ΠΑΟΚ: Στις 27 Νοεμβρίου τελειώνει κι επιστρέφει ο Ζαμπά – Ο στόχος του Λουτσέσκου (photos)

ΠΑΟΚ: Στις 27 Νοεμβρίου τελειώνει κι επιστρέφει ο Ζαμπά – Ο στόχος του Λουτσέσκου (photos)

ΠΑΟΚ:  Ο Λέο Ζαμπά θα επιστρέψει στον «Δικέφαλο» κι όλοι αισιοδοξούν ότι θα είναι μία μεγάλη… μεταγραφή στα χέρια του Λουτσέσκου.

Ο Λέο Ζαμπά ήρθε το καλοκαίρι του 2018 στον ΠΑΟΚ, σε ηλικία 20 ετών ως μία μεγάλη επένδυση. Και ακόμα στον «Δικέφαλο» θεωρούν ότι είναι σημαντικό πρότζεκτ και δεν σκοπεύουν να χαθεί.  

Δαπανήθηκαν 2,5 εκατ. ευρώ για να αποκτηθεί από την ρωσική Αχμάτ Γκρόζνι και ήταν καθοριστικός για την κατάκτηση του νταμπλ. Με προπονητή τον Ραζβάν Λουτσέσκου, ο Ζαμπά, σε πολύ μικρή ηλικία ήταν κομβικός. Μέτρησε 39 συμμετοχές, 7 γκολ και 11 ασίστ!

Ήταν βασικός στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, όπου με τη νίκη 3-1 «κλείδωσε» το πρωτάθλημα, σκόραρε στο ΟΑΚΑ εναντίον του Παναθηναϊκού, ενώ τα δύο γκολ εκείνη την περίοδο τα σημείωσε στο εκτός έδρας 1-4 επί της Μπάτε Μπορίσοφ για το Europa League. Όλα αυτά με τον Λουτσέσκου στον πάγκο.

Το καλοκαίρι του 2019, ακούγονταν τρελά ποσά για τον Ζαμπά κι ενδιαφέρον από Πόρτο, Σπόρτινγκ Λισσαβώνας και άλλες ομάδες του εξωτερικού. Ο Ζαμπά έμεινε και στο μεταξύ ήρθε ο Άμπελ Φερέιρα. Ο Βραζιλιάνος έπαιζε με τον Άγιαξ στο ματς των προκριματικών του Champions League στην Τούμπα, αλλά έκτοτε έχασε τη θέση του και σε ένα φιλικό εκτός έδρας με τη Δόξα Δράμας στα μέσα Νοεμβρίου τραυματίστηκε σοβαρά.

Έμεινε εκτός για πολλούς μήνες, αφού στη συνέχεια αντιμετώπισε και μία μόλυνση. Στην πρόκριση επί της Μπεσίκτας έπαιξε ως αλλαγή, αλλά πλέον είχε χάσει έδαφος. Έτσι, τον Γενάρη του 2021 παραχωρήθηκε στην Βάσκο ντα Γκάμα, η οποία είναι στην δεύτερη κατηγορία. Εκεί έχει κάνει 30 ματς και έχει τρία γκολ και δύο ασίστ.

Το σημαντικό είναι ότι ο Ζαμπά βρήκε ρυθμό. Από τις 25 Ιουλίου έχει 13 ματς και στα 12 ήταν βασικός. Από τα 12 τα μισά ήταν 90λεπτα. Αυτό σημαίνει ότι είναι πλέον υγιής. Στη δεύτερη κατηγορία απομένουν δέκα αγωνιστικές και η ομάδα του είναι στο -5 από την άνοδο. Οι υποχρεώσεις του ολοκληρώνονται στις 27 Νοεμβρίου και είναι ειλημμένη η απόφαση της επιστροφής.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι και ο Ζαμπά είναι θετικός, αφού θα συνεργαστεί πάλι με τον Λουτσέσκου. Στον ΠΑΟΚ θα επιδιώξουν να έρθει το συντομότερο στη Θεσσαλονίκη (θα πάρει λίγες μέρες άδεια λογικά να ξεκουραστεί), ώστε να ξεκινήσει προπονήσεις, να τσεκάρει την κατάστασή του ο Ρουμάνος τεχνικός και αν είναι εφικτό να τον υπολογίζει από το πρώτο κιόλας ματς του νέου χρόνου.

Ο ΠΑΟΚ έχει ανάγκη από εξτρέμ και αν ο Λουτσέσκου μπορέσει να επαναφέρει τον Ζαμπά στο επίπεδο που ήταν τη σεζόν 2018-19, τότε θα είναι μία πολύ σημαντική προσθήκη για τους Θεσσαλονικείς. Ο Ζαμπά έχει συμβόλαιο έως το 2023 και μάλιστα υψηλό, αφού αγγίζει τις 750.000 ευρώ και ο ΠΑΟΚ δεν επιθυμεί με τίποτα να… χαθεί αυτός ο παίκτης.



Χάντμπολ: Η αποστολή της Εθνικής για την Ολλανδία
Χάντμπολ: Η αποστολή της Εθνικής για την Ολλανδία
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved