ΠΑΟΚ-Ιωνικός 1-1: Ανώμαλη προσγείωση μετά τον ευρωπαϊκό «θρίαμβο»

ΠΑΟΚ-Ιωνικός 1-1: Ανώμαλη προσγείωση μετά τον ευρωπαϊκό «θρίαμβο»

ΠΑΟΚ-Ιωνικός: «Γκέλα» για την ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου, η οποία έμεινε στην μεγάλη ευρωπαϊκή πρόκριση κόντρα στην Μίντιλαντ και έδωσε την ευκαιρία στον Τουράμ να την «τιμωρήσει» (1-1)

Το ολικό «λίφτινγκ» του Λουτσέσκου στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ «τιμωρήθηκε» από τον Τουράμ και τον Ιωνικό, με την ομάδα της Νίκαιας να φεύγει με τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1) από την Τούμπα, στον τελευταίο εντός έδρας αγώνα για την κανονική περίοδο της Super League.

Πως παρατάχθηκαν

Ο Ρασβάν Λουτσέσκου παρέταξε τον ΠΑΟΚ με σύστημα 4-2-3-1 και τον Πασχαλάκη κάτω από την εστία. Ο Σάστρε κάλυπτε το δεξί άκρο της άμυνας, ο Σίντκλεϊ το αριστερό, με τους Μιχάι και Μιχαηλίδη να συνθέτουν το δίδυμο στα στόπερ. Το αντίστοιχο στα χαφ αποτελούσαν οι Σοάρες και Σβαμπ, με τον Μπίσεσβαρ να κινείται σε ελεύθερο ρόλο μπροστά τους. Στο δεξί άκρο της επίθεσης ήταν ο Ζαμπά, στο αριστερό ο Μιτρίτσα, ενώ στην κορυφή της επίθεσης ο Τσόλακ.

Από την άλλη, ο Δημήτρης Σπανός προτίμησε το 4-3-3, με τον Χουτεσιώτη σταθερά κάτω από τα γκολπόστ. Στην άμυνα, από δεξιά προς τα αριστερά, άρχισαν οι Μύγας, Τσιγκρίνσκι, Σάντσες και Βαλεριάνος. Εξάρι ήταν ο Ρομαό, εσωτερικοί μέσοι οι Άοσμαν και Ντάλσιο, με τον Μάντζη να είναι στην κορυφή, ενώ οι Λένις και Καμπράλ δεξιά και αριστερά του αντίστοιχα.

O αγώνας: 

Το παιχνίδι άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς. Και πιο συγκεκριμένα με τριπλή ευκαιρία του ΠΑΟΚ. Μόλις στο πρώτο λεπτό ο Τσόλακ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά τα πλάσε των Μπίσεσβαρ και Μιτρίτσα κόπηκαν από τον Μύγα πάνω στη γραμμή. Ακολούθησε στο 3' άστοχο σουτ του Μιχάι μέσα από την περιοχή, ενώ στο 11' απείλησε και ο Ιωνικός.

Έπειτα από λάθος γύρισμα βγήκε τετ α τετ με τον Πασχαλάκη, όμως, ο γκολκίπερ του Δικεφάλου τον σταμάτησε και στο 12' μονοκόματο σουτ του Σάστρε έφυγε πάνω από την εστία. Στο 15' χρειάστηκαν ξανά τα αντανακλαστικά του Πασχαλάκη, ο οποίος κράτησε το μηδέν με εντυπωσιακή απόκρουση σε γεμάτο σουτ του Καμπράλ. Στα επόμενα λεπτά το τέμπο έπεσε και χρειάστηκε να φτάσουμε στο 31' για να δούμε και πάλι αξιόλογη φάση.

Ο Σίντκλεϊ βρήκε με εκτέλεση φάουλ τον Σάστρε δεξιά, αυτός γύρισε με μία επαφή στην μικρή περιοχή, ο Μιχάι δέχθηκε χτύπημα στο πόδι την ώρα που ήταν έτοιμος να εκτελέσει και ο Διαμαντόπουλος έδειξε χωρίς δεύτερη σκέψη την άσπρη βούλα. Απόντους του Κούρτιτς, ο Σβαμπ ανέλαβε την εκτέλεση, ευστόχησε και έβαλε τον ΠΑΟΚ μπροστά στο σκορ στο 33'. Ο Ιωνικός επιχείρησε να απαντήσει πριν την λήξη του ημιχρόνου, αλλά ο Μύγας στο 39' δεν κατάφερε να νικήσει εξ' επαφής τον Πασχαλάκη.

Στην πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος ήταν πρωταγωνιστής ο Μιτρίτσα. Ο Ρουμάνος προσπάθησε να χριστεί σκόρερ με εντυπωσιακό γυριστό σουτ, όμως, ο Χουτεσιώτης είχε πάρει σωστή θέση και μπλόκαρε. Ο Ιωνικός σταδιακά γινόταν επικίνδυνος και, τελικά, έφτασε στην ισοφάρισε στο 58'. Ο Τουράμ προσποιήθηκε και ωραίο, συρτό σουτ αιφνιδίασε τον Πασχαλάκη, γράφοντας το 1-1. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Τσιγκρίνσκι το πανηγύρισε υψώνοντας την σημαία της Ουκρανίας και χειροκροτήθηκε από τον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο.

Στο 69' ο Χουτεσιώτης πρόλαβε τελευταία στιγμή τον Ζαμπά, στο 71' ο Τουράμ πήγε να εκμεταλλευτεί ασυννενοησία στην άμυνα του ΠΑΟΚ, αλλά ο Πασχαλάκης φώναξε και πάλι παρών, ενώ στο 78' σουτ του Ελ Καντουρί πέρασε άουτ. Ο Τσόλακ έγινε επικίνδυνος με το κεφάλι στο 84', ενώ στις καθυστερήσεις ένα σουτ του Σβαμπ έφυγε πάνω από την εστία, στην τελευταία αξιοσημείωτη φάση του αγώνα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ (Ρασβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης – Σάστρε, Μιχάι, Μιχαηλίδης, Σίντκλεϊ (76' Βιεϊρίνια) – Σοάρες (62' Τσιγγάρας), Σβαμπ – Ζαμπά (82' Κούτσιας), Μπίσεσβαρ (62' Ελ Καντουρί), Μιτρίτσα – Τσόλακ.

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης – Μύγας, Ρομαό, Τσιγκρίνσκι, Σάντσες (46' Τουράμ), Βαλεριάνος – Ντάλσιο, Άοσμαν (90' Βαφέας) – Λένις, Καμπράλ (87' Βαλέντε), Μάντζης (46' Πλατέλλας).


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τρομερή στιγμή στην Τούμπα - Χειροκρότημα σε Τσιγκρίνσκι που πανηγύρισε με τη σημαία της Ουκρανίας

Τρομερή στιγμή στην Τούμπα - Χειροκρότημα σε Τσιγκρίνσκι που πανηγύρισε με τη σημαία της Ουκρανίας

ΠΑΟΚ-Ιωνικός: Απίθανη ευκαιρία στο πρώτο λεπτό - Φώναξε για χέρι του Μύγα ο «Δικέφαλος» (pics)

ΠΑΟΚ-Ιωνικός: Απίθανη ευκαιρία στο πρώτο λεπτό - Φώναξε για χέρι του Μύγα ο «Δικέφαλος» (pics)

Σκωτία: Εύκολη νίκη για τους Ρέιντζερς
Σκωτία: Εύκολη νίκη για τους Ρέιντζερς
ΝΒΑ: Το Κλίβελαντ προκρίθηκε στα ημιτελικά
ΝΒΑ: Το Κλίβελαντ προκρίθηκε στα ημιτελικά
Νέα άνοδος της θερμοκρασίας
Νέα άνοδος της θερμοκρασίας
Τζούντο: Ασημένιο η Ματζηρίδη
Τζούντο: Ασημένιο η Ματζηρίδη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved