Μπιλάλ Αμπντελραχμάν: Ο Αιγύπτιος killer που ονειρεύεται τίτλους με τον Παναθηναϊκό

Μπιλάλ Αμπντελραχμάν: Ο Αιγύπτιος killer που ονειρεύεται τίτλους με τον Παναθηναϊκό

Παναθηναϊκός: Ο Αιγύπτιος επιθετικός Μπιλάλ Αμπντελραχμάν μίλησε για τις φιλοδοξίες του με το «τριφύλλι».

Ο Μπιλάλ Αμπντελραχμάν ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής για τον Παναθηναϊκό στο πρωτάθλημα Super League Κ19.

Ο Αιγύπτιος επιθετικός, όπως αναφέρει και η ΠΑΕ στο match programme του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό είναι μια «μηχανή» παραγωγής γκολ. Σκόραρε 21 τέρματα σε 20 συμμετοχές με την Κ19 του Παναθηναϊκού κι αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ συνεισφέροντας τα μέγιστα στην εντυπωσιακή πορεία της ομάδας προς την κατάκτηση του τίτλου.

Ο 18χρονος Αιγύπτιος στράικερ του «τριφυλλιού», γεννήθηκε στη Γαλλία και προέρχεται από ποδοσφαιρική οικογένειά, καθώς ο πατέρας του έπαιξε στην Εθνική Αιγύπτου κι έκανε σημαντική καριέρα φτάνοντας μέχρι τη γαλλική Μονακό. Ο ίδιος συστήθηκε, λοιπόν, μέσω του match programme στον κόσμο της ομάδας κι αναφέρθηκε στους στόχους του. Αναλυτικά όσα είπε ο Μπιλάλ Αμπντελραχμάν

Είσαστε πια πρωταθλητές! Πώς είναι το συναίσθημα;

«Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος! Όλοι στην ομάδα είναι πολύ χαρούμενοι, γιατί ξέρουμε τι περάσαμε κατά τη διάρκεια της σεζόν. Το γεγονός ότι περάσαμε κάποιες δύσκολες καταστάσεις το κάνει για εμάς ακόμη πιο ξεχωριστό. Ήταν μια καταπληκτική σεζόν».

Παράλληλα με τον τίτλο του πρωταθλητή ήρθε κι ο τίτλος του πρώτου σκόρερ και μάλιστα με μεγάλο αριθμό γκολ: 21 σε 20 αγώνες. Τα πήγες καλύτερα απ’ ό,τι περίμενες;

«Δεν ήταν καλύτερα απ’ ό,τι περίμενα γιατί γνωρίζω τι είμαι ικανός να κάνω. Απλώς δεν είχα την ευκαιρία προηγουμένως για να το δείξω μέσα στο γήπεδο. Κατά τη διάρκεια της σεζόν όμως, δεν σκεφτόμουν τα γκολ. Το πρωταρχικό που είχα και έχω στο μυαλό μου είναι ο καλύτερος τρόπος για να βοηθήσω την ομάδα και τους συμπαίκτες μου, όχι μόνο με γκολ, αλλά και με ασίστ και με τις κινήσεις μου στον αγωνιστικό χώρο. Είμαι πραγματικά πολύ περήφανος για τον αριθμό των γκολ που πέτυχα, γιατί βοήθησα την ομάδα και γιατί δεν είχε ξανασυμβεί κάτι τέτοιο στην Κ19 του Παναθηναϊκού. Είμαι περήφανος και χαρούμενος που το πέτυχα σε μια τόσο μεγάλη και ιστορική ομάδα όπως είναι ο Παναθηναϊκός. Χωρίς τους συμπαίκτες μου πάντως, δεν θα είχα πετύχει τόσα γκολ. Δεν θα τα είχα καταφέρει. Με βοήθησαν πάρα πολύ».

Κοιτάζοντας πίσω στο ξεκίνημα της σεζόν, ένιωθες εξαρχής ότι μπορεί να έρθει ο τίτλος;

«Δεν άρχισα την προετοιμασία με την Κ19 γιατί ήμουν στην Β ομάδα. Έπαιξα με την Κ19 στο πρώτο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα, ξαναπήγα για λίγο στην Β ομάδα και τελικά επέστρεψα οριστικά στο τρίτο παιχνίδι. Στις προπονήσεις δεν μιλούσαμε για τον τίτλο. Απλώς δουλεύαμε και προσπαθούσαμε να βελτιωθούμε. Αυτός ήταν ο στόχος μας. Θέλαμε μόνο να κερδίσουμε το επόμενο παιχνίδι. Κι αυτή είναι η φιλοσοφία του συλλόγου. Ο κύριος Σάμιος έβαλε στο μυαλό μας ότι πρέπει να πηγαίνουμε βήμα-βήμα και να έχουμε το πνεύμα του νικητή».

Πότε σκέφτηκες ότι «τώρα είναι η ώρα για τον τίτλο»;

«Στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Ήταν και ο μόνος αγώνας που μιλήσαμε για πρωτάθλημα στα αποδυτήρια. Ξέραμε πως βρισκόμασταν ένα ματς μακριά απ’ τον τίτλο».

Φαντάζομαι ότι για σένα προσωπικά το εντός έδρας παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης και το χαμένο πέναλτι στο 95’ με το οποίο θα ισοφάριζε ο Παναθηναϊκός ήταν μια σκληρή στιγμή.

«Πραγματικά ήταν μια πολύ δύσκολη κατάσταση για μένα. Όμως σε εκείνες τις στιγμές ο κόουτς με βοήθησε πολύ, όπως και μέλη του τιμ. Μου μίλησαν όλοι και οι συμπαίκτες μου. Όλοι τους ήθελαν να με βοηθήσουν σε μια δύσκολη στιγμή. Ήταν ένα μάθημα για μένα. Έπρεπε να το αφήσω πίσω και να κοιτάξω μπροστά, στο επόμενο παιχνίδι. Αν έμενα σε εκείνη τη στιγμή, οι επόμενοι αγώνες θα ήταν πολύ πιο δύσκολοι για μένα».

Όσοι δεν έχουν παρακολουθήσει από κοντά τους αγώνες της Κ19 δεν γνωρίζουν πώς παίζει ο Μπιλάλ. Πώς θα περιέγραφες τον εαυτό σου;

«Μου αρέσει να τα δίνω όλα μέσα στο γήπεδο για την ομάδα μου. Ως στράικερ βεβαίως, μου αρέσει να σκοράρω αλλά και να δίνω ασίστ. Είμαι ένας μαχητής μέσα στο γήπεδο και προσπαθώ να βοηθάω την ομάδα μου με τα στοιχεία που διαθέτω στο παιχνίδι μου: την ταχύτητα, τη δύναμη και την καλή σχέση που έχω με τα δίχτυα».

Αρκετός κόσμος δεν το γνωρίζει αλλά γεννήθηκες μέσα στο ποδόσφαιρο καθώς ο πατέρας σου, Μαζάρ Αμπντελραχμάν, υπήρξε επαγγελματίας ποδοσφαιριστής που έκανε σημαντική διεθνή καριέρα. Πες μας για την ποδοσφαιρική ιστορία του…

«Όπως κι εγώ, άρχισε από μια ομάδα στην Αίγυπτο, την Αλ Μοκαουλούν. Πρόκειται για τον σύλλογο απ’ τον οποίο ξεκίνησε το ποδόσφαιρο κι ο Μοχάμεντ Σαλάχ. Αυτή η ομάδα έχει πολύ καλή φήμη για τις ακαδημίες της κι ο πατέρας μου ήθελε να αρχίσω όπως κι εκείνος. Έπαιξε για έναν χρόνο σε μια άλλη αιγυπτιακή ομάδα και μετά πήγε στη Μονακό χάρη στην παρουσία που είχε στην Εθνική Αιγύπτου και στην καλή σεζόν που πραγματοποίησε. Έμεινε εκεί για τέσσερα χρόνια, συμπεριλαμβανομένου του 2004 όταν η Μονακό έφτασε μέχρι τον τελικό του Champions League. Προπονήθηκε με κορυφαίους προπονητές όπως ο Ντιντιέ Ντεσάν και ό,τι έμαθε από εκείνους, προσπάθησε -και προσπαθεί- να το μεταδώσει σε μένα».

Είχε έρθει και παρακολούθησε από κοντά και το κρίσιμο  ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Σίγουρα θα είναι πολύ περήφανος για σένα.

«Είχε έρθει ναι. Ήξερε ότι είναι το πιο σημαντικό παιχνίδι της σεζόν κι ότι θα κρινόταν ο τίτλος. Μιλάμε μετά από κάθε παιχνίδι. Ήταν επιθετικός επίσης. Νομίζω ότι πήρα από εκείνον την αίσθηση του γκολ. Και γενικώς ό,τι κάνω αυτή τη στιγμή στο ποδόσφαιρο πτροέρχεται από εκείνον. Από τα  πρώτα μου βήματα μέχρι που ήρθα στον Παναθηναϊκό ήταν πάντα μαζί μου, δίπλα μου. Σίγουρα όταν πρωτοήρθα στην Ελλάδα ήταν δύσκολα γιατί βρισκόταν μακριά μου, αλλά κάθε μέρα με βοηθάει προσφέροντας τα πάντα σε μένα. Το γεγονός ότι ήταν ποδοσφαιριστής, τον κάνει να καταλαβαίνει ακριβώς τι νιώθω και τι περνάω».

Πώς ήταν η εμπειρία στις προπονήσεις με την πρώτη ομάδα;

«Ήταν μεγάλη η εμπειρία για μένα. Οι παίκτες με βοήθησαν πολύ κι ήταν φιλικοί μαζί μου.

Νομίζω ότι έκανα μερικές καλές προπονήσεις. Είναι πολύ διαφορετικός ο ρυθμός του παιχνιδιού, η ένταση κι η δύναμη αλλά νομίζω ότι με το χρόνο και με τις προπονήσεις, όταν νιώσω πιο άνετα, θα αρχίσω να κάνω κι εκεί, αυτό που έκανα και με την Κ19. Είναι θέμα χρόνου. Η εμπειρία των προπονήσεων με τον κύριο Γιοβάνοβιτς ήταν εξαιρετική. Μου μίλησε, μου έδωσε συμβουλές, με έκανε να νιώσω πολύ άνετα».

Ποιοι είναι οι στόχοι και τα όνειρα του Μπιλάλ για την επόμενη χρονιά και για το μέλλον;

«Θέλω να κάνω το ντεμπούτο μου με την πρώτη ομάδα και να παίξω όσο το δυνατόν περισσότερα λεπτά βοηθώντας την, όπως έκανα και με την Κ19. Στόχος μου είναι να κερδίσω τίτλους με την πρώτη ομάδα και στο μέλλον να γίνω ένας απ’ τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο».

Και η ιστορία της ζωής του Μπιλάλ ποια είναι;

«Γεννήθηκα στη Γαλλία. Ο πατέρας μου είναι Αιγύπτιος και η μητέρα μου Γαλλίδα. Έμεινα στη Γαλλία μέχρι τα 6 μου και μετά επιστρέψαμε στην Αίγυπτο. Άρχισα να παίζω ποδόσφαιρο στην ίδια ομάδα που άρχισε κι ο πατέρας μου. Με αυτή την ομάδα, την Αλ Μοκαουλούν, στα 15 μου παίξαμε ένα τουρνουά στην Ελλάδα και τα πήγα πολύ καλά. Αναδείχθηκα καλύτερος παίκτης και πρώτος σκόρερ. Μάλιστα στον τελικό είχαμε παίξει εναντίον του ΠΑΟΚ και κερδίσαμε. Ο σημερινός μου μάνατζερ με είδε εκεί και μίλησε με τον Παναθηναϊκό. Εγώ ήδη ήξερα ότι ο Παναθηναϊκός είναι μια μεγάλη ομάδα στην Ευρώπη. Εκείνος μου είπε ότι ο σύλλογος έχει εξαιρετική φιλοσοφία και ότι διαθέτει τις καλύτερες ακαδημίες, όπως επίσης και ότι ξέρουν πώς να φτιάχνουν ταλέντα. Με συμβούλευσε ότι αυτό θα ήταν το καλύτερο βήμα σε εκείνη την ηλικία και κανόνισε μια δοκιμή. Τα πήγα καλά κι έτσι βρέθηκα στον Παναθηναϊκό».



Άρσεναλ: Πέθανε ο πρώην πρόεδρος των «κανονιέρηδων», Σερ Τσιπς Κέσγουικ
Άρσεναλ: Πέθανε ο πρώην πρόεδρος των «κανονιέρηδων», Σερ Τσιπς Κέσγουικ
Βαγγέλης Μαρινάκης: «Να κυνηγάτε τα όνειρά σας»
Βαγγέλης Μαρινάκης: «Να κυνηγάτε τα όνειρά σας»
Παναθηναϊκός AKTOR : Απρόοπτο με Λεσόρ, δε θα αγωνιστεί με Περιστέρι
Παναθηναϊκός AKTOR : Απρόοπτο με Λεσόρ, δε θα αγωνιστεί με Περιστέρι
Παναθηναϊκός AKTOR: Συγχαρητήρια στο Περιστέρι
Παναθηναϊκός AKTOR: Συγχαρητήρια στο Περιστέρι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved