Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 3-1: Στέψη με ανατροπή λόγω Χασάν και… Διούδη (photos+videos)

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 3-1: Στέψη με ανατροπή λόγω Χασάν και… Διούδη (photos+videos)

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Το 46ο πρωτάθλημα στην ιστορία τους κατέκτησαν και μαθηματικά οι «ερυθρόλευκοι» μετά τη νίκη 3-1 επί του Παναθηναϊκού με ανατροπή.

Οι «πράσινοι» ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ με το εύστοχο πέναλτι του Μακέντα, ωστόσο, ο Αχμέντ Χασάν ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής του Ολυμπιακού έχοντας την… βοήθεια του Σωκράτη Διούδη και στα δύο τέρματα που σημείωσε, ενώ το τελικό 3-1 σημείωσε ο Αρμίντο Μπρούμα στις καθυστερήσεις.

Οι Πειραιώτες με τη νίκη τους στο «αιώνιο» ντέρμπι και σε συνδυασμό με την ήττα 3-1 του Άρη από την ΑΕΚ στο «Κλ. Βικελίδης» ανέβασαν την διαφορά στους 22 βαθμούς από την δεύτερη θέση, επτά αγωνιστικές πριν το φινάλε. Έτσι, το «συγκρότημα» του Πέδρο Μαρτίνς πανηγύρισε και μαθηματικά την κατάκτηση του φετινού τίτλου, διατηρώντας τα σκήπτρα στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός έχασε την ευκαιρία να ανέβει ακόμα περισσότερο στη βαθμολογία και να μειώσει την απόσταση από τη δεύτερη θέση, την στιγμή που τελείωσε τον αγώνα με παίκτη λιγότερο, λόγω αποβολής του Πούγγουρα στοι δεύτερο ημίχρονο.

Η… σκακιέρα των προπονητών

Σύστημα με τρεις αμυντικούς προτίμησε για μία ακόμα φορά ο Πέδρο Μαρτίνς για τον Ολυμπιακό. Ο Σα ήταν στο τέρμα, οι Σεμέδο, Παπασταθόπουλος, Μπα στην άμυνα, δεξί φουλ μπακ ο Ανδρούτσος, αριστερό ο Χολέμπας. Στην μεσαία γραμμή ήταν οι Εμβιλά και Μπουχαλάκης και οι Φορτούνης, Μασούρας πλαισίωσαν τον Ελ Αραμπί.

Από την άλλη, ο Λάζλο Μπόλονι στο 4-2-2-2 ο Διούδης στο τέρμα, δεξί μπακ ο Μολό κι αριστερό ο Χουάνκαρ. Στόπερ οι Σένκεφελντ, Πούγγουρας, στα χαφ Βέλεθ, Νιάς, οι Μαουρίσιο, Βιγιαφάνιες παίζουν πιο εσωτερικά φορτώνοντας τον άξονα και μπροστά οι Μακέντα, Χατζηγιοβάνης.

Άντεξε στην πίεση και «χτύπησε» από την άσπρη… βούλα

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να μπαίνουν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, θέλοντας να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ, προκειμένου να κάνουν ακόμα πιο εύκολο το έργο τους στην συνέχεια, στον… δρόμο για την εξασφάλιση και του φετινού τίτλου.

Μάλιστα, οι Πειραιώτες τα… κατάφεραν στο 10ο λεπτό με σκόρερ τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί, ωστόσο, το τέρμα δεν μέτρησε, μια και ύστερα από την υπόδειξη του VAR, ο Κώστας Φορτούνης που είχε πάρει την μπάλα από τον Μαροκινό ήταν σε θέση οφσάιντ. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν αλλά το σουτ του Εμβιλά στο 14’ πέρασε άουτ και στο 22’ το σουτ του Μασούρα, βρήκε σε ετοιμότητα τον πορτιέρο των «πράσινων».

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να αντιδράσει και να πάρει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και μάλιστα κατάφερε να προηγηθεί. Στο 27’ ο Μακέντα βρέθηκε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Σεμέδο, ο διαιτητής έδειξε κίτρινη στον Ιταλό για θέατρο, όμως, έπειτα από νέα… κλήση του VAR, πήρε πίσω την κάρτα και υπέδειξε το πέναλτι για τους «πράσινους».

Από τα 11 βήματα ο Φεντερίκο Μακέντα δεν έκανε λάθος, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Σα και έδωσε το προβάδισμα 1-0 για τους «πράσινους». Οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να αντιδράσουν άμεσα, αλλά στο 34’ ο Μασούρας δεν μπόρεσε να νικήσει τον Διούδη σε τετ-α-τετ, ενώ στο 36’ τα πλάνα του Μαρτίνς άλλαξαν, μια και ο Μπα δεν μπόρεσε να συνεχίσει με τον Αχμέντ Χασάν να παίρνει την θέση του, αλλάζοντας το σύστημα.

Οι γηπεδούχοι αγωνίστηκαν με σύστημα 4-4-2, κάτι που προκάλεσε μεγάλη πίεση στην εστία του «τριφυλλιού». Πάντως, οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που βρήκαν περισσότερους… χώρους, αλλά στο 43’ ο Σεμέδο έβαλε σωτήρια προβολή στο σουτ του Χατζηγιοβάνη και δύο λεπτά αργότερα, ο ίδιος παίκτης βρήκε στην κόντρα, αλλά έκανε λάθος επιλογή και χάθηκε η ευκαιρία.

Δώρο… από Διούδη

Και εκεί που το ματς έδειχνε πως δεν θα είχε άλλη… συγκίνηση πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, ο Αχμέντ Χασάν… χτύπησε, εκμεταλλευόμενος το πρώτο… δώρο του Διούδη. Συγκεκριμένα, στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ο Χολέμπας έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Αιγύπτιος πήρε την κεφαλιά, η μπάλα πήγε πάνω στον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού, αλλά δεν την μπλόκαρε, με αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει στην εστία του για το 1-1 του Ολυμπιακού.

Νέα «ερυθρόλευκη» πίεση

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους ο Λάζλο Μπόλονι έκανε την πρώτη του… κίνηση από τον πάγκο, με τον Αλεξανδρόπουλο να παίρνει την θέση του Σένκεφλεντ, με τον Ολλανδό να μένει στα αποδυτήρια, πιθανόν λόγω προβλήματος. Ο Βέλεθ γύρισε στην άμυνα, με τον νεαρό να πηγαίνει στην μεσαία γραμμή.

Πάντως και πάλι ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και θέλησε να φτάσει στο δεύτερο τέρμα. Στο 54’ ο Χασάν δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το λάθος του Διούδη, ενώ στο επόμενο λεπτό, το σουτ του Μπουχαλάκη από τον άξονα κόντραρε στους αμυντικούς των φιλοξενούμενων.

Με την συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, οι Πειραιώτες έφτασαν στο δεύτερο γκολ με… δράστη τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Όμως, για δεύτερη φορά το τέρμα του Μαροκινού δεν μέτρησε, καθώς πριν σκοράρει, ο Αχμέντ Χασάν είχε βρει την μπάλα με το χέρι σε διεκδίκηση με τον Σωκράτη Διούδη.

Ωστόσο, πέντε λεπτά αργότερα, οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν. Ο Πούγγουρας πήγε με τον αγκώνα στον Χασάν, ο διαιτητής υπέδειξε το φάουλ και έβγαλε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Έλληνα αμυντικό, που άφησε την ομάδα του με παίκτη λιγότερο.

Αυτό προκάλεσε ακόμα μεγαλύτερη πίεση από τον Ολυμπιακό προς την εστία του Διούδη. Αυτή έφερε καρπούς λίγα λεπτά αργότερα, καθώς στο 72’ ο Αχμέντ Χασάν «χτύπησε» για δεύτερη φορά, έπειτα από νέο λάθος του πορτιέρο των «πράσινων». Έπειτα από σέντρα του Μπρούμα από τα δεξιά, ο Βέλεθ δεν μπήκε στην πορεία της μπάλας και ο Αιγύπτιος φορ των «ερυθρόλευκων» με προβολή προ του Διούδη, που έκανε λάθος έξοδο, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-1.

Πάντως, στο 75’ οι δύο παίκτες ήταν πρωταγωνιστές σε μία ακόμα φάση για τους Πειραιώτες, αλλά αυτή την φορά νικητής βγήκε ο Έλληνας τερματοφύλακας, ενώ στο επόμενο λεπτό, ο Μακέντα δεν πρόλαβε να πάρει την κεφαλιά μέσα στην «καρδιά» της άμυνας του Ολυμπιακού και η μπάλα πέρασε άουτ.

Το «συγκρότημα» του Πέδρο Μαρτίνς συνέχισε να πιέζει για τρίτο τέρμα, αλλά στο 81’ η κεφαλιά του Χασάν πέρασε άουτ και στο επόμενο λεπτό, ο Αιγύπτιος πήρε νέα κεφαλιά, αλλά έστειλε τη μπάλα στην αγκαλιά του Διούδη.

Στα τελευταία λεπτά το παιχνίδι έγινε… ροντέο. Ο Παναθηναϊκός αναζητούσε τους διαδρόμους για το δεύτερο γκολ και να φτάσει στην ισοφάριση, έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 88’ με το σουτ του Καρλίτος από πλάγια θέση που μπλόκαρε δύσκολα ο Σα, ενώ στις καθυστερήσεις ο Διούδης είχε ανέβει στην αντίπαλη περιοχή για το κόρνερ, δίνοντας την ευκαιρία στον Μπρούμα να σκοράρει.

Συγκεκριμένα, η άμυνα του Ολυμπιακού έδιωξε τον κίνδυνο από το κόρνερ, ο Πορτογάλος πήρε τη μπάλα από την άμυνά του, έκανε όλη την κούρσα προς το αντίπαλο τέρμα έφτασε έξω από την περιοχή και σε κενή εστία διαμόρφωσε το τελικό 3-1.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ολυμπιακός: Έτσι πανηγύρισε το πρωτάθλημα - Με καπνογόνα στα χέρια οι παίκτες (photos+video)

Ολυμπιακός: Έτσι πανηγύρισε το πρωτάθλημα - Με καπνογόνα στα χέρια οι παίκτες (photos+video)

Μαρτίνς: «Είμαστε με μεγάλη διαφορά η καλύτερη ομάδα»!

Μαρτίνς: «Είμαστε με μεγάλη διαφορά η καλύτερη ομάδα»!

Super League: Η «χρυσή βίβλος» των πρωταθλητών (photos)

Super League: Η «χρυσή βίβλος» των πρωταθλητών (photos)

ΠΑΟΚ-Μπριζ 0-2: Αξεπέραστο εμπόδιο οι εξαιρετικοί Βέλγοι
ΠΑΟΚ-Μπριζ 0-2: Αξεπέραστο εμπόδιο οι εξαιρετικοί Βέλγοι
ΕΠΟ: «Ουδέποτε ετέθη θέμα θετικού δείγματος διεθνούς ποδοσφαιριστή»
ΕΠΟ: «Ουδέποτε ετέθη θέμα θετικού δείγματος διεθνούς ποδοσφαιριστή»
Conference League: Ο Μαρτίνες δε χάνει στα πέναλτι, πρόκριση για Άστον Βίλα!
Conference League: Ο Μαρτίνες δε χάνει στα πέναλτι, πρόκριση για Άστον Βίλα!
Άρης – ΑΕΚ: Ατομικό για Μουκουντί και Άμραμπατ | Εκτός οι Λιβάι Γκαρσία, Στάνκοβιτς
Άρης – ΑΕΚ: Ατομικό για Μουκουντί και Άμραμπατ | Εκτός οι Λιβάι Γκαρσία, Στάνκοβιτς
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved