ΠΑΟΚ: Τρέλα των Πολωνών για τον Σφιντέρσκι – Εκτοξεύεται η μετοχή του!

ΠΑΟΚ: Τρέλα των Πολωνών για τον Σφιντέρσκι – Εκτοξεύεται η μετοχή του!

ΠΑΟΚ: Στην Πολωνία επικρατεί ενθουσιασμός για τον φορ του «Δικεφάλου» Κάρολ Σφιντέρσκι.

Ο Κάρολ Σφιντέρσκι ήρθε από τη Γιαγκελόνια στον ΠΑΟΚ τον Γενάρη του 2019.

Ο ΠΑΟΚ πούλησε τον Πρίγιοβιτς στην Αλ Ιτιχάντ κι αποφάσισε αντί για έναν έμπειρο φορ να πάρει τον 21 ετών Σφιντέρσκι, έναντι δύο εκατ. ευρώ. Λίγα χρόνια αργότερα, δείχνει να δικαιώνεται για την επιλογή του.

Ο Σφιντέρσκι έχει μονιμοποιηθεί πλέον από τον Πάουλο Σόουζα στην Εθνική Πολωνίας, δίπλα στον Λεβαντόφσκι, σκοράρει και εκτός απροόπτου θα βρεθεί και στο Μουντιάλ του Κατάρ το 2022, μετά το πρόσφατο Euro. Ο ΠΑΟΚ, μάλιστα, ανανέωσε το καλοκαίρι το συμβόλαιό του έως το 2024 με ετήσιες αποδοχές κοντά στις 700.000 ευρώ τον χρόνο και χωρίς να μπει ρήτρα. Οπότε έχει το πάνω χέρι στις διαπραγματεύσεις, όταν έρθει πρόταση. Γιατί δεδομένα θα έρθει. Η αξία πλέον του Σφιντέρσκι εκτιμάται σε 8-10 εκατ. ευρώ.

Ο Πολωνός φορ, παράλληλα, μετά και το γκολ εναντίον της Αλβανίας, που έδωσε τη νίκη στην Εθνική του με 1-0 (είχε κάνει το 1-0 και με το Σαν Μαρίνο τρεις μέρες νωρίτερα), γνωρίζει την αποθέωση των συμπατριωτών του. Ενδεικτικό το δημοσίευμα στην ιστοσελίδα sport.interial.

«Ο Κάρολ Σφίντερσκι, ο σκόρερ του μοναδικού γκολ στον αγώνα Αλβανία – Πολωνία, είναι ο άνθρωπος του Πάουλο Σόουζα. Έκανε το ντεμπούτο του για την εθνική ομάδα της Πολωνίας, έπαιξε στο Euro 2020 και τελικά πέτυχε το πιο σημαντικό γκολ της ζωή τους. Ο Πάουλο Σόουζα δίνει έμφαση στην εξέλιξη του Σφιντέρσκι, ο Ζμπίγκνιεφ Μπόνιεκ του αφιέρωσε το τραγούδι “Ω Κάρολ”. Ο 24χρονος από το Ράβιτς θα παραμείνει πιθανότατα το ίδιο σεμνό αγόρι.

Ο Πάουλο Σόουζα έχει δίκιο όταν, μετά τον αγώνα με την Αλβανία, μιλώντας για την εξέλιξη του Κάρολ Σφίντερσκι, είπε: “Ο Κάρολ είναι πολύ κινητικός, έχει καλή τεχνική, επικεντρώνεται ολοένα και περισσότερο στο σκοράρισμα. Μπορεί να κρατήσει την μπάλα με την πλάτη στο τέρμα, να πάρει μέρος σε συνδυαστική δράση, να δώσει την τελευταία πάσα.

Σήμερα μπορεί να ειπωθεί ότι ο Πάουλο Σόουζα είχε δίκιο για τον Κάρολ Σφίντερσκι από την αρχή. Και πριν από τον αγώνα με την Ανδόρα και πριν από το Euro 2020 και ακόμη και τώρα, πριν από το παιχνίδι στα Τίρανα, ο Σφιντέρσκι δεν ήταν μια προφανής επιλογή. Και όμως, ο Σόουζα τον άφησε να παίζει σχεδόν σε κάθε αγώνα της θητείας του και ο πρώην επιθετικός της Γιαγκελόνια τον ξεπληρώνει με το παραπάνω σε κάθε σχεδόν αγώνα.

Οι δυνατότητές του είναι μεγάλες, δεν φοβάται να μπει σε μονομαχίες και μεταξύ άλλων βοηθάει και τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι.

“Ο Κάρολ Σφιντέρσκι έκανε την πρώτη του εκπαίδευση στο Ράβιτς, όταν πήγαινε στο δημοτικό σχολείο. Εκείνη την εποχή, διοργανώσαμε ένα μεγάλο σχολικό τουρνουά για τάξεις δημοτικού από το Ράβιτς και τη γύρω περιοχή. Όταν ήρθε ο Κάρολ σε εμάς, ήταν έξι ή επτά ετών. Η αρχή δεν ήταν εύκολη γι’ αυτόν. Έπαιξε τον πρώτο αγώνα με τους μεγαλύτερους συμπαίκτες του και η ομάδα του έχασε από τον Κάνια Γκόστι με 15-1.

Το μοναδικό γκολ της ομάδας του, το πέτυχε Κάρολ. Ήταν ένα κοντό παιδί, αδύναμο, αδύνατο, αλλά πολύ γενναίο. Έμαθε να είναι επιθετικός, σε αγώνες με μεγαλύτερα αγόρια. Μερικές φορές, οι αντίπαλοί του τον έσπρωχναν και με τον καιρό άρχισε να τους σπρώχνει και αυτός” τόνισε στο παρελθόν ο προπονητής, Marcin Stochaj, χαρακτηρίζοντας τον Σφιντέρσκι πειθαρχημένο και ταπεινό».



ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Νάτοι, νάτοι οι Πρωταθλητές» - Η ατμόσφαιρα στην «OPAP Arena» κι η αποθέωση
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Νάτοι, νάτοι οι Πρωταθλητές» - Η ατμόσφαιρα στην «OPAP Arena» κι η αποθέωση
Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι: Εκτός Χουάντσο και Μπάλντγουιν
Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι: Εκτός Χουάντσο και Μπάλντγουιν
Volley League: Μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών στον Ολυμπιακό από τη ΔΕΑΒ
Volley League: Μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών στον Ολυμπιακό από τη ΔΕΑΒ
Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved