Ιωνικός-Παναιτωλικός 1-2: Αγρινιώτες να τους χαίρεσαι και στη Νεάπολη! (Videos+Photos)

Ιωνικός-Παναιτωλικός 1-2: Αγρινιώτες να τους χαίρεσαι και στη Νεάπολη! (Videos+Photos)

Ιωνικός-Παναιτωλικός: Ματς χωρίς σκοπιμότητες στη Νεάπολη και η εξαιρετική ομάδα του Αναστασίου έφυγε νικήτρια με 1-2, δείχνοντας σωστή νοοτροπία στο παιχνίδι – Στις καθυστερήσεις το «χρυσό» γκολ ο Κορνέλιους, ο Καρέλης το άλλο τέρμα των νικητών – Είχε ισοφαρίσει ο Λένις για τον Ιωνικό.

Ίσως το πιο αδιάφορο βαθμολογικά ματς της αγωνιστικής, διεξήχθη στη Νεάπολη της Νίκαιας. Εκεί ο Ιωνικός φιλοξένησε τον Παναιτωλικό. Με τις δύο ομάδες να αποδεικνύουν γιατί δέχονται καλές κριτικές τον τελευταίο καιρό. Αφήνοντας τις πολλές σκοπιμότητες στην άκρη, προσπάθησαν να παίξουν το ποδόσφαιρο που ξέρουν.

Τις εντυπώσεις ακόμη μια φορά «έκλεψε» ο εξαιρετικός Παναιτωλικός του Γιάννη Αναστασίου! Προηγήθηκε, ισοφαρίστηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο, αλλά δεν έχασε το «καθαρό» μυαλό του και τελικά επιβραβεύτηκε στις καθυστερήσεις με το «χρυσό» γκολ του Κορνέλιους για το 1-2!

Το ματς άρχισε με ρυθμό και οι δύο ομάδες έδειχναν πως δε θα έχουν τακτικές «αγκυλώσεις» στο παιχνίδι τους. Η βαθμολογική άνεσή τους, προσφερόταν άλλωστε για ένα καλύτερο θέαμα. Κάτι που έγινε.

Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε με σουτ του Άοσμαν που μπλόκαρε ο Ανέστης. Ο Παναιτωλικός «απάντησε» με ωραίο σουτ του Μεντόσα που κατέληξε άουτ. Η μεγάλη στιγμή για τους γηπεδούχους, ήρθε στο 18’. Με τον Μάντζη να έχει δοκάρι.

Η μεγάλη ευκαιρία του Ιωνικού, σα να αφύπνισε τους Αγρινιώτες και ειδικά τον Καρέλη. Ο έμπειρος επιθετικός είχε δύο καλές στιγμές απειλώντας τους Νικαιώτες. Ουσιαστικά προειδοποίησε πριν «χτυπήσει»!

Αυτό έγινε στο 32’ με τον Παναιτωλικό να μπαίνει μπροστά στο σκορ. Οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν τον Ιωνικό στην περιοχή του, προσπαθούσαν με σέντρες, με την μπάλα να φτάνει στον Μεντόσα. Αυτός έκανε ωραία σέντρα στην περιοχή και ο Καρέλης με τη μία έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1!

 

Ο Τουράμ κόπηκε από τον Αποστολάκη λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου και όντας σε καλή θέση εντός περιοχής. Άλλη φάση δεν υπήρξε μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε σαφώς λιγότερο ρυθμό απ’ το πρώτο. Παρ’ όλα αυτά ο Ιωνικός είχε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει μετά από δέκα λεπτά παιχνιδιού στο δεύτερο μέρος.

Ο Ρομαό βρέθηκε απέναντι με τον Ανέστη και είχε τη μεγάλη στιγμή για να φέρει το ματς στην ισορροπία. Αλλά ο Ανέστης έσωσε τον Παναιτωλικός διατηρώντας το 0-1.

Λίγο πριν το τελευταίο τέταρτο του ματς, οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που έφτασαν κοντά στο δεύτερο γκολ. Με τον Ντουάρτε να βρίσκει εξαιρετικά τον Μεντόσα, που μπήκε στην περιοχή και σούταρε, αλλά ο Χουτεσιώτης έδιωξε σε κόρνερ.

Το πείσμα του Ιωνικού παρότι δεν συνοδευόταν από ισχυρή πίεση στον αντίπαλο, έφερε αποτέλεσμα στο 83’. Οι Νικαιώτες ισοφάρισαν με τον Λένις να κάνει το 1-1!

 

Ο Παναιτωλικός, όμως, δεν το έβαλε κάτω ούτε αρκέστηκε στην ισοπαλία. Οι Αγρινιώτες βγήκαν μπροστά και με τον Κορνέλιους στο 90+1’, μετά από εξαιρετική προσπάθεια του Νταγκό, κατάφεραν να πάρουν εκ νέου το προβάδισμα! Κατακτώντας και τη νίκη με το 1-2 που ήταν τελικό αποτέλεσμα.

Συν τοις άλλοις, η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου πήρε και το πλεονέκτημα έδρας για τα play out που ακολουθούν. Αν και με τη βαθμολογική συγκομιδή που έχει μέχρι τώρα, έτσι κι αλλιώς δεν είχε ιδιαίτερο άγχος για τα παιχνίδια που θα ακολουθήσουν. 

 

ΙΩΝΙΚΟΣ: Χουτεσιώτης, Βαλεριάνος, Μύγας, Βαφέας (66’ Καμπράλ), Τσιγκρίνσκι (90+2’ Μάναλης), Κιάκος (46’ Κάνιας), Ρομαό, Ντάλσιο, Τουράμ, Άοσμαν, Μάντζης (65’ Λένις).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Ανέστης, Λάρσον, Κορνέλιους, Χουχούμης, Αποστολάκης (89’ Λούι), Μάρτενσον, Φλόρες (61’ Αντούνες), Βέργος, Μεντόσα (81’ Ντάγκο), Ντουάρτε, Καρέλης (61’ Ντίας).



Βόλεϊ Γυναικών: Ψυχωμένος Παναθηναϊκός έκανε το 2-2
Βόλεϊ Γυναικών: Ψυχωμένος Παναθηναϊκός έκανε το 2-2
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Οι ενδεκάδες του ντέρμπι της Super League - Βασικός ο Αραούχο, εκτός o Μπερνάρ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Οι ενδεκάδες του ντέρμπι της Super League - Βασικός ο Αραούχο, εκτός o Μπερνάρ
Λαμία-ΠΑΟΚ 1-1: Πισωγύρισμα και ο τίτλος απομακρύνεται
Λαμία-ΠΑΟΚ 1-1: Πισωγύρισμα και ο τίτλος απομακρύνεται
Ιστιοπλοΐα: Διεκδικούν πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες οι Β. Κοκκαλάνης, Λ. Τσορτανίδης
Ιστιοπλοΐα: Διεκδικούν πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες οι Β. Κοκκαλάνης, Λ. Τσορτανίδης
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved