Αστέρας Τρίπολης-Άρης 0-2: Επέστρεψε στις νίκες με Γκρέι, Εμπακατά
INTIME

Αστέρας Τρίπολης-Άρης 0-2: Επέστρεψε στις νίκες με Γκρέι, Εμπακατά

Αστέρας Τρίπολης-Άρης: Οι «κίτρινοι» έδειξαν χαρακτήρα και απέδρασαν με το «διπλό» από το «Θ. Κολοκοτρώνης».

Σπουδαία νίκη πανηγύρισε ο Άρης στην Τρίπολη, ο οποίος επικράτησε 2-0 του Αστέρα. Οι «κίτρινοι» προηγήθηκαν με τον Γκρέι στο 20’ και στο 60’ ο Εμπακατά πέτυχε το 0-2.

Η αποβολή του Ματέο Γκαρσία στο 78’ με απευθείας κόκκινη, έφερε τους Αρκάδες στην επίθεση, αλλά δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Κουέστα.

Ο Αστέρας παραμένει χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα, ενώ ο Άρης πανηγύρισε το δεύτερο τρίποντο.

Πώς παρατάχθηκαν

Ο Ηρακλής Μεταξάς έκανε αλλαγή στη θέση ένα, με τον Τσιφτσή να παίζει αντί του Παπαδόπουλου, που είχε ενοχλήσεις. Για την κορυφή της επίθεσης επέλεξε τον Μπαράλες.

Ο Τόλης Τερζής άλλαξε κάπως την ενδεκάδα του Άρη, αφήνοντας εκτός του Ντιόπ και στη θέση του δίπλα στα χαφ τοποθέτησε τον Ματέο Γκαρσία.

Γκολ ο Γκρέι

Το παιχνίδι, μετά από τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά, απέκτησε καλό ρυθμό, με τον Αστέρα να έχει την κατοχή, αλλά τον Άρη να απειλεί στο 9’ με την εκτέλεση φάουλ του Μαντσίνι, που πέρασε πάνω από την εστία του Τσιφτσή. Στο 12’ ο Αστέρας απάντησε με την κεφαλιά του Καστάνιο, που πέρασε άουτ.

Στο 19’ ένα σουτ του Ριέρα δεν ανησύχησε τον Κουέστα και στο 20’ ήρθε το γκολ για τον Άρη. Ο Μάνου Γκαρθία έκανε την κάθετη μπαλιά για τον Μαντσίνι, εκείνος έκανε το γύρισμα για τον Γκρέι, ο οποίος ευστόχησε με σουτ για το 0-1.

Δύο καλές ευκαιρίες

Ο Αστέρας προσπάθησε να αντιδράσει και στο 27’ ο Άλβαρεζ έπιασε ένα δυνατό διαγώνιο σουτ στην κίνηση, ο Κουέστα όμως απέκρουσε σε κόρνερ. Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και η επόμενη φάση του πρώτου ημιχρόνου σημειώθηκε στο 44’, με τον Γκρέι να βγαίνει τετ-α-τετ με τον Τσιφτσή, αλλά δεν μπόρεσε να τον νικήσει.

Απίστευτη ευκαιρία για Αστέρα

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μια διπλή τρομερή ευκαιρία για τον Αστέρα, καθώς ο Ατιένθα με δύο σουτ δεν μπόρεσε να νικήσει τον πεσμένο Εμπακατά που βρισκόταν στη γραμμή, καθώς ο Κουέστα ήταν εξουδετερωμένος.

Εμπακατά και 0-2

Στο 60’ ο Άρης βρήκε και το δεύτερο γκολ. Ο Μαντσίνι έκανε το σουτ και τράνταξε το δοκάρι, με τη μπάλα να φτάνει στον Εμπακατά, ο οποίος από πλάγια θέση νίκησε τον Τσιφτσή και πέτυχε το 0-2.

Ο Αστέρας προσπάθησε να αντιδράσει και ο Μεταξάς έκανε κάποιες αλλαγές για να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του. Κάποια σουτ των Τιλίκα και Μπενίτο ανάγκασαν τον Κουέστα να επέμβει.

Κόκκινη στον Ματέο Γκαρσία

Στο 76’ άλλαξαν οι αριθμητικές ισορροπίες στο παιχνίδι, καθώς ο Ματέο Γκαρσία αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα, για σκληρό φάουλ στον Καρμόνα. Ο Τσέτσιλας αρχικά του έδωσε κίτρινη κάρτα, αλλά μετά από παρέμβαση του VAR κι αφού ο διαιτητής είδε τη φάση, άλλαξε την απόφασή του, αφήνοντας τον Άρη με δέκα παίκτες.

Η πίεση του Αστέρα αυξήθηκε, θέλοντας να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό πλεονέκτημα, αλλά οι προσπάθειες του Μπενίτο και του Μπαρτόλο δεν έβρισκαν στόχο. Στο 88’ ο Μπενίτο σκόραρε, αλλά το γκολ δεν μέτρησε για οφσάιντ, ενώ στο 90’ ο Τσιφτσής νίκησε σε τετ-α-τετ τον Ντιόπ.
Στις καθυστερήσεις μια εκτέλεση φάουλ του Πάλμα δεν ανησύχησε τον Τσιφτσή, στην τελευταία φάση του αγώνα.

Αστέρας Τρίπολης (Ηρακλής Μεταξάς): Τσιφτσής, Καρμόνα, Ατιένθα (63’ Τζουκάνονιτς), Καστάνιο, Άλβαρες, Στάνκο, Ντομίνγκεθ, Ριέρα, Μπερτόγλιο (63’ Μπαρτόλο), Γκαρντάφσκι (46’ Τιλίκα), Μπαράλες (63’ Μπενίτο).

Άρης (Τόλης Τερζής): Κουέστα, Εμπακατά, Μαζικού, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Ντουκουρέ (71’ Ενκουλού), Μάνου Γκαρθία (71’ Ντιόπ), Μαντσίνι (86’ Οντουμπάτζιο), Ιτούρμπε (70’ Πάλμα), Ματέο Γκαρσία, Γκρέι (78’ Πίρσμαν).



Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
Γιαννακόπουλος: Mην υπάρξουν αντιδράσεις για τη διαιτησία - Δική μου δουλειά να διασφαλίσω το 50-50
Γιαννακόπουλος: Mην υπάρξουν αντιδράσεις για τη διαιτησία - Δική μου δουλειά να διασφαλίσω το 50-50
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Αλλαγή έδρας για τα ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR και με περισσότερους φιλάθλους
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Αλλαγή έδρας για τα ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR και με περισσότερους φιλάθλους
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved