Ολυμπιακός-ΑΕΚ 0-0: Έχασαν έδαφος και έκαναν «δώρο» στον Παναθηναϊκό
INTIME

Ολυμπιακός-ΑΕΚ 0-0: Έχασαν έδαφος και έκαναν «δώρο» στον Παναθηναϊκό

Ολυμπιακός-ΑΕΚ: Η Ένωση ήταν άστοχη στο πρώτο ημίχρονο, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τις ευκαιρίες τους στην επανάληψη, όμως το ντέρμπι έμεινε στο 0-0 το οποίο βγάζει κερδισμένο τον Παναθηναϊκό.

Νικητής στο ντέρμπι του Φαλήρου αναδείχτηκε ο… Παναθηναϊκός, καθώς Ολυμπιακός και ΑΕΚ έμειναν στο 0-0. Το αποτέλεσμα αδικεί το ματς, καθώς είχε πολλές ευκαιρίες, κυρίως από την Ένωση, ένα ακυρωθέν γκολ για τους «ερυθρόλευκους» και αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα.

Η Ένωση έχασε μοναδικές ευκαιρίες να σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο, κυρίως με τον Λιβάι Γκαρσία, μην επιτρέποντας στους γηπεδούχους να απειλήσουν.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός ισορρόπησε το παιχνίδι και απείλησε, με τον Χάμες να βάζει ένα γκολ που δεν μέτρησε για οφσάιντ του Μασούρα.

Ετσι, η ΑΕΚ έμεινε οκτώ βαθμούς πίσω από τον Παναθηναϊκό και ο Ολυμπιακός στο -12, έχοντας δύσκολη αποστολή στον δεύτερο γύρο για τη μάχη του τίτλου.

Πώς παρατάχθηκαν

Με συνταγή... Λεωφόρου παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός κόντρα στην ΑΕΚ. Ο Μίτσελ επέλεξε την ενδεκάδα που αγωνίστηκε με τον Παναθηναϊκό και στο ντέρμπι με την Ένωση.

Η ΑΕΚ δεν άλλαξε σχήμα ή λογική, έχοντας τη βασική της άμυνα, τον Γιόνσον στα χαφ και τον Άμραμπατ δεξιά, με τον Ματίας Αλμέιδα εμπιστεύεται το πλάνο που ακολουθεί φέτος.

Ξεκίνημα με καλό ρυθμό

Η σέντρα του ντέρμπι καθυστέρησε 8 λεπτά λόγω των καπνογόνων, ωστόσο δεν φάνηκε να επηρεάζονται οι παίκτες. Και οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά στις διεκδικήσεις και μετά από τα πρώτα λεπτά η ΑΕΚ άρχισε να πιέζει για το γκολ. Στο 8’ ο Λιβάι βγήκε απέναντι από τον Πασχαλάκη αλλά ήταν οφσάιντ.

Ευκαιρίες η ΑΕΚ

Ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα και στο 16’ ο Γκατσίνοβιτς έβγαλε τον Λιβάι Γκαρσία σε θέση βολής, εκείνος έκανε το πλασέ, αλλά ο Παπασταθόπουλος έδιωξε τη μπάλα πριν αυτή περάσει τη γραμμή.

Στο 19’ ο Γκατσίνοβιτς πάτησε τη μπάλα για τον Ρότα, εκείνος πλάσαρε, αλλά ο Πασχαλάκης απέκρουσε με τα πόδια. Ο Μπακαμπού στο 21’ νικήθηκε σε τετ-α-τέτ από τον Αθανασιάδη, αλλά η φάση ήταν μη γενόμενη για οφσάιντ. Στο 26’ ένα σουτ του Χάμες δεν ανησύχησε τον Αθανασιάδη.

Στο 28’ από λάθος γύρισμα του Εμβιλά, ο Γκαρσία προσπάθησε να μπει στη φάση, αλλά ο Πασχαλάκης τον έκοψε σωτήρια. Στο 37’ ο Λιβάι Γκαρσία, μετά από ωραία συνεργασία των Πινέδα, Γκατσίνοβιτς, έκανε ένα κακό άστοχο πλασέ. Η ΑΕΚ δεν απειλήθηκε καθόλου στο πρώτο μέρος, αλλά έχασε ευκαιρίες να σκοράρει κόντρα σε έναν Ολυμπιακό που δεν βρήκε αντίδοτο στην πίεση που δέχεται.

Πιο ορεξάτος ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, έχοντας δύο καλές ευκαιρίες σε ένα δίλεπτο. Στο 49’ μετά από πίεση του Μασούρα και κλέψιμο, έκανε ο ίδιος το σουτ, αλλά πέρασε δίπλα από την εστία του Αθανασιάδη. Στο 50’ ο Εμβιλά έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, το οποίο δεν βρήκε στόχο.

Γκολ οφσάιντ και διακοπή λόγω καπνού

Στο 58’ οι «ερυθρόλευκοι» σκόραραν, αλλά το γκολ δεν μέτρησε. Από φάουλ του Εμβιλά, ο Μασούρας έβγαλε τη μπάλα σε έναν χώρο που βρισκόταν μόνος του ο Χάμες και πλάσαρε τον Αθανασιάδη, αλλά ο Έλληνας άσος ήταν σε θέση οφσάιντ.

Το γκολ δεν μέτρησε, αλλά τα καπνογόνα άναψαν και προκάλεσαν νέα διακοπή για κάτι παραπάνω από 6 λεπτά. Η ΑΕΚ ανέκτησε την κατοχή της μπάλας και πίεσε, με τον Λιβάι Γκαρσία στο 67’ να μη μπορεί να νικήσει τον Πασχαλάκη σε τετ-α-τέτ.

Στο 74’ ο Παπασταθόπουλος έχασε μεγάλη ευκαιρία, καθώς με κεφαλιά από κοντά έστειλε τη μπάλα πάνω στον Αθανασιάδη.

Η ΑΕΚ συνέχισε να πιέζει και στο 86’ η κεφαλιά του Μουκουντί κατέληξε στην αγκαλιά του Πασχαλάκη, ενώ στο 88’ ο Φαν Βέερτ με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα άουτ.

Στις καθυστερήσεις δεν παίχτηκε πολύ ποδόσφαιρο, καθώς έγιναν πολλά φάουλ και νέες διακοπές. Στο 90+8' ο Εμβιλά έκανε ένα μαρκάρισμα... καρατιά στο πρόσωπο του Φαν Βέερτ, με τον διαιτητή να μένει στην κίτρινη κάρτα.

Τελικά το παιχνίδι έληξε στο 13ο λεπτό των καθυστερήσεων, χωρίς να ανοίξει ποτέ το σκορ.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Πασχαλάκης, Άβιλα (89’ Αγκιμπού Καμαρά), Παπασταθόπουλος, Ντόι, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Ίνμπομ Χουάνγκ, Μασούρας (60’ Γκάρι Ροντρίγκες), Χάμες (89’ Φορτούνης), Μπιέλ (82’ Βρουσάι), Μπακαμπού (82’ Ελ Αραμπί).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Μοχαμαντί, Γιόνσον, Πινέδα (81’ Μάνταλος), Άμραμπατ (75’ Φαν Βέερτ), Γκατσίνοβιτς, Γκαρσία, Αραούχο.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ολυμπιακός-ΑΕΚ: Το VAR ακύρωσε γκολ του Χάμες - Προσωρινή διακοπή λόγω καπνογόνων (video)

Ολυμπιακός-ΑΕΚ: Το VAR ακύρωσε γκολ του Χάμες - Προσωρινή διακοπή λόγω καπνογόνων (video)

Ολυμπιακός-ΑΕΚ: Χαμένη ευκαιρία ο Λιβάι Γκαρσία, πάνω στη γραμμή ο Σωκράτης (video)

Ολυμπιακός-ΑΕΚ: Χαμένη ευκαιρία ο Λιβάι Γκαρσία, πάνω στη γραμμή ο Σωκράτης (video)

ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
«Eγώ και εσύ απέναντι σε όλους»
«Eγώ και εσύ απέναντι σε όλους»
Ενοικιάστηκε το κατάστημα στο σημείο δολοφονίας του Άλκη: «Νιώθουμε θλίψη που αποσύρουμε το μνημείο»
Ενοικιάστηκε το κατάστημα στο σημείο δολοφονίας του Άλκη: «Νιώθουμε θλίψη που αποσύρουμε το μνημείο»
Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved