Δυνατά για Σάντσες
Ο Κάρλος Σάντσες βρίσκεται στην κορυφή της λίστας του Ερνέστο Βαλβέρδε με τους υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους για τη θέση του αμυντικού μέσου και οι «ερυθρόλευκοι» έχουν αναγάγει σε πρώτη προτεραιότητα την απόκτησή του.
Γι αυτό το λόγο μέσα στην εβδομάδα οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού αναμένεται να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να ικανοποιήσουν τον Ισπανό τεχνικό που βλέπει στο πρόσωπο του 25χρονου Κολομβιανού τον ιδανικό ποδοσφαιριστή που θα καλύψει την τρύπα στη μεσαία γραμμή της ομάδας και παράλληλα θα αποτελέσει μέρος της ραχοκοκαλιάς της ομάδας των επόμενων ετών.
Για να γίνει όμως πραγματικότητα η επιθυμία του Βαλβέρδε, πρέπει πρώτα να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις της Βαλενσιέν. Οι Γάλλοι αξιώνουν ένα ποσό της τάξεως των τεσσάρων εκατ. ευρώ προκειμένου να συναινέσουν στη μεταγραφή, με τον Ολυμπιακό να ευελπιστεί ωστόσο να ρίξει το ποσό. Σύμμαχός του σε αυτήν την προσπάθεια είναι ο ίδιος ο Σάντσες που έχει εκφράσει την επιθυμία του να μετακομίσει στην Ελλάδα αλλά και ο μάνατζερ του, Κριστόφ Μονγκά τον οποίο οι άνθρωποι του Ολυμπιακού γνωρίζουν από την περσινή υπόθεση του Νενέ.
Μέσω του Μονγκά μάλιστα οι πρωταθλητές αναμένεται να καταθέσουν μέσα στην εβδομάδα επίσημη πρόταση στη Βαλενσιέν που θα αγγίζει τα 2,8 εκατ. ευρώ με σκοπό η υπόθεση να κλείσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Σε αυτό το σημείο πρέπει να σημειωθεί πως με δεδομένη την επιθυμία του Βαλβέρε να έχει στα χέρια του τους ποδοσφαιριστές που θα προορίζονται για βασικοί πριν την έναρξη της προετοιμασίας, αν η υπόθεση τραβήξει μέχρι τον επόμενο μήνα, ο Ολυμπιακός δεν αποκλείεται να στραφεί σε εναλλακτικές λύσεις που βρίσκονται ήδη στη λίστα του Εντουάρδο Μαθία.
Τέλος όσον αφορά στην υπόθεση του Ιβάν Μαρκάνο, η σφήνα της Οσασούνα για την οποία κάνουν λόγο σημερινά δημοσιεύματα από την Ισπανία, δεν εμπνέει καμία ανησυχία στο «στρατόπεδο» του Ολυμπιακού, που διατηρεί πάντα τον πρώτο λόγο, ενώ ο Βαλβέρδε έχει ανάψει το πράσινο φως και για τον αριστεροπόδαρο άσο της Γκενκ, Ντάνιελ Πουντίλ, με τις δυο περιπτώσεις όμως να βρίσκονται στη σκιά του Σάντσες.