Μάνος: «Θέλω τίτλο με τον Άρη»!

Μάνος: «Θέλω τίτλο με τον Άρη»!

Άρης: Να… γράψουν ιστορία θέλουν οι πάντες στην ομάδα όπως επισήμανε ο Δημήτρης Μάνος, που περιμένει την κατάκτηση ενός τίτλου!

Το πρώτο μισό της σεζόν 2020-21, ήταν ονειρικό για τον Άρη. Οι «κίτρινοι» έκαναν το καλύτερο ξεκίνημα της ιστορίας τους. Παράλληλα, τους… άνοιξε η όρεξη για τη συνέχεια. Εκεί όπου περιμένουν ένα και μόνο πράγμα όπως επισήμανε κι ο Δημήτρης Μάνος: Τίτλο!

Είτε αυτός είναι Πρωτάθλημα, είτε Κύπελλο, όσοι βρίσκονται στους «κίτρινους» επιθυμούν να μείνουν στην ιστορία ως η γενιά που πήρε τίτλο για τον Άρη μετά από 51 χρόνια!

Ο Δημήτρης Μάνος παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «Karfitsa», στην οποία είπε:

- Που το πάει ο Άρης φέτος με την εκπληκτική πορεία που διαγράφει στο πρώτο μισό της σεζόν;

«Εμείς κοιτάμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο ψηλά γίνεται στη βαθμολογία. Θέλουμε να συνεχίσουμε να βγάζουμε καλή εικόνα στο γήπεδο, να παραμείνουμε ομάδα και να δείχνουμε πως πρέπει να μας υπολογίζουν όλοι. Αν συνεχίσουμε έτσι και έχουμε όλα αυτά τα προαπαιτούμενα στοιχεία γιατί να μην χτυπήσουμε ακόμα και το Πρωτάθλημα; Πάντως, αυτό είναι κάτι μακρινό, ο στόχος μας είναι πάντα το επόμενο παιχνίδι και δεν κοιτάμε πιο μακριά».

- Τι άλλαξε στον Άρη και από τον αποκλεισμό από την Κόλος Κοβαλίβκα και μετά και έφτασε η ομάδα να είναι στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος;

«Κύριο ρόλο σε αυτό έπαιξε η έλευση του κ. Μάντζιου. Έχουμε δουλέψει άπειρες ώρες μαζί του τόσο στο τακτικό κομμάτι, όσο και στη φυσικά κατάσταση. Ο νέος μας κόουτς έχει δώσει πνοή και εμπιστοσύνη στους ποδοσφαιριστές. Στοιχείο απαραίτητο για να προχωρήσει μία ομάδα. Επίσης σημαντικό ρόλο έπαιξε η θέληση των παικτών. Βρεθήκαμε μετά τον αποκλεισμό σε δύσκολη θέση και το πρώτο πράγμα που κάναμε ήταν να αλλάξουμε την ψυχολογία μας. Ήταν σαν γύρισε το... τσιπάκι στο κομμάτι αυτό. Μη ξεχνάτε επίσης πως ο Άρης έχει ένα υπερπλήρες ρόστερ με εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές σε όλες τις θέσεις που ακόμα και όσοι δεν αγωνίζονται αξίζουν να είναι στο αρχικό σχήμα. Αυτό νομίζω είναι και ένα κομμάτι που προκαλεί έναν ευχάριστο πονοκέφαλο στον κ. Μάντζιο. Όμως ακόμα και έτσι είναι δίκαιος με όλους και άπαντες είμαστε ευχαριστημένοι μαζί του, αφού υπάρχουν ξεκάθαροι ρόλοι εντός του συλλόγου».

- Μίλησες για υπερπλήρες ρόστερ, κάτι που σημαίνει και μεγάλος ανταγωνισμός σε όλες τις θέσεις. Πως το αντιμετωπίζετε αυτό;

«Ο ανταγωνισμός για μένα είναι υγεία. Πρέπει να υπάρχει σε κάθε ομάδα γιατί βελτιώνει, όχι μόνο όσους αγωνίζονται, αλλά κι αυτούς που δεν παίζουν, αφού όλοι θέλουν να γίνουν καλύτεροι και να διεκδικήσουν θέση στην ενδεκάδα. Για παράδειγμα εγώ στο ξεκίνημα της χρονιάς δεν ήμουν βασικός. Δούλεψα όμως πολύ, βελτίωσα πράγματα στο παιχνίδι μου και έγινα καλύτερος και σε αυτό με βοήθησε πολύ και ο έτερος επιθετικός της ομάδας, ο Λόπεθ».

- Δημήτρη πως νιώθεις που είσαι εκ των πρωταγωνιστών του Άρη στην καλύτερη ομολογουμένως χρονιά της ιστορίας του;

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος. Θέλω να βοηθάω την ομάδα με κάθε τρόπο. Δεν ξέρω αν είμαι πρωταγωνιστής, αυτό που ξέρω είναι πως δίνω το 100% και στόχος μου είναι να προσφέρω όλα όσα μπορώ για να κερδίζει η ομάδα μου. Και όταν το πετυχαίνει αυτό, τότε είμαι ευτυχής».

- Πάντως είστε και άτυχοι υπό την έννοια πως εξαιτίας της πανδημίας δεν έχετε στο πλευρό σας και την στήριξη του κόσμου, με τα γήπεδα να παραμένουν κλειστά καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν...

«Νιώθω ευγνώμων που είμαι στον Άρη στην καλύτερη βάσει αποτελεσμάτων χρονιά της ιστορίας του και από την άλλη νιώθω άτυχος που δεν μπορώ να νιώσω τον παλμό, το κλίμα και την αύρα του γεμάτου “Κλεάνθης Βικελίδης”. Μας λείπει αφάνταστα ο κόσμος της ομάδας μας. Ειδικά σε εμάς που ήρθαμε φέτος και δεν είχαμε την τύχη να παίξουμε μπροστά στο κοινό μας. Εγώ ως Έλληνας ποδοσφαιριστής, γνωρίζω και έχω παίξει στο γεμάτο γήπεδο ως αντίπαλος του Άρη και πραγματικά είναι κάτι υπέροχο η ατμόσφαιρα που δημιουργείται, με τα συνθήματα και τις κατάμεστες κερκίδες. Το γεμάτο “Κλεάνθης Βικελίδης” θα δώσει στην ομάδα 50% περισσότερη ώθηση, είμαι σίγουρος γι' αυτό».

- Απομένει ένα παιχνίδι για να ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος. Τι γεύση σου έχει αφήσει, έχοντας παίξει σχεδόν με όλες τις ομάδες του πρωταθλήματος;

«Φέτος υπάρχουν πολλές δυνατές ομάδες. Φαίνεται άλλωστε από το γεγονός πως όλοι είναι κοντά στη βαθμολογία και οι αποστάσεις δεν είναι μεγάλες. Ομολογουμένως έχουν γίνει ωραία παιχνίδια, έχουν μπει όμορφα γκολ και είναι κρίμα πραγματικά που δεν υπάρχει κόσμος στις κερκίδες να το απολαύσει. Εμείς ως Άρης δείξαμε πως θέλουμε να κυριαρχήσουμε και ευελπιστούμε ανάλογη να είναι η εικόνα μας και στο δεύτερο και πιο σημαντικό σημείο της σεζόν, καθώς τώρα είναι τα κρίσιμα και το χρονικό σημείο που κρίνονται οι τίτλοι».

- Τι στόχους έχεις ενόψει της νέας χρονιάς σε προσωπικό επίπεδο;

«Θέλω να κατακτήσω τίτλο με τον Άρη. Μακάρι να 'ναι το Πρωτάθλημα, αλλά υπάρχει και το Κύπελλο που το θέλουμε όσο τίποτα άλλο. Όλοι όσοι είμαστε στον σύλλογο ξυπνάμε και κοιμόμαστε με έναν στόχο, να γράψουμε ιστορία με τα χρώματα της ομάδας μας και θα δώσουμε τα πάντα για να το πετύχουμε αυτό».

- Έχεις πρότυπα; Ποιον ποδοσφαιριστή θαυμάζεις;

«Χωρίς δεύτερη σκέψη και με κλειστά τα μάτια τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι».

- Κλείνοντας, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της νέας χρονιάς τι μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στον κόσμο;

«Όλοι νομίζω το ίδιο θέλουμε. Να εξαφανιστεί για πάντα η πανδημία και να γυρίσουμε στην καθημερινή μας ζωή. Χωρίς μάσκες, αντισηπτικά και ευελπιστώ η νέα χρονιά να είναι γεμάτη επιτυχίες και ο καθένας μας να βγει πιο δυνατός από αυτή την περιπέτεια που βιώνουμε το τελευταίο οκτάμηνο».



Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved