ΑΕΚ-Ατρόμητος 3-0: Τριάρα στο ντεμπούτο Γιαννίκη (photos+video)

ΑΕΚ-Ατρόμητος 3-0: Τριάρα στο ντεμπούτο Γιαννίκη (photos+video)

ΑΕΚ-Ατρόμητος: Η Ένωση είχε διαστήματα άγχους και υπεροχής.

Με μια τριάρα ξεκίνησε ο Αργύρης Γιαννίκης την παρουσία του στον πάγκο της ΑΕΚ. Η Ένωση επικράτησε 3-0 του Ατρόμητου, παρουσιάζοντας κάποια νέα στοιχεία. Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν ένταση στο παιχνίδι τους και πίεσαν τους Περιστεριώτες, αλλά είχαν και λίγα διαστήματα που αγχώθηκαν.

Ο Αραούχο άνοιξε το σκορ στο 24’, στο 77’ ο Τσούμπερ με πέναλτι πέτυχε το 2-0 και στο 80’ ο Βράνιες έγραψε το 3-0. Ο Ατρόμητος είχε τις ευκαιρίες του, αλλά δεν κατάφερε να τις αξιοποιήσει και παρέμεινε χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα.

Πώς παρατάχθηκαν

Στο ντεμπούτο του στον πάγκο της ΑΕΚ, ο Αργύρης Γιαννίκης επιφύλασσε εκπλήξεις κυρίως στην άμυνα. Ως παρτενέρ του Βράνιες επιλέχθηκε ο Μήτογλου, ενώ στο δεξί άκρο της άμυνας έπαιξε ο Ρότα. Στα χαφ επιλέχθηκαν οι Σιμάνσκι, Σιμόες, με τον Γέβτιτς σε ρόλο δεκαριού.

Ο Γιώργος Παράσχος παρέταξε τον Ατρόμητο με 3-4-3, με τον Κουλούρη να παίζει στην κορυφή της επίθεσης, με τους Κλωναρίδη και Μουνίθ στα άκρα.

Πρώτη φάση και γκολ ο Αραούχο

Η ΑΕΚ ξεκίνησε κάπως αμήχανα το παιχνίδι, αλλά έβγαζε μια ένταση και μια ενέργεια στο παιχνίδι της. Στο 7’ ένα σουτ του Αραούχο δεν βρήκε στόχο. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο, ο Ατρόμητος ανέβασε στροφές και πίεσε, αλλά στο 19’ το σουτ του Μουνίθ, δεν βρήκε στόχο.

Στην πρώτη της καλή φάση η Ένωση, κατάφερε να σκοράρει. Ο Λιβάι Γκαρσία στο 24’ μπήκε από δεξιά στην περιοχή και έβγαλε ασίστ για τον Αραούχο, ο οποίος με πλασέ στην κίνηση πέτυχε το 1-0.

Στο 26’ ένα επικίνδυνο γύρισμα του Τσούμπερ για τον Αραούχο, το έκοψε ο Χατζηϊσαίας που παραλίγο να πετύχει αυτογκόλ.

Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε κάπως, με κάποιες διακοπές, ενώ ο Γέβτιτς έγινε αναγκαστική αλλαγή και ο Μάνταλος πέρασε στη θέση του.

Στο 41’ ένα σουτ του Ρότα δεν βρήκε στόχο, ενώ στο 43’ ένα σουτ του Καστεγιάνο πέρασε άουτ. Στο 44’ ο Μάνταλος έκανε το σουτ, αλλά πέρασε δίπλα από την εστία του Ατρόμητου.

Άγχος και ευκαιρία ο Ατρόμητος

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ΑΕΚ μπήκε δυνατά και έχασε κάποιες ευκαιρίες με τους Μάνταλο και Λιβάι Γκαρσία. Ο Ατρόμητος όμως ανέβασε την απόδοσή του και επιχείρησε να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης. Στο 59’ ο Κλωναρίδης μπήκε στην περιοχή, αλλά το διαγώνιο πλασέ του πέρασε δίπλα από την εστία του Στάνκοβιτς.

Περιπετειώδες πέναλτι

Ο Γιαννίκης έκανε κάποιες αλλαγές για να βελτιώσει την εικόνα της ΑΕΚ που δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα. Στο 71’ ο νεοεισελθών Άμραμπατ κέρδισε το πέναλτι από τον Γκαλβάο. Αρχικά ο διαιτητής έδειξε κόρνερ, αλλά ειδοποιήθηκε από το VAR για την παράβαση και αφού το έλεγξε ο ίδιος, το καταλόγισε.

Ο Τσούμπερ ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο Πίριτς απέκρουσε και στη συνέχεια μετά από πολλές κόντρες ο Βράνιες την έστειλε στα δίχτυα. Ωστόσο, δόθηκε επανάληψη, καθώς είχαν μπει παίκτες και των δύο ομάδων την ώρα της πρώτης εκτέλεσης. Ο Ελβετός ανέλαβε και πάλι την εκτέλεση στο 77’ και ευστόχησε για το 2-0.

Το «καθάρισε» ο Βράνιες

Στο 80’, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μάνταλου, ο Βράνιες με κεφαλιά πέτυχε το 3-0.

Ο Ατρόμητος δεν μπόρεσε να κάνει κάτι στη συνέχεια, ενώ στο 89’ ο Λε Ταλέκ αστόχησε από κοντά σε προβολή, μετά από μπαλιά του Άμραμπατ.

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Στάνκοβιτς, Ρότα, Βράνιες, Μήτογλου, Μοχαμάντι, Σιμόες (84’ Σάκχοφ), Σιμάνσκι (67’ Λε Ταλέκ), Γκαρσία (67’ Άμραμπατ), Γέβτιτς (35’ Μάνταλος), Τσούμπερ, Αραούχο (84’ Ανσατιφάρντ.).

Ατρόμητος (Γιώργος Παράσχος): Πίριτς, Χατζηϊσαΐας, Στρούγγης, Γκαλβάο, Βασιλαντωνόπουλος, Ντένιτς, Σάλομον, Καστεγιάνο, Κλωναρίδης (84’ Κωτσόπουλος), Κουλούρης (69’ Μπετινέλι), Μουνίθ (69’ Σπιριντόνοβιτς).



ΠΑΟΚ-Μπριζ 0-2: Αξεπέραστο εμπόδιο οι εξαιρετικοί Βέλγοι
ΠΑΟΚ-Μπριζ 0-2: Αξεπέραστο εμπόδιο οι εξαιρετικοί Βέλγοι
ΕΠΟ: «Ουδέποτε ετέθη θέμα θετικού δείγματος διεθνούς ποδοσφαιριστή»
ΕΠΟ: «Ουδέποτε ετέθη θέμα θετικού δείγματος διεθνούς ποδοσφαιριστή»
Conference League: Ο Μαρτίνες δε χάνει στα πέναλτι, πρόκριση για Άστον Βίλα!
Conference League: Ο Μαρτίνες δε χάνει στα πέναλτι, πρόκριση για Άστον Βίλα!
Άρης – ΑΕΚ: Ατομικό για Μουκουντί και Άμραμπατ | Εκτός οι Λιβάι Γκαρσία, Στάνκοβιτς
Άρης – ΑΕΚ: Ατομικό για Μουκουντί και Άμραμπατ | Εκτός οι Λιβάι Γκαρσία, Στάνκοβιτς
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved