Άρης: Νέα καταγγελία για την υπόθεση πλαστογραφίας στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ

Άρης: Νέα καταγγελία για την υπόθεση πλαστογραφίας στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ

Ο «Ανεξάρτητος Όμιλος Φιλάθλων Ποδοσφαίρου» έστειλε καταγγελία με έγγραφα που εμπλέκουν τον Άρη.

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση πλαστογραφίας κατά της ΠΑΕ Άρης. Νέα στοιχεία έφτασαν στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ, που εμπλέκουν την ΠΑΕ και τον Θοδωρή Καρυπίδη. Ο «Ανεξάρτητος Όμιλος Φιλάθλων Ποδοσφαίρου» έστειλε καταγγελία με έγγραφα που φέρουν τη σφραγίδα της ομάδας και την υπογραφή του Καρυπίδη.

Πρόκειται για την υπόθεση του Μπόρτσε Λάσκοφ, τα έγγραφα του οποίου φέρονται να πλαστογραφήθηκαν, προκειμένου να βγει η βίζα του. Η εισήγηση της ερευνήτριας της Επιτροπής Νίκης Ρεβύθη για την υπόθεση είναι αφαίρεση έξι βαθμών από τον Άρη και πρόστιμο 50.000 ευρώ, ενώ για τον ποδοσφαιριστή προτείνεται αποκλεισμός έξι αγωνιστικών και πρόστιμο 20.000 ευρώ, θεωρώντας και τις δύο πλευρές υπαίτιες για την υπόθεση πλαστογραφίας της σφραγίδας της ΕΠΟ και της υπογραφής του Αλέξη Δέδε. Η εισήγηση της ποινής είναι η μικρότερη δυνατή, η οποία δύναται να αλλάξει στην τελική απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας.

Ωστόσο, τα νέα στοιχεία που έθεσε υπόψη της Επιτροπής ο «Ανεξάρτητος Όμιλος Φιλάθλων Ποδοσφαίρου» αφορούν σε έγγραφα για τον Μπόρτσε Λάσκοφ τα οποία φέρουν την υπογραφή του Θόδωρου Καρυπίδη, ενώ υπάρχει και η σφραγίδα της ομάδας.

Μέχρι τώρα, στην ΠΑΕ Άρης υποστήριζαν ότι η ομάδα δεν έχει καμία εμπλοκή στην υπόθεση και δεν υπάρχει σχετική υπογραφή η σφραγίδα του κλαμπ. Αν αποδειχτούν έγκυρα τα στοιχεία που προσκομίστηκαν, τότε τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα για τους «κίτρινους».

Η επιστολή του «Ανεξάρτητου Ομίλου Φιλάθλων Ποδοσφαίρου»:

«ΠΡΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Κύριοι, παρακολουθώντας εδώ και πολύ καιρό τις εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο και διαπιστώνοντας ότι έστω και καθυστερημένα η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ αποφάσισε να ασχοληθεί με υποθέσεις που λιμνάζουν στα συρτάρια της για μεγάλο χρονικό διάστημα, αφού χρειάστηκε η σχετική ώθηση από μερίδα των ΜΜΕ με την αποκάλυψη των ξεχασμένων υποθέσεων, θεωρούμε υποχρέωσή μας να σας στείλουμε προς εξέταση έγγραφα που αφορούν την υπόθεση πλαστογραφίας του ποδοσφαιριστή Λάσκοβ.

Τα έγγραφα αυτά, που τα αποκάλυψε και στην τηλεοπτική του εκπομπή ο έγκριτος δημοσιογράφος Κυριάκος Θωμαΐδης, εκτιμούμε ότι φωτίζουν πτυχές της συγκεκριμένης υπόθεσης και ίσως δείχνουν τον τρόπο λειτουργίας, που σίγουρα δεν είναι σύννομος, συγκεκριμένων ποδοσφαιρικών παραγόντων.

Ασφαλώς η κρίση και αξιολόγησή τους είναι δουλειά της ΕΠΟ και της Επιτροπής Δεοντολογίας, αλλά προκαλεί τεράστια έκπληξη και απορία πως μια ΠΑΕ, στη συγκεκριμένη περίπτωση η ΠΑΕ Άρης, παρέχει δικαιολογητικό για ποδοσφαιριστή που της ανήκει αναφέροντας ότι έληξε το συμβόλαιό του με άλλη ΠΑΕ, την ΠΑΕ Βέροια, όταν ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής ουδέποτε ήταν επαγγελματίας, ανήκε ως εκπαιδευόμενος στην ΠΑΕ Άρης και ποτέ δεν είχε εγγραφεί στην ΠΑΕ Βέροια ως επαγγελματίας. Και το έγγραφο αυτό φέρει μάλιστα λογότυπο της ΠΑΕ Άρης, σφραγίδα της ΠΑΕ και υπογραφή του ιδιοκτήτη και προέδρου της.

Ελπίζουμε ότι θα δείξετε την δέουσα προσοχή και θα φροντίσετε ώστε τα έγγραφα αυτά να παραδοθούν στα αρμόδια όργανα.

Με εκτίμηση
Ανεξάρτητος Όμιλος Φίλων Ποδοσφαίρου».



EURO 2024: Η UEFA άναψε το πράσινο φως για 26 παίκτες
EURO 2024: Η UEFA άναψε το πράσινο φως για 26 παίκτες
Μεταγραφές, Ντόρτμουντ: Τέλος ο Ρόις - Αποχωρεί στο τέλος της σεζόν
Μεταγραφές, Ντόρτμουντ: Τέλος ο Ρόις - Αποχωρεί στο τέλος της σεζόν
«Τέλος» από τον Ατρόμητο ο Ίλιτς
«Τέλος» από τον Ατρόμητο ο Ίλιτς
Πινγκ Πονγκ: Η αποστολή για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Under 13 του Βουκουρεστίου
Πινγκ Πονγκ: Η αποστολή για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Under 13 του Βουκουρεστίου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved