Παναθηναϊκός: Ο εκλεκτός για τα χαφ στο… πιάτο σας! (Videos+Photos)

Παναθηναϊκός: Ο εκλεκτός για τα χαφ στο… πιάτο σας! (Videos+Photos)

Παναθηναϊκός: Ο Ραμόν Πασκάλ Λούντκβιστ θέλει να αφήσει τα πράσινα της Χρόνιγκεν γι’ αυτά του «τριφυλλιού»- Ποιος είναι ο 24χρονος Σουηδός.

Ραμόν Πασκάλ Λούντκβιστ. Μία απ’ τις πολλές περιπτώσεις Σουηδών μου στις φλέβες τους κυλά πιο… θερμό αίμα. Στην προκειμένη περίπτωση ο 24χρονος άσος έχει ρίζες απ’ τη Νικαράγουα. Ποδοσφαιρικά μεγαλωμένος στην Ολλανδία και με τη φιλοδοξία του να μην τον κρατά άλλο στη Χρόνιγκεν.

Πρόκειται για τον εκλεκτό του Παναθηναϊκού και του Ιβάν Γιοβάνοβιτς για τη θέση του επιτελικού μέσου, με ικανότητα να παίξει και ως κεντρικός χαφ. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως έχει «κλείσει» η μεταγραφή φυσικά. Δεσμεύεται με συμβόλαιο με τη Χρόνιγκεν μέχρι το 2023. Τον θέλουν κι ομάδες απ’ την Τουρκία. Ο ίδιος μοιάζει να προτιμά Παναθηναϊκό, αλλά αν δεν επέλθει συμφωνία με τον Ολλανδικό σύλλογο, δεν μπορεί να προχωρήσει τίποτα.

Η Χρόνιγκεν προφανώς και τον υπολογίζει. Πριν λίγο καιρό μάλιστα (11/8) ανακοίνωσε επίσημα πως το «10» επιστρέφει σε αυτόν. Την περασμένη σεζόν το είχε πάρει ο Άριεν Ρόμπεν και φυσικά ο Λούντκβιστ δεν έφερε αντίρρηση. Αγωνιζόμενος με το «7» στην πλάτη. Φτάνοντας με την ομάδα του μέχρι τον αγώνα πλέι οφ για το Conference League, όπου και ηττήθηκε απ’ την Ουτρέχτη με 1-0. Αυτός ήταν και ο τελευταίος αγώνας που συμμετείχε ο Σουηδός. Ήταν 19 Μαϊου 2021.

Καλός χειριστής της μπάλας, χωρίς να είναι ιδιαίτερα γρήγορος. Μπορεί και κρατά την κατοχή και ένα απ’ τα σημαντικά προσόντα του είναι η ευκολία με την οποία κερδίζει φάουλ. Δύσκολα μπορεί ο αντίπαλος να του αποσπάσει την μπάλα, γι’ αυτό οδηγούνται σε αυτή την επιλογή πολλές φορές.

Έχει καλά χτυπήματα και δε διστάζει να δοκιμάζει το πόδι του από κάθε απόσταση. Του αρέσουν τα σουτ έξω απ’ την περιοχή, ενώ θέλει να εκτελεί και τις στατικές φάσεις. Όχι… υποχρεωτικά, αλλά θεωρείται ο καλύτερος στην Χρόνιγκεν. Τόσο σε απ’ ευθείας χτυπήματα, όσο και σε πλάγια εκτελέσεις που φέρνουν αναστάτωση στην άμυνα.

Το scouting report αναφέρει πως έχει εξαιρετική πάση και διορατικότητα στο γήπεδο. «Βλέπει» πάσες που μοιάζουν δύσκολες και δημιουργεί ρήγματα με αυτό τον τρόπο. Στο παλμαρέ του, άλλωστε, είναι οι κάθετες. Τις οποίες λατρεύει.

Φυσικά και δεν είναι ο… τέλειος παίκτης. Πολλές φορές κρατά την μπάλα περισσότερο απ’ όσο πρέπει, ή δοκιμάζει μια παραπάνω ντρίπλα. Με την κατηγορία αυτή να μην είναι η καλύτερή του. Ταυτόχρονα, αν και παίζει ως 8άρι, το μαρκάρισμα δεν το… λατρεύει. Δύσκολα θα δει κανείς να πέφτει για τάκλιν ή να πρεσάρει έντονα τον αντίπαλο. Θέλει δίπλα του κάποιον που θα αναλάβει αυτό το ρόλο, για να έχει το μυαλό του στην επιθετική μετάβαση μετά από κλέψιμο ή στον τρόπο που θα ανοίξει την αντίπαλη άμυνα.

Απ’ τα δυνατά κορμιά, αλλά σαφώς χωρίς την ταχύτητα που θα τον κάνει να ξεχωρίσει. Σε επίπεδο τραυματισμών αν και μόλις 24ων ετών, έχει «βγάλει προβλήματα στο παρελθόν. Ακόμη και τώρα δεν αγωνίστηκε κόντρα στην Καμπούρ λόγω προβλήματος που αντιμετώπιζε. Μόλις χθες (19/8) επανήλθε στον κανονικό ρυθμό των προπονήσεων.

Την περίοδο που ήταν στην PSV αντιμετώπισε πρόβλημα στο γόνατο κι έμεινε αρκετό καιρό εκτός. Το 2017-18 έχασε το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν (αλλά και της προετοιμασίας) λόγω σοβαρών τραυματισμών κυρίως στο γόνατο. Την περασμένη τριετία ταλαιπωρήθηκε από κάποιους μικροτραυματισμούς στον αστράγαλο κι έχασε συνολικά 10 ματς γι’ αυτό το λόγο. Για την επερχόμενη αναμέτρηση με την Ουτρέχτη στην έδρα της Χρόνιγκεν, οι Ολλανδοί τον παρουσιάζουν αμφίβολο για να αγωνιστεί.

Άρχισε την καριέρα του στις ακαδημίες της Κάλμαρ στη Σουηδία. Εκεί τον εντόπισαν οι σκάουτερ της Αϊντχόφεν και τον πήραν στην Ολλανδία. Αγωνίστηκε στην Κ17 και την Κ19 της PSV, πριν ανέβει στην πρώτη ομάδα. Τον Ιανουάριο του 2019 παραχωρήθηκε στην Μπρέντα, ενώ το καλοκαίρι του ίδιου έτους πήρε μεταγραφή για την Χρόνιγκεν.

Έχει αγωνιστεί στις μικρές Εθνικές Σουηδίας (μέχρι Κ19). Τα περισσότερα ματς της καριέρας του τα έχει κάνει ως επιτελικός μέσος. Πολλές φορές, όμως, έπαιξε και κεντρικό χαφ. Όπως στη μεγαλύτερη διάρκεια της περασμένης σεζόν όταν ο προπονητής του προτιμούσε διάταξη 3-4-2-1 ουσιαστικά και τον έβαζε στον άξονα της μεσαίας γραμμής.

Είναι γεννημένος στο Άλγουστρουμ της Σουηδίας, στις 10 Μαϊου 1997. Έχει ύψος 1.83.

Αναλυτικά η καριέρα του Λούντκβιστ:

Σεζόν Ομάδα Αγώνες Γκολ/Ασίστ
2016-17 PSV 4 0/0
2017-18 PSV 0 0/0
2018-19α PSV 2 1/0
2018-19β Μπρέντα 17 0/5
2019-20 Χρόνιγκεν 24 6/2
2020-21 Χρόνιγκεν 27 3/2

 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παναθηναϊκός: Σενάριο για Ισκιέρδο (photos+video)

Παναθηναϊκός: Σενάριο για Ισκιέρδο (photos+video)

Παναθηναϊκός: Στα υπόψη δύο μέσοι από την Eredivisie (photos+videos)

Παναθηναϊκός: Στα υπόψη δύο μέσοι από την Eredivisie (photos+videos)

Λέστερ: Απολύθηκε ο προπονητής της γυναικείας ομάδας λόγω σχέσης με παίκτρια
Λέστερ: Απολύθηκε ο προπονητής της γυναικείας ομάδας λόγω σχέσης με παίκτρια
NBA: Συγκλονιστικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά απελπιστικά μόνος - Σοκ για τους Σέλτικς
NBA: Συγκλονιστικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά απελπιστικά μόνος - Σοκ για τους Σέλτικς
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επανέρχεται η Γαλατασαράι για τον Ερικσεν
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επανέρχεται η Γαλατασαράι για τον Ερικσεν
Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved