ΝΠΣ Βόλος-Ολυμπιακός 1-2: Απόδραση με Εμβιλά και… VAR (photos+videos)

ΝΠΣ Βόλος-Ολυμπιακός 1-2: Απόδραση με Εμβιλά και… VAR (photos+videos)

ΝΠΣ Βόλος-Ολυμπιακός: Οι «ερυθρόλευκοι» επέστρεψαν στις νίκες στην Super League, παίρνοντας το «διπλό» 2-1 στο Πανθεσσαλικό, χάρις σε τέρμα του Γιαν Εμβιλά στο 81ο λεπτό, ένα γκολ που… υποδείχθηκε με τη βοήθεια του VAR.

Το «συγκρότημα» του Πέδρο Μαρτίνς μετρούσε μία ήττα και μία ισοπαλία τις προηγούμενες δύο αγωνιστικές, αλλά και μία πρόκριση στους «16» του Europa League και κόντρα στον Βόλο ήθελε να επιστρέψει στις νίκες και να αυξήσει και πάλι τη διαφορά από τη δεύτερη θέση.

Ο Κώστας Φορτούνης μόλις στο 4ο λεπτό άνοιξε το σκορ για τους Πειραιώτες, αλλά για μία ακόμα φορά, η άμυνα των Νταμπλούχων «πληγώθηκε» από μία στημένη φάση. Στο 10’ ο Γκρίλο έφερε το ματς στα ίσια (1-1), ωστόσο, οι «ερυθρόλευκοι» μετά κόπων και… βασάνων κατάφεραν να πάρουν τη νίκη και το «τρίποντο» χάρις σε τέρμα του Γιαν Εμβιλά στο 81’.

Μάλιστα, η συγκεκριμένη φάση εξετάστηκε από το VAR καθώς την στιγμή του σουτ από τον Γάλλο μέσο, ο Αχμέντ Χασάν όντας σε θέση οφσάιντ, έκανε προσπάθεια για να αποφύγει την μπάλα.

Δυναμικό… μπάσιμο

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο, καθώς οι δύο ομάδες στις πρώτες τους επισκέψεις στα αντίπαλα καρέ ευτύχησαν να σκοράρουν. Η… αρχή έγινε μόλις στο 4ο λεπτό με τον Ολυμπιακό να ανοίγει το σκορ. Ήταν η εξαιρετική μπαλιά του Καμαρά προς τον Μπρούμα, αυτός κινήθηκε ωραία, έσπασε στον Φορτούνη και ο τελευταίος με δυνατό σουτ, ουσιαστικά σε κενή εστία, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Μάλιστα, τέσσερα λεπτά αργότερα, οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν και πάλι με απειλητικές διαθέσεις προς την εστία του Κλέιμαν, όταν και πάλι ο Καμαρά έκανε την μπαλιά από τον άξονα, ο Λαλά βγήκε από τα δεξιά, έκανε την παράλληλη μπαλιά, αλλά ο Τσοκάνης πρόλαβε και έδιωξε προ του Ελ Αραμπί.

Ωστόσο, με την συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου στον αγώνα, η ομάδα της Μαγνησίας κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια (1-1). Συγκεκριμένα, ο Μπαριέντος εκτέλεσε το κόρνερ και ο Γκρίλο από την «καρδιά» της άμυνας του Ολυμπιακού, χωρίς κάποια… ενόχληση, πήρε την κεφαλιά και νίκησε τον Σα.

Οι Πειραιώτες προσπάθησαν να αντιδράσουν άμεσα, αλλά στο 14’ το σουτ του Εμβιλά πέρασε άουτ, ενώ στο επόμενο λεπτό, ο Μπρούμα απείλησε από τα πλάγια, ο Κλέιμαν απέκρουσε, αλλά ο Ολλανδός υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ. Η επόμενη… επίσκεψη των Νταμπλούχων ήρθε στο 24ο λεπτό με στημένη φάση, αλλά ο Κλέιμαν «καθάρισε» την απειλή προ του Σεμέδο.

Πάντως, ο Πορτογάλος αμυντικός στάθηκε άτυχος λίγο μετά την συμπλήρωση του πρώτου μισάωρου στον αγώνα, όταν στο 35’ χτύπησε στο γόνατό του σε διεκδίκηση της μπάλας και αναγκάστηκε να γίνει αλλαγή, με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο να παίρνει τη θέση του, έπειτα από μερικά λεπτά.

Πρωτοβουλία χωρίς… εμπνεύσεις

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, ωστόσο, δεν μπορούσε να απειλήσει άμεσα την εστία του Κλέιμαν, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν ενέργεια και εμπνεύσεις στο παιχνίδι τους, ενώ ο πορτιέρο των γηπεδούχων έκανε ότι… μπορούσε για να αποτρέψει νέα παραβίαση της εστίας του.

Στο 49’ μπλόκαρε προ του Μπα, δύο λεπτά αργότερα βγήκε και «καθάρισε» τη φάση από την μπαλιά του Φορτούνη και στο 53’ μάζεψε το σουτ του Εμβιλά, το οποίο είχε βρει πρώτα στο έδαφος. Στο 61’ ο Ελ Αραμπί σκόραρε για τον Ολυμπιακό, έπειτα από σέντρα του Φορτούνη, όμως, το τέρμα του ακυρώθηκε σωστά καθώς ο Έλληνας μέσος ήταν σε θέση οφσάιντ μόλις πήρε τη μπάλα.

Για μία ακόμα φορά ο Πέδρο Μαρτίνς θέλησε να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του, με τον Αχμέντ Χασάν να μπαίνει αντί του Βαλμπουενά και να πηγαίνει στο πλευρό του Ελ Αραμπί. Όμως και πάλι οι Πειραιώτες δεν μπορούσαν να βρουν «καθαρούς» διαδρόμους, την στιγμή που άφηναν χώρους στην άμυνά τους.

Μάλιστα, στο 74’ ο Βόλος έφτασε με αξιώσεις στην περιοχή του Σα, όταν ο Μπαρτόλο έκανε την μπαλιά προς την άμυνα του Ολυμπιακού, όμως, ο Παπασταθόπουλος βγήκε σωστά και έδιωξε προ του Δουβίκα, ενώ στο 81’ έγινε η φάση που έκρινε τον αγώνα.

Έπειτα από φάση διαρκείας, ο Παπασταθόπουλος έκανε την πάσα προς τον Εμβιλά, αυτός στο δεύτερο δοκάρι έπιασε το σουτ, η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα, αλλά ο επόπτης έμεινε στη θέση του, καθώς ο Αχμέντ Χασάν που ήταν πάνω στην γραμμή, έκανε κίνηση για να αποφύγει τη μπάλα.

Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, η φάση εξετάστηκε από το VAR, που ζήτησε από τον Πορτογάλο ρέφερι, Φάμπιο Βερίσιμο, να την παρακολουθήσει, ο οποίος έδειξε σέντρα.

ΝΠΣ Βόλος (Άνχελ Λόπεθ): Κλέιμαν, Τέκιο (58’ Μαρτίνες), Μήτογλου, Γκρίλο, Φεράρι, Ριένστρα, Τσοκάνης (85' Μπουένο), Νίνης, Μπαρτόλο, Μπαριέντος, Δουβίκας.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Λαλά, Ρέαμπτσιουκ, Σεμέδο (39’ Παπασταθόπουλος), Μπα, Εμβιλά, Καμαρά, Φορτούνης (86' Μπουχαλάκης), Μπρούμα (86' Ραντζέλοβιτς), Βαλμπουενά (63’ Χασάν), Ελ Αραμπί (86' Μασούρας).


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με... VAR κι Εμβιλά - Το γκολ που έκρινε το Βόλος-Ολυμπιακός! (video+photos)

Με... VAR κι Εμβιλά - Το γκολ που έκρινε το Βόλος-Ολυμπιακός! (video+photos)

ΝΠΣ Βόλος-Ολυμπιακός: Γκολ με το... καλησπέρα - Έτσι σκόραρε ο Φορτούνης (video)

ΝΠΣ Βόλος-Ολυμπιακός: Γκολ με το... καλησπέρα - Έτσι σκόραρε ο Φορτούνης (video)

ΝΠΣ Βόλος-Ολυμπιακός: Απάντηση με Γκρίλο - Η αντίδραση του Μπέου στο γκολ (video)

ΝΠΣ Βόλος-Ολυμπιακός: Απάντηση με Γκρίλο - Η αντίδραση του Μπέου στο γκολ (video)

Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
Stoiximan Super League: Τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
Stoiximan Super League: Τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved