Παναθηναϊκός - Άρης 0-1: «Ταφόπλακα» στις ελπίδες τίτλου και αποδοκιμασίες στη Λεωφόρο

Παναθηναϊκός - Άρης 0-1: «Ταφόπλακα» στις ελπίδες τίτλου και αποδοκιμασίες στη Λεωφόρο

Ο Παναθηναϊκός πέταξε στα... σκουπίδια την ευκαιρία που του έδωσε η ήττα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 0-1 από τον Άρη στη Λεωφόρο κι έμεινε ουσιαστικά εκτός μάχης τίτλου.

Άξιος της μοίρας του ο Παναθηναϊκός ολοκληρώνει τη Super League με τον χειρότερο δυνατό τρόπο, γεμίζοντας με απογοήτευση τον κόσμο του.

Η ήττα στη Νέα Φιλαδέλφεια την περασμένη Τετάρτη (24/4) τον έφερε σε δύσκολη θέση στη μάχη του τίτλου, αλλά η νίκη με ανατροπή του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, του έδινε μια ακόμα ευκαιρία.

Με απαράδεκτο τρόπο, ωστόσο, ο Φατίχ Τερίμ και οι παίκτες του την πέταξαν στα... σκουπίδια. Οι «πράσινοι» για ένα ακόμα ματς των playoffs στη Λεωφόρο, μπήκαν στο γήπεδο χωρίς συγκέντρωση και μόλις μετά από 1 λεπτό και λίγα δευτερόλεπτα βρέθηκαν πίσω στο σκορ με το γκολ του Ζαμόρα.

Ακόμα κι έτσι ο Παναθηναϊκός είχε στη διάθεσή του ένα ολόκληρο 90λεπτο για να γυρίσει το παιχνίδι. Έχασε αρκετές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στην επανάληψη (γνωρίζοντας και το τελικό αποτέλεσμα στην Τούμπα) έπαιξε ανορθόδοξα με τρεις επιθετικούς (Ιωαννίδη, Σπόραρ, Γερεμέγεφ), με την μπάλα να μη φτάνει σωστά σε αυτούς για να απειλήσουν.

Το αποτέλεσμα ήταν το 0-1 να μείνει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα, θέτοντας τους «πράσινους» εκτός διεκδίκησης τίτλου και με τον κίνδυνο πλέον να μείνουν στην τέταρτη θέση (και εκτός Ευρώπης αν δεν κατακτήσουν τον Κύπελλο, στον τελικό με τον Άρη). Εξέλιξη που έφερε έντονες αποδοκιμασίες προς τον Φατίχ Τερίμ και τους παίκτες του με το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο Άρης πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό όταν μετά την ωραία σέντρα του Μανού Γκαρθία, ο Άλβαρο Ζαμόρα με κεφαλιά-ψαράκι ανάμεσα σε Ούγκο και Αράο έκανε το 0-1 για τους «κιτρινόμαυρους» στο 70ό δευτερόλεπτο του αγώνα!

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να «απαντήσει» άμεσα και στο 8’ είχε την πρώτη τελική του στο ματς όταν από κόρνερ του Μπακασέτα, ο Ούγκο έπιασε καρφωτή κεφαλιά, αλλά ο Κουέστα έδιωξε στη γωνία του, ενώ στο 11’ το πλαϊνό πλασέ του Τσέριν έφυγε ελάχιστα άουτ απ’ το δοκάρι του Ισπανού γκολκίπερ του Άρη.

Ο Κουέστα έδιωξε με γροθιές και το απευθείας φάουλ του Μπακασέτα από 30 μέτρα στο 16’, ενώ στο 21’ απ’ το χαμηλό γύρισμα του Λημνιού απ’ τα δεξιά ο Βέρμπιτς μπήκε στην πορεία της μπάλας, αλλά πλάσαρε άουτ.

Στο 22’ ο Ντραγκόφσκι έκανε κάκιστο υπολογισμό της μπάλας στο όριο της περιοχής, ο Ζαμόρα έκλεψε και πλάσαρε σε κενή εστία, αλλά ο Ούγκο πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή, έσωσε τους «πράσινους» απ’ το 0-2.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την εξέδρα να προσπαθεί να «σπρώξει» τους «πράσινους» στην ανατροπή, καθώς είχαν ενημερωθεί για την ανατροπή και τη νίκη του ΠΑΟΚ επί της ΑΕΚ (3-2), όμως ο Άρης ήταν εκείνος που έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 52’ με το γυριστό σουτ του Ζαμόρα που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Ντραγκόφσκι, ενώ ση συνέχεια ο Μανού Γκαρθία πλάσαρε λίγο άουτ.

Ο Φατίχ Τερίμ υπερφόρτωσε την επίθεσή του στο τελευταίο ημίωρο περνώντας στο γήπεδο (μετά τον Σπόραρ) και τον Γερεμέγεφ. Η μπάλα όμως δεν έφτανε σε αυτούς ορθολογικά, με τον Άρη να καθαρίζει ως επί το πλείστον με άνεση τις «γιόμες» από ποδόσφαιρο άλλων εποχών.

Στο 69’ από απομάκρυνση της άμυνας του Άρη, ο Μπακασέτας σούταρε με τη μία, αλλά ο Κουέστα έδιωξε με τις γροθιές του, ενώ στο 70’ ο τερματοφύλακας του Άρη έδειξε καλά αντανακλαστικά και στην κόντρα πάνω στον Ρόουζ, μπλοκάροντας σταθερά στη γωνία του.

Στο 86’ σε φάση διαρκείας μέσα στην περιοχή του Άρη, ο Ιωαννίδης σούταρε με δύναμη, αλλά ο Κουέστα μπλόκαρε

Διαιτητής: Αλιγιάρ Αγκάγιεφ (Αζερμπαϊτζάν)

Κίτρινες: 63’ Αράο, 76’ Μαντσίνι, 88’ Μλαντένοβιτς, 90 Τζούριτσιτς, 90’+2’ Μπακασέτας - 47’ Ζιλ, 52’ Φαμπιάνο, 57’ Μπράμπετς, 73’ Ντουκουρέ, 90’+5’ Κουέστα

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Αράο, Ούγκο (79’ Βαγιαννίδης), Μλαντένοβιτς, Τσέριν (79’ Τζούριτσιτς), Βιλένα (62’ Γερεμέγεφ), Λημνιός (46’ Μαντσίνι), Μπακασέτας, Βέρμπιτς (46’ Σπόραρ), Ιωαννίδης.

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μοντόγια, Ζιλ (72’ Ντουκουρέ), Νταρίντα, Σουλεϊμάνοφ (72’ Φετφατζίδης), Μανού Γκαρθία (59’ Ρόουζ), Σαβέριο (59’ Τζούρασεκ), Ζαμόρα (66’ Μορόν).



Ολυμπιακός – ΑΕΚ: «Μέσα» ο Καμπράλ, εκτός οι Μασούρας και Ναβάρο – Η αποστολή του Μεντιλίμπαρ
Ολυμπιακός – ΑΕΚ: «Μέσα» ο Καμπράλ, εκτός οι Μασούρας και Ναβάρο – Η αποστολή του Μεντιλίμπαρ
Ολυμπιακός – ΑΕΚ: «Είμαστε πρώτοι, δεν υπάρχουν δικαιολογίες» - Οι δηλώσεις Αλμέιδα για το ντέρμπι
Ολυμπιακός – ΑΕΚ: «Είμαστε πρώτοι, δεν υπάρχουν δικαιολογίες» - Οι δηλώσεις Αλμέιδα για το ντέρμπι
Στέφανος Τσιτσιπάς: Με «καταιγιστικό» τρόπο στα προημιτελικά της Ρώμης - Έχασε μόλις τρία games!
Στέφανος Τσιτσιπάς: Με «καταιγιστικό» τρόπο στα προημιτελικά της Ρώμης - Έχασε μόλις τρία games!
Super League 2: Ισοπαλία… θρίλερ στο ΠΑΟΚ Β’ - Ηρακλής | Η βαθμολογία
Super League 2: Ισοπαλία… θρίλερ στο ΠΑΟΚ Β’ - Ηρακλής | Η βαθμολογία
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved