Χιμένεθ: «Με αυτοπεποίθηση και διάθεση κόντρα στον Αστέρα»

Χιμένεθ: «Με αυτοπεποίθηση και διάθεση κόντρα στον Αστέρα»

Ο Μανόλο Χιμένεθ μίλησε για τη νίκη επί του Άρη, το ματς με τον Αστέρα και τον τίμιο Γαλανόπουλο.

Αισιόδοξος για το παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Αστέρα Τρίπολης εμφανίστηκε ο Μανόλο Χιμένεθ. Ο Ισπανός τεχνικός μίλησε στην κάμερα των καναλιών Novasports για τον ρόλο της ψυχολογίας στο ποδόσφαιρο, ειδικά μετά τη νίκη επί του Άρη. Παράλληλα, αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια στον Γαλανόπουλο και υπερασπίστηκε τους δύο γκολκίπερ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Χιμένεθ:

Για την εβδομάδα που πέρασε: «Το ποδόσφαιρο έχει να κάνει με συναισθηματική κατάσταση, ειδικά για όσους είναι εμπλεκόμενοι μέσα στην ομάδα. Εμείς ως επαγγελματίας οφείλουμε να βγάλουμε από το μυαλό μας όλες τις νίκες ή τις ήττες και να επικεντρωθούμε στη δουλειά. Γίνεται μία πολύ καλή δουλειά παρά τα προβλήματα που έχουμε. Είναι προφανές ότι δουλεύουμε με περισσότερη όρεξη. Πλέον αποτελεί παρελθόν η νίκη επί του Άρη. Αν πιστεύουμε πως η νίκη επί του Άρη θα μας δώσει πλεονέκτημα κόντρα στον Αστέρα, τότε θα είμαστε μπερδεμένοι και θα χούμε κάνει κάποιο λάθος. Πρέπει να μπούμε με ίδια διάθεση και συγκέντρωση, απέναντι σε έναν δύσκολο αντίπαλο όπως είναι ο Αστέρας Τρίπολης.

Είναι αλήθεια πως η ομάδα έχει αυτοπεποίθηση και διάθεση. Κόντρα στον Άρη οι παίκτες έδειξαν διάθεση. Το σημαντικό είναι να επανέρχονται ποδοσφαιριστές που είχαν προβλήματα. Για παράδειγμα ο Γαλανόπουλος επανήλθε. Ο Αλμπάνης είχε πρόβλημα στην προθέρμανση. Έρχονται δυνατά παιχνίδια, πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να προσπαθήσουμε να καλύψουμε τις απουσίες που έχουμε, γιατί σε κάποια παιχνίδια χρειάζεται να παίζουν οι ίδιοι ποδοσφαιριστές».

Για τον Κώστα Γαλανόπουλο: «Είναι σημαντικός για την ομάδα, είναι ένας παίκτης που δεν έχει ταβάνι. Έχει περάσει αρκετά τη φετινή χρονιά, αλλά όποτε γύριζε βοηθούσε την ομάδα. Τον γνωρίζω από πολύ παλιά, από την Ακαδημία. Είναι τίμιος μέσα στο γήπεδο, αλλά και έξω απ’ αυτό. Επαναλαμβάνω δεν έχει ταβάνι, ελπίζω να πάει πολύ ψηλά».

Για τους Τσιντώτα και Αθανασιάδη κι αν θα κρατήσει τον πρώτο κάτω από τα δοκάρια: «Όταν έφτασα οι δυο τερματοφύλακες υπήρχαν πολλές αμφιβολίες. Δεν ήταν χαρούμενος ο κόσμος. Τώρα βλέπω δυο τερματοφύλακες που μπορούν να βοηθήσουν. Είναι αρκετά άδικο και για τους δυο να τους... σταυρώνουμε για ένα ανθρώπινο λάθος. Και οι δυο είναι έτοιμοι να παίξουν. Μπορώ να υπολογίζω και τους δυο. Είναι στο ίδιο επίπεδο, σε ένα καλό επίπεδο».

Για το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης: «Περιμένω να προσπαθήσουμε να μην κάνουμε τα ίδια λάθη που κάναμε στο πρωτάθλημα. Δεχθήκαμε δυο γκολ από στατικές φάσεις. Δεν είχαμε συγκέντρωση. Μετά κάναμε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της χρονιάς. Θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει και τελικά φέραμε ισοπαλία».

Για το τι θα διατηρήσει σε σχέση με τον Άρη και τι πρέπει να αλλάξει η ΑΕΚ: «Σε κάθε παιχνίδι η ΑΕΚ έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά με την τεχνική και τη φυσική κατάσταση. Πρέπει να έχουμε ξεκάθαρο στο μυαλό μας πως θα παίξουμε και να τα δώσουμε όλα. Πάντα η ομάδα τα δίνει όλα».

Για τον Τσιγκρίνσκι και αν μπορεί να ξεκινήσει: «Ο Τσιγκρίνσκι έχει την εμπειρία και τη δική μου εμπιστοσύνη, όπου πρέπει να ληφθεί μια απόφαση για το πότε πρέπει να παίξει. Έχουμε δύο στόπερ που συνήθως παίζουν και ένας στόπερ που είναι πάνω από δύο μήνες που έχει να παίξει, τον Τσιγκρίνσκι. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν έχουμε πολλούς για να επιλέξουμε. Είναι εύκολο για τον αντίπαλο».



ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved