Super League, Ολυμπιακός - Παναιτωλικός 3-1: «Ερυθρόλευκη» ανατροπή με… άγχος
Intime

Super League, Ολυμπιακός - Παναιτωλικός 3-1: «Ερυθρόλευκη» ανατροπή με… άγχος

Super League: Θετική ήταν η επιστροφή του Ολυμπιακού στις αγωνιστικές υποχρεώσεις, καθώς επικράτησε 3-1 του Παναιτωλικού στο… άδειο «Γ. Καραϊσκάκης» για την 12η αγωνιστική.

Οι «ερυθρόλευκοι» του Ντιέγκο Μαρτίνεθ μπορεί να μην έπιασαν υψηλά στάνταρ απόδοσης, στην επιστροφή τους στην δράση μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος για τις εθνικές ομάδες, ωστόσο, πήραν τη νίκη 3-1 με ανατροπή, χάρις στο αυτογκόλ του Οικονόμου (17’) και τα τέρματα των Φορτούνη (40’) και Ελ Κααμπί (70’).

Από την άλλη, ο Παναιτωλικός γνώρισε μία ακόμα ήττα στο φετινό πρωτάθλημα, παρέμεινε στην τελευταία θέση με μόλις 6 βαθμούς, όσους έχει και ο Βόλος, ο οποίος έχει πλέον δύο ματς λιγότερα. Από την άλλη, ο Ολυμπιακός διατηρήθηκε στη δεύτερη θέση με συγκομιδή 27 βαθμών, είναι στο -1 από τον Παναθηναϊκό και στο +3 από την ΑΕΚ, με ματς περισσότερο. Οι «πράσινοι» αντιμετωπίζουν την Κυριακή (26/11) τον Άρη στο «Κλ. Βικελίδης» και η Ένωση τον ΠΑΣ Γιάννινα στους «Ζωσιμάδες».

Άγρια… ομορφιά στα πρώτα λεπτά

Φλύαρη ήταν η υπεροχή που είχε ο Ολυμπιακός στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, αφού οι φιλοξενούμενοι είχαν κλείσει σωστά τους διαδρόμους προς την εστία του Στέφανου Καπίνο, τη στιγμή που είχαν σαφή διάθεση να «χτυπήσουν» στις αντεπιθέσεις.

Μάλιστα, στην πρώτη τους… απόπειρα να βρεθούν στην περιοχή του Αλέξανδρου Πασχαλάκη κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ. Ήταν το 13ο λεπτό, όταν ο Πεπ Μπιέλ έκανε λάθος στη μεσαία γραμμή, ο Φακούντο Πέρεθ βγήκε στην κόντρα, βρήκε ωραία τον Ηλία Χατζηθεοδωρίδη, ο οποίος βρέθηκε σε θέση βολής και έγραψε το 1-0.

Στην συνέχεια, οι γηπεδούχοι ανέλαβαν πλήρως την πρωτοβουλία των κινήσεων και θέλησαν να φτάσουν άμεσα στην ισοφάριση και τα κατάφεραν τέσσερα λεπτά αργότερα. Έπειτα από φάση διαρκείας στα καρέ του «Τίτορμου», ο Κώστας Φορτούνης «έστρωσε» στον Σαντιάγο Έσε, αυτός έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Μάριο Οικονόμου, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Στέφανου Καπίνο για το 1-1.

Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να πιέζουν για την ανατροπή, αλλά έχασαν μερικές ευκαιρίες, όπως στο 28’ με τον Ροντινέι, που βρέθηκε σε θέση βολής, έπειτα από συνεργασία με τον Στέφαν Γιόβετιτς, αλλά ο πορτιέρο του Παναιτωλικού ήταν στην σωστή θέση και μπλόκαρε, ενώ στο 32’ το μακρινό σουτ του Ανδρέα Ντόι έφυγε άουτ.

Μεγάλη ευκαιρία ο Παναιτωλικός, γκολάρα ο Φορτούνης

Όσο περνούσαν τα λεπτά, τα «καναρίνια» έκαναν πιο αισθητή την παρουσία τους στον αγωνιστικό χώρο, κερδίζοντας μέτρα και μάλιστα στο 40’ έχασαν μεγάλη ευκαιρία να ανακτήσουν το προβάδισμα, όταν ο Χουάνπι εκτέλεσε το φάουλ, ο Μάριος Οικονόμου έβαλε την προβολή, αλλά η μπάλα κόντραρε κι ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης μπλόκαρε.

Το «συγκρότημα» του Γιάννη Πετράκη δεν μπόρεσε να σκοράρει στην ευκαιρία που δημιούργησε και ελάχιστα δευτερόλεπτα αργότερα το… πλήρωσε. Ο Κώστας Φορτούνης πήρε τη μπάλα στα δεξιά, σύγκλινε προς τον άξονα και με όμορφο σουτ, έστειλε τη μπάλα στην αντίθετη γωνία, νικώντας τον Στέφανο Καπίνο για το 2-1 των Πειραιωτών.

Η ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ έχασε την ευκαιρία να πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων, στην εκπνοή του πρώτου μέρους, όταν ο Πεπ Μπιέλ άλλαξε με τον Στέφαν Γιόβετιτς, ο Ισπανός βρέθηκε στην «καρδιά» της άμυνας των «κιτρινομπλέ», αλλά καθυστέρησε και η άμυνα των φιλοξενούμενων έδιωξε.

Τις ευκαιρίες ο Παναιτωλικός, το «καθάρισε» ο Ελ Κααμπί

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους φιλοξενούμενους να εμφανίζονται περισσότερο.. ευδιάθετοι, αναζητώντας το τέρμα της ισοφάρισης. Ωστόσο, οι παίκτες του Γιάννη Πετράκη δεν κατάφεραν να μετουσιώσουν σε γκολ τις ευκαιρίες που δημιούργησαν.

Η πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος ήρθε στο 49’ για τους Αγρινιώτες, όταν ο Χουάνπι εκτέλεσε το φάουλ, ο Πέδρο Σόουζα πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Μπιανκόν μπήκε στην πορεία της μπάλας και έδιωξε, με τη μπάλα να περνάει κόρνερ, λίγο δίπλα από την εστία του Πασχαλάκη.

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν και πάλι στο 56’ με τον Φακούντο Πέρεθ να κάνει το σουτ έξω από την περιοχή, αλλά ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης μπλόκαρε, ενώ στο επόμενο λεπτό, οι γηπεδούχοι… απάντησαν στις ευκαιρίες με το σουτ του Πεπ Μπιέλ από το ύψος της περιοχής να βρίσκει σε ετοιμότητα τον Στέφανο Καπίνο.

Δύο λεπτά μετά τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, ο Παναιτωλικός είχε μία ακόμα καλή ευκαιρία, αυτή τη φορά με τον Σόουζα που πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ και την ίδια κατάληξη είχε η κεφαλιά του Μπρούνο Ντουάρτε στο 66’ από το φάουλ του Χουάνπι.

Στο 68’ ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ θέλησε να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του στην επίθεση, με τους Ντάνιελ Ποντένσε και Αγιούμπ Ελ Κααμπί να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο και στο επόμενο λεπτό οι δύο νεοεισελθόντες συνεργάστηκαν, αλλά το σουτ του Μαροκινού δεν έγινε υπό καλές προϋποθέσεις και ο Στέφανος Καπίνο μπλόκαρε.

Ωστόσο, στο 70’ ο διεθνής Αφρικανός «καθάρισε» τον αγώνα για τον Ολυμπιακό, όταν ο Κώστας Φορτούνης έφυγε στην κόντρα, «άνοιξε» στα δεξιά στον Γιώργο Μασούρα, αυτός έκανε τη σέντρα και ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί με κεφαλιά έγραψε το 3-1.

Στα επόμενα λεπτά ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, κάτι στο οποίο συνέβαλαν και οι αλλαγές από τους δύο πάγκους, με τον Ολυμπιακό να φτάνει στη νίκη 3-1, λίγες μέρες πριν την εκτός έδρας «μάχη» με την Φράιμπουργκ για το Europa League.

Ολυμπιακός (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Ντόη, Μπιανκόν (74' Ιμπόρα), Ροντινέι, Κίνι, Έσε, Καμαρά, Φορτούνης (85' Καρβάλιο), Μπιέλ (68' Ποντένσε), Μασούρας (75' Μπρίνιτς), Γιόβετιτς (68' Ελ Κααμπί).

Παναιτωλικός (Γιάννης Πετράκης): Καπίνο, Οικονόμου, Ντουάρτε, Μλάντεν, Τορεχόν, Λιάβας (80' Μαυρίας), Πέρες (76' Μπαλντάσαρα), Χατζηθεοδωρίδης (61' Μπελεβώνης), Ακόστα, Βοΐλης (46' Ζοάο Πέδρο), Ντουάρτε (76' Ντίαζ).



ΑΕΚ: Πάνω 3.000 επισκέπτες την πρώτη εβδομάδα στο Μουσείο Ιστορίας
ΑΕΚ: Πάνω 3.000 επισκέπτες την πρώτη εβδομάδα στο Μουσείο Ιστορίας
Το MyREWARDS του opaponline.gr σε περιμένει με σούπερ ανταμοιβές
Το MyREWARDS του opaponline.gr σε περιμένει με σούπερ ανταμοιβές
Μάλλιος: «Έχουμε απαιτήσεις από τους εαυτούς μας και θέλουμε την πρόκριση»
Μάλλιος: «Έχουμε απαιτήσεις από τους εαυτούς μας και θέλουμε την πρόκριση»
Στίβος: Στο Ντουμπάι η Σπανουδάκη για την πρώτη δυνατή κούρσα της χρονιάς
Στίβος: Στο Ντουμπάι η Σπανουδάκη για την πρώτη δυνατή κούρσα της χρονιάς
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved