Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ: Ο νικητής που μπορεί να... εκτοξευτεί και η ανηφόρα του ηττημένου (photos)

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ: Ο νικητής που μπορεί να... εκτοξευτεί και η ανηφόρα του ηττημένου (photos)

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ: Στο ντέρμπι της Λεωφόρου κρίνεται σε έναν σημαντικό βαθμό η πορεία στη σεζόν των δύο μονομάχων.

Σε ένα ντέρμπι η ισοπαλία είναι ένα πιθανό αποτέλεσμα. 

Κανείς δεν είναι χαρούμενος, αλλά τουλάχιστον φεύγει με την ικανοποίηση ότι δεν ηττήθηκε. Στο ντέρμπι Παναθηναϊκος-ΠΑΟΚ, όμως, στη Λεωφόρο που αναμένεται να είναι καμίνι, κανείς δεν θα είναι ικανοποιημένος με τον βαθμό. 

Ας ξεκινήσουμε με τον γηπεδούχο. Ο Παναθηναϊκός μετά την εντός έδρας γκέλας με τον ΟΦΗ και την φτωχότατη συγκομιδή μακριά από το σπίτι του, με ήττα θα είναι εκτός εξάδας. Δεν χρειάζεται να αναφερθούν περισσότερα. Ακόμα και με τον βαθμό, ωστόσο, θα έχει συγκάτοικο στην έκτη θέση τον ΟΦΗ κι ενδεχομένως τον Αστέρα Τρίπολης, ενώ μπορεί να τον πλησιάσει και ο Άρης στο -1, που έχει κι αφαίρεση έξι βαθμών. Θα είναι πικρό επίσης, από την ένατη αγωνιστική, να έχει ξανά ο Παναθηναϊκός σχεδόν double score με τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, που παίζει εντός με τον Ιωνικό και βέβαια είναι το πιο πιθανό σενάριο η νίκη του.

Επιπλέον, τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός πηγαίνει άσχημα εκτός, δεν μπορεί κι εντός να περάσει δεύτερο ματς χωρίς νίκη. Ο κόσμος δείχνει έντονο ενδιαφέρον για το ματς, θα δημιουργήσει θερμή ατμόσφαιρα και με όσα περνάει εδώ και χρόνια, ορισμένες σποραδικές έστω χαρές, είναι απαραίτητες. Για να μην καταλήξει η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς να παίζει σε ένα κρύο γήπεδο στην πορεία. 

Η νίκη, λοιπόν, εκτός του ότι θα δώσει χαρά στον κόσμο, θα φέρει τον Παναθηναϊκό στο -2 από τον ΠΑΟΚ και θα μειωθεί στους έξι η διαφορά από την ΑΕΚ που γκέλαρε. Σίγουρα επίσης πάνω από τον ΠΑΣ Γιάννινα και ίσως παρέα με τον Βόλο. Ανάλογα το αποτέλεσμα του τελευταίου με τον Άρη. Αυτό φυσικά δεν είναι τιμητικό για το «τριφύλλι», αλλά αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα.

Ο ΠΑΟΚ με τη σειρά του με τον βαθμό, μπορεί να έχει μία μεγαλύτερη ικανοποίηση σε σχέση με τον Παναθηναϊκό, για το ότι θα φύγει αήττητος σε ένα ντέρμπι εκτός έδρας. Αλλά μετά την ήττα από την Κοπεγχάγη, που οδηγεί μάλλον εκτός πρώτης θέσης στον όμιλο, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έχει ανάγκη μια ένεση αυτοπεποίθησης.

Σε περίπτωση ισοπαλίας ή ήττας είναι πιθανό ν' απομακρυνθεί κι άλλο ο Ολυμπιακός κι επιπλέον δεν θα εκμεταλλευτεί την γκέλα της ΑΕΚ στη Ριζούπολη. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, αν νικήσει ο Βόλος τον Άρη ή να τον προσπεράσει (αν χάσει ο ΠΑΟΚ) ή να είναι ισόβαθμοι, εφόσον έρθει ισοπαλία στη Λεωφόρο.

Μ' αυτά τα δεδομένα κι ο ΠΑΟΚ αναζητεί μία σπουδαία νίκη, ώστε να μην ξεφύγει ο Ολυμπιακός και να μειωθεί η διαφορά από την Ένωση. Ουσιαστικά, ο νικητής γεμίζει με καύσιμο το ντεπόζιτο για τη συνέχεια, ο ηττημένος θα έχει γκρίνια και μεγάλη ανηφόρα μπροστά του. 

Τα ερωτηματικά για Γιοβάνοβιτς

Ο Παναθηναϊκός έχει προβλήματα θέματα στην άμυνα, ο ΠΑΟΚ σε διάφορες θέσεις. Επιθετικά και οι δύο μπορούν να σκοράρουν. Εξίσου εύκολα μπορούν να δεχθούν και γκολ. 

Το «τριφύλλι» πονοκεφαλιάζει με την απουσία του Πούγγουρα, διότι ακόμα κι αν δεν ήταν βασικός, θα ήταν μία εναλλακτική λύση στην άμυνα. Κι αυτό διότι είναι ανέτοιμος ο Σένκεφελντ και γυρίζει έπειτα από έξι μήνες σε αποστολή. 

Το ερωτηματικό είναι αν ο Γιοβάνοβιτς θα επιλέξει ένα 4-4-2 ή θα πάει σε αλλαγή διάταξης. Ο Μπρινιόλι θα είναι στο τέρμα, ο Κώτσιρας δεξί μπακ και ο Χουάνκαρ αριστερό. Στόπερ θα είναι οι Βέλεθ, Σάρλια και στα χαφ οι Αλεξανδρόπουλος, Πέρεθ. Στην επίθεση ο Καρλίτος και στο δεξί άκρο ο Χατζηγιοβάνης. Αυτοί οι εννέα είναι οι σίγουροι. 

Τα υπόλοιπα σενάρια για την ενδεκάδα έχουν ως εξής. Να βάλει τρίτο χαφ, Μαουρίσιο ή Λούντκβιστ ο Γιοβάνοβιτς. Δεν έχει πολλές πιθανότητες, αλλά δεν μπορεί ν' αποκλειστεί. Να παίξει ο Ιωαννίδης (ο Μακέντα είναι εκτός αρκετό καιρό για να μπει από την αρχή) και ο Καρλίτος κλασικά κοντά του. Αριστερά επίσης Βιτάλ και Παλάσιος διεκδικούν τη θέση. Δεν αποκλείται να ξεκινήσουν και οι δύο, με τον έναν σε ρόλο... δεκαριού πίσω από τον Καρλίτος. Να παίξει από την αρχή σ' αυτόν τον ρόλο, δηλαδή του επιτελικού ένας εκ των Βιγιαφάνιες, Λούντκβιστ, δεν φαντάζει πιθανό.

Τα πλάνα του Λουτσέσκου

Στον ΠΑΟΚ τα ερωτηματικά είναι περισσότερα. Οι απουσίες των Ολιβέιρα, Μιτρίτσα, Σίντκλεϊ, Αουγκούστο, Ίνγκασον ασφαλώς πονοκεφαλιάζουν τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Μέχρι και ο Καγκάβα μπήκε στην αποστολή. 

Ο προπονητής του «Δικεφάλου» δεν έχει να σκεφτεί μόνο τις απουσίες, αλλά και την κούραση από το απαιτητικό ματς της Πέμπτης. Δεν θα είναι καθόλου έκπληξη να παίξει ο Ροντρίγκο από την αρχή. Είτε δεξί μπακ, αντί του Τέιλορ, είτε αριστερό αντί του Βιεϊρίνια, που έβγαλε 90λεπτο κόντρα στην Κοπεγχάγη. 

Στο τέρμα θα είναι σίγουρα ο Πασχαλάκης. Αυτός μοιάζει και ο μόνος σίγουρος στα μετόπισθεν! Διότι μπορεί να επιλέξει ο Λουτσέσκου, αντί του Μιχάι, Βαρέλα ή Κρέσπο δίπλα στον Μιχαηλίδη, μπορεί να επιλέξει και δίδυμο Κρέσπο, Βαρέλα!

Στα χαφ επίσης σίγουροι φαντάζουν οι Κούρτιτς, Σβαμπ. Να ξεκινήσει ο Εσίτι, ή ο Τσιγγάρας μοιάζει απίθανο. Δεξιά θα είναι ο Ζίβκοβιτς, δεκάρι ο Μπίσεσβαρ κι αριστερά ο Ελ Καντουρί. Αυτό λέει η λογική. Δεν θα είναι απίθανο, όμως, ο Λουτσέσκου να ξεκουράσει έναν εκ των δύο και να ξεκινήσει τον Μουργκ. Όσον αφορά την επίθεση, ο Σφιντέρσκι έπαιξε βασικός με Απόλλωνα, Κοπεγχάγη κι επίσης ο Λουτσέσκου ενδέχεται να του δώσει ανάσες και να βάλει τον Άκπομ.   

 

 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παναθηναϊκός: Πάει για sold out με ΠΑΟΚ!

Παναθηναϊκός: Πάει για sold out με ΠΑΟΚ!

Παναθηναϊκός: Πρώτη φορά στην αποστολή ο Σένκεφελντ! (Photos)

Παναθηναϊκός: Πρώτη φορά στην αποστολή ο Σένκεφελντ! (Photos)

ΠΑΟΚ: Με... εκπλήξεις στη Λεωφόρο - Η «ασπρόμαυρη» αποστολή (photos)

ΠΑΟΚ: Με... εκπλήξεις στη Λεωφόρο - Η «ασπρόμαυρη» αποστολή (photos)

Άνοιξε πειθαρχική διαδικασία η Euroleague για Μπολτάουζερ
Άνοιξε πειθαρχική διαδικασία η Euroleague για Μπολτάουζερ
Ρέντη: Στη φυλακή 3 από τους 10 κατηγορούμενους που απολογήθηκαν
Ρέντη: Στη φυλακή 3 από τους 10 κατηγορούμενους που απολογήθηκαν
Η ΔΕΑΒ κάλεσε σε ακρόαση τον ΠΑΟΚ
Η ΔΕΑΒ κάλεσε σε ακρόαση τον ΠΑΟΚ
Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved