

Αναφερόμενος στη φιλική αναμέτρηση με την Πενιαρόλ στο Κλεάνθης Βικελίδης στις 26 Ιουλίου, είχε να πει: «Η Πενιαρόλ, για όσους ξέρουν το ποδόσφαιρο της Λατινικής Αμερικής, είναι μεγάλος θρύλος. Η Ουρουγουάη είναι μικρή χώρα, αλλά μετρά πολλούς τίτλους και μιλάμε για ομάδες που έχουν αφήσει κάτι στο ποδόσφαιρο. Θα είναι ένα φιλικό μεγάλης σημασίας. Μην ξεχνάτε ότι το φιλικό με την Μπόκα, άφησε εποχή και είναι πολύ σημαντική αναφορά για διαφημιστές. Πολλά κανάλια στέκονται στο ματς εκείνο και θα σας αναφέρω και ένα περιστατικό.

Όταν είχα πάει στην UEFA για μία κλήρωση, μου ζήτησαν να μείνω και με ρώτησαν αν είμαι εκπρόσωπος της Μπόκα της Ευρώπης! Μου είπαν ότι είναι κάθετοι με τα χαρτάκια στα γήπεδα, αλλά φέτος στην αναφορά του Europa League, είδαμε ότι υπήρχε σε περίοπτη θέση για ένα λεπτό και, το γήπεδο του Άρη και τα χαρτάκια. Μπορεί οι κανονισμοί να μην το θέλουν, αλλά μέσα τους το θαυμάζουν.

Αυτές οι ομάδες δεν ξεκινούν να ταξιδέψουν από τη χώρα τους για να κάνουν «αρπαχτή». Διαλέγουν ομάδες που έχουν κάτι παρεμφερές με αυτό που οι ίδιες πρεσβεύουν, με τον κόσμο τους, που να έχουν προβολή και δημοτικότητα στην Ευρώπη και στην Ευρώπη η λέξη Άρης είναι συνυφασμένη με την ψυχή του οπαδού. Είναι κάτι που δεν απεικονίζεται με μία απλή αναφορά. Αυτό ξέρουν και γι’ αυτό θέλουν να παίζουν με ομάδες όπως ο Άρης».

Μιλώντας για τον πρώην προπονητή τερματοφυλάκων του Άρη, Ριμπέριο Ντιάζ Ουέλερσον, ο κ. Κόντης υπογράμμισε χαρακτηριστικά: «Η πραγματικότητα είναι ότι έχει γίνει ένας από τους μεγαλύτερους οπαδούς του Άρη και αισθάνεται μέλος της οικογένειας. Σίγουρα λείπει χρόνια από την πατρίδα του, έχει ένα προσωπικό πρόβλημα και θέλει να είναι στη Βραζιλία, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί. Όλα αυτά τα χρόνια, αισθάνομαι δικαιωμένος από την επιλογή του. Είναι ένας αξιοπρεπής άνθρωπος, που αγάπησε την ομάδα και αυτό που έκανε εδώ, μακριά από υποκρισίες. Έχω δει πολλούς που γεννήθηκαν Άρης και άλλοι που δεν ήταν και έγιναν περισσότερο από άλλους.

Αρειανοί είναι αυτοί που είναι δίπλα στην ομάδα, αλλά δεν είναι αυτοί οι 50-100 που την απαξιώνουν κάθε μέρα στα ραδιόφωνα. Ο Ουέλερσον για μένα κερδίζει τον τίτλο του Αρειανού».

Αναφορικά με τις συνθήκες της προετοιμασίας της ομάδας στο Καρπενήσι, ο Εκτελεστικός Διευθυντής σημείωσε: «Η προετοιμασία πιστεύω ότι γίνεται με τις ιδανικότερες συνθήκες. Όταν γίνεται με ενθουσιασμό από τους ίδιους τους παίκτες, με έναν προπονητή που δουλεύει με το υλικό που θέλει, όταν υπάρχουν οι συνθήκες στο Πρωτάθλημα, τότε νομίζω ότι υπάρχουν τα απαραίτητα συστατικά, ώστε η προετοιμασία να βοηθήσει τους παίκτες να πετύχουν φέτος κάτι καλό».

Για τις μεταγραφικές κινήσεις που βασίζονται σε μικρό κόστος, αλλά και για τα νεαρά παιδιά που αποκτούνται από τη διοίκηση της ομάδας, είπε: «Ο κόσμος του Άρη είναι οι χιλιάδες που αγαπούν την ομάδα. Σίγουρα κάνει συγκρίσεις με άλλες περιπτώσεις και με τα δεδομένα της εποχής μας. Όλοι βιώνουν μία δύσκολη οικονομική κατάσταση και βλέπουν ότι με δυσκολία, αλλά σε υγιής βάσεις, γίνεται μια καλή δουλειά. Πρέπει να βγουν και μικρά παιδιά που θα στελεχώσουν την ομάδα. Όλη αυτή η αντιμετώπιση του κόσμου δεν έχει να κάνει με έναν πρόσκαιρο ενθουσιασμό, αλλά με αισιοδοξία για το μέλλον».

Τέλος, αναφορικά με την απόφαση που αφορά τον Ολυμπιακό Βόλου και τη συμμετοχή του στην Ευρώπη, κάτι που αφορά άμεσα τον Άρη, ο Γιάννης Κόντης δήλωσε: «Πιστεύω ότι πιο πολύ θα ήταν στο χέρι της UEFA το να αποφασίσει αυτή τη στιγμή τι θα κάνει. Δεν έχουν απαγγελθεί, όμως, ακόμη κατηγορίες, αλλά η UEFA θα μπορούσε να προβεί σε αντικατάσταση των ομάδων. Δεν το κάνει, όμως, μετά από το κάζο με την Πόρτο, με την οποία τελικά είναι στα δικαστήρια. Εμείς είμαστε νομοταγείς και περιμένουμε τι θα κάνει το κράτος, η πολιτεία, η UEFA. Ούτε για λόγους εντυπωσιασμού θα βγαίνουμε να φωνάζουμε. Ό,τι ήταν να κάνουμε, το κάναμε, χωρίς να το φωνάξουμε».

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
«Φοβερή εμπειρία, ωρίμασα στον Παναθηναϊκό»
«Φοβερή εμπειρία, ωρίμασα στον Παναθηναϊκό»
Στους «4» του Κυπέλλου Αγγλίας η Τότεναμ (video)
Στους «4» του Κυπέλλου Αγγλίας η Τότεναμ (video)
Γραμμένος: «Δεν τέθηκε θέμα οριστικής διακοπής»
Γραμμένος: «Δεν τέθηκε θέμα οριστικής διακοπής»
Ισοπαλία… υποβιβασμού για Λα Κορούνια και Λας Πάλμας
Ισοπαλία… υποβιβασμού για Λα Κορούνια και Λας Πάλμας
Δήλεσι: Εξέλιξη σοκ με τις δύο αδερφές που είχαν εξαφανιστεί – Γιατί δεν θέλουν να επιστρέψουν σπίτι
Δήλεσι: Εξέλιξη σοκ με τις δύο αδερφές που είχαν εξαφανιστεί – Γιατί δεν θέλουν να επιστρέψουν σπίτι
Παντελής Παντελίδης: Τα νέα στοιχεία - «φωτιά» που αποκαλύπτει η οικογένεια του τραγουδιστή
Παντελής Παντελίδης: Τα νέα στοιχεία - «φωτιά» που αποκαλύπτει η οικογένεια του τραγουδιστή
ΠΡΟΣΟΧΗ - Ο ΕΦΕΤ προειδοποιεί: Επικίνδυνα ελαιόλαδα στην αγορά - Αυτές οι μάρκες ανακαλούνται
ΠΡΟΣΟΧΗ - Ο ΕΦΕΤ προειδοποιεί: Επικίνδυνα ελαιόλαδα στην αγορά - Αυτές οι μάρκες ανακαλούνται
Πολύνεκρο ναυάγιο στο Αγαθονήσι - Μεταξύ των θυμάτων και παιδιά
Πολύνεκρο ναυάγιο στο Αγαθονήσι - Μεταξύ των θυμάτων και παιδιά

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης