Παναιτωλικός-Παναθηναϊκός 0-1: Απόδραση από το Αγρίνιο με χρυσή αλλαγή τον Ιωαννίδη

Παναιτωλικός-Παναθηναϊκός 0-1: Απόδραση από το Αγρίνιο με χρυσή αλλαγή τον Ιωαννίδη

Παναιτωλικός-Παναθηναϊκός: Με γκολ του Ιωαννίδη στο 79' το «τριφύλλι» πήρε σπουδαία νίκη στο Αγρίνιο με 1-0.

Ο Παναθηναϊκός χωρίς Παλάσιος και Αϊτόρ ήταν δεδομένο ότι θα ζοριστεί στο Αγρίνιο.

Ο Παναιτωλικός έβαλε δύσκολα στην ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, η οποία σε πολλά διαστήματα της αναμέτρησης έδειχνε εγκλωβισμένη χωρίς φαντασία. Ο Σέρβος τεχνικός, ωστόσο, όπως και με τον Ολυμπιακό έριξε στη μάχη τον Ιωαννίδη.

Ο νεαρός επιθετικός στο ντέρμπι πήρε το πέναλτι για το 1-1, αυτή τη φορά τρία λεπτά μετά την είσοδό του, έδωσε μία τεράστια νίκη στον Παναθηναϊκό. Αξιοποίησε μία εξαιρετική σέντρα του Χουάνκαρ, έγραψε το τελικό 0-1 και πλέον οι «πράσινοι» με 11 νίκες σε 12 ματς δείχνουν ότι είναι ικανοί να φτάσουν μέχρι τέλους για τον τίτλο.

Σχηματισμοί

Ο Παναιτωλικός είχε τον Ανέστη στο τέρμα, δεξί μπακ ήταν ο Αποστολάκης, αριστερό ο Χατζηθεοδωρίδης και στόπερ οι Λάρσον, Κορνέλιους. Στα χαφ οι Μλάντεν, Φλόρες, Ντίαζ, δεξιά ο Σενγκέλια, αριστερά ο Μόρσεϊ και στην κορυφή ο Πέδρο.

Ο Παναθηναϊκός είχε τον Μπρινιόλι στο τέρμα, δεξί μπακ ήταν ο Κώτσιρας, αριστερό ο Χουάνκαρ και στόπερ οι Σένκεφελντ, Μάγκνουσον. Εξάρι ο Πέρεθ, εσωτερικοί μέσοι οι Κουρμπέλης, Τσέριν, δεξιά ο Μπερνάρ, αριστερά ο Βέρμπιτς και στην κορυφή ο Σπόραρ.

Χωρίς ένταση και φαντασία ο Παναθηναϊκός

Το «τριφύλλι» πήρε από την αρχή τα ηνία, είχε την κατοχή της μπάλας και τον έλεγχο του αγώνα. Ο Πανατωλικός αντίθετα, αρκέστηκε στο να κλείσει τους χώρους προς την εστία του Ανέστη και αναζητούσε μία κόντρα.

Ο Παναθηναϊκός, ωστόσο, εξαιτίας των απουσιών των Αϊτόρ, Παλάσιος δεν είχε ένταση επιθετικά, ταχύτητα και φαντασία στο παιχνίδι του. Ο Βέρμπιτς χάθηκε, ενώ ο Μπερνάρ είχε ορισμένα γυρίσματα, αλλά τα περισσότερα σε αντιπάλους. Οι «πράσινοι» έπαιζαν περισσότερο από την αριστερή πλευρά, αλλά κι εκεί μετά το μισάωρο οι Αγρινιώτες περιόρισαν τα ανεβάσματα του Χουάνκαρ.

Ζήτησε πέναλτι ο ΠΑΟ

Στο 1’ γύρισμα του Χουάνκαρ, ο Σπόραρ στο σημείο του πέναλτι έστρωσε στον Βέρμπιτς κι αυτός δεν είχε καλή ισορροπία στο σώμα του και σούταρε ψηλά άουτ. Στο 19’ μακρινό σουτ του Πέρεθ έφυγε ψηλά άουτ, ενώ στο 21’ ο Παναθηναϊκός ζήτησε πέναλτι. Πάσα του Τσέριν δεξιά, γύρισμα του Μπερνάρ, ο Σπόραρ σούταρε και η μπάλα κόντραρε στον Αποστολάκη. Φάνηκε να βρίσκει στο σημείο κάτω από τον ώμο (δεν ήταν ξεκάθαρα τα ριπλέι), αλλά ο Βεργέτης και στο VAR έκριναν ότι είναι το χέρι στήριξης και δεν δόθηκε κάτι.

Ευκαιρία ο Παναιτωλικός

Στο 24’ σουτ του Κουρμπέλη ήταν άστοχο και σ’ εκείνο το σημείο ανέβηκε λίγο ο Παναιτωλικός. Στο 25' σέντρα σουτ του Σενγκέλια, έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 30’ οι Αγρινιώτες άγγιξαν το 1-0. Ο Μορσεϊ πέρασε ανάμεσα σε Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, εντός περιοχής εκτέλεσε με το δεξί κι απέκρουσε σε κόρνερ εντυπωσιακά ο Μπρινιόλι. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση στο πρώτο ημίχρονο.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Γιοβάνοβιτς άλλαξε πλευρές τους Μπερνάρ, Βέρμπιτς, αλλά δεν άλλαξε η εικόνα του Παναθηναϊκού. Στο 47’ απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σενγκέλια, έφυγε άουτ η μπάλα και δεν ανησύχησε ιδιαίτερα ο Μπρινιόλι. Στο 50’ κόρνερ του Μπερνάρ, αδύναμη κεφαλιά του Σένκεφελντ κατέληξε στα χέρια του Ανέστη. Στο 58’ πλασέ του Μπερνάρ κόντραρε στα σώματα, δεν είχε δύναμη και μπλόκαρε ο Ανέστης.

Μεγάλες ευκαιρίες ο Σπόραρ

Ο Παναθηναϊκός, ωστόσο, μετά τη συμπλήρωση μίας ώρας ανέβασε στροφές, έπαιζε πιο έξυπνα και απειλούσε. Στο Στο 64’ γλυκιά σέντρα από δεξιά του Βέρμπιτς, ο Σπόραρ είχε το σώμα του προς τα πίσω, η κεφαλιά ήταν αδύναμη και μπλόκαρε ο Ανέστης.

Στο 66’ σέντρα του Χουάνκαρ από αριστερά, στην καρδιά της άμυνας, ο Σπόραρ εκτέλεσε με το δεξί, με το εξωτερικό κι έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 69’ Κουρμπέλης πέρασε ανάμεσα στις ζώνες, πάσα του Τσέριν στον Σπόραρ, ο οποίος πλάσαρε με το αριστερό, αλλά είχε βγει ο Ανέστης και απέκρουσε σε κόρνερ.

Κουρμπέλης ανάμεσα στις ζώνες, πάσα του Τσέριν στον Σπόραρ, ο οποίος πλάσαρε με το αριστερό, αλλά είχε βγει ο Ανέστης και απέκρουσε σε κόρνερ.

Χρυσή αλλαγή ο Ιωαννίδης!

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έριξε στη μάχη και τον Ιωαννίδη για να παίξει 4-4-2. Ο νεαρός φορ που πήρε το πέναλτι με τον Ολυμπιακό για το 1-1, αποδείχθηκε και πάλι χρυσή αλλαγή. Μπήκε στο 76’ και στο 79’ άνοιξε το σκορ! Εξαιρετική σέντρα του Χουάνκαρ, κεφαλιά του Ιωαννίδη, απέκρουσε ο Ανέστης, η μπάλα βρήκε στον Κορνέλιους, πήρε πορεία προς το τέρμα και την έσπρωξε ο Ιωαννίδης στα δίχτυα για το 0-1!

Δοκάρι ο Παναιτωλικός

Ο Αναστασίου πέρασε στο ματς και τον Καρέλη κι έπαιξε 4-4-2. Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού, μάλιστα, είχε δοκάρι στο 89'. Κόρνερ του Νταγκό, μόνος στο πρώτο δοκάρι ο Καρέλης έκανε την κεφαλιά και η μπάλα πήγε στο αριστερό δοκάρι κι άουτ.

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου):Ανέστης, Αποστολάκης, Χατζηθεοδωρίδης (75’ Χουχούμης), Λάρσον, Κορνέλιους, Μλάντεν (75’ Μάρτενσον), Φλόρες, Ντίαζ (75’ Κολοβός), Σενγκέλια (61’ Νταγκό), Μόρσεϊ (84’ Καρέλης), Πέδρο.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Χουάνκαρ (90' Γκάνεα), Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Πέρεθ, Κουρμπέλης (76’ Βαγιαννίδης), Τσέριν, Μπερνάρ (90' Σάρλια), Βέρμπιτς (76’ Ιωαννίδης), Σπόραρ (84’ Τσόκαϊ).



Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Ο Γουόρνικ δικαιώνει Παναθηναϊκό και Αταμάν για τα σοβαρά διαιτητικά λάθη στο Game1 με τη Μακάμπι
Ο Γουόρνικ δικαιώνει Παναθηναϊκό και Αταμάν για τα σοβαρά διαιτητικά λάθη στο Game1 με τη Μακάμπι
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τη Μαρία Σάκκαρη
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τη Μαρία Σάκκαρη
Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved