ΑΕΚ – Άρης 0-2: ΠαλικΆΡΗ στο ΟΑΚΑ! (videos)

ΑΕΚ – Άρης 0-2: ΠαλικΆΡΗ στο ΟΑΚΑ! (videos)

Ο Άρης πέτυχε παλικαρίσια και δίκαιη νίκη (2-0) επί της ΑΕΚ στην Αθήνα κι επέστρεψε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, αφήνοντας πίσω του τους δύο «Δικεφάλους»

Η ομάδα του Άκη Μάντζιου πραγματοποίησε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις της την τρέχουσα σεζόν και πήρε άξια το τέταρτο «διπλό» της στην ιστορία των αναμετρήσεων με την «Ένωση». Ό Άρης ήταν εξαιρετικός στο ανασταλτικό κομμάτι του παιχνιδιού και δεν επέτρεψε στην ΑΕΚ να απειλήσει, ενώ επιθετικά εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες κι ενδεχομένως να μπορούσε να είχε πετύχει δεύτερο γκολ και νωρίτερα στο ματς.

Όσο για τους «κιτρινόμαυρους», τι να πει κανείς! Η κατάσταση τους μοιάζει να είναι ανίατη, καθώς σε ακόμα ένα εντός έδρας ματς ηττήθηκε με κάτω τα χέρια. Με εικόνα ανάλογη με αυτή που είχε κόντρα στον ΠΑΣ, πέταξε στα... σκουπίδια ένα ημίχρονο, ενώ γενικότερα δεν μπόρεσε να φτιάξει έστω μια αξιόλογη οργανωμένη επίθεση. Ο μόνος που έδειξε διάθεση να παλέψει ήταν ξανά ο Λιβάι Γκαρσία.

«Άχρωμη» η ΑΕΚ, προβάδισμα με Ροζ ο Άρης

Με σαφή διάθεση να πιέσει ψηλά ξεκίνησε τον αγώνα η ΑΕΚ, με τους Γκαρσία και Ανσαριφάρντ να είναι οι πιο κινητικοί παίκτες της, ενώ ο Σιμάνσκι ήταν ο παίκτης της τριάδας του κέντρου που έπαιζε πιο κοντά στον Ιρανό επιθετικό. Βέβαια, η πρώτη καλή ευκαιρία ήρθε για τον Άρη στο 9', όταν οι «κιτρινόμαυροι» δεν μπόρεσαν να απομακρύνουν κι η μπάλα έφτασε στον Γκάμα, ο οποίος έκανε το διαγώνιο σουτ από καλή θέση, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Γενικότερα, μετά τα πρώτα λεπτά, οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και στο 13' είχε τη δεύτερη τελική του, με τον Γκάμα να κερδίζει μετά το λάθος του Ραντόνια, αλλά το σουτ του πέρασε ψηλά άουτ. Σταδιακά, μάλιστα, ο Άρης πήρε και την κατοχή της μπάλας, ενώ προσπάθησε να πιέσει τη δεξιά πλευρά της άμυνας της ΑΕΚ, εκεί όπου ήταν ο νεαρός Βόσνιος, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα.

Η άμυνα των γηπεδούχων δεν ενέπνεε σε ακόμα ένα ματς εμπιστοσύνη και σε ένα χρονικό σημείο που ο ρυθμός του αγώνα είχε πέσει, η ομάδα της Θεσσαλονίκης άνοιξε το σκορ από στημένη φάση. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Γκάμα, ο Αθανασιάδης απέκρουσε το πλασέ του Ματέο Γκαρσία, αλλά η «κιτρινόμαυρη» άμυνα δεν μπόρεσε να απομακρύνει κι ο Ροζ έκανε το 0-1 στο 29'.

Αλλαγές χωρίς αποτέλεσμα και χαμένες ευκαιρίες

Οι παίκτες του Χιμένεθ αδυνατούσαν να απειλήσουν με αξιώσεις την εστία του Κόστα, με αποτέλεσμα πριν το φινάλε του ημιχρόνου ο Ισπανός τεχνικός να ζητήσει από τους Μάνταλο, Νταντσένκο και Μαχαίρα να σηκωθούν για «ζέσταμα». Οι τρεις τους μπήκαν στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους στις θέσεις των Σιμάο, Ραντόνια και Αλμπάνη.

Ο αρχηγός της ΑΕΚ, όμως, παραλίγο να γίνει ο μοιραίος παίκτης με το... καλησπέρα στο δεύτερο μέρος. Έχασε την μπάλα από τον Σάσα (με υποψία φάουλ), αλλά ο Μπερτόγλιο έκανε κάτι μεταξύ πάσας και σουτ πλάγια από τη γωνία της μικρής περιοχής κι έστειλε την μπάλα άουτ στο 48'. Ήταν μια ακόμη φάση που η «κιτρινόμαυρη» άμυνα έκανε έξαλλο τον Χιμένεθ, την ώρα που ο Μάντζιος δεν μπορούσε να πιστέψει την ευκαιρία που έχασαν οι παίκτες του.

Παρά τις αλλαγές, οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να γίνουν πιο δραστήριοι στην επίθεση και δεν απείλησαν την εστία του Κουέστα, με τον Ανσαριφάρντ να είναι... αποκομμένος. Στο 59' ο Ολιβέιρα πήρε τη θέση του Ιρανού επιθετικού. Ο Άρης, πάντως, ήταν και πάλι αυτός που έχασε ευκαιρία για να σκοράρει, όταν ο Ματέο Γκαρσία απέφυγε τον Νεντελτσιάρου κι έκανε το σουτ από πλάγια θέση, με τον Αθανασιάδη να διώχνει σε κόρνερ στο 66'.

Δοκάρι οι «κιτρινόμαυροι», «κλείδωσε» το τρίποντο

Ένα δίλεπτο πίεσης παραλίγο να φέρει αποτέλεσμα για την ΑΕΚ, η οποία είχε δοκάρι στο 70ο λεπτό, μετά το ωραίο σουτ του Μαχαίρα, έξω από την περιοχή. Στη συνέχεια της φάσης, ο Ροζ έδιωξε το σουτ του Μάνταλου σε κόρνερ. Αυτή ήταν κι η πρώτη ευκαιρία των γηπεδούχων στο δεύτερο ημίχρονο!

Οι «κιτρινόμαυροι» συνέχισαν να ψάχνουν το γκολ της ισοφάρισης, ωστόσο οι παίκτες τουη Μάντζιου είχαν κλείσει καλά τους χώρους. Ο Χιμένεθ μην έχοντας κι άλλες επιλογές τα έπαιξε όλα για όλα, βάζοντας τον Τάνκοβιτς και παίζοντας με μοναδικό κόφτη τον Κρίστιτσιτς. 

Όπως είχε συμβεί και με τον ΠΑΣ, η «Ένωση» όχι μόνο δεν βρήκε αλλά τελικά δέχθηκε και δεύτερο. Με την έναρξη των καθυστερήσεων, η άμυνα της ΑΕΚ πιάστηκε ξανά στον ύπνο! Ο Ματίγια εκτέλεσε γρήγορα το φάουλ κι ο Σίλβα ανενόχλητος με σουτ «σφράγισε» τη νίκη για τον Άρη.

ΤΑ ΓΚΟΛ: 29' Ροζ, 90+1' Σίλβα

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ, 4-3-3): Αθανασιάδης, Ραντόνια (46’ Νταντσένκο), Νεντελτσεάρου, Λάτσι, Λόπες, Σιμόες (46’ Μάνταλος), Κρίστισιτς, Σιμάνσκι (79’ Τάνκοβιτς), Γκαρσία, Αλμπάνης (46’ Μαχαίρας), Ανσαριφάρντ (59’ Ολιβέιρα)

Αρης (Α. Μάντζιος, 4-2-3-1): Κουέστα, Σούντγκρεν, Δεληζήσης, Ροζ, Σάκιτς, Σάσα (84’ Κάτσε), Τζέγκο, Γκαρσία (84’ Ματίγια), Μπερτόλιο (74’ Σίλβα), Γκάμα (84’ Μπρούνο), Μαντσίνι (66’ Μάνος)


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΕΚ-Άρης: Το γκολ του Ροζ και η τραγική αμυντική αντίδραση (video+photos)

ΑΕΚ-Άρης: Το γκολ του Ροζ και η τραγική αμυντική αντίδραση (video+photos)

ΑΕΚ-Άρης: Δοκάρι ο Μαχαίρας και απίστευτη χαμένη ευκαιρία (video)

ΑΕΚ-Άρης: Δοκάρι ο Μαχαίρας και απίστευτη χαμένη ευκαιρία (video)

NBA: Πάσχει από παράλυση Bell ο Τζοέλ Εμπίντ
NBA: Πάσχει από παράλυση Bell ο Τζοέλ Εμπίντ
Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι στη Μαρίνα Σάττι
Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι στη Μαρίνα Σάττι
Λευτέρης Πετρούνιας: Ραντεβού με την Ιστορία για τον «άρχοντα των κρίκων» - Ώρα τελικού στο Ρίμινι
Λευτέρης Πετρούνιας: Ραντεβού με την Ιστορία για τον «άρχοντα των κρίκων» - Ώρα τελικού στο Ρίμινι
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός, Τενερίφη-Περιστέρι και τον Πετρούνια
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός, Τενερίφη-Περιστέρι και τον Πετρούνια
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved