Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός 2-0: Έκανε like με Μαουρίσιο, Μακέντα! (video+photos)

Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός 2-0: Έκανε like με Μαουρίσιο, Μακέντα! (video+photos)

Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός: Το «τριφύλλι» με δύο γκολ του Μακέντα, το πρώτο με πέναλτι και το δεύτερο από ασίστ του Μαουρίσιο, λύγισε 2-0 τους Αγρινιώτες κι ανεβαίνει στη βαθμολογία.

Ο Παναθηναϊκός γύρισε στο σπίτι του, εκεί όπου στα δύο τελευταία ματς μετρούσε μία ισοπαλία με τον ΟΦΗ και μία ήττα από τον ΠΑΟΚ.

Το «τριφύλλι» υποδέχθηκε τον Παναιτωλικό και για ένα ημίχρονο, αν και είχε τρεις καλές στιγμές, δεν μπόρεσε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Στο δεύτερο μέρος, όμως, ο Παναθηναϊκός είχε τις στιγμές του. Με πέναλτι του Μακέντα που κέρδισε ο Αϊτόρ κι ένα ακόμα γκολ του Ιταλού από ασίστ του Μαουρίσιο, νίκησε 2-0 κι ανεβαίνει στη βαθμολογία, με τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη, έπειτα κι απ' αυτή στο Πανθεσσαλικό επί της Λαμίας. 

Σχηματισμοί

Ο Παναθηναϊκός είχε τον Μπρινιόλι στο τέρμα, δεξί μπακ ήταν ο Κώτσιρας κι αριστερό ο Χουάνκαρ. Στόπερ έπαιξαν οι Βέλεθ, Σάρλια. Στα χαφ ήταν οι Αλεξανδρόπουλος, Μαουρίσιο, Βιγιαφάνιες, δεξιά ο Αϊτόρ, αριστερά ο Βιτάλ και στην κορυφή ο Μακέντα.

Ο Παναιτωλικός είχε τον Μελίσσα στο τέρμα, δεξί μπακ ήταν ο Αποστολάκης κι αριστερό ο Χουχούμης. Στόπερ ήταν οι Αντούνες, Κορνέλιους και στα χαφ οι Τσιγγάρας, Φλόρες. Ο Μόρσεϊ έπαιξε αριστερά, ο Μπαρμπόσα δεξιά και ο Ντουάρτε πίσω από τον Καρέλη.

Μεγάλη ευκαιρία ο Καρέλης!

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με διάθεση να πιέσει, αλλά οι παίκτες του Παναιτωλικού ήταν ψύχραιμοι και μάλιστα άγγιξαν πρώτοι το γκολ στο 15’. Επέλαση του Αποστολάκη από δεξιά, αδράνεια από Χουάνκαρ, Σάρλια, γύρισμα του νεαρού μπακ στον Καρέλη, ο οποίος σούταρε από το ύψος του πέναλτι και ο Μπρινιόλι απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Ευκαιρίες ο Παναθηναϊκός, εκπληκτικός Μελίσσας

Ο Παναθηναϊκός φυσικά είχε την κατοχή και ήταν αυτός που δημιούργησε τρεις μεγάλες ευκαιρίες. Στο 22’ σε σέντρα του Κώτσιρα, έκανε την κεφαλιά ο Μακέντα, αλλά έδιωξε ο Μελίσσας σε κόρνερ.

Στο 23’ έφυγε άουτ η κεφαλιά του Καρέλη. Στο 28’ ο Αϊτόρ πετάχτηκε στην πλάτη της άμυνας κι εκτέλεσε μόνος του με τον Μελίσσα, αλλά ο τελευταίος απέκρουσε σε κόρνερ. 

Στο 30’ ο Παναθηναϊκός είχε νέα μεγάλη φάση. Πάσα του Βιτάλ, γύρισμα από αριστερά του Χουάνκαρ, ο Κώτσιρας ήρθε με ταχύτητα, αλλά δεν έπιασε γεμάτο το σουτ κι απέκρουσε ο Μελίσσας.

Σ’ εκείνο το σημείο ο Παναθηναϊκός… έσβησε. Τόσο ο άξονας, όσο και τα άκρα δεν κατάφεραν  να σπάσουν την άμυνα του Παναιτωλικού. Οι εμπνεύσεις και το συνδυαστικό ποδόσφαιρο απουσίασε και μοιραία το ημίχρονο έληξε 0-0.

Πέναλτι με VAR και 1-0 ο Μακέντα!

Ο Παναθηναϊκός φυσικά μπήκε για να πιέσει ακόμα περισσότερο στο δεύτερο μέρος κι έλυσε τον γόρδιο δεσμό μ’ ένα πέναλτι που καταλογίστηκε μέσω VAR.

Στο 49’ ο Χουχούμης μονομάχησε με τον Αϊτόρ και στην προσπάθεια να διώξει τη μπάλα, φαίνεται ότι βρήκε και το αριστερό πόδι του Αϊτόρ. Ο Γκάμαρης δεν έδειξε κάτι, αλλά ο Παπαδόπουλος στο VAR τον κάλεσε να δει τη φάση.

Τότε, ο Γκάμαρης υπέδειξε το πέναλτι. Στο 52' πήγε στην άσπρη βούλα ο Μακέντα και σημάδεψε την αριστερή γωνία. Ο Μελίσσας, έπεσε σωστά, άγγιξε τη μπάλα, αλλά το 1-0 ήταν γεγονός.

Το «καθάρισε» ο Μακέντα!

Ο Παναθηναϊκός έδιωξε το άγχος, ο Παναιτωλικός, παρά τη διάθεσή του ήταν ακίνδυνος και στο 67’ έγινε το 2-0 και τελείωσε ουσιαστικά το ματς. Ο Χουχούμης κινήθηκε προς τον άξονα και γλίστρησε, ο Μαουρίσιο έκλεψε, έτρεξε κατά μέτωπο και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Μακέντα για το 2-0 του Ιταλού, ο οποίος σε δύο σερί ματς έφτασε τα τρία γκολ.

Ο Παναθηναϊκός είχε κατακτήσει τους τρεις βαθμούς και οι παίκτες του διαχειρίστηκαν το ματς, ενώ ο Γιοβάνοβιτς έκανε αλλαγές για να μην καταπονήσει ορισμένους ποδοσφαιριστές.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σάρλια, Αλεξανδρόπουλος, Μαουρίσιο (75’ Μπουζούκης), Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ (75’ Χατζηγιοβάνης), Βιτάλ (67’ Παλάσιος), Μακέντα (81’ Χατζηθεοδωρίδης).

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Μελίσσας, Αποστολάκης, Χουχούμης (78’ Σ. Μπελεβώνης), Αντούνες, Κορνέλιους, Τσιγγάρας, Φλόρες, Μόρσεϊ (62’ Μεντόσα), Μπαρμπόσα, Ντουάρτε (78’ Λούι), Καρέλης (58’ Βέργος).


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός 2-0: Τα highlights της εύκολης νίκης του «τριφυλλιού» (video+photos)

Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός 2-0: Τα highlights της εύκολης νίκης του «τριφυλλιού» (video+photos)

Γιοβάνοβιτς: «Χαίρομαι για τους παίκτες, έδειξαν πως είναι έτοιμοι» (Video)

Γιοβάνοβιτς: «Χαίρομαι για τους παίκτες, έδειξαν πως είναι έτοιμοι» (Video)

Παναθηναϊκός AKTOR: Αυτό είναι το ΟΑΚΑ, αυτός είναι ο κόσμος
Παναθηναϊκός AKTOR: Αυτό είναι το ΟΑΚΑ, αυτός είναι ο κόσμος
Άρσεναλ: Πέθανε ο πρώην πρόεδρος των «κανονιέρηδων», Σερ Τσιπς Κέσγουικ
Άρσεναλ: Πέθανε ο πρώην πρόεδρος των «κανονιέρηδων», Σερ Τσιπς Κέσγουικ
Βαγγέλης Μαρινάκης: «Να κυνηγάτε τα όνειρά σας»
Βαγγέλης Μαρινάκης: «Να κυνηγάτε τα όνειρά σας»
Παναθηναϊκός AKTOR : Απρόοπτο με Λεσόρ, δε θα αγωνιστεί με Περιστέρι
Παναθηναϊκός AKTOR : Απρόοπτο με Λεσόρ, δε θα αγωνιστεί με Περιστέρι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved