Κριχόβιακ: Ο άντρας με τα τέσσερα πνευμόνια (Photos)

Κριχόβιακ: Ο άντρας με τα τέσσερα πνευμόνια (Photos)

ΑΕΚ: Ενδιαφέροντα στοιχεία-«σφηνάκια» για τη ζωή και την καριέρα του Γκρέγκορζ Κριχόβιακ που φέρνει η Ένωση στην Ελλάδα!

-Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο βορρά της Πολωνίας. Αγωνίστηκε στην Άρκα Γκντίνια, που βρίσκεται κοντά στο Γκντανσκ. Το βορειότερο και σημαντικότερο λιμάνι της πατρίδας του.

-Στην Ισπανία έλεγαν γι’ αυτόν πως είναι ο τύπος του παίκτη που μπορεί να προσθέσει «ατσάλι» σε κάθε ομάδα που θα αγωνιστεί.

-Μιλά Πολωνικά, Γαλλικά, Ισπανικά και Ρωσικά. Ειδικά τα Ισπανικά τα έμαθε σε χρόνο ρεκόρ, με αποτέλεσμα να αφήσει με ανοιχτό το στόμα τους συμπαίκτες του στη Σεβίλλη όταν άρχισε να τους μιλά στη γλώσσα τους.

-Έγινε πολίτης του κόσμου από πολύ μικρός. Στα 16 του έφυγε απ’ την Πολωνία για να πάρει στη δεύτερη ομάδα της Μπορντό. Οι «Γιρονδίνοι» ήταν οι πρώτοι που ξεχώρισαν το ταλέντο του. Πήρε την απόφαση να μετακομίσει, επειδή θεώρησε πως εκεί θα έχει περισσότερες ευκαιρίες εξέλιξης. Σημαντική η στήριξη των γονιών του που τον άφησαν να επιλέξει ουσιαστικά.

-Έχει αγωνιστεί στη Γαλλία με τα χρώματα της Ρεμς και της Ναντ. Η πρώτη τον απέκτησε απ’ την Μπορντό έναντι μόλις 800.000 ευρώ.

-Η σύζυγός του είναι Γαλλίδα. Το μοντέλο Σέλια Ζονάτ. Ήταν μαζί απ’ το 2011 και τελικά το πήρε το κορίτσι οκτώ χρόνια αργότερα.

-Ο καλύτερός του φίλος είναι ο Σέζνι. Χωρίς να τον πιέσει, ο τερματοφύλακας της Γιουβέντους είναι ένας απ’ τους λόγους που τον έκαναν να αποφασίσει να αφήσει την Κράσνονταρ. Η σύζυγος του Σέζνι είναι απ’ την Ουκρανία και ο ίδιος ο διεθνής πορτιέρε έχει επιτεθεί δημόσια στη Ρωσία με αφορμή τα τελευταία γεγονότα. Οπότε ο φίλος του ήθελε να τον στηρίξει με τον δικό του τρόπο.

-Το μαχητικό του πνεύμα και οι απίστευτες φυσικές αντοχές του, ήταν η αιτία για το πιο δημοφιλές παρατσούκλι που του δόθηκε στη Γαλλία. «L'Homme Avec Quatres Poumons». Δηλαδή «ο άντρας με τα τέσσερα πνευμόνια»!

-Αποτέλεσε προσωπική επιλογή του Μόντσι στη Σεβίλλη. Τον απέκτησε απ’ τη Ρεμς έναντι 5,5 εκ. ευρώ και θεωρείται μέχρι και σήμερα μία απ’ τις σπουδαιότερες ανακαλύψεις του διάσημου τεχνικού διευθυντή. Μετά από 2 χρόνια και ισάριθμες κατακτήσεις Europa League, η Ισπανική ομάδα πήρε 27,5 εκ. ευρώ για να τον πουλήσει στην Παρί Σεν Ζερμέν. Κέρδος 22.500.000!

-Το ποσό των 27,5 εκατ. ευρώ, τον καθιστούσε το 2016 την ακριβότερη μεταγραφή Πολωνού ποδοσφαιριστή στην ιστορία! Είχε «σπάσει» το ρεκόρ του Γέρζι Ντούντεκ, που κρατούσε 15 χρόνια. Το 2001 η Λίβερπουλ είχε πληρώσει 7 εκατ. ευρώ στη Φέγενορντ για να τον αποκτήσει.

-Αρκετοί φίλοι και συμπαίκτες του τον φωνάζουν «Βαλ Κίλμερ» λόγω της ομοιότητάς του με τον γνωστό ηθοποιό. Κάτι που μάλλον δεν του αρέσει και τόσο.

-Ο Ουνάι Έμερι ήταν προπονητής του στα δύο χρόνια της Σεβίλλης. Όταν πήγε να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Παρί Σεν Ζερμέν, αμέσως ζήτησε τον Πολωνό και φυσικά τον απέκτησαν οι Γάλλοι.

-Η σχέση των δύο δεν εξελίχθηκε καλά πάντως. Το καλοκαίρι του 2017 παραχωρήθηκε δανεικός στην Γουέστ Μπρομ και τα έβαλε με τον Έμερι, επειδή τον είχε χρησιμοποιήσει βασικό μόλις 7 φορές. «Μιλούσα μαζί του και κάθε φορά που το έκανα αισθανόμουν εξαπατημένος», είχε δηλώσει ο Κριχόβιακ για τον Έμερι.



Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved