Απόλλων Σμύρνης – ΑΕΚ 3-4: Γλίτωσε την αυτοκτονία του αιώνα!

Απόλλων Σμύρνης – ΑΕΚ 3-4: Γλίτωσε την αυτοκτονία του αιώνα!

ΑΕΚ: Η «Ένωση» νίκησε 4-3 τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη, σε ένα ματς που πήγε να κάνει την... αυτοκτονία του αιώνα λόγω της τραγικής της άμυνας.

Η ΑΕΚ πέτυχε τρία γκολ στο πρώτο μισάωρο, με εκείνο του Λιβάι Γκαρσία μάλιστα να είναι ενδεχομένως και το καλύτερο της χρονιάς. Γενικότερα, οι «κιτρινόμαυροι» έβγαλαν... γούστα στην επίθεση, έχοντας μάλιστα και νέους πρωταγωνιστές (ο Μιτάι έκανε εξαιρετικό ματς επιθετικά). Εν κατακλείδι, όλα έδειχναν ότι μετά την τραυματική εμπειρία της Ευρώπης, η ομάδα του Μάσιμο Καρέρα θα πάρει άνετα τη νίκη και θα κάνει ένα... restart πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Κι όμως! Όλα αυτά μπήκαν σε δεύτερη μοίρα λόγω της άθλιας εικόνας που είχε η ΑΕΚ στην άμυνα της. Μια άμυνα που εξελίσσεται σε πληγή για την «Ένωση», η οποία με τέτοια εικόνα δεν μπορεί φυσικά να ελπίζει σε τίποτα καλό. Για ακόμα μια φορά, η ομάδα του Μάσιμο Καρέρα δέχθηκε γκολ στην πρώτη φάση του αντιπάλου, ενώ αυτό που συνέβη στα τελευταία λεπτά πραγματικά δεν έχει καμία λογική, με την ΑΕΚ να γλιτώνει τελικά μια πιθανή ισοφάριση από ένα οφσάιντ.

Γρήγορος ρυθμός και δύο τέρματα στο δεκάλεπτο

Μολονότι η βροχόπτωση ήταν έντονη στη Ριζούπολη, ο ρυθμός της αναμέτρησης ήταν πολύ καλός από το ξεκίνημα του αγώνα. Άλλωστε, αυτό φάνηκε κι από τα δύο γρήγορα τέρματα που είχε το ματς. Η ΑΕΚ πέτυχε γκολ μόλις στο 6ο λεπτό, όταν μετά από εξαιρετική συρτή σέντρα του Μιτάι ο Ανσαριφάρντ με προβολή έκανε το 0-1 στην πρώτη τελική των φιλοξενούμενων. Οι «κιτρινόμαυροι», όμως, δεν πρόλαβαν να το χαρούν! Δύο λεπτά αργότερα, ο Σλίβκα βγήκε στην αντεπίθεση, έκανε τη σέντρα από τα αριστερά κι ο Φερνάντεθ με υπέροχη κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1.

Παράσταση Γκαρσία, γκολ με απευθείας εκτέλεση κόρνερ!

Η «Ένωση», πάντως, αν και δέχθηκε άμεσα την ισοφάριση, έδειξε ψυχραιμία και διατήρησε τον έλεγχο του αγώνα, αναζητώντας ένα γκολ που θα την έβαζε ξανά μπροστά στο σκορ. Σε εκείνο το σημείο πρωταγωνιστικό ρόλο ανέλαβε ο Λιβάι Γκαρσία που «προειδοποίησε» στο 13ο λεπτό, όταν με ωραία ατομική προσπάθεια, βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Βελχουστ, ο οποίος όμως έκανε εξαιρετική επέμβαση. Τελικά ο 23χρονος εξτρέμ βρήκε το γκολ στο 19ο λεπτό και μάλιστα το έπραξε με πολύ όμορφο και σπάνιο τρόπο! Ο Γκαρσία με απευθείας εκτέλεση κόρνερ έδωσε το εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του.

Τρομερή αποτελεσματικότητα

Οι παίκτες του Καρέρα είχαν ανακτήσει το μομέντουμ της αναμέτρησης και στο 25ο λεπτό κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα δύο τερμάτων. Οι «κιτρινόμαυροι» εκμεταλλεύτηκαν την αποτελεσματικότητα τους, μετρώντας τρία τέρματα στις τέσσερις πρώτες επιθετικές ενέργειες! Συγκεκριμένα, ο Μιτάι έδωσε στον Ανσαριφάρντ, ο οποίος έκανε ένα πολύ όμορφο μακρινό σουτ κι έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Βέλχουστ. Από εκεί και πέρα, η ΑΕΚ διαχειρίστηκε το υπέρ της προβάδισμα, κυκλοφορώντας με ευκολία την μπάλα, ενώ με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Τάνκοβιτς πήρε τη θέση του Λιβάι Γκαρσία.

«Έπεσε» ο ρυθμός, μείωσε ο Απόλλωνας

Με την ΑΕΚ να έχει ντέρμπι με τον Ολυμπιακό την ερχόμενη Τετάρτη, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν από νωρίς στο δεύτερο μέρος να κάνουν διαχείριση δυνάμεων. Ο ρυθμός έπεσε, ωστόσο αυτό έδωσε τη δυνατότητα στους γηπεδούχους να ανεβάσουν την απόδοση τους και να γίνουν απειλητικοί. Οι «κιτρινόμαυροι» έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 65ο λεπτό, όταν ο Μάνταλος βγήκε τετ-α-τετ με τον Βέλχουστ αλλά δεν κατάφερε να τον «κρεμάσει» με επιτυχία. Ένα λεπτό αργότερα, ο Απόλλωνας βρήκε το γκολ, με το οποίο έδωσε νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση. Ο Κολ εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά, ο Τσαμπούρης πήρε την κεφαλιά κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-3.

Γλίτωσε την αυτοκτονία!

Από εκεί και πέρα, ο Γιώργος Παράσχος έβαλε σταδιακά όλους τους διαθέσιμους επιθετικούς που είχε στον πάγκο κι ο Απόλλωνας προσπάθησε να πιέσει όσο μπορούσε την ΑΕΚ για να βρει το γκολ της ισοφάρισης. Τελικά, μετά από έναν κακό υπολογισμό του Κολ, οι φιλοξενούμενοι βγήκαν στην αντεπίθεση κι έκαναν το 2-4 με τον Ολιβέιρα στο 88ο λεπτό. Εκεί όλα έδειχναν ο,τι το ματς τελείωσε αλλά η τραγική αμυντική λειτουργία των «κιτρινόμαυρων» πήγε να γράψει ιστορία!

Ο μαχητικός Απόλλωνας μείωσε στο 95ο λεπτό με τον Μπαξεβανίδη, ο οποίος πήρε την κεφαλιά μετά τη σέντρα του Μουνιέ, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Παουλίνιο έκανε χέρι μέσα στην περιοχή! Για καλή τύχη της ΑΕΚ και δυστυχώς για την προσπάθεια των γηπεδούχων, ο Μουνιέ ήταν σε θέση οφ-σάιντ, πριν δώσει στον Τσιλούλη, από την προσπάθεια του οποίου έγινε και το πέναλτι.

ΤΑ ΓΚΟΛ: 8' Φερνάντεθ, 66' Τσαμπούρης, 90 +4' Mπαξεβανίδης / 6', 25' Ανσαριφάρντ, 19' Γκαρσία, 88' Ολιβέιρα

Διαιτητής: Ευστάθιος Γκορτσίλας (Μακεδονίας)
Κίτρινες: Ιωαννίδης, Λαγός - Τάνκοβιτς, Κρίστισιτς, Ινσούα

Οι συνθέσεις:

ΑΠΟΛΛΩΝ (Γιώργος Παράσχος): Βέρχουλστ, Τσαμπούρης, Λισγάρας, Ντομίνγκες, Μπαξεβανίδης, Χουχούμης (46΄ Τσιλούλης), Κολ, Σλίβκα, Κιτοκό (70΄ Νταουντα), Μαρκ Φερνάντεθ (80΄ Μουνιέ), Ιωαννίδης (90΄ Καραγκούνης).
ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Παουλίνιο, Χνιντ, Σβάρνας, Μιτάι (81΄ Ινσούα), Σιμόες (68΄ Γαλανόπουλος), Σάκχοφ, Μάνταλος (68΄ Κρστισιτς), Λιβάγια, Γκαρσία (46΄ Τάνκοβιτς), Ανσαριφάρντ (68΄ Ολιβέιρα).



NBA: Πάσχει από παράλυση Bell ο Τζοέλ Εμπίντ
NBA: Πάσχει από παράλυση Bell ο Τζοέλ Εμπίντ
Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι στη Μαρίνα Σάττι
Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι στη Μαρίνα Σάττι
Λευτέρης Πετρούνιας: Ραντεβού με την Ιστορία για τον «άρχοντα των κρίκων» - Ώρα τελικού στο Ρίμινι
Λευτέρης Πετρούνιας: Ραντεβού με την Ιστορία για τον «άρχοντα των κρίκων» - Ώρα τελικού στο Ρίμινι
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός, Τενερίφη-Περιστέρι και τον Πετρούνια
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός, Τενερίφη-Περιστέρι και τον Πετρούνια
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved