ΠΑΣ Γιάννινα: Στάικος για Νίνη - «Θα μας δώσει ποιότητα και ηρεμία στο κέντρο»

ΠΑΣ Γιάννινα: Στάικος για Νίνη - «Θα μας δώσει ποιότητα και ηρεμία στο κέντρο»

ΠΑΣ Γιάννινα: Ο Θανάσης Στάικος μίλησε για την εικόνα κόντρα στον Παναιτωλικό και τον Σωτήρη Νίνη.

Ο τεχνικός του ΠΑΣ Γιάννινα Θανάσης Στάικος αναφέρθηκε στην εικόνα της ομάδας του στο νικηφόρο φιλικό 1-0 με τον Παναιτωλικό, αλλά και στον Σωτήρη Νίνη, ο οποίος έκανε ντεμπούτο, έστω κι ανεπίσημο με την ομάδα της Ηπείρου. Αναλυτικά οι δηλώσεις του Στάικου:

«Ήταν ένα φιλικό παιχνίδι στη διακοπή που για πρώτη φορά έχουμε τέτοια εποχή. Παρ’ όλο που τα περισσότερα παιδιά δεν επέστρεψαν από τους τραυματισμούς τους, δουλεύαμε καθημερινά και μπορούμε να πούμε ότι είδαμε ένα μέρος απ’ αυτά που δουλεύουμε. Εμφανιστήκαμε λίγο πιο συμπαγείς με καλύτερη συνοχή στην κεντρική και αμυντική ζώνη όταν χρειάστηκε. Τα φιλικά έτσι είναι, βγάζεις κάποια συμπεράσματα για συγκεκριμένους τομείς, εμείς θέλαμε να δούμε κυρίως την αμυντική μας λειτουργία, αλλά δεν αμελήσαμε και τα επιθετικά μας καθήκοντα. Ίσως μετά από καιρό ήταν ένα πιο ισορροπημένο παιχνίδι από την ομάδα μας και είναι αυτό που κρατάμε. Συνεχίζουμε, έχουμε χρόνο μπροστά μας, αλλά το μυαλό μας είναι στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος».

Για την έλλειψη ρυθμού λόγω έλλειψης άλλων φιλικών παιχνιδιών: «Είχαμε κλείσει άλλα δύο και ακυρώθηκαν όχι με δική μας υπαιτιότητα. Αυτό μας δυσκόλεψε στη συνέχεια, γιατί υπάρχει και το κύπελλο Ελλάδος και πολλές ομάδες που θα μπορούσαμε να παίξουμε δεν κατέστη δυνατό. Η αναζήτηση συνεχίζεται για ένα ακόμα φιλικό που θέλουμε. Μην ξεχνάμε ότι έχουμε και πολλά παιδιά που δεν έχουν μπει ακόμα, οπότε αυτό πιέζει τους διαθέσιμους παίκτες. Πιστεύω μέσα στην εβδομάδα να βρεθεί ένας ακόμα αντίπαλος».

Για το μηδέν στην άμυνα κι αν είναι ένα δείγμα προς τη σωστή κατεύθυνση: «Καταρχάς είναι και ψυχολογικά καλό να κρατάς το μηδέν. Από εκεί και πέρα κρατάμε ότι σε πολλά διαστήματα εμφανιστήκαμε πιο συμπαγείς και πιο προσηλωμένοι στο να έχουμε κοντά τις γραμμές μας και τις αποστάσεις των παικτών μας. Όχι ότι αγγίξαμε τον βαθμό που θέλαμε, αλλά είδαμε μία βελτίωση. Σε πολλά σημεία οδηγήσαμε έναν ποιοτικό αντίπαλο προς τα πλάγια να μην μπορέσει να βρει διαδρόμους. Όσο περνούσε η ώρα και γίνονταν και πολλές αλλαγές κάπου χάθηκε η συνοχή, αλλά γενικά είχαμε μια μικρή βελτίωση στις αποστάσεις μας και ήμασταν πιο προσηλωμένοι. Αυτό που ήταν και το ζητούμενο για μας σήμερα».

Για το αν η ολιγόλεπτη παρουσία του Νίνη ήταν μια μικρογραφία των όσων περιμένει απ’ αυτόν η ομάδα: «Όλοι γνωρίζουμε την ποιότητα, την εμπειρία και την οξυδέρκεια του Νίνη. Είναι ένας παίκτης με καλά χαρακτηριστικά. Παρότι δεν είναι στην επιθυμητή φυσική κατάσταση έδειξε δείγματα της κλάσης του, έπαιξε γρήγορα και προωθητικά την μπάλα, είχε καλές πάσες, θα μας δώσει ποιότητα και ηρεμία στον χώρο του κέντρου».

Για το αν θα παίζει ως εσωτερικός χαφ όπως σήμερα: «Έπαιζε στην τριάδα του άξονα, αλλά με έναν τέτοιο παίκτη έχουμε μεγαλύτερη ελευθερία στις κινήσεις των τριών παικτών, οπότε μπορούμε να έχουμε και ισορροπία αμυντικά, αλλά και επιθετικά θα μας δώσει αυτά που θέλουμε».

Για τον Τζίνο και πότε θα έρθει και αν υπάρχει κάτι ακόμα: «Ακόμα δεν είναι κάτι επίσημο. Τον περιμένουμε όμως αρχές της επόμενης εβδομάδας. Κοιτάμε και προς άλλες κατευθύνσεις, αλλά δεν μπορούμε να πούμε ότι είμαστε κοντά με κάποιον άλλον παίκτη τώρα.

Ο β’ γύρος ξεκινάει τον Δεκέμβριο, θα έχουμε δώσει ήδη δύο παιχνίδια πριν ενσωματωθούν οι νέες μεταγραφές και έχουμε και πολύ σημαντικά παιχνίδια στο ξεκίνημα με ομάδες που έχουν τους ίδιους στόχους, οπότε ιδανικά θα θέλαμε να έρθουν οι παίκτες όσο πιο γρήγορα γίνεται, να ενσωματωθούν όπως ο Νίνης που θα έχει έναν μήνα ή ο Τσιντώτας ή ο Τζίνo αν όλα πάνε καλά. Μακάρι να έρθει μία μεταγραφή ακόμα πιο νωρίς, αλλά δεν το γνωρίζουμε ακόμα».



Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα - Το πρόγραμμα της τελετής παράδοσης
Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα - Το πρόγραμμα της τελετής παράδοσης
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved