Η ευκαιρία του Παναθηναϊκού και οι παγίδες για Ολυμπιακό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ

Η ευκαιρία του Παναθηναϊκού και οι παγίδες για Ολυμπιακό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ

Ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός έχει ένα επικίνδυνο ματς στη Λεωφόρο, αλλά και την ευκαιρία να ξεφύγει, εξαιτίας των δύσκολων αποστολών Ολυμπιακού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. 

Ο Παναθηναϊκός μετά τον θρίαμβο στην Τούμπα και το 6 στα 6 είναι σε εξαιρετική αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση.

Πιστεύει στη διεκδίκηση του τίτλου, ενώ και οι αντίπαλοί του αναγνωρίζουν ότι στην παρούσα φάση είναι η καλύτερη ομάδα στο πρωτάθλημα. Η έβδομη αγωνιστική, μάλιστα, όσο κι αν είναι νωρίς, είναι κομβική για όλες τις ομάδες.

Ο Παναθηναϊκός είναι ο μοναδικός από τους διεκδικητές του τίτλου που παίζει εντός. Ολυμπιακός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ έχουν επικίνδυνες αποστολές. Αυτό δεν σημαίνει ότι το έργο των πρασίνων είναι εύκολο. Το αντίθετο. Ο Αστέρας Τρίπολης είναι μία αξιόμαχη ομάδα. Ένα δυσκολοκατάβλητο σύνολο, το οποίο έχει πληγώσει μερικές φορές το «τριφύλλι» και την περασμένη σεζόν έφυγε με τη νίκη από τη Λεωφόρο.

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβις επίσης, δεν θα έχει στο αποψινό ματς τους Σπόραρ και Τσέριν. Οι δύο διεθνείς Σλοβένοι είναι πολύ σημαντικοί στον φετινό Παναθηναϊκό. Ο Σπόραρ έχει σημειώσει γκολ με ΟΦΗ και ΑΕΚ, ενώ έχει κερδίσει και τρία πέναλτι. Με Ιωνικό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Δίνει μάχες, παίζει για το σύνολο κι ασφαλώς η απουσία του είναι καθοριστική.

Το βάρος πλην του μόνιμου σκόρερ Αϊτόρ και του Παλάσιος θα πρέπει να σηκώσουν στο σκοράρισμα, όσα θα λείπει ο Σπόραρ και οι Ιωαννίδης, Μπερνάρ. Ο Έλληνας φορ είναι μαχητικός, αλλά αυτό δεν αρκεί για μία μεγάλη ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός. Χρειάζεται να δώσει λύσεις στο σκοράρισμα, αφού αυτή τη στιγμή είναι ο δεύτερος φορ πίσω από τον Σπόραρ κι απαραίτητος όποτε χρειαστεί.

Ο Βραζιλιάνος άσος έχει το απρόβλεπτο στο παιχνίδι του κι αν προσθέσει και αριθμούς θα δικαιώσει τις προσδοκίες όλων στον Παναθηναϊκό. Απέναντι του, βέβαια, ο Παναθηναϊκός θα βρει ένα σύνολο που έχει ποιοτικούς παίκτες, καλό προπονητή και είναι επίσης τακτικά μία πειθαρχημένη ομάδα. Φυσικά σημαντική είναι και η απουσία του Τσέριν, ο οποίος προσφέρει πάρα πολλά με τα τρεξίματά του και την ισορροπία που έχει στο παιχνίδι του, τόσο δημιουργικά, όσο κι ανασταλτικά.

Ο Παναθηναϊκός είναι στο +6 από την ΑΕΚ και στο +7 από Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ. Η ΑΕΚ έχει την πιο δύσκολη αποστολή. Παίζει στο «Κλ, Βικελίδης» και μπορεί να πρόκειται για ντέρμπι, αλλά από τη στιγμή που έχει χάσει από Παναθηναϊκό, Βόλο, μία νέα ήττα ή μία ισοπαλία μπορεί να την αφήσει στο -8 ή το -9. Και όσο νωρίς κι αν είναι, μία διαφορά σαν αυτή προσθέτει πίεση, τη στιγμή που υπάρχει ευφορία λόγω της επιστροφής στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο Ολυμπιακός έχει πολλές αδυναμίες. Είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για μία ομάδα με ποιότητα, αλλά μπερδεμένη. Πολλοί παίκτες είναι εκτός φόρμας και ανέτοιμοι. Χωρίς ψυχολογία. Ο ΟΦΗ ναι μεν είναι μέτριος φέτος, αλλά μία έξοδος στο Ηράκλειο έχει παγίδες. Οι Πειραιώτες γνωρίζουν ότι με νέο στραβοπάτημα μπορεί κι αυτοί να μείνουν αρκετά πίσω και τότε η εσωστρέφεια και η πίεση θα αυξηθούν σε μέγιστο βαθμό.

Ο ΠΑΟΚ είναι στην ίδια θέση, δεν έχει πολυτέλεια για γκέλες. Θεωρητικά έχει την πιο εύκολη έξοδο, αλλά κόντρα σε μία ομάδα που μάχεται για την επιβίωση και δεδομένα θα έχει πάθος και θα παλέψει. Μία γκέλα θα εντείνει και στο στρατόπεδο του «Δικεφάλου» τη γκρίνια.

Γίνεται αντιληπτό, λοιπόν, ότι για τον Παναθηναϊκό η έβδομη αγωνιστική είναι μία ευκαιρία, εφόσον λυγίσει τον Αστέρα Τρίπολης, να αυξήσει τη διαφορά του από έναν ή και περισσότερους ανταγωνιστές. Αυτό κάνει τη δική του αποστολή και πιο δύσκολη στη Λεωφόρο. Όπου όταν υποδεχθεί τους Αρκάδες, θα γνωρίζει τι έχουν κάνει Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ, ενώ η ΑΕΚ παίζει αργότερα στη Θεσσαλονίκη.

Μία νίκη των δύο πρώτων για παράδειγμα, θα προσθέσει πίεση στον Παναθηναϊκό στην κατάμεστη Λεωφόρο που θα ανυπομονεί για το 7 στα 7. Ό,τι κι αν έχουν κάνει οι άλλοι δύο νωρίτερα, πάντως, ο κόσμος θα πάει στο γήπεδο για να δει την ομάδα του να φτάνει τους 21 βαθμούς. Βέβαια, όπως είναι ευκαιρία να ξεφύγει ο Παναθηναϊκός, έτσι μπορεί κι αυτό να γυρίσει μπούμερανγκ. Να περάσουν οι αντίπαλοι και να στραβοπατήσει το «τριφύλλι» κάτι που θα αποτελέσει πλήγμα για τον ενθουσιασμό που υπάρχει τώρα και την αυτοπεποίθηση των παικτών του.



Τζούντο: Ασημένιο η Ματζηρίδη
Τζούντο: Ασημένιο η Ματζηρίδη
Serie A: Ισοπαλία που δε βολεύει τη Ρόμα
Serie A: Ισοπαλία που δε βολεύει τη Ρόμα
Θρήνος στην Αργεντινή - Πέθανε ο θρυλικός Σέζαρ Λουίς Μενότι
Θρήνος στην Αργεντινή - Πέθανε ο θρυλικός Σέζαρ Λουίς Μενότι
Παναθηναϊκός AKTOR: Μέρος της προπόνησης ο Χουάντσο, αμφίβολος για την Τρίτη
Παναθηναϊκός AKTOR: Μέρος της προπόνησης ο Χουάντσο, αμφίβολος για την Τρίτη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved