Ιωνικός-ΠΑΣ Γιάννινα 2-2: Ματσάρα με τα όλα της, χωρίς νικητή (Videos)
Intime

Ιωνικός-ΠΑΣ Γιάννινα 2-2: Ματσάρα με τα όλα της, χωρίς νικητή (Videos)

Ιωνικός-ΠΑΣ Γιάννινα: Τέσσερα γκολ, δύο πέναλτι για τους φιλοξενούμενους, δοκάρι των Ιωαννίνων, διαμαρτυρίες και τελικά ισοπαλία στη Νεάπολη που αφήνει τους γηπεδούχους με πικρή γεύση – Λοβέρα, Άοσμαν τα γκολ της ομάδας της Νίκαιας, δύο τέρματα με πέναλτι ο Εραμούσπε για τον ΠΑΣ.

Εκπληκτικό παιχνίδι στη Νεάπολη. Ιωνικός και ΠΑΣ Γιάννινα έπαιξαν χωρίς πολλές σκοπιμότητες παρά την κρισιμότητα του αγώνα και «χόρτασαν» τους θεατές. «Πικρή» γεύση για τους γηπεδούχους που έφτασαν πολύ κοντά στην πρώτη τους νίκη, αλλά η επιμονή και η σωστή αντίδραση των φιλοξενούμενων ανταμείφθηκε στο τέλος για το τελικό 2-2.

Οι Νικαιώτες προηγήθηκαν 2-0 στο πρώτο μέρος, αλλά δεν κατόρθωσαν να διαχειριστούν σωστά το ξεκάθαρο προβάδισμά τους. Ο ΠΑΣ Γιάννινα πίεσε, είχε δοκάρι και τελικά με δύο πέναλτι (το δεύτερο έφερε διαμαρτυρίες) έκανε το 2-2 πέντε λεπτά πριν τα 90’ και έφυγε με «χρυσό» βαθμό απ’ τη Νεάπολη.

Κορυφαίοι για τις δύο ομάδες, οι πρωταγωνιστές των καθοριστικών στιγμών. Ο Άοσμαν είχε ασίστ και γκολ, ενώ ο Λοβέρα έβαλε εξαιρετικό γκολ για τους γηπεδούχους, τη στιγμή που ο Εραμούσπε ήταν ψύχραιμος και πέτυχε δύο γκολ απ’ την άσπρη βούλα, ενώ είχε και το δοκάρι του ΠΑΣ!

Ο Δημήτρης Σπανός παρέταξε την ομάδα του με 4-2-3-1, με σκοπό να πιέσει στα χαφ και να ανεβάσει το πρέσινγκ όσο πιο ψηλά γίνεται. Ο Θανάσης Στάικος απ’ την άλλη, είχε πιο συντηρητική προσέγγιση, θέλοντας να δώσει χώρο στους γηπεδούχους για να εκμεταλλευτεί χώρους.

Ο Ιωνικός ήταν αυτός που κέρδισε μέτρα σχεδόν απ’ την αρχή της αναμέτρησης. Παρ’ όλα αυτά, η πρώτη στιγμή του αγώνα ήταν για τον ΠΑΣ. Οι Γιαννιώτες στο 7’ είδαν τον Ροσέρι να κάνει το γυριστό, χωρίς να ανησυχήσει τον Χουτεσιώτη. Το πρώτο 20λεπτο της αναμέτρησης ουσιαστικά πέρασε χωρίς κάποια αξιοσημείωτη ευκαιρία.

Οι Νικαιώτες άρχισαν να γίνονται περισσότερο απειλητικοί στο δεύτερο μισό του πρώτου μέρους. Στο 22’ ο Άοσμαν έκανε ωραίο σουτ έξω απ’ την περιοχή, με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ. Ένα λεπτό μετά, ο Ελευθεριάδης δοκίμασε κάτι απίστευτα δύσκολο με γυριστό, αλλά δεν βρήκε στόχο. Η πίεση του Ιωνικού έφερε κι άλλη φάση στο 24’, όταν ο Μάντζης μπήκε στην περιοχή, με το σουτ που δοκίμασε να βρίσκει στο σώμα του Εραμούσπε.

Η πίεση των γηπεδούχων γινόταν εντονότερη και καρποφόρησε τελικά στο 26’. Ο Άοσμαν ανέλαβε την εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα έφτασε στον Λοβέρα έξω απ’ την περιοχή, με τον Αργεντινό να πιάνει ένα εκπληκτικό σουτ στην κίνηση και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0!

 

Το προβάδισμα στους γηπεδούχους, ο ΠΑΣ Γιάννινα προσπαθούσε να διαχειριστεί τα νέα δεδομένα και πριν καταλάβει τι έγινε, ήρθε και το 2-0. Πέντε λεπτά μετά το τέρμα του Λοβέρα (31’) οι Νικαιώτες κέρδισαν φάουλ σε καλό σημείο. Ο Άοσμαν ανέλαβε την απ’ ευθείας εκτέλεση στέλνοντας την μπάλα στο «παραθυράκι» της εστίας του Αθανασίου.

 

Το 2-0 έφερε νέα δεδομένα στο ματς, με τον Ιωνικό να αφήνει μέτρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος δεν μπορούσε να κάνει κάτι άλλο απ’ το να πάρει περισσότερα ρίσκα. Μάλιστα έφτασε… μια ανάσα απ’ το να ξαναμπεί άμεσα στο ματς. Στο 36’ μετά από φάουλ του Μπιλμπάο, ο Χουτεσιώτης έχασε την μπάλα αλλά ο Εραμούσπε στην κενή εστία ουσιαστικά, έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

 

Οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να φτάσουν στο γκολ στην τελική ευθεία του πρώτου μέρους κι έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στην ανάπαυλα με το ξεκάθαρο προβάδισμα του Ιωνικού.

Το δεύτερο μέρος άρχισε με τον Στάικο να «ρίχνει» στο ματς τους Κιάκο και Τζίμα, θέλοντας να πιέσει περισσότερο τον Ιωνικό για να ξαναμπεί η ομάδα του στη διεκδίκηση αποτελέσματος. Παρ’ όλα αυτά ο Ιωνικός είχε την πρώτη φάση στο 50’ με σουτ του Λοβέρα που πέρασε άουτ.

Ένα λεπτό μετά, ο Παμλίδης πήγε να απειλήσει με κεφαλιά, δίχως να ανησυχήσει τον Χουτεσιώτη. Στην αντεπίθεση των γηπεδούχων, χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για το τρίτο τέρμα. Ο Φαντιγκά έκανε εξαιρετική προσπάθεια, ο Άοσμαν έγινε τελικός αποδέκτης, αλλά το πλασέ του το έδιωξε με τα πόδια ο Αθανασίου.

Κι αφού δεν ήρθε το τρίτο γκολ των γηπεδούχων, το παιχνίδι πήρε νέα τροπή στο 54’. Ο Ροσέρο έκανε γύρισμα στην περιοχή των γηπεδούχων, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Βαλεριάνου και ο Τζήλος υπέδειξε πέναλτι. Στο 55’ ο Εραμπούσπε ανέλαβε την εκτέλεση, μειώνοντας σε 2-1 και βάζοντας την ομάδα του ξανά στο παιχνίδι.

 

Η νέα συνθήκη στην αναμέτρηση, ανάγκασε τον Ιωνικό να γίνει πιο ενεργός, καθώς ο ΠΑΣ ήταν αυτός που είχε τα ηνία στο δεύτερο μέρος. Στη μία ώρα αγώνα, οι Νικαιώτες δοκίμασαν να πάρουν ξανά την πρωτοβουλία και την κατοχή. Απείλησαν μάλιστα στο 64’, όταν από κόρνερ του Άοσμαν ο Τσιγκρίνσκι πήρε την κεφαλιά με τον Αθανασίου να μπλοκάρει.

Η «απάντηση» της ομάδας της Ηπείρου, ήρθε άμεσα. Στο 65’ ο Παμλίδης έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση, αλλά απ’ το γύρισμα του Ροσέρο το σουτ που δοκίμασε απ’ το ύψος του πέναλτι έφυγε άουτ!

Ο Άοσμαν είχε ένα «άψυχο» σουτ άουτ στο 72’, για να έρθει μια ακόμη τεράστια ευκαιρία του ΠΑΣ Γιάννινα να ισοφαρίσει. Ήταν το 75ο λεπτό, όταν ο Σόρια εκτέλεσε φάουλ, με τον Κιάκο απ’ το ύψος της μικρής περιοχής να στέλνει την μπάλα άουτ. Χάνοντας μοναδική ευκαιρία να σκοράρει κόντρα στην πρώην ομάδα του.

Τελικά οι προσπάθειες του ΠΑΣ καρποφόρησαν στο 85΄ και πάλι με πέναλτι. Τρία λεπτά πριν, ο Τζίμας ανατράπηκε απ’ τον Βαλεριάνο σε προσπάθειά του για σουτ. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν και ο Τζήλος πήγε στο VAR να δει τη φάση. Μετά την εξέταση, υπέδειξε το πέναλτι. Ο Εραμούσπε ανέλαβε την εκτέλεση και πέντε λεπτά πριν τα 90’ έκανε το 2-2!

 

Ακολούθησε ένταση και πολλά νεύρα απ’ τους γηπεδούχους, που διαμαρτυρήθηκαν για την απόφαση. Φυσικά η ισοφάριση δεν άλλαξε και ο ΠΑΣ Γιάννινα έχοντας την ψυχολογία, έφτασε πολύ κοντά σε τεράστια ανατροπή στο 88’. Ο Μπάλαν από πολύ κοντά με προβολή δεν κατόρθωσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

 

Ακριβώς στο 90’ ο Σεμπά στόπαρε και σούταρε άουτ. Στα λεπτά των καθυστερήσεων δεν υπήρξε κάποια ουσιαστική ευκαιρία κι έτσι το ματς «έσβησε» στην ισοπαλία, η οποία ήρθε μετά από συναρπαστικό παιχνίδι. Γεμάτο πάθος, θέληση και σασπένς. Απ’ αυτά που φέρνουν τον κόσμο στα γήπεδα.

ΙΩΝΙΚΟΣ (Δ. Σπανός): Χουτεσιώτης, Μύγας, Βαλεριάνος, Τσιγκρίνσκι, Ρομαό, Κάνιας, Φαντιγκά, Λοβέρα (86’ Μεντόσα), Άοσμαν (80’ Μάσας), Ελευθεριάδης (59’ Σεμπά), Μάντζης.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Θ. Στάικος): Αθανασίου, Σόρια, Πήλιος, Εραμούσπε, Παντελάκης, Καραχάλιος, Ριένστρα (46’ Τζίμας), Μπιλμπάο (46’ Κιάκος), Ροσέρο, Παμλίδης (75’ Μορέιρα), Μπαλάν.

 



Άστον Βίλα - Ολυμπιακός 0-2: Live ο ημιτελικός του Europa Conference League
Άστον Βίλα - Ολυμπιακός 0-2: Live ο ημιτελικός του Europa Conference League
Rally Acropolis: Σημαντικά διαφοροποιημένο - Εκκίνηση από Λαμία, αυτές είναι οι Ειδικές Διαδρομές
Rally Acropolis: Σημαντικά διαφοροποιημένο - Εκκίνηση από Λαμία, αυτές είναι οι Ειδικές Διαδρομές
Euroleague, Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα 92-58: Έβγαλε αντίδραση, πάει σε τελικό πρόκρισης στην Ισπανία
Euroleague, Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα 92-58: Έβγαλε αντίδραση, πάει σε τελικό πρόκρισης στην Ισπανία
Παναθηναϊκός AKTOR: Στο γήπεδο και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς
Παναθηναϊκός AKTOR: Στο γήπεδο και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved